Oproep: Ervaring met een pro ana coach | nieuw

 

Een paar jaar geleden hebben wij onderzoek gedaan naar pro-anorexia coaches. Er is sindsdien al veel gebeurd in de aanpak van deze coaches, maar helaas merken we dat zij nog steeds actief zijn online. De afleveringen van Undercover in Nederland uit 2022 en 2023 tonen daar een voorbeeld van.

Emma Simons is onderzoeker bij het Centrum Kinderhandel & Mensenhandel.

Om jongeren te helpen die (vervelende) contacten hebben gehad met coaches, zijn we bezig met een online onderzoek. Om ervoor te zorgen dat we op de juiste manier deze jongeren kunnen bereiken en helpen, en de juiste informatie hebben over coaches, zouden we graag met een aantal jongeren spreken die recent contact hebben gehad met een of meerdere coaches. De gesprekken zullen (online) plaatsvinden met onze onderzoeker die zich al jaren bezighoudt met deze coaches.


Bron foto

Een aanvullende vraag

Omdat we zoveel bezig zijn met de aanpak van coaches, worden we soms ook benaderd door bijvoorbeeld een journalist met de vraag of ze met iemand mogen praten die contact heeft gehad met een coach. Momenteel hebben we contact met een journaliste uit Amerika die graag met iemand in contact komt die ervaring heeft met een of meerdere pro-ana coaches. Je verhaal wordt anoniem opgeschreven, zodat het niet herleidbaar is naar jou. Geen zorgen, je zult het gesprek niet alleen voeren. Wij sluiten aan om je te ondersteunen en eventueel te helpen met het Engels. Alles wordt voorbesproken en jij bepaalt zelf wat je wel en niet wil delen.

Sta je ervoor open om je eigen verhaal te delen, zodat anderen zich hier mogelijk in kunnen herkennen? Wil je meewerken aan ons onderzoek? Of heb je andere vragen? Laat het dan weten via esimons@hetckm.nl. 

Wil je meer lezen over pro-ana coaches? Dat kan hier.


Kom bij Proud2Bme gratis en anoniem in contact met lotgenoten, ervaringsdeskundigen, psychologen en dietisten. Op ons forum kun je jouw verhaal delen en/of vragen stellen. Ook kan je dagelijks met ons chatten (de agenda vind je hier). Wij staan voor je klaar.

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Anoniem - Woensdag 10 april 2024 16:34
Alleen voor 50 euro werk ik mee,

deal?
Lost girl - Woensdag 10 april 2024 20:35
Lijkt me geen gepaste reactie.
pieput - Donderdag 11 april 2024 15:24
Voordat je pro ana bezocht stond er een banner op met waarschuwing van Human concern en heb ook gehoord dat proud2bme wou dat pro ana stopte en verboden moest worden vanwege de negatieve invloed die het kan hebben. Er werden ook foto:s getoond van superslanke modellen. In Frankrijk zijn dit soort sites verboden. maar toen is het ondergronds verder gegaan en dan zijn ze bang dat ze er geen toezicht is of dat ze er invloed op hebben en dat het er dan nog extremer aan toe kan gaan. Zonder toezicht raken ze helemaal buiten zicht dacht men. Ze delen tips en adviezen met appelazijn en oefeningen en dat je geen saus moest nemen want sauzen maakten dan dikker. Bezoekers konden ook ervaringen delen en zeiden wat ze dan deden en gingen naar de sportschool. . .
Louise - Donderdag 11 april 2024 21:57
Op het moment zit ik op pro anna website's ik ben helemaal in de war, ik wil een account aanmaken hier maar van mijn eetstoornis mag ik niet beter worden, Ik voel me ook zo slecht dat ik hier op deze website rond kijk....
Louise - Donderdag 11 april 2024 21:59
Mijn buddy gaat heel boos worden op mij als ze weet dat ik hier op deze website kijk, het mag niet van haar. ze is mijn beste vriendin.
Noraatje - Donderdag 11 april 2024 22:03
Ik ben meisje van 10 jaar ik heb last van gedachtens dat ik lelijk ben en dik ik wil graag afvallen mijn mama en papa heeft niet door dat ik daar mijzelf druk om maak ik vind mijzelf lelijkste van wereld
britneyangel - Zondag 14 april 2024 22:28
wat heftig lieve noraatje dat je die gedachtes hebt!