De week van de redactie

 

Leuk dat je weer een kijkje komt nemen op Proud! Zoals je gewend bent hebben we op de maandag altijd een fotoverslag van één van de redactieleden. Vandaag doen we het alleen even nét iets anders. Het leek ons wel leuk om een keertje een verzamelweekje te maken van ons vieren. Momenten uit die week die leuk, betekenisvol of misschien wel heavy voor ons waren. Zo krijg je een beetje een beeld van wat ons afgelopen week allemaal bezig heeft gehouden en misschien brengt het je wel op ideetjes voor jouw eigen nieuwe week.

Laat in de reacties gerust even weten wat je vindt van zo'n week van de redactie en hoe jouw week was. Dat lezen we uiteraard ook graag terug op het forum waar je welkom bent om een dagboek bij te houden of een topic te openen over iets wat je bezighoudt. Ook ben je iedere avond welkom in een van onze (groeps) chats. We hopen dat je een fijne week hebt en dat je niet te hard bent voor jezelf. Take care!

De week van de redactie

Maandag

♥ Daphne
Vandaag was een bijzondere dag, maar niet omdat alles leuk en fijn was. Ik begon de dag heerlijk in het zonnetje met mijn nieuwe lievelingsboek. Dit boek staat vol met artikelen over bewustwoording en op een duurzame manier omgaan met jezelf, met anderen en met je omgeving. Na het lezen voel ik mij altijd weer opgeladen en telkens als ik merk hoe goed het mij doet, vind ik opnieuw dat ik het te weinig doe. Dit was fijn. 

Daarna verliep mijn dag iets anders dan gepland. Mijn beste vriendinnetje moest namelijk naar het ziekenhuis, omdat ze al een tijdje pijn heeft in haar lichaam en het steeds maar niet duidelijk is waar het vandaan komt. Er was iets te zien in haar eierstokken, maar nog altijd is niet duidelijk wat het precies is. Er is een vervolgafspraak gemaakt waar we ook weer samen heen gaan. We werden er allebei een beetje bang van. Zij uit angst dt er misschien iets mis is, ik uit zorgen voor haar en we hebben met tranen in onze ogen lang geknuffeld. Ze moest er nuchter heen dus had ontzettende honger toen we klaar waren. We hebben de rest van de middag vrijgehouden om taart en muffins te eten met veel slagroom. Om het leven te vieren en al onze ideeen en dromen voor de toekomst te bespreken, zoals je dat maar met weinig mensen kunt. Hoe rot de aanleiding ook is, dit soort middagen zijn voor mij ontzettend betekenisvol.  

♥ Lotte
Het is volop zomer en de lavendel in mijn voortuintje bloeit prachtig. Het lijkt nog zo kort geleden dat ik in het voorjaar dezelfde struik stond te snoeien en dacht: "Ik kan niet wachten tot het weer zomer is en alles weer groeit en bloeit en de bijtjes weer vrolijk in de weer zijn". Nu is het al zo ver! De tijd gaat zo snel, niet te geloven eigenlijk. Gek om daar bij stil te staan.

Binnen is het silhouet van de lavendel en de bijtjes zichtbaar op het rolgordijn. Ik word hier oprecht zo gelukkig van. Het is moeilijk om op de foto vast te leggen, maar de bijen en hommels vliegen de hele dag af en aan, op zoek naar de lekkerste bloemetjes. Dat is fascinerend om te zien en voelt heel gezellig.

Ik heb een nieuw 'recept' uitgeprobeerd met lavendel, namelijk lavendelsuiker. Het is heel makkelijk: Je neemt wat lavendel recht van de struik en doet dat in kleine stukjes door een potje suiker. Na een paar weken intrekken gaat de suiker licht naar lavendel smaken en dat zou lekker moeten zijn door thee of gebak. Ik ben heel benieuwd!

