Hippe dagboeken

 

Misschien heb je wel een dagboekje op het forum van Proud2bme, maar hou je ook voor jezelf een niet virtueel dagboek bij. Of je hebt een dagboek om positieve dingen in op te schijven, je dag in door te nemen of je hebt er eentje nodig voor therapie. Ik had tijdens mijn herstel ook vaak notitieboekjes nodig, en eetdagboek, een dagboek, een witboek en als deze vol waren kocht ik weer een leuk nieuw boekje. Beloon jezelf ook eens met een bijzonder dagboek, zoals de dagboekjes hieronder. 

dagboek

Iedere dag een mooie zin.
bol.com 

dagboek

One Word A Day
bookdepository.co.uk

dagboek

she journal

she journal

she journals

she journals

dagboek

She Journals
De Nieuwe Boekerij 

she journals

paperblanks

paperblanks

dagboek

paper blanks

Paper Blanks 
Te koop bij verschillende boekenwinkels of Bijenkorf 

dagboekdagboekje

kimmidoll

Kimmidoll collection 
Bijenkorf 

La Marelle

la marelle

La Marelle
Bijenkorf

Welke vind jij het leukst?

En wat voor dagboek heb jij?

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Karen - Woensdag 29 augustus 2012 19:56
Paperblanks!! Al twee volgeschreven, kwaliteit papier is goed namelijk; viltstiften drukken er niet doorheen, en een voorzichtig aquarelletje kan ook. Ik doe 'journallen', dat is schrijven, tekenen, kleuren, verven, collage maken, net wat goed voelt die dag. Ook soms bonnetjes of mooie plaatjes uit een tijdschrift. Als 'ie vol is, staan de bladzijden helemaal 'uit', dus hij kan niet echt fatsoenlijk meer dicht, haha! Erg leuk om terug te lezen wat je eerder deed, of deed omstreeks dezelfde tijd een jaar geleden. Aanrader!
gitaar - Woensdag 29 augustus 2012 19:59
ik schrijf al jaren in een dagboek.
soms schrijf ik in brief-vorm, ik maak er ook collages in ,
of mooie uitspraken, wat ik moeilijk vond, of wat er juist goed ging.
Schrijven is heel belangrijk voor mij, ik kan niet zonder!
MChantalle - Woensdag 29 augustus 2012 20:01
Ik neem me elke dag voor om in mijn dagboek te schrijven, maar wanneer het eenmaal zover is, stel ik het weer uit omdat ik echt niet weet waar ik moet beginnen. Ik heb altijd het gevoel dat mijn hele dag er tot in het detail in moet staan. .
Wanneer ik een dag niet in mijn dagboek schrijf (wat sinds eind juni vaak het geval is), word ik ontzettend boos op mezelf. Het voelt eerder als een 'moeten' dan dat ik het voor mijn plezier doe.
Later wil ik graag terug kunnen lezen hoe ik mezelf heb ontwikkelt tot de persoon die ik dan geworden ben. Heeft iemand misschien een advies?
@MCantalle - Woensdag 29 augustus 2012 20:11
Jezelf niet verplichten er iedere dag in te schrijven. Maar gewoon af en toe eens erbij pakken. Als je een aantal dingen opschrijft van hoe het op dat moment met je gaat, weet je alles weer als je het terugleest.

Verplicht jezelf niet om veel te schrijven. Drie zinnen is ook goed :)

