Fijne Festivaltips

 

festivalGa jij dit jaar naar een meerdaags festival? Ik vind festivals ontzettend gaaf. Wel kost de voorbereiding veel tijd. Je moet met veel dingen rekening houden, zoals wat je meeneemt, hoeveel en hoe je na het festival gaat. Het is handig om hier vantevore goed bij stil te staan. We hebben een aantal handige tips voor je op een rijtje gezet om problemen te voorkomen en optimaal te kunnen genieten!

De festivalkriebels beginnen al bij het kopen van het kaartje. Als je met jouw vriendinnen hebt besloten om naar een festival te gaan is het slim om zo snel mogelijk een kaartje te kopen.

Let wel goed op waar je jouw kaartjes koopt. Het zou erg balen zijn als je wordt geweigerd omdat je geen officiële tickets hebt. Als je twijfelt kun je kijken welke aankooppunten op de officiële site van het festival staan of kijk anders op Waarkoopikveilig.

Hier alvast de prijzen van een aantal leuke festivals (inclusief camping) van aankomend jaar

 • 29-30-31 maart 2013 Paaspop 110 euro
 • 14-15-16 juni 2013 Pinkpop 165 euro
 • 26-27-28 juli 2013 Tomorrowland - Uitverkocht.
 • 02-03-04 augustus 2013 Solar 118,25 euro
 • 05 t/m 12 augustus 2013 Sziget 199 euro
 • 15-16-17 augustus 2013 Pukkelpop Deze kaarten zijn nog niet te koop.
 • 16-17-18 augustus 2013 Lowlands 185 euro - Uitverkocht.

Vervoer regelen.
Denk eraan dat je een tent en veel spullen mee moet nemen, dus je kan niet verwachten dat jij samen met vier vriendinnen in één Fiat500 kan. Ook moet je kijken of je een parkeerkaart vooraf moet kopen. Dit geldt onder andere voor Solar. Het zou natuurlijk rot zijn als je daaraan komt en je jouw auto niet kwijt kan.

Als je met de taxi gaat is het slim om een punt af te spreken waar jullie worden opgehaald. Het is namelijk vaak zo dat er verschillende uitgangen zijn. Je kunt je ook door ouders af laten zetten of met het openbare vervoer gaan. Check dan vantevoren wel of dat het festivalterrein goed bereikbaar is en je niet te ver hoeft te lopen met al jouw spullen.

fiat

Tas of koffer?
Een koffer met wieltjes is ideaal als je nog ver naar het festivalterrein moet lopen. Alleen zal je waarschijnlijk jouw koffer toch over het festivalterrein moeten tillen, omdat hier vaak geen verhardingen zijn.

Een rugzak of schoudertas kan je vaak gemakkelijk dragen. Doe hierbij wel jouw kleding en spullen in een plastic zak, zodat deze niet nat worden als je in de regen naar het festivalterrein loopt.

Maak van tevoren keuzes
Omdat je al jouw spullen zelf moet dragen, is het belangrijk dat je alleen noodzakelijke spullen meeneemt. Alles wat je teveel meeneemt kan je alleen maar kapot of kwijt maken. Maak dus keuzes. Kies thuis jouw outfit uit en let hierbij goed op de weersverwachting. Vergeet niet dat het ook bij mooi weer 's avonds flink kan afkoelen.

mini
Neem zo min mogelijk mee
Laat dure, luxe en onnodige spullen, zoals een dure ring of jouw giftcards van de H&M, thuis. Deze zul je daar toch niet nodig hebben en kun je alleen maar kwijt raken.

Probeer ook zo min mogelijk make-up en douchespullen mee te nemen. Je kan bij verschillende drogisterijen mini flacons kopen. Deze kun je vullen met jouw shampoo, conditioner en zeep. Ze zijn groot genoeg heel het weekend en ze zijn een stuk lichter dan een hele fles. Of koop een kant-en-klare miniverpakking, zoals van Zwitsal bodylotion. Deze is ondere andere te koop bij de Wehkamp.