Dinsdag

♥ Scarlet
Vandaag heb ik de hele dag gewerkt. Tijdens het werken loop ik iedere dag altijd wel een keertje naar de 'soon to be' babykamer. Gewoon omdat dit fijn en bijzonder voelt. Het herinnert me eraan waar ik voor vecht en wat ik tot dusver heb 'bereikt'. Ook maakt het me enthousiast voor de toekomst. Ik vind het enorm leuk om die kamer mooi te gaan maken en kan niet wachten om dat kleintje erin te verwelkomen. Soms voelt het nog heel onwerkelijk dat mijn vriendin zwanger is en zorgt het voor angst: wat als het mis gaat, wat als we het niet kunnen? Natuurlijk hoort dat er ook bij...

Beneden op het kastje in de woonkamer staat dit mooi, opengewerkte olifantje. Dat is nog zo'n symbolisch iets wat me herinnert aan waarom ik mijn best doe en dankbaar ben. Ik kreeg dit van een hele lieve, bijzondere jonge vrouw met wie ik in Leiden een gesprek had over haar anorexia. Ik vond het waardevol om iets te kunnen betekenen en was ontroerd door het cadeautje dat ik van haar kreeg. De grote olifant met het kleine olifantje erin, zo subtiel en mooi. Hij heeft daarom een goed plekje in huis gekregen.

week redactie

♥ Daphne
Vandaag eigenlijk een doodnormale dag op kantoor. Op dinsdag race ik na dat dagje op de redactie altijd door naar mijn moeders huis. Mijn zus komt daar dan ook heen en op een wilde dag nemen we ook onze vriendjes mee. Mijn zus is een stuk ouder dan ik, dus zij ging veel eerder uit huis en ik vond dat toen heel jammer. Om elkaar toch regelmatig te blijven zien is zij toen elke dinsdag bij ons komen eten. Toen ik eenmaal uit huis ging hebben wij dit er gewoon ingelaten. Het lukt lang niet altijd, want onze agenda's zitten vaak behoorlijk vol, maar het is fijn om elkaar tijdens de traditionele pasta-avond weer te zien en even bij te kletsen. 

pasta

Woensdag

♥ Scarlet
Vandaag was ik vrij en dat betekent meestal dat ik 'werk' voor Ik Vrouw van Jou. In de ochtend heb ik gewandeld met Sjors en in de middag gingen we aan de slag. Of nou ja... er kwam dit keer een andere YouTuber bij ons langs die de woonkamer een make-over zou geven. Best spannend, want we hadden geen idee hoe het zou worden en of het wel bij ons paste! Nou ja spannend... Joyce was vooral in spanning, want die hecht wat meer waarde aan het interieur dan ik. Ik vond het gewoon wel grappig en als het lelijk zou worden, dan zou ik het wel weer overschilderen. Het is maar een muurtje :) Het was een lange middag, maar mét resultaat! De woonkamer is enorm leuk geworden. Aangezien haar video nog online moet komen, kan ik jullie helaas het 'hele resultaat' nog niet laten zien, maar we zijn er in ieder geval erg blij mee! Dat bewijst maar weer dat je soms gewoon de controle uit handen moet geven.... ;)

week redactie

♥ Daphne
Vandaag werkte ik natuurlijk weer voor Proud, maar op de dagen dat we thuis werken kies ik er soms voor om naar een andere plek te gaan. Een van mijn beste en oudste vrienden, waar ik lang mee samen heb gewerkt in de koffie, heeft zijn eigen koffiebar geopend in Scheveningen. Het is heerlijk om daar nu te werken en stiekem nog even achter de bar te kruipen om koffietjes te maken. Mooi om te zien hoe veel periodes we achter ons hebben gelaten en dat ik nu 'mijn nieuwe werk' bij zijn 'nieuwe werk' kan doen. 

♥ Lotte
Vandaag was ik met een vriend een stuk wandelen. Na afloop zijn we wat gaan drinken bij een manege op de route. Er was toen net een springwedstrijd aan de gang en dat was heel mooi om te zien. Ik ben altijd een beetje bang geweest van paarden, waardoor ik ze ook nooit zo heel leuk vond, maar gek genoeg heeft dit mijn mening over paarden echt een beetje veranderd.

