De week van Marli - photo blog 27 | nieuw

 

Deze week heb ik een weekje vrij gehad en ik heb er echt van genoten! Ik vond - voor mijn gevoel - een perfecte balans tussen uitjes en lekkere dagen thuis. Zo heb ik me weer kunnen uitleven tijdens een sport-event, lekker (extra!) geknuffeld met mijn harige kids en ben ik twee daagjes in Maastricht geweest. Als je benieuwd bent naar mijn vakantieweekje kijk en lees dan snel verder! 

Weekend 

Deze keer begin ik mijn photo blog ook in het weekend, want het waren te leuke dagen om niet te delen! Samen met m'n beste vriend ben ik een dagje naar Blijdorp geweest. Het was fantastisch lenteweer en alle dieren waren buiten aan het chillen, eten of spelen. Mijn vriend (maatje voor het leven!) en ik vinden het allebei heel leuk om een bezoek aan een dierentuin te brengen. We zijn vaak gefascineerd hoeveel verschillende dieren er toch altijd weer zijn en hoe slim hun gedrag is. 

Bij het Oceanium hopen we altijd dat het glas toch wel ijzersterk is. Het is een wonderbaarlijke onderwaterwereld, maar zo'n haai wil je niet tussen je benen hebben zwemmen!

Van Kroki moet mijn vriend nooit zoveel hebben, haha. Hij vindt het wel een fascinerend dier, maar ook een zeer luguber dier. 

Aan het einde van de middag waren we een beetje gaar, maar ook zeker voldaan. We checken samen de routekaart en hadden alle dieren gezien. Wel hadden we - net als de vorige keer - eerst de bongo's overgeslagen. Die verdraaide bongo's ook, ze verstoppen zich altijd voor ons :P 

Daarmee was het leuke weekend nog niet voorbij, want er stond de volgende dag nog een spinning-event op me te wachten! Samen met een aantal sportmaatjes en met mijn lieve instructrice hebben we ons weer ingezet voor het goede doel. Dit keer deed ik mee voor Stichting Roparun. Met het verleden van mijn vader in m'n achterhoofd, trap ik hiervoor de longen uit mijn lijf! 

Maandag

Ook thuis gaat mijn eigen dierentuin(tje) verder, haha. Ondanks het geweldige weekend, waarin ik zeker ben opgeladen, is het nu pas officieel mijn eerste dag vakantie. Het was wel een stormachtige dag, dus ik ben lekker aan de schoonmaak gegaan met tussendoor wat leuke vlogs kijken. 

Stormy houdt echt van eten, maar ik durf niet zo goed van haar vaste voeding af te wijken. In het asiel gaven ze namelijk aan dat ze gevoelig is in haar darmpjes. Hebben jullie tips voor licht-verteerbare groenten? Dan kan ze misschien af en toe toch eens een ander smaakje ervaren. 

Dinsdag

Ondanks dat het regenachtige weer blijft aanhouden, geniet ik van mijn vrije dagen. Deze ochtend kwam m'n moeder langs voor thee en ik heb haar de verzorging voor Stormy en Ronja uitgelegd. Ik ga aankomend weekend namelijk naar Limburg met een vriendin en gelukkig wil mijn moeder voor de harige kids zorgen! Het is wel heel grappig om mijn moeder te zien met mijn huisdieren. Voordat ik huisdieren had, vond ze dieren niet zo bijzonder. En nu noemt zichzelf 'omi', ik lig in een deuk ervan! 

's Middags werd mijn boek bezorgd; 'Winnen of Leren' van Noa Pothoven. Deze jonge vrouw leed aan een eetstoornis, PTSS, depressie en zelfbeschadiging. Helaas is Noa een aantal jaren geleden overleden, maar heeft ze wel een prachtig boek achtergelaten die haar diepgewortelde strijd beschrijft. Dit soort boeken triggeren mij niet meer, maar ik blijf er wel door geïntrigeerd. Ook vind ik het voor mijn werk bij Proud waardevol om deze ervaringen te lezen. Ik ben dan wel ervaringsdeskundige, maar iedereen heeft altijd een eigen verhaal en ik vind het heel belangrijk om zoveel mogelijk mensen met een eetstoornis te begrijpen. Als jou dit boek ook interessant lijkt, is het wel belangrijk om voor jezelf goed te bedenken of je niet getriggerd wordt door bijvoorbeeld eetstoornistrucjes die erin staan, het benoemen van aantallen, zelfmoordgedachtes ed. 

