Leuke hotspots in Delft

 

Delft is de stad waar ik geboren ben, ben opgegroeid en waar ik nog steeds met veel plezier woon. Het is dus echt mijn stad. Laatst was ik in de buurt waar ik woonde toen ik nog een heel klein meisje was, en ik verbaas mij er altijd weer over hoe anders het is dan in mijn herinnering. Toen leek alles zoveel groter en zo anders. Voor degene die het niet weten: Delft is een super leuke en gezellige stad tussen Rotterdam en Den Haag in en omdat veel mensen er niet zo vaak of helemaal nooit komen, leek het mij leuk om een blog te maken over de hotspots van Delft.

kek

Er zijn op het moment veel veranderingen gaande in Delft die het hopelijk nog mooier en leuker maken. Het station wordt bijvoorbeeld helemaal verbouwd en dit zorgt op het moment een beetje voor een chaotische indruk. Zo wordt er nu op nog meer plekken veel aan de weg gewerkt maar er komen ook steeds meer nieuwe winkels en eetzaakjes bij. Delft wordt, net als veel andere steden, met de dag hipper. Er zijn heel veel mooie bezienswaardigheden in Delft zoals de kerken en verschillende bezienswaardigheden, maar ik ga in deze blog meer de aandacht geven aan leuke winkels en eettentjes.

Kek
Kek is een heel leuk zaakje in Delft wat nog niet zo heel lang bestaat. Volgens mij is het al vanaf het begin dat het er zit super druk bezocht en wat mij betreft is dit helemaal terecht. Kek is een plek waar je super lekker kan lunchen, koffie kunt drinken met een lekker taartje en tegelijkertijd kun je genieten van de super moderne en hippe inrichting. Daarnaast zijn er ook super veel leuke unieke en handgemaakte dingen te koop. Van interieur spullen tot sieraden en tassen, je kunt er voor van alles terecht. Ook een echte aanrader als je op zoek bent naar een leuk cadeau voor iemand. Kek kun je vinden op de Voldersgracht 27.

Kek

Lazuli
Dit is een winkel waar ik heel wat tijd heb doorgebracht. Het is namelijk de kralenwinkel waar ik een tijd heb gewerkt. Het is een grote kralenwinkel waar je je als vrouw ontzettend kan vermaken. Het beperkt zich niet alleen tot de verkoop van kralen en materialen maar je kunt er ook sieraden kopen. Daarnaast kun je in de winkel zelf iets samenstellen, om hulp vragen waar dat nodig is en het ook ter plekke maken. Je kunt ook sieradenworkshops volgen bij Lazuli. Die heb ik een aantal jaar geleden ook zelf gegeven daar. Erg leuk en ook echt een aanrader als je lekker creatief bezig wilt zijn, iets nieuws wilt leren, een leuke hobby zoekt of gewoon een gezellige dag wilt met vriendinnen. Lazuli zit op de Lange geer 72 en is op loopafstand van het station.

lazuli

De beestenmarkt
Dit is een plek waar vooral in de zomer alle gezelligheid te vinden is. Het is een soort plein waar veel leuke cafés zitten en waar het in de zomer altijd heel druk is met mensen die van het zonnetje willen genieten. Zo zit bijvoorbeeld het cafe 'Kobus Kuch' op de beestenmarkt en hier kan je heerlijke huisgemaakte appeltaart eten. Ook op de markt kun je veel eetgelegenheden vinden, maar dat is vaak wat meer toeristisch. In de zomer is dus heel gezellig door alle terrassen en in de winter is dit wat meer uitgestorven maar kun je wel leuk binnen zitten. Daarnaast is er rondom Kerst vaak een ijsbaan die erg druk bezocht wordt.

beestenmarkt

Bij Marlies
Bij Marlies is een klein kleding boetiekje op de beestenmarkt waar ze ontzettend veel leuke dingen verkopen. Het is geen keten en (zit tot nu toe) alleen in Delft. Ook hier kun je, net als bij Kek, ook allerlei andere dingen kopen. Het valt mij op dat ze vaak nieuwe dingen hebben en het is altijd weer een feestje om hier te komen. Ze hebben net weer even wat andere dingen die je normaal in een kledingwinkel vindt en de prijzen zijn prima. Ik heb er laatst een hele mooie zwarte broek gekocht voor €50,-.

bij marlies

Het Stads Koffyhuis
Als je wilt high tea-en dan is dit echt the place to be. Sowieso heeft het Stads Koffyhuis ontzettend lekkere broodjes. Alles wat je hier besteld is eigenlijk goed. Ook hier is het altijd ontzettend druk en in de zomer kun je lekker op de boot zitten. Een echte aanrader voor een goede lunch! En dus de high tea, echt heel erg lekker! Het kost geloof ik €15,95 per persoon dus dat vind ik ook nog eens een goede prijs en je krijgt veel lekkere dingen. In de zomer kun je ook lekker buiten op de boot zitten. Het Stads Koffyhuis zit op de Oude Delft 133.