Er hing een super gezellig sfeer op de manege en ik vond het gaaf om te zien hoe goed sommige ruiters met hun paard konden samenwerken. Ik snapte ineens helemaal niet meer waarom ik paarden hiervoor nooit zo leuk vond. Het zijn echt toffe dieren. Interessant wat één positieve ervaring teweeg kan brengen!

Donderdag

♥ Irene
Vanochtend heel vroeg mocht ik op de lokale radio vertellen over Roller Derby. We hadden namelijk die zaterdag een dag vol wedstrijden en de radio had wel interesse in onze sport. Het is en blijft toch nét even iets anders dan anders. Dit soort dingen zijn altijd wel een beetje spannend, maar samen met een teamgenootje kwam ik met alle plezier even kletsen. Daarna was het tijd om te werken voor Proud. Voor m'n gevoel had ik er die middag al een hele dag opzitten. Herken je dat, dat de ochtend soms zo verweg voelt dat het haast een dag geleden lijkt? Nou, zo'n dag was het dus.

Later die middag had ik in het park afgesproken met een vriendin. Ik was zelf iets te vroeg dus heb nog lekker even muziek geluisterd en in het zonnetje gelegen. Toevallig had ik het er de dag daarvoor nog met Daphne over dat het soms zo fijn is om te vroeg op een afspraak te zijn zodat je nog even alleen kan zitten. Dat doet niet af aan de afspraak, maar het is wel een fijne manier van onthaasten. Die avond moest ik chatten en in de tussentijd was mijn vriend aan het barbecuen op het balkon en kwam hij mij lekker bordjes eten brengen. We sloten de dag af met een drankje en een zomerse zonsondergang. Wat wil een mens nog meer? 

 ♥ Scarlet
Vandaag was ik weer de hele dag aan het werk. We schreven met de hele redactie een blog over ons gewicht en ik maakte hiervoor alvast thuis wat foto's. De anderen zouden die vrijdag op kantoor maken, maar ik vind het vaak nog wat ongemakkelijk om met anderen (dan mijn partner) foto's te maken. Vandaar de stijlbreuk in de foto's van de blog die dus eerdaags online komt ;) Anyway, het was fijn weer en dat betekende dat ik 's avonds een uitgebreide maaltijdsalade maakte zoals je die ook kunt bestellen bij SLA. Een beetje nagemaakt dus. Wat er allemaal inzit: Couscous, falafel, mais, bietjes, veldsla, tomaat, komkommer, kikkererwten en wat boontjes in.

week redactie

Vrijdag

♥ Irene
Vandaag ontvingen we op kantoor de tekeningen waar ik eerder in een plog over had verteld. Super leuk! We hebben ze bij ons op kantoor aan de muur gehangen samen met het lieve kaartje dat erbij zat. Dankjewel. Na werk had ik al behoorlijk wat trek, maar het was nog even wachten op het avondeten. Ik besloot mezelf te tracteren op een Mars ijsje. Die had ik nog nooit gegeten, maar ik wilde het wel al een tijdje proberen. Hij was erg lekker, dus voor herhaling vatbaar. 

De ring die ik hier om mijn vinger heb is de 'kantoor ring' waar Daphne het in haar plog over had. We vonden hem een tijdje terug achter in de kast en sindsdien draag ik hem steeds op kantoor, maar nu had ik hem per ongeluk mee naar huis genomen. Hij is heel kinderlijk, maar ik vind hem stiekem heel leuk. Verder draag ik eigenlijk nooit echt ringen. Ik draag zelden sieraden. Ik vind het bij anderen vaak heel mooi, maar bij mezelf vaak too much ofzo. Dus het is best bijzonder dat ik een ring oprecht leuk vind. 

week redactie

♥ Daphne
Vanmorgen vlak na het wakker worden fantaseerde mijn vriend en ik al over de vrijdagavond. Hij is de afgelopen tijd hard aan het leren voor een examen van hij moet halen voor zijn werk, dus gaat daar ook dit weekend veel tijd in zitten. Maar vanavond even relaxen en genieten. Het was heerlijk weer dus we zijn na het werk meteen doorggefietst naar een lekker terrasje. Daar hebben we de hele avond gezeten.

