Het gaat niet goed met me

 

Wanneer je een psychische stoornis hebt, kunnen vragen zoals hoe gaat het met je erg lastig zijn. Het kan heel erg lastig zijn om daar antwoord op te geven. Je wilt niet bij iedereen al je problemen op tafel leggen terwijl jij je wel gewoon rot voelt. Vaak hebben mensen ook niet helemaal door hoeveel er kan schuilen achter het gaat niet zo goed met mij. Deze blog is voor iedereen die zich niet begrepen voelt, maar ook voor mensen die het juist moeilijk vinden om bepaalde geestelijke stoornissen te begrijpen.

Op sommige momenten in je leven kan het niet zo goed gaan. Dat kan komen door een psychische stoornis, maar ook omdat je een vervelende dag hebt gehad. Wanneer iemand je de vraag stelt of het goed met je gaat zit er vaak zoveel meer achter dan alleen 'het gaat niet goed met me' wanneer je een psychische stoornis hebtDan betekent het niet dat je met een paar dagen rust er bovenop bent gekrabbeld of dat het een kwestie van rust is. Het is iets waar je elke dag weer voor vecht en je vanbinnen opeet. Hieronder staan verschillende 'echte' gevoelens en gedachtes van mensen die daarachter kunnen zitten.

woman hoi

♥ Het gaat niet goed met me is geen schreeuw om aandacht, maar een vraag om steun en hulp.

♥ Het gaat niet goed met me betekent niet alleen dat ik een pijnstiller nodig heb om geen pijn meer te voelen, maar dat ik pijn nodig heb om juist iets te kunnen voelen.

♥ Het gaat niet goed met me betekent niet alleen dat ik me na een avond goed slapen beter ga voelen, maar dat ik na nachten rust me nog steeds hartstikke uitgeput voel.

♥ Het gaat niet goed met me betekent niet alleen dat ik angstig ben voor de toekomst, maar dat ik mijzelf elke avond weer in slaap huil omdat ik niet weet wat ik moet doen in mijn leven.

♥ Het gaat niet goed met me betekent niet alleen dat ik verdrietig ben en een knuffel nodig heb, maar dat ik eigenlijk niet meer weet wat ik aan moet met mijzelf.

♥ Het gaat niet goed met me betekent niet alleen dat ik misselijk ben van het eten wat ik op heb gegeten, maar dat ik ook misselijk ben van mijn bestaan.

♥ Het gaat niet goed met me betekent niet alleen dat ik bang ben om alleen naar huis te lopen, maar dat ik ook bang ben voor de angst zelf.

♥ Het gaat niet goed met me betekent niet dat ik nu geen zin heb in huiswerk, maar dat ik mij het liefst heel de dag zou willen verstoppen onder mijn dekens.

♥ Het gaat niet goed met me betekent niet dat het opgelost kan worden met een kop thee, maar dat ik in een gevecht zit dat voor mijn gevoel eindeloos kan gaan duren.

♥ Het gaat niet goed met me betekent niet dat ik me even wat slechter voel, maar dat ik me tot op het bot ontzettend slecht voel.

ground

Wat er ook bij jou achter zit, het is de moeite waard om erover te praten en de echte jij te laten zien. Een geestelijke stoornis hebben is ontzettend lastig, zeker omdat je het niet aan de buitenkant kan zien. Het kan ook goed zijn dat je liever een lichamelijke ziekte had gehad. Doordat het niet zichtbaar is, is het ontzettend lastig om open te zijn daarover. Het erover praten en mensen in vertrouwen nemen is echter vaak een van de belangrijkste stappen naar herstel. 

Welke stoornis of ziekte je ook hebt, het is de moeite waard om daar tegen vechten. Soms viel mijn behandeling zo zwaar dat ik erg diep in de put zat en het leven niet meer zoveel waard vond. Ik ben daar toen over gaan praten en ik heb me door dat gevoel heen geworsteld. Elke stap vooruit die je maakt is er weer eentje. Uiteindelijk kom je op een punt waar je terugkijkt en ontzettend blij bent dat je hebt gevochten voor je herstel. Ik sta nu weer midden in het leven zonder een eet- en angststoornis en ik ben sterker dan ooit. Iedereen kan herstellen als je er maar voor vecht!

Liefs, Jasmijn

Fotografie: Transp

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Anoniem - Maandag 22 mei 2017 10:23
❤️
Marlou - Maandag 22 mei 2017 10:26
Uitspreken "het gaat niet goed met me" is denk ik al een heeele grote stap die ik in ieder geval vaak nog niet durf te zeggen...
T - Maandag 22 mei 2017 10:57
Er kloppen wel wat dingentjes idd! De stap om het te zeggen is sws al groot
Nadine - Maandag 22 mei 2017 11:00
Als ik alles herken betekent het dan dat ik een psychiatrische stoornis heb?
A - Maandag 22 mei 2017 21:06
Dat vraag ik me ook af...
Team Proud2bme - Woensdag 24 mei 2017 12:46
Hi Nadine en A,

Wij kunnen daar niks over zeggen, maar als je alles herkent zou het verstandig kunnen zijn om hulp te gaan zoeken.

Liefs, Team Proud2bme
vlyndiera - Maandag 22 mei 2017 12:17
als iemand vraagt hoe het gaat zeg ik altijd dat het goed gaat
er zijn maar weinig mensen die hier doorheen kunnen prikken
M. - Maandag 22 mei 2017 13:02
Helaas haal ik uit mijn omgeving geen steun. Als ik eerlijk zeg dat het niet goed gaat, krijg ik het stickertje "aandachtszoeker", "pessimist" of gaan mensen oplossingsgericht kijken terwijl ik liefde en steun nodig heb. Maar ja, ik ben als kind emotioneel verwaarloosd en als je ouders/omgeving daarin niet veranderd is: hoe zouden ze mij dan nu wel psychisch kunnen steunen?
muus83 - Maandag 22 mei 2017 21:40
❤️
an - Dinsdag 23 mei 2017 07:50
Wauw, Dankjewel! Toen ik na 2 jaar tegen m'n spv-er zei dat het niet goed ging schrok ze behoorlijk,eerder durfde ik dit nooit te zeggen. En het feit dat ik het nu wel aangaf was voor haar reden om te schrikken. ..
Eva - Dinsdag 23 mei 2017 11:47
Het gaat niet goed betekent niet dat ik geen lol kan hebben maar dat er altijd wel weer een klap van komt
Eva - Dinsdag 23 mei 2017 11:51
Het gaat niet goed betekent niet dat ik geen lol kan hebben maar dat er altijd wel weer een klap van komt