Help ons met jouw mening!

 

Zoals de meesten van jullie wel weten, bestaat Proud2Bme alweer ruim 10 jaar. 10 jaar gevuld met blogs, vlogs, plogs, foto's en quotes en ontelbare berichtjes op het forum en in de chat. Tijd voor een evaluatie! 

Om Proud2Bme nog 10 mooie jaren te laten bestaan, is het voor ons belangrijk om te weten wat jij als gebruiker van de website vindt. We hebben een vragenlijst opgesteld waarin je jouw mening kunt geven. Ook als je de website maar af en toe bezoekt, niet van alle mogelijkheden gebruikmaakt of zelf geen eetstoornis hebt; jouw mening is belangrijk! Hiermee kunnen we verder werken aan het ontwikkelen en verbeteren van Proud2Bme. Zo zorgen we er samen voor dat we jou en/of vele anderen nog beter kunnen helpen. Wil je ons helpen? Het invullen van de vragenlijst kost slechts 10 minuutjes en is anoniem. Feedback geven onderaan deze blog heeft geen zin, deze kunnen we helaas niet meenemen in de resultaten. Daarom is er aan het eind van de vragenlijst ruimte om een tip aan ons te geven, mocht je dat willen. Alvast ontzettend bedankt!

Klik hier om de enquete in te vullen

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

- - Vrijdag 13 september 2019 20:04
Ingevuld.

Ik hoop vooral dat er een betere zoekmachine komt. Zonde van al jullie blogs die jullie geschreven hebben, het is zo moeilijk om ze terug te vinden. Het is ook zeer moeilijk om info die je zoekt te vinden. Alles staat kris kras door elkaar en ook heel veel blogs van de eerste jaartjes die eigenlijk geen inhoud hebben die bovenaan staan. Het kost veel spitwerk om een blog te vinden waar je daadwerkelijk iets aan hebt als je de zoekbalk gebruikt.
Astrid - Vrijdag 13 september 2019 20:20
Ingevuld! Leuk om te doen, stoer dat jullie zo om feedback vragen. Jullie leveren goed werk, heb niks te klagen eigenlijk. Mis soms een beetje mensen die in dezelfde fase zitten als ik ( getrouwd, kinderen)
ingevuld :) - Vrijdag 13 september 2019 20:27
hoop dat jullie er iets aan hebben! en vooral dat jullie er iets mee kunnen.
Rosa_Hope - Vrijdag 13 september 2019 20:41
Ik kan deze niet invullen. De vragen zijn hier en daar te suggestief en ik mis opties bij het antwoorden.
Ann - Vrijdag 13 september 2019 22:17
Misschien is het goed om je feedback dan ook concreet te delen met de redactie, dan kunnen zi) er wat mee...
suzy - Vrijdag 13 september 2019 22:13
ik mis soms een beetje blogs voor de wat 'oudere' generatie hier (30+), misschien komt dit ook omdat de redactie nog erg jong is
Astrid - Zaterdag 14 september 2019 06:55
Datzelfde mis ik ook wel eens.
Marleen - Zaterdag 14 september 2019 21:04
Dat heb ik ook ingevuld
E. - Zondag 15 september 2019 11:40
Dit was ook mijn mening. Hef zou fijn zijn als proud2bme een website kon worden voor iedereen met een e. s en dat dat ook weerspiegeld werd bij de redactie.