We begonnen met drankjes en hapjes in de zon en toen de wind wel erg hard werd, zijn we binnen verder gegaan met drankjes en een lekker hoofdgerecht. We zijn echt neergeploft na een drukke week en we hoefde alleen maar te chillen en te genieten. Dit soort momenten vind ik zo waardevol en ik heb die avond wel drie keer gezegd 'ik hou van ons leven.' 

Zaterdag

♥ Scarlet
Het is weekend! ...en prachtig weer. Samen met mijn vriendin ging ik naar Gouda om daar een antiekwinkel te bezoeken. De dame van de antiekwinkel was druk in gesprek met andere klanten en daarom besloten we na te hebben gekeken even dichtbij wat te gaan drinken, zodat we erna weer terugkonden om onze vragen te stellen. We kwamen bij De Kleischuur. Dat was echt een pracht stekkie. Zo mooi gelegen aan het water, zo tof ingericht én met heerlijke koffie en taart. Erg leuk om dit soort dingen te ontdekken, juist als je er niet naar op zoek bent. Op de terugweg reden we nog langs een huis dat we op Funda hadden gezien en erg mooi vonden... en dat was het zeker.

week redactie

♥ Irene
Vandaag had ik de hele dag roller derby wedstrijden. Ik ben op dit moment A/B speler, wat inhoudt dat ik precies tussen beide teams val qua niveau. Nog niet echt een A speler, maar ook niet echt een B speler meer. Zo kwam het dus dat ik het geluk had om twee wedstrijden te mogen spelen deze dag! Eentje hebben we gewonnen en eentje verloren. Het was echt stikheet in de sporthal, dat wordt een soort broeikas met dat warme weer. Goed eten en drinken dus, want voor je lichaam is dit een extra pittige wedstrijd. 

Ook was ik voor het eerst commentator tijdens derde wedstrijd. Super spannend, maar mega leuk om te doen! Ik ben nog niet heel ervaren, maar volgens mij heb ik me er prima doorheen gebluft en het lijkt me leuk om nog eens te doen. Al doende leer je en je kijkt toch anders naar een wedstrijd (op een leuke manier). Opvallend waren de foto's die David van Elslande van ons maakte. Ik wist niet wie hij was, maar hij maakt erg bijzondere sportfoto's die net even anders dan anders zijn. Hij lijkt echt naar de mensen te kijken in plaats van de sport zelf en let goed op details. Dat leverde heel bijzondere en eigenzinnige plaatjes op! Mooi om te zien. 

♥ Lotte
Zaterdag heeft mijn vriend heerlijk uitgebreid gekookt. Ik ben dol op dit soort 'tapas-achtig' eten met allerlei kleine gerechtjes. In het meest rechtse gerecht op de foto zit boerenkool uit ons eigen moestuintje om het extra speciaal te maken. We doen tegenwoordig overal maar boerenkool doorheen, want het groeit supersnel... als kool :)

Zondag

♥ Scarlet
Weer een zonnige dag. Vandaag ga ik naar mijn vriendin Judith in Amsterdam. Ze woon dichtbij de Amstel en stelde voor om hier te gaan lunchen en erna een duik te nemen. Dat duik nemen heb ik nog even uitgesteld, omdat het pittig druk was en ik me nét wat te ongemakkelijk voelde, maar... ik heb zeker genoten! Het was ontzettend gezellig met haar, d'r vrouw en hun baby Dora. Zo'n lief meisje. Altijd als ik heb afgesproken met Judith denk ik: Dit moet ik echt veel vaker doen, dat geeft me zoveel energie en positiviteit. Het is jammer dat ik soms veel drempels voel om met mensen af te spreken... maar ik blijf me hiervoor inzetten. Vriendinnen zoals Judith zijn echt goud waard in het leven.