Woensdag

Vandaag ben ik helemaal blij met mijn nieuwe sneakers! Vorige week was ik door een vriendin geïnspireerd geraakt en liet ze me weten dat haar schoenen van het merk Xti waren. Nog nooit van gehoord, maar nu wel. Het is echt al een tijd geleden dat ik nieuwe schoenen had gekocht, dus ik vond het geen overbodige luxe. Wel bijna zonde om op te gaan lopen, haha. 

Donderdag

Nog steeds geniet ik van mijn vrije dagen. Vanochtend startte ik de ochtend met een fijne spinningsles op de sportschool. Nope, ondanks alle fietsevenementen ben ik het spinnen nog steeds niet beu, integendeel! Verder stond er vandaag weer een therapie-afspraak op de planning. Dit keer ging een vriendin mee. Deze vriendin steunt me bij de exposure-opdrachten (momenteel autorijden) en ik vond het heel fijn om haar een keer mee te nemen naar een gesprek. Zij volgens mij ook, want het vragenvuur bleef komen, haha. Ik ben heel dankbaar met de hulp en steun die ik van haar krijg. We hebben ook afgesproken als ik te veel aan haar zou vragen zij dit eerlijk aangeeft. In het verleden heb ik al vaak genoeg hierover teleurstellingen gehad, dus deze afspraak stelt me wel gerust. 

Vrijdag 

Op naar Maastricht! Om de vakantie helemaal goed af te sluiten ging ik samen met een vriendin ook nog een nachtje naar Maastricht. We vertrokken al behoorlijk vroeg, zodat we optimaal van de twee daagjes konden genieten. Na een reis van ongeveer twee uur en een lekkere kop thee en koffie in het hotel zijn we de stad gaan verkennen en zijn we beide voor de eerste keer bij Bagels & Beans geweest. Wat een gezellige, oude stad en wat een heerlijke broodjes! Daarna zijn we ook nog naar het Museum of Illusions geweest en dat is echt fascinerend! Je zintuigen worden compleet voor de gek gehouden. Eigenlijk best een beetje te vergelijken met het hebben van een eetstoornis, waarbij ook heel vaak je lichaamsbeeld is vertekend. 

Na een heerlijke middag zijn we naar ons hotel gegaan, lekker gaan eten en als afsluiting gaan zwemmen met zowaar een privé-zwembad. De volgende dag zijn we naar Valkenburg gefietst en ook dat was weer super. Al moet ik toegeven dat de Cauberg op fietsen toch net iets anders is dan een spinningsles!

Ik kijk terug op een heerlijke week vakantie met een top combinatie van uitjes en lekker thuis zijn. Wanneer ik deze foto's dan aan het verwerken ben in mijn plog besef ik altijd weer hoeveel ik mezelf heb afgenomen door mijn eetstoornis. Ik durfde geen dagje weg naar de dierentuin, want dan kon ik die hele dag niet sporten. En ik durfde al helemaal geen nacht weg met een vriendin, want dan moest ik alle eetmomenten met haar doen. Dit is gebeurd en ik draai het niet meer terug, maar ik ben zeer dankbaar dat ik nu deze momenten wel durf mee te maken. Ik gun jou dat ook! 


Kom bij Proud2Bme gratis en anoniem in contact met lotgenoten, ervaringsdeskundigen, psychologen en dietisten. Op ons forum kun je jouw verhaal delen en/of vragen stellen. Ook kan je dagelijks met ons chatten (de agenda vind je hier). Wij staan voor je klaar.