B - Zondag 15 september 2019 13:47
Ik ook!
suzy - Maandag 16 september 2019 14:18
precies wat ik bedoel! de redactie is zo ontzettend jong en hoewel ze geweldig werk leveren en heel waardevolle content plaatsen, merk je soms wel dat ze nog relatief jong zijn, ik mis dat wel en ik denk dat daar nog veel meer uit te halen valt
Rhaya - Zaterdag 14 september 2019 07:05
Ik zou het gaaf vinden als er meer van Irene's tekeningen gebruikt zouden worden in de lay-out van de website en het forum ♥
marleen - Maandag 16 september 2019 22:29
zou ik ook tof vinden!
Aine - Zaterdag 14 september 2019 10:40
Ingevuld en hoop echt dat jullie nog 10 jaar door gaan want jullie doen zo goed werk.
Floor - Zaterdag 14 september 2019 20:22
Dat hoop ik ook, wat zou ik zonder deze site moeten? ;-) Echt waar hoor.
Roos_ - Zaterdag 14 september 2019 13:28
Ik zou het fijn vinden om artikelen op schrijver te kunnen filteren :) herkende bijvoorbeeld veel in wat Sandra schreef en vind het soms fijn om die blogs terug te lezen
emma67 - Zaterdag 14 september 2019 15:43
ook ik zou graag meer lezen over eetstoornissen bij oudere mensen. met name getrouwde, werkende dames met kinderen hebben mijn voorkeur. ook heeft langdurige eetproblematiek mijn interesse
w - Maandag 16 september 2019 23:23
Idd. Langdurige eetstoornissen; wat eetstoornissen op de lange termijn voor iemand met een eetstoornis betekent, betekend heeft en hoe het nu (verder) gaat in het leven van die persoon.
Laura - Donderdag 19 september 2019 15:12
Helemaal eens! "verhalen waar het niet goedkomt" zou ik ook willen lezen
juliatje. - Zondag 15 september 2019 08:09
Ik zou het fijn vinden als er meer artikelen voor jongens zijn, want die kunnen ook een eetstoornis hebben! Veder zou er meer aandacht moeten zijn voor meerdere eetstoornissen bijv. Nachteten of NES, Pica, Ruminatiestoornis, Vitarexia en de selectieve eetstoornis.
Anoniem - Maandag 16 september 2019 10:08
Ja en ook ARFID! Daar is nog zo weinig informatie over, zeker als het om hoogfunctionerende mensen gaat. Maar ik lijd er weldegelijk aan
A. - Zondag 15 september 2019 11:47
Het zou fijn zijn als de blogtitels niet zo triggerend werden geschreven. Vaak zijn de titels zo rolbevestigend dat ik helemaal bang word wanneer ik de website open!
Pien - Maandag 16 september 2019 01:14
Lees je wel de artikelen dan? Die ontkrachten de provocerende titel altijd.
Anoniem - Zondag 15 september 2019 16:33
Ik vond de vraag over de hoeveelheid blogs lastig. Ik vind de blogs heel fijn dus heb 3 ingevuld, maar zou niet willen dat het tenkoste gaat van kwaliteit. Liever 1 goede diepgaande dan 3 oppervlakkige....
stayy - Zondag 15 september 2019 17:34
ingevuld

jullie zijn allemaal toppers :)
Anoniem - Maandag 16 september 2019 09:51
Ik zou we eens een iets bredere, goed onderbouwde, blik op voeding willen zien. Momenteel is het erg veel Voedingscentrum, en evt. vegetarisch/veganistisch. Ikzelf had heel graag willen weten hoe ik mijn lijf had kunnen leren voeden in plaats van vullen met snacks en snoepgoed die voor je lichaam niet heel bevordelijk zijn. Daarmee wil ik niet zeggen dat die helemaal niet in je eetpatroon kunnen zitten, maar ik mis gewoon eens wat kennisblogs (of interviews) van mensen met andere ideeën over voeding. Ik denk aan Traditionele Chinese geneeskunde, een Mediterraan dieet, Ayurvedische voeding, Paleo, Hormoonfactor, ketogene voeding, of eens een interview met iemand met veel verstand van darmgezondheid (op dit moment schiet Nienke Gottenbos a.k.a. de Poepdokter me te binnen), of een natuurdiëtist. Je hoeft het allemaal niet aan te prijzen, maar wel beschouwing van verschillende eetwijzen en de relatie met gezondheid (en niet per se gewicht) aan te bieden.

Verder mis ik ook heel veel informatie over de link tussen lichamelijke problemen en eetgestoord gedrag in plaats van alleen psychische oorzaken. Er is e.e.a. bekend over exorfinen, over de darmflora, maar ook over een vervette lever, insulineresistentie, etc. Dat soort problemen kunnen ook eetbuien uitlokken. Been there, done that... In therapie wordt altijd doorgezocht totdat er een emotie gevonden is die kan worden toegeschreven aan gestoord eetgedrag, maar in de praktijk is eetgestoord gedrag echt niet altijd (alleen maar) afkomstig uit emotionele triggers. En ja, daarmee kun je dus ook een eetstoornis gediagnosticeerd krijgen. Die los je alleen niet op met een therapie gericht op de psyche.

Met ander woorden: bied eens bredere kennis aan. Je hoeft er niet achter te staan, maar laat eens andere invalshoeken zien.
Pien - Maandag 16 september 2019 15:29
In de meeste behandelingen wordt ook het voedingscentrum aangehouden. Het is voor meiden in behandeling dan wel lastig om hier zoveel tegenstrijdige berichten te lezen. Die staan overal op het internet al...
Anoniem - Maandag 16 september 2019 16:27
Des te beter als de dames van Proud die informatie genuanceerd en geschikt voor meiden met een eetstoornis kunnen brengen. Je ogen ervoor sluiten heeft geen zin, want het is overal. Eerlijk vind ik het persoonlijk ook niet om informatie te diskwalificeren, omdat "het lastig is om tegenstrijdige berichten te lezen". Het is m.i. niet de taak van Proud om mensen met een eetstoornis te onthouden van een goede beschouwing, die inderdaad mogelijk tegenstrijdige informatie kan geven. Het leven is soms tegenstrijdig, en dat is een behandeling soms ook. En ja, ik ben zelf ook in die positie geweest, dus ik weet waar ik over praat.

