De week van Phoi Cai - photo blog 35

 

Inmiddels blijven we alweer een tijd zoveel mogelijk thuis. Ik kan niet zeggen dat het went, maar we maken er het beste van. Van ontspanning is er niet echt sprake met twee kinderen, maar we doen ons best. Samen komen we hier doorheen. Deze week speelde ik voor mama, juf én scheidsrechtertje. Ik heb mijn weekje weer voor jullie vastgelegd!

collage

♥ Maandag
Na een ontbijtje nam ik vandaag de gelegenheid om boodschappen te doen voor de hele week. Omdat ik dit alleen ging doen, had ik de fiets gepakt. Op zulke momenten komt een leeg kinderstoeltje wel erg goed van pas! Nadat ik de boodschappen had opgeruimd thuis, fietste ik nog door naar de Action voor wat knutsel spulletjes. Dit kon ik deze week goed gebruiken om de meiden te vermaken. 

maandag

In de middag begon ik met Romy aan een knutselprojectje. Vorige week maakten we een rupsje. Daar hoorde ook een vlinder bij! Na het knutselen keek ik een Chinese serie. Nadat het afgelopen was, werd Liv al snel wakker. Tijd voor een tussendoortje voordat we buiten gingen spelen. 

maandag

In de avond besloot ik kaartjes te maken voor familie en vrienden. Gewoon een kleinigheidje om een ander een hart onder de riem te steken. Ik vond het vooral fijn om het op deze manier te kunnen doen.

maandag

♥ Dinsdag
Vandaag stond ik op met een vervelende kriebel in mijn keel. Nu ik geen borstvoeding meer geef, kon ik eindelijk weer een Strepsil nemen. Ik had dit al jaren niet meer kunnen nemen En wat viel het tegen! In mijn herinnering was het een stuk lekkerder... Het kommetje fruit dat mijn man me later bracht, smaakte gelukkig een stuk beter.

dinsdag

Tussen het werken door had ik de orzosalade gemaakt die ik maandag had gekocht. Ik had het alleen even anders gemaakt, omdat ik zin had in warm eten. Ik vond het evengoed heerlijk! Tijdens het werken kreeg ik een vervelende hoofdpijn. Ik noem het altijd 'haarhoofdpijn'. Mijn haren voelen dan zo zwaar dat het hoofdpijn veroorzaakt. Heel vervelend. Maar het gelach en dansen van de meiden op de achtergrond zorgde voor welkome afleiding. 

dinsdag

♥ Woensdag
Tijd voor een nieuw knutselprojectje. Vanuit de peuterspeelzaal krijgen we leuke opdrachtjes om te doen. Vandaag maakten we een verrekijker zodat we op safari konden gaan.

woensdag

Ik heb zelf ook een dagenkalender gemaakt, zoals Romy dat op de peuterspeelzaal heeft. Niet alleen is het fijn voor haar om overzicht te houden, maar door al het binnenblijven verlies ik soms ook zicht op welke dag het is. Nu niet meer. In de middag speelden we in de tuin. Het thuisblijven is lang niet altijd fijn, maar wat boften we in ieder geval met het weer!

woensdag

's Avonds kregen we geheel onverwachts nog een kaartje in de brievenbus van de dierenarts. Vorige week moesten we plots één van onze katten laten inslapen. Toen we dit kaartje lazen, kwam al het verdriet en gemis weer naar boven. Wat missen we hem toch... Toen de meiden op bed lagen, heb ik extra geknuffeld met onze overgebleven kat.

woensdag

♥ Donderdag
Het kan niet elke dag feest zijn. Vandaag waren beide dames ontzettend hangerig, huilerig en ontevreden. Het blijft natuurlijk gek om zo lang thuis te zijn en zoveel alleen te zijn met elkaar. Het mocht er allemaal zijn. We probeerden rustig aan te doen. Samen te huilen, samen boos te zijn en samen wat afleiding te zoeken. 

donderdag

Ook de rest van de dag was behoorlijk pittig geweest. Mijn zusje liet me een tijd terug een filmpje zien van een moeder die zich verstopte in een voorraadkast om even alleen te zijn en zichzelf even op te vrolijken met wat lekkers. Vandaag verstopte ik me even in de keuken om mezelf te troosten met chocolade en bestelde ik sushi omdat ik geen puf had om te koken. Je mag het jezelf op dat soort momenten best wat makkelijker maken!

donderdag

♥ Vrijdag 
Een nieuwe dag! Ik begon de dag met een verwen-ontbijtje, namelijk havermout met gecondenseerde melk. Telkens als ik het voor mezelf maak, willen de meiden ervan mee-eten. Vandaag was het niet anders. En ja, ik eet het lekker uit de pan. Scheelt weer vaat, haha! Na het ontbijtje had ik wat nodige huishoudelijke taken gedaan.

vrijdag

Ook vandaag genoten we van het weer buiten; de lente is duidelijk begonnen. We spotten zelfs een egeltje dat even ging drinken! Na een fijne dag werkte ik 's avonds nog voor Proud2Bme.