Anouk - Woensdag 29 augustus 2012 20:24
Ik heb een groot a4 pipboek. Fijn leuk tof.
IAmAlone - Woensdag 29 augustus 2012 20:39
Paperblanks! Heerlijke boekjes, goede kwaliteit, en zoooo veel keus!
Eef - Woensdag 29 augustus 2012 20:48
Ik heb een aantal Paperblanks gehad, maar ook andere notitieboekjes. Wat ik tegenkom zodra mijn dagboek vol is, gebruik ik als nieuw dagboek :')
En ik ben al sinds mijn achtste verslaafd aan schrijven in mijn dagboek, wat mij soms heel erg geholpen heeft. Het is leuk en leerzaam om terug te lezen!
Rebecca - Woensdag 29 augustus 2012 21:04
Wauw, werkelijk waar die met die teksten zijn stuk voor stuk prachtig. Maar welke ik écht heel erg graag wil is dat één zin per dag dagboekje.. Ik hou ook een dagboek bij, ben er mee begonnen 2 maanden nadat m'n moeder is overleden omdat het fijn is. Heb nu een heule dikke (300 blz) van de hema, zilver/grijs is ie, maar hij krijgt om de zoveel maanden nieuw gekladder en dingen erop geplakt haha. ben er oktober 2010 in begonnen (nadat m'n oude vol was) en heb hem nog niet vol, dus zoveel schrijf ik niet. overigens schrijf ik er heel inconsequent in en meestal alleen de niet leuke dingen haha. Maar hij is bijna vol en dan heb ik een héél mooi boekje van riverdale. Kan niet wachten tot ik daar in mag beginnen haha!
Jasmina - Woensdag 29 augustus 2012 21:53
in het begin schreef ik in "echte" dagboeken, later gebruikte ik mooie schriftjes en nu aroma-schriftjes
-F, - Woensdag 29 augustus 2012 22:01
Ik heb een paperblank. Maar schrijf er alleen om mijn zwarte dagen in om het zo maar te zeggen. Dus is al tijden niet meer in geschreven :-)
Luna - Woensdag 29 augustus 2012 23:45
Ik heb al massa's mooie boekjes gekocht, maar ik begin maar niet met schrijven... terwijl schrijven hetgene was waardoor ik het een halfjaar geleden veel beter deed. Ik moet het terug oppikken, maar doe het niet... :/
Han - Donderdag 30 augustus 2012 01:24
Door deze blog realiseerde ik me dat t eigk helemaal geen slecht idee is weer te gaan schrijven, heeft me eerder bestwel geholpen dus ik heb een leuk dagboek van She Journals besteld ;) :)
kim300808 - Donderdag 30 augustus 2012 09:59
@karen Een Journal klinkt als een heel goed idee!
Ik schrijf zelf ook vrijwel elke dag. Eerder ook meer als verplichting dan voor mijn plezier. Met de tijd heb ik ermee om leren gaan. Als er iets in mijn hoofd zit, waarvan ik merk dat het er niet zomaar uitgaat, zoek ik gelijk een manier om te schrijven: notities in mijn telefoon, word op mijn dagboek of gewoon op een blaadje kladderen.
Er staan echt hele leuke dingen tussen, vooral die uitspraken. :)
Prue - Donderdag 30 augustus 2012 12:36
'She listened to her heart above all the other voices'... Dat is nog eens een voorbeeld!
Lauraa - Donderdag 30 augustus 2012 14:49
Ik heb er net een besteld:
'Listen to your hearts, once you find the beat, you will always walk in tune'
:)
-- - Donderdag 30 augustus 2012 19:16
Is het gek om een dagboek in een Word document bij te houden en dat daarna uit te printen en op te plakken? Ik tik namelijk véél sneller dan dat ik schrijf. Maar voel me zo stom als ik dat doe.
Han - Donderdag 30 augustus 2012 20:15
@ -- - tuurlijk is dat niet gek :) ieder heeft zn eigen manier die fijn is/ het beste voelt, en ik denk dat je juist dan (als t goed voelt) ook het meeste aan je dagboekje hebt :)
GLM1993 - Vrijdag 31 augustus 2012 11:05
Suuuper leuk allemaal!
Vooral die van She Journals
Robin - Donderdag 10 juli 2014 13:16
Ik heb 'een vraag per dag'. Ook super leuk!
Dilara - Woensdag 16 december 2015 14:36
Ik heb er ook een en het is superleuk! Ik schrijf er nooit elke dag maar echt wanneer ik zin heb en iets meemaak je hoeft ook niet alles tot elke detail er in te schrijven alleen wat jij wilt! Drm is het ook superleuk!