Nouska in 8 populaire Yoga Poses

 

Yoga is al jaren populair. Het wordt vaak in groepen gedaan, maar je kunt het ook lekker thuis beoefenen. Iedereen op zijn eigen manier. Ook ik doe soms wat Yoga poses. Ik begon ermee via de Wii en heb intussen ook wat dvd's met Yoga en Pilates. Het voelt heerlijk om mijn spieren op te rekken en mijn lichaam uit te dagen, zonder enorm hard rond te rennen of naar de sport school te gaan.

De ademhalingsoefeningen en mindfulness onderdelen vind ik daarbij erg fijn om me weer bewust te worden van mijn lichaam, gevoelens, gedachten en omgeving. Die bewustwording helpt me om wat meer bij mezelf te blijven omdat mijn hoofd nog wel eens in de drukte van de maatschappij of gepieker los van mijn romp lijkt te komen. Mijn gedachten zijn dan totaal ergens anders dan mijn gevoel en lichaam. Even terug bij mezelf komen door bijvoorbeeld Yoga vind ik dan heerlijk. 

Samen met Scarlet maakten we foto's van mij in de 8 meest populaire Yoga poses. Deze houdingen kun je ook zelf in je woonkamer of in de tuin op het grasveld nadoen. Let tijdens de poses vooral ook op je ademhaling en je eigen grenzen. Daag jezelf uit, maar druk niet door. En geef niet op als het een beetje moeilijk is. Oefening baart heel veel kunst bij Yoga.

Yoga

Half Sun Salution

yoga

Camel Pose

Yoga

Warrior II Pose

Nouska de Bruijn

Triangle Pose

Yoga

Side Plank

Yoga

Chair Pose

Proud2Bme

Bridge Pose

Yoga pose

Locust Post

Yoga poses

Deze pose zagen we op Instagram veel voorbij komen. Iemand een idee hoe deze heet? Ik vond hem heel moeilijk, maar wel leuk om uit te proberen. Scarlet en ik hebben in ieder geval gelachen. Of de poses ook op iedere beweging na goed zijn uitgevoerd weten we niet. Maar leuk was het wel en daar gaat het ten slotte om!

Heb jij wel eens Yoga gedaan?

 

Gerelateerde blogposts

18
NOV
Mindfulness
10

Reacties

Me - Vrijdag 18 april 2014 12:37
Bird pose geloof ik!
Me - Vrijdag 18 april 2014 12:42
Leuke kennismaking met yoga waaraan ik dus nog nooit deed. Uhm, zou toch wel goed zijn voor me denk ik. Maar... Voor ik aan iets begin, verslijt ik meestal 3 paar schoenen.
JufM - Vrijdag 18 april 2014 12:50
Ja, toevallig laatst voor het eerst gedaan. Ik was met 6 vriendinnen een weekend weg en 1 van hen volgt een cursus tot yoga-docente. We hebben in de tuin in de zon een yoga-sessie gedaan.
Ik vond het eerlijk gezegd niet zo heel fijn.. ik werd er juist super onrustig van... en volgens mij is het de bedoeling om te ontspannen...
hannah - Vrijdag 18 april 2014 12:56
Mijn moeder volgt elke week een yogales en ik ben eens een keer mee geweest. Ik vond het erg leuk en leerzaam. Op therapie heb ik ook ontspanningsoefeningen geleerd en ik doe regelmatig aan mindfulness. Het liefste zat ik ook op yoga, maar het is erg duur ):
Hsther - Vrijdag 18 april 2014 12:57
De laatste pose heet ´crow pose´. Is inderdaad lastig, maar het geeft een enorm voldaan gevoel als je in evenwicht zo kunt blijven staan. Zelf start ik elke ochtend met 10 sun salutations, die ervoor zorgen dat ik de dag niet begin met een druk hoofd.
Liadan - Vrijdag 18 april 2014 13:49
Ik doe ook graag yoga en vind het superleuk dat er wat aandacht voor is op Proud!
Het valt me wel op dat je sommige poses niet goed doet. Niet verkeerd bedoeld hoor, maar het kan schadelijks zijn voor je gewrichten als je de asana's niet goed doen. In de krijger bijv. moet je knie boven je enkel blijven en je voet zo gedraaid dat je je tenen niet kan zien, anders is het te belastend voor je knieën.
En in de kameel gaat het om de achteroverbuiging, het maakt niet uit als je handen niet je voeten raken. Benen moeten een hoek van 90 graden vormen, en je heupen moet je naar voren duwen. Je kan eerst je handen in je onderrug zetten en van daaruit achterover buigen. Het is heel belangrijk om je schouders laag te houden, anders belast je je nek.
Liadan - Vrijdag 18 april 2014 13:50
De kraai is ook makkelijker trouwens als je naar voren kijkt.
respect - Vrijdag 18 april 2014 14:08
ziet er goed uit nouska! zeker het proberen waard.
Marieke - Vrijdag 18 april 2014 17:14
2 a 3 keer in de week power en hatha yoga :) ik ben helemaal zennnnn
DD26 - Vrijdag 18 april 2014 17:20
ik doe zelf ook lachyoga, misschien een beetje vreemd maar echt een aanrader om je goed te voelen!
x - Vrijdag 18 april 2014 17:44
Ziet er goed uit Nouska. Zou leuk zijn als er meer yoga artikelen geplaatst kunnen worden! Ik kan oprecht zeggen dat yoga het belangrijkste is geweest in mijn herstel van boulimia. Als ik wat tips mag geven: zorg bij de camel pose dat je je heupen goed naar voren duwt (zodat ze zon beetje boven je knieën blijven), en bij warrior 2 dat je knieen niet voorbij je enkels komen!
Laura - Vrijdag 18 april 2014 17:52
Die laatste heet de Kraanvogel. Als je naar voren kijkt. Dus dit is er vast een variatie op!
Liadan - Vrijdag 18 april 2014 18:13
@x: zei ik ook al inderdaad ;) Yoga is bij mij ook heel belangrijk geweest, heeft me dankbaarder gemaakt voor wat mijn lichaam allemaal kan.
Ingrid - Vrijdag 18 april 2014 23:44
Yoga is echt mijn lifesaver, superblij met deze blog!!! Ik doe het nu bijna tweejar en helpt me echt tot mezelf komen, mijn hoofd leeg maken en een gevoel van rust en piece of mind!! Downwardfacingdog vind ik ook fijn naast deze tien fijne houdingen, de laatste de kraai heb ik een hilarische herinnering aan ik verloor mijn balans in een les en smakte een halve meter voorover bijna op de mat van mn docent, als we hem doen knipoogt ze nog altijd even haha.
En balanshoudingen ook fijn!!! Zo kan ik altijd peilen hoe ik me voel, als ik mijn dag niet heb sta ik te wankelen en als ik ok ben kan ik minutenlang staan, zo mooi yoga en ook uitdagend en confronterend. Kan niet meer zonder. Een mooie mantra/ muziek tip voor wie ze niet kent Deva Premal en Miten hun albums en Donna de Lorey!

Mooi hoor Nouska jouw poses en je uitstraling, inspirerend! Namaste!
doran - Zaterdag 19 april 2014 07:50
volgens mij heet die laatste de kraanvogel
Scorpiors - Donderdag 23 april 2015 17:38
Hee dat heb ik nog bij Novarum gedaan.
Leuk dat je het hier ff laat zien.
Ik ken der wel een paar maar die laatste is echt zwaar en best lastig volgens mij,
maar vind het knap dat je het kan zeg.
Leuke topic, thnx voor het delen.
Liefs. xx