Leuke dingen om te doen in augustus

 

Een aantal weekjes geleden schreef Laura al een blog met daarin leuke dingen om te doen in juli. Vandaag deel ik graag wat leuke dingen om te doen in augustus. Toen ik nog een eetstoornis had en in de vakantie weinig te doen had, vond ik het vaak lastig om mijzelf bezig te houden. Het had voor mijn stemming best goed geweest als ik er in die tijd wat vaker in mijn uppie of samen met iemand op uit was gegaan, ook al stond mijn hoofd daar helemaal niet naar. In deze blog deel ik daarom wat leuke, laagdrempelige dingen die je kunt doen in de vakantie.

Natuurlijk is er in de maand augustus nog veel meer te doen. Mocht je dus leuke tips hebben voor andere, laat die dan even achter de in reacties. Ikzelf heb kaartjes gekocht voor Festival The Brave. Nouska was daar vorig jaar heen en dat klonk zo leuk, dat ik er nu zelf heen ga. Ik zal verder ook een kijkje nemen bij De Parade en de Swan Market. Ik ben benieuwd wat jou aanspreekt!

leuke dingen om te doen in augustus

♥ De Parade (t/m 7 augustus, Utrecht)
Op de Parade staan jaarlijks ruim 100 theater-, dans- , mime- en muziekvoorstellingen op de planken, merendeel speciaal voor de Parade gemaakt. Het rondreizende theaterfestival start haar tournee in Rotterdam en reist met haar tenten en restaurants via Den Haag door naar Utrecht en sluit traditiegetrouw af in Amsterdam. Naast de avondvoorstellingen is er iedere dag een uitgebreide KinderParade met theatervoorstellingen, muziekoptredens en workshops. 

parade
Den Haag 2015, Erik van 't Hof

♥ Gay Pride (5-7 augustus, Amsterdam)
Iedereen kent de bekende Gay Pride van Amsterdam wel. Van 5 tot 7 augustus zijn er diverse feesten op straat en op zaterdag 6 augustus is de bekende Canal Parade. Bijzonder om een keer mee te maken, maar wel heel druk! 

♥ Amsterdam Woods Festival (26 en 27 augustus, Amsterdam)
Na een geslaagde eerste editie keert Amsterdam Woods Festival op 26 en 27 augustus terug in het Amsterdamse Bos. In deze groene achtertuin van Amsterdam kan je als muziekliefhebber weer in een intieme sfeer genieten van gevestigde acts uit binnen- en buitenland en nieuw, veelbelovend talent. Amsterdam Woods Festival presenteert samen met IDFA at Melkweg bijzondere muziekdocumentaires met optredens en interviews van bijpassende artiesten. Ook zijn er fijne foodtrucks en is er een tijdelijk restaurant. Dat alles op een steenworp afstand van Amsterdam: in de groene omgeving van het Amsterdamse Bos. Vorig jaar belandde Amsterdam Woods Festival direct op de shortlist (top 10) van zowel het beste kleine festival als het beste nieuwe festival van Europa. 

amsterdam woods festival

♥ Festival The Brave (13 augustus, Amsterdam)
Zaterdag 13 augustus vindt de 3e editie plaats van Festival The Brave in het groengebied ‘de Tuinen van West' in Amsterdam. The Brave is het enige openluchtfestival in Nederland dat zich volledig richt op singer-songwriters, indie en folk. Pure, ambachtelijke muziek met echte instrumenten, een DJ zul je er niet tegenkomen. Een aantal namen: Leo Stannard (uk), Craig Gallagher (ie), Son Mieux (nl), Lili Grace (be), Joseph & Maia (nz) en Benjamin Winter (usa).

♥ Kanoën bij Rhijnauwen (Bunnik/Utrecht)
Deze activiteit is niet specifiek gebonden aan de maand augustus, maar wel aan de zon en lekker droog weer. Ik heb al regelmatig hier een bootje gehuurd, een kano én een fluisterbootje. Je kunt hier prachtig door de natuur varen en bij het theehuis Rhijnauwen aanleggen en een pannenkoek eten. Zeker een aanrader om eens te doen. Prima om alleen te doen, maar ook gezellig met vrienden, familie of de hond.  

festival The Brave

♥ IJ-Hallen (13 en 14 augustus, Amsterdam)
Het hele jaar door kan je naar de vlooienmarkt bij de IJ-Hallen. Heerlijk tussen honderden kramen struinen op zoek naar goedkope schatten. Nouska maakte hier een tijd geleden al een blog over welke je hier kunt lezen: Vintage shoppen bij de IJ-Hallen. Tip! Ga erna gezellig wat drinken bij Plekk, dat zit tegenover de IJ-Hallen aan het water.