Meenemen:

 • Jouw ticket
 • Legitimatie
 • Bankpas. Zorg dat je niet teveel geld op zak hebt!
 • Zorgpas
 • WC papier
 • Zaklamp
 • Pijnstillers en pleisters
 • Dextro tegen misselijkheid
 • Tandenborstel en tandpasta
 • Badslippers
 • Een grote fles water, of nog beter een Jerrycan, om je op te frissen.
 • Shampoo, of nog beter droogshampoo
 • Zeep en wegwerpwashandjes. Dit is erg handig wanneer het erg druk is bij de douches en je jezelf zult moeten wassen aan de wasbak. 
 • Make-up en make-up remover
 • Spiegeltje
 • Oude mobiele telefoon. Hiervan gaat de batterij vaak langer mee, daarnaast kun je toch vaak jouw internet niet gebruiken en kan jouw nieuwe mobiel alleen kapot gaan.

♥ Controle
Hou er rekening mee dat jouw bagage gecontroleerd kan worden op verboden spullen. Ze kijken of je geen wapens, drugs of andere verboden spullen meeneemt. Moet je medicijnen innemen? Neem dan jouw medicijnenpaspoort mee, die kun je aanvragen bij jouw apotheek. Zo kun je op bewijzen dat je desbetreffende medicijnen nodig hebt en weten ze wat je inneemt. Om dezelfde reden mag je enkel dichte flessen meenemen op het campingterrein.

De tent
Het is erg fijn als je een binnentent hebt, dit isoleert namelijk. Hierdoor zal de warmte in jouw tent blijven. Een voortent is erg fijn om jouw spullen in te zetten. Maar wat vooral belangrijk is, is dat jouw tent niet brandbaar is.  Een goede tent hoeft niet duur te zijn, je kunt naar een campingwinkel gaan en je daar laten informeren, vaak hebben ze ook goedkopere, maar ook goede modellen.

De tent opzetten is ook elk jaar weer een hele gebeurtenis. Het is slim om zo vroeg mogelijk te gaan zodat je een redelijk plek hebt.  Vaak lukt het niet om de tent in één keer op te zetten, maar daar moet je gewoon de lol van inzien. Als je vroeg klaar bent is het ook leuk om te kijken hoe anderen dit doen. Zo kun je ook al met de eerste partygangers contact maken. Naast dat dit gezellig is, is het ook fijn om anderen te leren kennen. Zo kun je bijvoorbeeld afspreken om een beetje op elkaars tent te letten. Let altijd goed op waar jouw tent staat, zodat je niet per ongeluk een verkeerde tent binnen loopt. Staat jullie tent? Doe jouw party-outfit aan en feesten maar!

tent

Heb jij nog goede festivaltips & ga je naar een festival?

Foto 2
Foto 4

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Charlotte - Zaterdag 23 maart 2013 13:21
Ik zou bijnnaa naar Pinkpop gaan, tot ik erachter kwam dat dat het weekend voor de herkansingen van de examens zijn, en die herkansing best wel eens kan gaan uitmaken of ik slaag of niet. Beetje jammer dus...