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Nicole1970 - Maandag 22 april 2024 16:20
Leuke plog Marli,
En zeker een paar herkenbare plekjes op de foto's.
haha en dat fietsen, ja is pittig hier, Ik ging altijd op de fiets naar school in Valkenburg en ben ook naar therapie in Maastricht op de fiets gegaan.

Liefs Nicole
Marli - redactie Proud2Bme - Maandag 22 april 2024 16:43
Hee Nicole,

Dankjewel voor je leuke reactie! En natuurlijk ook leuk dat je een paar plekjes herkent :) Echt respect dat je altijd naar Valkenburg fietste voor school en naar Maastricht voor therapie. Dan had je vast en zeker een mega conditie...! Maar ondanks de 'bergen' heb ik ook echt van de fietstocht genoten, hoor.

Liefs,
Marli
Malukah - Maandag 22 april 2024 16:21
Hee Marli,
Misschien kun je het beste je dierenarts bellen voor tips voor lekkere groentes en snoepjes voor Stormy? Dan ben je ook direct gerustgesteld dat ze dat mag hebben :)
Marli - redactie Proud2Bme - Maandag 22 april 2024 16:45
Hee Malukah,

Dankjewel voor je reactie en het meedenken! Ik kom bijna maandelijks voor antivlooienmiddel bij de dierenarts, dus dan kan ik het zeker vragen. Best wel raar dat ik dit nog nooit heb gedaan.... Thx!

Liefs,
Marli
M. - Maandag 22 april 2024 16:21
Hee Marli! Wat een heerlijke week! Bij het lezen en zien van de fotos merk ik de ontspanning en plezier gewoon :-)
Hoe is het voor jou om 2 uur te reizen? Ik word daar zo gaar van.
Fijn dat je moeder (weer) in staat is om op je diertjes te passen.
Ik wens je een fijne week en ik kijk uit naar je volgende plog/vlog!

Liefs!
Marli - redactie Proud2Bme - Maandag 22 april 2024 16:49
Hee M.,

Ah, wat een mooie reactie van jou, dankjewel! Ik voelde me ook echt fijn afgelopen week, dus tof dat je dit zelfs op de foto's voelt/ziet. Nou, meestal ben ik na een uur reizen al gaar, maar naar Maastricht is dit echt reuze meegevallen. Ik weet hiervan eigenlijk niet precies de reden, want ik klets altijd wel als ik in de auto zit met iemand, maar dan kan ik alsnog echt gaar worden. Misschien scheelde het dat de zon niet scheen, want (mee)rijden en zonneschijn is helemaal een combi om in slaap te vallen ;)

Ik wens jou ook een fijne week toe en tot de volgende plog!

Liefs,
Marli
britneyangel - Maandag 22 april 2024 18:39
wat een leuke blog met leuke foto's, je hebt veel leuke dingen gedaan!
Marli - redactie Proud2Bme - Maandag 22 april 2024 19:17
Hee Britney,

Dankjewel voor je lieve reactie! Ik heb zeker leuke dingen in mijn vakantie gedaan en ben nog steeds aan het nagenieten :)

Liefs,
Marli
Sara - Maandag 22 april 2024 21:06
Wat een leuke blog om te lezen, ik vind jou echt een lief mens Marli, met oog voor mens en dier šŸ’
Marli - redactie Proud2Bme - Maandag 22 april 2024 22:07
Hee Sara,

Wauw, wat een prachtig compliment heb je me gegeven! Dankjewel! Ik probeer inderdaad zo goed mogelijk met mensen en dieren om te gaan en ik ben daarin ook zeker niet perfect, maar een knuffel waardeert bijna iedereen op z'n tijd of een mooi compliment zoals jij nu maakt naar mij (L)

Liefs,
Marli
Amber - Dinsdag 23 april 2024 08:23
Dat ziet eruit als een leuke week, leuk om te lezen! Die vogel uit de dierentuin doet me aan Pino denken haha.
Marli - redactie Proud2Bme - Dinsdag 23 april 2024 10:24
Hee Amber,

Haha, Pino uit Sesamstraat, ik snap 'm! Dankjewel voor je lieve reactie ook!

Liefs,
Marli