week redactie

♥ Irene
Het was de hele week al super mooi weer en na een hele dag in een hete sporthal te hebben rondgehangen had ik onwijs veel behoefte aan een dagje strand en een frisse duik in de zee, maar wat ik aantrof toen ik op het strand aankwam... Ontelbaar veel kwallen! Het hele strand lag vol! Dat was even schrikken. In de eerste instantie durfde ik het water echt niet in, maar toen zag ik een man zo blij in de golven spelen dat ik dacht "Grrr ik wil ook zwemmen" en zo geschiedde. De kwallen bleken uiteindelijk vooral aan de kustlijn te liggen en veel minder in het water zelf, wat een opluchting. De dag heb ik afgesloten met een heerlijke cocktail! Ik zat helemaal in dat vakantie gevoel. 

♥ Daphne
Het is weer heerlijk weer vandaag en op zo'n vrije dag voelt het dan echt als vakantie. Na het opstaan hebben we snel wat kleren aangeschoten om eerst lekker in de zon koffie te drinken en een ontbijtje te eten. Heerlijk om zo wakker te worden. Ik had hier nog nooit ontbeten, maar het was echt heerlijk. Veel langer dan gepland hebben we hier gezeten en heb ik nog een hele relaxte zondag gehad. Spontaan besloten wij deze dag en deze week af te sluiten in het raam, met een wijntje. Daar zijn die zomeravonden erg geschikt voor. Om nog lekker na te praten of juist even niet en samen naar de laatste wk-wedstrijd van die dag te kijken. 

 

- Fijne week -

We hopen dat je het leuk vond om op deze manier eens naar een weekje van ons allemaal te kijken. Laat gerust je reactie achter. Voor nu een hele fijn week en veel liefs... van ons.

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Miss Minority - Maandag 2 juli 2018 19:43
Leuk idee en leuk uitgewerkt! Mag van mij vaker. Krijg inspiratie en motivatie van alle foto's en verhalen.
britneyangel - Maandag 2 juli 2018 21:25
kei leuk zo! ik zou het ook weer leuk vinden als jullie weer eens een dagje mee maken
L - Maandag 2 juli 2018 22:16
Superleuk dit! En ook leuk om zo wat te lezen over jouw week, Scarlet! Zeker vaker doen :))
Madeleine - Maandag 2 juli 2018 22:53
Superleuk gedaan zo!
I. - Maandag 2 juli 2018 22:55
Super leuk om zo van meerdere Proud redactie-leden een kijkje te krijgen in haar week. Super!
cynthia - Dinsdag 3 juli 2018 02:50
Vind ik ook inspirerend dankje wel !
Nikki98x - Dinsdag 3 juli 2018 11:01
Superleuk! Positieve inspiratie!
D - Dinsdag 3 juli 2018 11:41
Hele mooie sportfoto's inderdaad van Irene. Leuk om alles te lezen en te zien. Lekker boerenkool, die kleintjes, eet ik ook idd. als ik nog teveel plantjes heb in mijn moestuin, al is het zomer :) en laat de anderen groot worden.
Alice - Dinsdag 3 juli 2018 17:05
Leuke.blog zo, alleen wel handig als er aan het einde toch nog even iemand alles leest en de grammaticale fouten eruithaalt.. Het zijn er in deze blok wel erg veel ;)
Lichelle - Dinsdag 3 juli 2018 19:41
Super leuke blog! Erg leuk om een kijkje te nemen in jullie week!
Fran. - Woensdag 4 juli 2018 10:26
Ik heb toch liever de week van 1 persoon.Het was wel leuk ,dit,maar voor mij wat te veel om in een keer te lezen en om mij in te leven in..
chorong - Woensdag 4 juli 2018 14:14
wat leuk zo!