Maarr zoals het er nu uitziet ga ik iig wel naar het (gratis!) festival Appelpop!
PeanuttButterfly - Zaterdag 23 maart 2013 13:37
Ik ga dit jaar weer naar Opwekking, ik heb er echt superveel zin in!
En ik ga nog even zeuren bij mn ouders of ik naar het Bevrijdingfestival in Zwolle mag, maar die duurt maar 1 dagje of course.
violindustrial - Zaterdag 23 maart 2013 13:44
Sziget!!
m - Zaterdag 23 maart 2013 14:02
Ik ben naar Concert at Sea geweest en daar mocht je geen eten of drinken meenemen. Al je flesjes (ook dichte) werden afgepakt en als gelukt had, mocht je ze meenemen zonder dop erop. Hierbij was het wel het verschil dat je vanaf de camping (of in mijn geval een huisje) naar het festivalterrein moest met een bus (gratis). Je drinken moest je dus op de camping/huisje laten en het drinken bij CAS moest je daar kopen. Wat ik zelf overigens heel vervelend vond was dat al het eten daar ongezond was. Ik mocht geen fruit meenemen (heb het naar binnen kunnen smokkelen toen) en dat was een van de weinige dingen die ik toen durfde te eten.
lizzy - Zaterdag 23 maart 2013 14:31
Paaspop! Voor de eerste keer, vind het super spannend 3 dagen van huis, maar heb er wel zin in :)
Schaatster - Zaterdag 23 maart 2013 14:50
Indian Summer Festival mist nog! Was vorig jaar een heel relaxed, fijn festival :D
Justsmile - Zaterdag 23 maart 2013 15:39
Ik ga dit jaar naar Concert at sea! :)
Liadan - Zaterdag 23 maart 2013 16:10
Na veel vervelende ervaringen met diefstal enzo heb ik geen zin meer om op campings van meerdaagse festivals te staan.. dit jaar misschien wel naar Fortarock, maar dat is maar één dag.

Rianne - Zaterdag 23 maart 2013 17:07
Jaaaa Pukkelpop dit jaar! En misschien Pinkpop!

Ik heb nog een fijne tip: droogshampoo!
Een festival duurt over het algemeen toch maar 3 of 4 dagen, dan hoef ik altijd maar 1 keer droogshampoo tussendoor te gebruiken en dan is het weer klaar. :)
bloempje - Zaterdag 23 maart 2013 18:14
ik g naa lowlands :D ik vind het wel super spannend me eerste echt festival :P wel samen metme vriend :D
Loes - Zaterdag 23 maart 2013 19:16
Ik ga dit jaar naar paaspop, sziget en melt! Leuk een blog over festivals!
faya - Zaterdag 23 maart 2013 19:53
1 dagje naar pinkpop
greenbutterfly - Zaterdag 23 maart 2013 20:13
Ik wou super graag naar Pinkpop, maar het is écht heel duur. :C
Marjolein - Zaterdag 23 maart 2013 20:14
Enne; laarzen, flesje water+zeep (voor als de douches vol zijn); regenlaarzen en een muts! 80% van de warmte verlies je via je hoofd ;)
Nog meer tips: Rock Werchter (BE), Rock am Ring (DU), Roskilde (DE) Bospop (NL), EXIT (Servië)
YuukiAkura - Zaterdag 23 maart 2013 21:47
Volgend jaar naar Summer in the City & Reading Festival.YEAAAH
H0neybee - Zaterdag 23 maart 2013 23:12
Ik ga naar lowlands deze zomer en ik heb er zooooooooooooooooooooooo Veel zin in!
hannah - Zaterdag 23 maart 2013 23:17
Jullie zijn Best Kept Secret Festival vergeten! Is een nieuw festival dit jaar :) Eind juni bij Beekse Bergen. Ik ga erheen hihi.

En als ik kaartjes kan vangen, ga ik ook naar pukkelpop!
R. - Zondag 24 maart 2013 13:06
Je kan ook een hotel nemen in de buurt van het festival, dat doe ik altijd.

Werchter en Glastonbury zijn ook leuk.

Ik vind Nederlandse festivals minder, dan heb je altijd gedoe over eten, drinken en medicijnen en komen vaak ook meer asociale types.

R. - Zondag 24 maart 2013 13:10
Oh ja, Pinkpop haat ik helemaal. Daar mocht Nutridrink niet mee naar binnen, terwijl ik wel een medicijnpaspoort had. Ik had echt een brief van een arts moeten hebben. Zelfs in de VS had ik daar alleen een medicijnpaspoort voor nodig, daarmee mochten ze zelfs als handbagage mee in het vliegtuig.
Mar - Maandag 25 maart 2013 18:08
Ik mis Dauwpop. Dat was vroeger altijd ook leuk!l Maar ben de laatste jaren niet zelf geweest.