En tja, dat behandelingen het Voedingscentrum aanhouden, is voor mij geen reden om dat dan klakkeloos over te nemen. Er zijn gewoon zo veel meer perspectieven. Uitdaging om dat goed te brengen, daar ben ik me van bewust. Maar ik ben ervan overtuigd dat de dames van Proud dat kunnen.
x - Maandag 16 september 2019 18:33
Ik vind het juist fijn dat er hier niet op al die 'bijzondere' manieren van met eten omgaan wordt ingegaan. Ik kan me gauw verliezen in zo'n dieet. Ik denk dat er overigens aan elk voedingsmiddel / dieet wel voor- en nadelen vastkleven. Daarnaast is de wetenschap waar jij het over hebt vaak nog in ontwikkeling. Er is onderzoek naar gedaan, maar vaak is het nog te korte tijd om hier harde uitspraken over te doen (hoewel dat natuurlijk bij heel veel onderwerpen het geval is). Ik snap je reactie wel hoor, wat meer science-based zou fijn zijn, maar ik denk dat dat voor veel jongens en meiden hier zal zorgen voor nog meer kortsluiting( ;P ) in de hersenen.
Anoniem - Maandag 16 september 2019 20:18
Tja, evidence-based/science-based is ook niet alles (zeg ik als wetenschapper). Maar ik hou ook niet van halve informatie omdat mijn hersenen dat niet aan zouden kunnen. Anyway, ik bekijk zaken graag vanuit meerdere perspectieven en als de meerderheid daar niet voor openstaat of mee geconfronteerd wenst te worden, wie ben ik dan om die info hier te vragen? Genoeg andere bronnen om een vollediger plaatje te creëren.
Sanne - Donderdag 19 september 2019 12:56
Ik ben het hier helemaal mee eens! Als ik daar blogs over zou lezen denk ik dat mijn eetstoornis er meteen gebruik van gaat maken.....
Liv - Vrijdag 11 oktober 2019 11:19
Precies, ik ben juist blij dat proud een plek is waar niet de hele tijd aandacht wordt geschonken aan al die andere manieren van eten. Dat wil niet zeggen dat ik denk dat die “diëten” onzin zijn of waardeloos zijn, maar ik denk dat het juist voor mensen met een eetstoornis gevaarlijk gebied is. Ik zie om me heen zoveel mensen zich erin verliezen: dan eten ze wel weer, maar heel strikt op een bepaalde manier. Leren dat het allemaal niet zo ingewikkeld en zwart-wit hoeft te zijn lijkt me, zeker bij mensen die nog niet of pas net hersteld zijn, het aller belangrijkst. Die focus moet gewoon eerst van dat eten af.
Lezeres - Dinsdag 17 september 2019 01:04
Ingevuld! Soms was het lastig dat er maar 1 invulmogelijkheid was. Ik heb bijvoorbeeld iemand met een es in mijn omgeving én vroeger zelf een es gehad.

Verder waardeer ik de blogs die over psyche gaan het meest. Daar zou iets meer verbreding in mogen komen. Zo is er bijvoorbeeld maar heel weinig aandacht voor ontwijkende persoonlijkheidsstoornis.
Maria - Dinsdag 17 september 2019 16:00
@Anoniem, mis ik ook weleens. Vaak wordt er gestreefd naar 'normaal' eten, terwijl het dan meer gaat om dingen die gangbaar zijn in ons westerse eetpatroon. Wat mij enorm heeft geholpen is een voedingspatroon met zo min mogelijk biogene aminen, plus een paar voedingssupplementen. En natuurlijk zo min mogelijk suiker.
Eigenlijk is het bij elke klacht wel zo dat er lichamelijke en emotionele factoren een rol spelen. Denk dat ik er veel meer aan had gehad, als ik begeleiding had gekregen in het eten van wat jouw lichaam nodig heeft, in plaats van alleen maar streng zijn.
Anne - Zaterdag 21 september 2019 12:29
Ook is het zo, dat wanneer je herstellende bent van een eetstoornis de gangbare lijsten van bijvoorbeeld het Voedingscentrum gewoonweg niet relevant zijn!
Je krijgt nu ernmaal te maken met extreme honger, behoeftes die anders zijn dan wanneer je geen e.s. hebt/hebt gehad.Die zijn niet verkeerd, maar die lijsten geven je het idee dat je hartstikke verkeerd bezig bent, terwijl je juist eindelijk naar je lichaam luistert waar het naar schreeuwt en meer nodig hebt dan normaal.
Die lijsten zijn ok, als je in balans bent, maar dan nog, zo lijkend op een dieet!!! 😕☹️
Anoniem - Dinsdag 17 september 2019 17:11
@ Maria

