Inspirerende social media pages

 

Ondanks mijn haat-liefde verhouding met social media vind ik het toch wel heel erg leuk om er mee bezig te zijn. Ik post zelf regelmatig en mijn kat heeft ook een eigen pagina. Zelf volg ik een aantal pagina's op Facebook en Instagram die mij dagelijks een blij gevoel geven of me eraan helpen herinneren positief te denken, stil te staan bij de kleine dingen of inspireren om lekker gevarieerd te eten en af en toe iets nieuws uit te proberen. Omdat dit ook wel heel erg goed past bij meiden, en jongens, die een eetstoornis hebben, wil ik deze leuke pagina's en accounts graag met je delen. Wie weet vind jij ze ook leuk om te volgen en maakt het je net zo blij als ik ervan word. 

food

Tomorrowwillbebetter is een nog niet zo'n groot Instagram account wat ik intussen al wel heel leuk vind. De foto's zien er vrolijk en realistisch uit en zijn gericht op goed voor jezelf zorgen, goed eten en lekker varieren. Dat kan een goede inspiratie zijn en wat hoop geven als je bezig bent je eetstoornis te overwinnen.

Pomverte

Pomverte is een onwijs vrolijk en lief Instagam account wat ik sinds kort volg. Ik vind het heerlijk om de plaatjes voorbij te zien komen. 

pomverte

Door deze plaatjes kun je ook wat interieur inspiratie opdoen of leuke dingen bedenken om zelf te maken, na te doen of zie je ineens weer iets heel hips in een oud koptje of kannetje van je oma. 

9Gag

Je moet er even aan wennen en misschien snap je in het begin de insider 9Gag grapjes nog niet helemaal, maar ik vind niet alleen de App en website van 9Gag leuk, maar ook zeker het instagram account. 

9gag

Ik vind het altijd wel leuk om een flauw, sarcastisch of synisch grapje voorbij te zien komen op mijn timeline van Instagram. Je kunt 9Gag op instagram hier volgen. 

The Happy Page

The Happy Page is echt een van mij meest favoriete Facebook pagina's. Hier boven zie je de pagina die ze hebben op Instagram, waar ze wat minder actief zijn en minder volgers hebben. Op Facebook vind je de meeste plaatjes. 

The Happy Page

Bij The Happy Page heb je ook zelf inbreng. Je kunt iets sturen waar jij blij van wordt en zij maken er dan een illustratie bij. Een super schattig plaatje met een van de kleine dingen in het leven waar je blij van wordt. Deze pagina kan dus helpen om meer bij die kleine positieve dingen stil te staan, maar is tegelijkertijd ook gewoon heel grappig. Zo riep Laura laatst vol vreugde op kantoor ''Ik was vergeten dat ik nog een Snickers had!'' terwijl ik die dag heel toevallig op The Happy Page had zien staan ''Happiness is... finding a chocolat bar you forgot you had.'' 

idealist

Dit zijn wat tijdlijnfoto's van The Idealist, een interessante en positieve pagina op Facebook. De pagina gaat wat dieper in op het leven dan enkel vrolijke en bemoedigende plaatjes. Soms zet het je aan het denken, soms geeft het je een positieve denkrichting en soms confroneert het je met je eigen gedrag of negatieve gedachtes. Ik vind deze pagina echt heel inspirerend. 

positive outlooks

Ik weet nog goed dat toen ik depressief was en een eetstoornis had, ik erg in negatieve cirkeltjes dacht. Het zien van positieve quotes over minder negatief denken helpt dan zeker. Positive Outlooks geeft je dagelijks dit soort quotes dus is erg leuk om te volgen!

Think positive

Ook deze pagina is helemaal gericht op positief denken. Think Positive to Make Things Positive post lekker veel plaatjes die je helpen onthouden dat je zelf met je gedachten, je gedrag en dus je leven kunt beinvloeden. 

Facebook Proud2Bme

En ook wij hebben natuurlijk een super inspirerende Facebookpagina! We houden je er niet alleen mee op de hoogte van onze nieuwe blogs, maar plaatsen er ook dagelijks leuke plaatjes of inspirerende teksten. Ook krijg je een klein beetje een kijkje achter de schermen omdat er ook foto's van het team van Proud2Bme worden gepost. Like onze pagina maar eens en neem een kijkje!

Welke Facebook pagina's en Instagram accounts vind jij inspirerend?

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Moeke - Zaterdag 5 oktober 2013 21:42
Leuk hoor ik heb er meteen een paar gevolgd!
YesNo - Zondag 6 oktober 2013 10:37
Ik vind die van tomorrowwillbebetter heel erg demotiverend. Kan niet heel goed beschrijven waarom, maar als je er doorheen scrolt is het bijna elke dag exact hetzelfde en ook niet ongezond ofzo, een beetje heel erg in stand gehouden Es'. Die anderen vind ik wel leuk, oo en ik bedoel niet dat tomorrowwillbebetter niet leuk is want ze zAl vast vechten en dat zie je! Maar het komt uitstellerig over, ook de gebruikersnaam, zovan morgen begin ik, maar dan dat je dat elke dag denkt.
Dini - Zondag 6 oktober 2013 12:49
Toffe pagina's allemaal!
Roos08 - Maandag 7 oktober 2013 22:27
Tomorrowwillbebetter is juist wel motiverend. Het licht er aan in wel stadia je zit. Als je langzaam aan moet beginnen met wat meer eten is het een handig steuntje in de rug. Ben je al wat verder, is het wat eenzijdig en vooral gericht op gezonde dingen. Ik zelf vind het nog erg lastig om ''ongezond'' te eten en ben erg blij met de posts. Maar ik snap je punt YesNo!
Roos08 - Maandag 7 oktober 2013 22:27
*ligt
Lonn87 - Dinsdag 8 oktober 2013 10:41
Ik heb meteen een instagram account aangemaakt vanwege Tomorrowwillbebetter, dit lijkt met zo'n inspirerende app om (hopelijk) eens te gaan varieren op mijn voeding!
Kim300808 - Woensdag 4 februari 2015 22:27
Ik heb geen Instagram, maar wil wel volgen... $