♥ Klimbos (diverse locaties)
Een tijdje geleden zag ik het al op tv en toen ik in Amersfoort ging wandelen met de hond. Ook Laura bezocht al en klimbos. Heel leuk om in de zomer te doen, echt een avontuur én je bent lekker fysiek bezig.  "Je zet je voet op het touw. Heel even kijk je naar de bosgrond 11 meter onder je. Op het moment dat je het spannend begint te vinden, realiseer je je dat je met een zekerlijn vastzit. Er kan je helemaal niets gebeuren, terwijl je op weg bent naar de tokkelbaan van ons hoogteparcours." Er zijn diverse klimbossen in Nederland, eentje daarvan is Out in Action in Amersfoort.

IJ-Hallen

♥ Eten op Rolletjes (26-28 augustus, Delft)
Een gezellig Food Truck Festival waar je met je picknick kleed kunt chillen en lekkere kleine hapjes kunt eten. Je kunt er contacten opdoen aan één van de grote houten tafels. Verder is er theater en muziek. 

♥ Swan Market (7, 14 en 18 augustus, diverse locaties)
De Swan Market is inmiddels een heel bekende lifestyle markt die regelmatig te bezoeken is op verschillende plekken in Nederland en België. Op de Swan Market kun je allerlei leuke creatieve kraampjes vinden met handgemaakte sieraden en accessoires, kleding, tassen, vintage producten, kunst en interieur. Er is ook lekker eten en gezellige muziek. In augustus kun je voor de Swan Market op verschillende plaatsen terecht. Op 7 augustus in Rotterdam, 14 augustus in Tilburg en Antwerpen en 28 augustus in Utrecht. Hier vind je meer info over De Swan Market

Swan Market

♥ Lepeltje, Lepeltje (5-7 augustius Eindhoven, 27/28 augustus Mysteryland)
Dit rondreizende culturele foodfestival trekt langs 8 locaties, waaronder Eindhoven en Mysteryland in augustus. Bij Lepeltje, Lepeltje kun je genieten van vers en ambachtelijk eten geserveerd vanuit mobiele keukens, toffe bands en dj's en natuurlijk de mooie spullen markt. 

♥ Sunday Market (7 augustus, Amsterdam)
Op 7 augustus is er van 12:00 tot 18:00 uur weer een Sunday Market in Amsterdam. Als voor-proever van de opening van het culturele seizoen, staat de maand augustus bij de Sunday Market altijd in het teken van theater. Het Amsterdam Fringe Festival komt vanaf haar mobiele podium previews geven van haar shows. Toneel, cabaret, comedy, zang & dans en meer. Hier vind je alle info over de Sunday Market

♥ Festival Strand (27 augustus, Utrecht)
Het 80's & 90's festival Strand op het strand van de Haarrijnseplas in Utrecht Leidsche Rijn wordt dit jaar voor de derde keer georganiseerd. Vorig jaar was het een groot succes. Festival Strand biedt een superlocatie aan het strand, heerlijk dansbare (live) muziek, Quality Food and Drinks en een prachtig festivalterrein; kortom alle ingrediënten voor een heerlijke dagje!

♥ Strand Festival Zand (27 augustus, Almere)
Strand festival ZAND is een jaarlijks terugkerend festival dat sinds 2008 wordt georganiseerd op het strand van Almere. Strand festival ZAND is een festival voor iedereen met voor elk wat wils.

Wat spreek jou aan om te doen in augustus?

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

ginie - Donderdag 28 juli 2016 10:48
Ook heel leuk om te doen en is gratis maakt t nog leuker!! De uitmarkt in Amsterdam is van 26-28 aug. Is het traditionele openings weekend van het nieuwe theater seizoen. Mijn favoriet daar is de afsluiting op zondag de musical sing a long!!
Nijntje475 - Donderdag 28 juli 2016 11:00
Leuke tips weer :)

12/13 augustus en 19/20 augustus het internationale vuurwerkfestival in Scheveningen, ook erg gezellig en leuk.
christina - Donderdag 28 juli 2016 12:08
Sneekweek !!!
X - Donderdag 28 juli 2016 12:51
Te druk voor mij
Maaike - Donderdag 28 juli 2016 13:43
Leuke tips! Jammer dat het vooral op de Randstad gericht is. Voor de Achterhoekers: 12/13 augustus is Huntenpop in Ulft! Super leuke sfeer en niet al te duur :)
Liadan - Donderdag 28 juli 2016 14:48
Noorderzon in Groningen! (om het noorden van het land maar niet te vergeten ;) )
*** - Donderdag 28 juli 2016 17:39
Hah, wat toevallig ... Gisteren nog die blog over juli opgezocht. Leuk dat die Swan-market ook naar België komt. Is toch net iets dichter voor mij ;-) IJ-hallen wil ik zeker ook nog eens doen.
*** - Donderdag 28 juli 2016 17:39
Hah, wat toevallig ... Gisteren nog die blog over juli opgezocht. Leuk dat die Swan-market ook naar België komt. Is toch net iets dichter voor mij ;-) IJ-hallen wil ik zeker ook nog eens doen.
M. - Donderdag 28 juli 2016 19:37
Jaaa Noorderzon:D
Anne - Donderdag 28 juli 2016 23:50
Haha leuk het klimbos!! K ben afgelopen week in Amersfoort gewest!! Was supertof om te doen!!