vrijdag

♥ Zaterdag
In de ochtend mag je jezelf soms wat moed inspreken. Een 'goed begin'. We gingen ervoor! Na het ontbijtje hadden we konijntjes geknutseld. Pasen komt er alweer bijna aan, dus hopelijk vind ik nog meer inspiratie voor knutselwerkjes rondom Pasen. Iemand ideetjes? 

zaterdag

Onverwachts kwam mijn mams even op bezoek en kon ik voor het eerst sinds maandag weer even de deur uit. Wat voelde het bevrijdend om eens iets anders te zien dan onze tuin en huis. Ik deed wat boodschapjes en nam deze ijsjes mee. Het deed me echt even goed om eruit te zijn.

zaterdag

In de avond speelde ik 'Houseparty' met mijn broer en zussen. Echte spelletjesavonden zitten er even niet in, dus dan maar zo! Het is een app waarbij je samen spelletjes kan doen. Het was ontzettend gezellig en fijn om op deze manier toch samen te zijn. 

zaterdafg

♥ Zondag
Na een onrustig nachtje begon ik mijn dag met een heerlijk ontbijtje voordat ik moest werken. Het was een grijze dag en ik merkte dat het meteen invloed had op mijn stemming. Toen las ik dit berichtje en ik vond het zó relativerend. We zitten niet in een sociale isolatie, maar een fysieke. Het betekent dat we niet bij elkaar kunnen zijn, maar het betekent niét dat we er niet voor elkaar kunnen zijn. Het gaf weer eventjes kracht en moed. 

 zondag

Tussen het werken door had ik vandaag niet heel veel meer gedaan. We wilden nog op pad gaan, op zoek naar teddyberen, maar het weer werkte vandaag helaas niet mee. Wel zette ik nog een teddybeer voor ons raam. De zondagavond sloot ik na het werken af met een kopje thee. Aan het label hing dit keer een lastige, maar waardevolle vraag. Wat is daarop jouw antwoord?  

zondag

Ik wens jullie weer een fijne en gezonde week toe!

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Knuffelbeerje - Maandag 30 maart 2020 19:15
Oww wat een leuke blog weer, ik word altijd vrolijk als jij iets post, je bent me favoriet van Proud, Kun je de app 'houseparty' gewoon downloaden of moet je ervoor betalen? en hoe werkt het?
Phoi Cai - Proud2bme - Dinsdag 31 maart 2020 21:04
Wat lief, Knuffelbeertje. Dank je!

Houseparty is inderdaad gewoon een app die je gratis kan downloaden. Degene met wie je wilt spelen, moet het natuurlijk ook hebben en dan kan je al videobellend spelletjes spelen. Echt een aanrader!

Liefs
Floor - Maandag 30 maart 2020 20:10
Leuke blog Phoicai.
Tiger Lily - Dinsdag 31 maart 2020 07:56
Ik geniet altijd zo van je plogs. Misschien wel extra omdat ik zelf ook mama ben van 2 kleine kindjes. Ik heb wel even wat knutsel inspiratie kunnen opdoen !

En een goede eigenschap van mij.. ik ben zorgzaam. Zowel voor mezelf als anderen
Phoi Cai - Proud2bme - Dinsdag 31 maart 2020 21:06
Fijn dat je er iets uit kon halen! Zo kom je overal op wat ideetjes he? :)

En wat een mooie en waardevolle eigenschap, Tiger Lily ♥
Anti - Dinsdag 31 maart 2020 11:39
Hey Phoi Cai, Ik had vroeger ook vaak 'haarhoofdpijn' en ben er toen voor naar de dokter gegaan. Die zei dat het kan voorkomen als je je haar vaak in een staart of knot hebt zitten, omdat dit de druk op je haarvaatjes vergroot. Hij zei dat je het beste je haar wat vaker los kan dragen. Ik weet niet of je je haar vaak in een staart draagt maar misschien heb jij ook iets aan deze tip?
Phoi Cai - Proud2bme - Dinsdag 31 maart 2020 21:07
Wat een goede tip. Ik draag het inderdaad heel vaak in een staart of knot zodat de kinderen er niet aan hangen ;) Maar ik ga het proberen eens vaker los te doen. Wie weet..!

Liefs
Elise - Dinsdag 31 maart 2020 17:11
Leuk om te zien!
Hoe heet de chinese serie die je kijkt?
Phoi Cai - Proud2bme - Zaterdag 4 april 2020 11:41
Dat was 'Forensic heroes 4' :)

Liefs!
Femke - Dinsdag 31 maart 2020 18:49
Gecondoleerd met het overlijden van jullie lieve schat Ebi.

Verder bedankt voor je plog.

Liefs!
Aine - Woensdag 1 april 2020 11:08
Hey Phoicai,

Weer fijn je plog te lezen. Het is nu zo andere wereld. Fijn dat het toch meestal wel te doen is met je meiden. Wat verdrietig om te lezen dat je kat heb moeten inslapen. Heel veel sterkte.
E - Woensdag 1 april 2020 23:09
Fijn om je plog weer te lezen/bekijken Phoi Cai! En ik krijg meteen zin in sushi bij die foto :-)