Eens, de one-size-fits-all-tenzij-doktersverklaring benadering is simpelweg niet hoe het werkt. Kijk naar Lonneke en Daphne, die zelf ook glutenvrij proberen (probeerden) te eten vanwege lichamelijke klachten. Probeer dat maar eens tijdens een behandeling aan te kaarten. Dan "denk je jezelf ziek" of "spreekt de eetstoornis": wantrouwen alom. Niet fair en niet helpend. Voeding is alleen maar goed voor je als je het kunt verteren, en niet goed kunnen verteren lijkt in de wereld van eetstoornisbehandelingen niet te bestaan (tenzij medische verklaring). Fijn als er dan in ieder geval helpende info is voor mensen die een eetstoornis hebben én op die manier aan hun gezondheid willen werken.
A. - Donderdag 19 september 2019 08:29
Ik denk dat als je heel persoonlijk advies of informatie wilt hebben, je ook persoonlijke hulp moet. zoeken. Je moet je eigen verantwoordelijkheid nemen en niet verwachten dat alles wat er geschreven staat per definitie bij jou past.,maar naar jezelf en je eigen lichaam luisteren. Dat geldt voor nu en later ook.
Wat betreft theorieen over voeding en dieet vind ik" KEEP IT SIMPLE" een van de beste regels die je toe kunt passen als je een E.S hebt! Geen enkel voedingstheorie, regel of dieet dat iemand anders bedacht heeft, heeft mij geholpen, wel het durven luisteren naar wat mijn egen lichaam en geest mij te zeggen had en heeft.
Cindy - Dinsdag 17 september 2019 23:17
Gedaan!
Laura - Donderdag 19 september 2019 15:14
De genuanceerde blik over voeding en eten van de redactie is juist zo fijn! Wetenschappelijke artikels zijn er al genoeg ! We komen hier voor begrip, steun, antwoorden geen science shit
K - Vrijdag 20 september 2019 13:03
Wat al eerder gezegd hierboven zou het fijn zijn als er ook meer aandacht wordt besteed aan de oudere mensen met dit probleem (30+) en aan 30+ mannen is er voor zover ik het de afgelopen jaren heb gevolgd geen enkele aandacht geweest terwijl die er toch ook echt zijn weet ik uit ervaring. Verder ben ik alleen maar heel positief over de website en overige sociale media.
Ann - Zondag 22 september 2019 20:19
SUPER! Dat jullie dit doen, delen jullie ook in een blog wat er over het algemeen uit de enquête kwam? ;) een soort algemene analyse
D. - Maandag 23 september 2019 00:03
Hoewel ik niet meer regelmatig op het forum kom toch ingevuld.
Ben erg benieuwd of en wat ermee gedaan gaat worden met de resultaten ervan.
Mara - Maandag 23 september 2019 11:09
Ik heb autisme en vind het forum heel druk qua kleur en knoppen en onoverzichtelijk.

Ik zou het daarnaast fijn vinden om meldingen te krijgen als je een reactie krijgt op wat je hebt geplaatst. In de reacties op artikelen ook met je account reageren zou ook handig zijn, dan vind je nog eens terug wat iemand op je heeft geantwoord.
Me - Zondag 6 oktober 2019 20:20
Wat ik met name mis op het forum is 'de schop onder je kont'. Ik vind dat er enorm veel gepamperd wordt en dat men maar mondjesmaat de vinger op de zere plek durft te leggen.
Zachte heelmeesters maken stinkende wonden!
E. - Maandag 7 oktober 2019 12:15
Mee eens. Dat hele lievige komt soms ook niet gelooofwaardig over en in ieder geval helpt het niet veel.
Het is dan alsof je vriendjes maakt doormiddel van de eetstoornis in plaats van dat je ervanaf wordt geholpen. 😕
Het is goed dat er een veilige plek is, maar het moet geen veilige plek zijn voor de eetstoornis zelf.
Anoniem - Zondag 6 oktober 2019 22:59
Ik zou een betere zoekfunctie handig vinden en beter kunnen filteren. Zodat je iets makkelijker vind.

En de lay-out meer neutraler maken. Dit is een look dat meer voor (jonge) meisjes is. Mensen van 25+ en jongens moeten hier zich ook lekkerder bij voelen. En daar over gesproken, blogs van mensen van 25+, misschien wel meer 30+ zelfs. Mensen bijvoorbeeld met kinderen of daar aan toe zijn, die misschien getrouwd zijn. Dat soort dingen.