stadskoffyhuis

Slagerij Leo van Vliet
Dit is eigenlijk gewoon een normale slager en dan is het niet echt een hotspot, maar ze zijn zo populair omdat ze hier heerlijke broodjes verkopen. Eigenlijk moet je hier altijd in de rij staan en zeker op zaterdag staat de hele zaak vol. Ze hebben echt vanalles, broodjes kroket en saté maar ook broodjes carpaccio, filet speciaal (met uitjes, sausje, bieslook, etc), broodjes met salades zoals Griekse kip, etc. Mijn favoriet is het broodje met krabsalade en ei (ik weet het, vreemd bij een slager) en het broodje vier seizoenen. Dit is met gerookte kip, sla, bieslook en een super lekker sausje. Een broodje kost ongeveer rond de €2,50. Echt niet duur en zeker de moeite waard als je in Delft bent en een lekker vers broodje to go wilt. Deze slagerij zit op de Oude Kerkstraat 9.

broodje leo

De winkel
De winkel is een heel klein schattig winkeltje waar ze vanalles verkopen. Van kaarten tot leuke bakjes en schaaltjes, knopen, oorbellen, lintjes, notitieboekjes etc. Als je binnenkomt zal je overdonderd worden door de hoeveelheid spullen in een kleine ruimte. Ik kwam hier vroeger al toen ik heel jong was samen met mijn moeder, dus het is ook een beetje jeugdsentiment voor mij. Maar het is zeker leuk om eens daar te gaan kijken. De winkel zit op het Vrouwjuttenland 39.

de winkel

De Lelie
Als je op zoek bent naar echt lekkere chocolade, dan kun je terecht bij De Lelie. Als je hier binnenkomt kun je ook door naar achteren kijken en daar zie je hoe alle lekkere dingen gemaakt worden. Je kunt hier ook een chocolade workshop volgen. Dit schijnt erg leuk te zijn. Ik heb dit zelf nog nooit gedaan. In de zomer verkopen ze ook het beste ijs wat je kunt vinden in de regio. De Lelie zit op de Voorstraat 10.

lelie

Ben jij weleens in Delft geweest en wat vond jij leuk?

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Quirine - Zondag 28 december 2014 11:29
Ik vindt Delft echt een geweldige stad! Ik reis elke dag langs Delft met de trein, en heb altijd de neiging om uit te stappen. Afgelopen zomer heb ik een dagje Delft gedaan, en ga zeker nog een keer terug want had nog lang niet alles gezien van deze leuke stad!
Quirine - Zondag 28 december 2014 11:46
Ik vindt Delft echt een geweldige stad! Elke dag reis ik met de trein langs Delft en heb altijd de neiging om uit te stappen. Afgelopen zomer heb ik een dagje Delft gedaan, en ik ga zeker nog een keer terug want heb het grootste deel van deze leuke stad nog niet gezien!

Delft heeft echt een heel leuk sfeertje met al die grachtjes en kleine straatjes. (:
N - Zondag 28 december 2014 13:11
Leuke blog! Lijkt me ook een gezellige stad, maar het is voor mij wel een lang stuk reizen ;)
Maanmeisje - Zondag 28 december 2014 13:19
Ik ben dagelijks in Delft. Ik ben geboren in Den Haag, maar daar heb ik maar 1 jaar van mijn leven gewoond. Eigenlijk woon ik niet in Delft, maar het stukje waar ik woon, ligt echt op de grens en veel mensen denken dat het woonwijkje bij Delft hoort. Het is nogal ingewikkeld, haha. Ik ging ook in Delft naar school. Ik vind het wel gezellig, maar het is niet mijn droomplaats om te wonen/zijn. Daarbij heb ik iets heel anders in mijn hoofd. Ik vind de kerken ook mooi en bijzonder, zoals de Oude Kerk die scheef staat. Leuke blog!
Nina - Zondag 28 december 2014 14:13
Jaaaaa broodje leo
Nina - Zondag 28 december 2014 14:14
Ho ik zie nu dat de helft van mijn bericht niet is gepost. Wij bestelden altijd een broodje leo bij studie, zo lekker om tijdens het leren even wat lekkers te eten.
LI - Zondag 28 december 2014 15:04
een superlief vriendinnetje heeft deze december een superleuke game-winkel in Delft geopend! het zit tegenover het station,op de westvest en het heet Wyverns Keep! Echt een aanrader voor iedereen die van gamen houdt!!!
sindy - Zondag 28 december 2014 21:51
Leuk zeg! Dit artikel haalt echt mijn vooroordelen weg van Delft, had namelijk het idee dat het een ingeslapen studentenstad was met de TU als hoogtepunt.
mt - Maandag 29 december 2014 13:06
Mijn zus is student in Delft en die zegt dat er niks gebeurd daar.
Geen uitgaansleven en redelijk saai xD. Dat ik vooral niet daarheen moet gaan om
iets leuks te beleven.
Diede - Dinsdag 30 december 2014 10:18
Wat ontzettend leuk! Ik ga vandaag een dagje met mijn moeder naar Delft, en ik heb alle hotspots opgeschreven hihi! Bedankt Laura!
Laura - Dinsdag 30 december 2014 10:43
Wat leuk Diede! Veel plezier :) Ben benieuwd wat je er van vond.