De relatie met mijn huisdier

 

Vandaag, 4 oktober, is het zover: mijn allerliefste puppy Pebbles is jarig. Ok, ik geef toe dat 4 oktober toch vooral bekend staat om het feit dat het Dierendag is, maar voor mij is Dierendag sinds vorig jaar de verjaardag van mijn lieve hondje. Precies een jaar geleden werd zij, een inimini fluffy mopshondje, namelijk geboren. Dat dit dan ook nog op Dierendag is, maakt vandaag natuurlijk extra speciaal. 

pebbles

Voordat ik Pebbles kreeg, had ik nooit zo door hoe belangrijk een dier in het leven van mensen kon zijn. Het afgelopen jaar met haar heeft mijn leven echter helemaal veranderd. Honden, maar ook andere huisdieren kunnen van enorme waarde in je leven zijn. Eerder schreef Scarlet al wat je allemaal van een hond kunt leren. Ook op andere vlakken kan een dier je leven enorm verrijken. In mijn geval heeft mijn hond Pebbles dat in ieder geval zeker gedaan. 

♥ Ritme
Ten eerste zorgt ze voor ritme in mijn leven. Als ik 's ochtends wakker word, dan word ik meestal aangestaard door twee grote bruine ogen die smeken om eten, aandacht en een wandeling. Om die reden moet ik er nu eenmaal op tijd uit en lekker met haar naar buiten om te gaan wandelen waardoor ik automatisch een stuk productiever ben op een dag, ook als ik niet per se iets hoef te doen. Op een vrije dag is lui in bed liggen of door de dag heen op de bank hangen er niet meer bij. Een hond wil nu eenmaal aandacht en zeker een puppy zit bomvol energie. 

plobbels

♥ Afleiding
Die energie zorgt ook voor afleiding. Als ik niet weet wat ik moet doen, dan is daar altijd een lief hondje om mee te spelen of om een wandeling mee te maken. Ook als ik me een keer wat minder goed voel dan zorgt zij altijd voor fijne afleiding of komt ze lekker op schoot liggen om te knuffelen. 

Humor
Ook de leuke dingen die dieren soms uit kunnen halen zorgen voor veel plezier in huis. Als ik alleen al naar het grappige hoofd van Pebbles kijk, dan moet ik vaak al enorm lachen. Dieren zijn over het algemeen ontzettend slim en weten heel goed wat ze wel en niet mogen doen. Zo gaat Pebbles 's avonds vaak braaf in haar mandje liggen maar zodra ik stil lig en ze het idee heeft dat ik slaap, springt ze stiekem op bed om mee te kunnen genieten van mijn elektrische deken. Ook daagt ze de grootste honden van de buurt zonder blikken of blozen uit terwijl die haar amper zien omdat ze zo klein is. In en om huis het huis volgt ze me overal, als ze zou kunnen het liefst ook naar de wc. Met haar vrolijke aanwezigheid zorgt ze in ieder geval altijd voor een lach op mijn gezicht. 

♥ Trots
Het zorgen voor een dier kan ook zorgen voor trots. Als ik zie hoe dat kleine wezentje van amper 600 gram zich heeft ontwikkeld tot een, nog steeds klein maar toch zo goed als volwassen hond en wat ik daar allemaal aan heb bijgedragen, voel ik me best wel trots van binnen. Ze is geen perfect afgerichte hond en doet heus weleens stoute dingen, maar over het algemeen luistert ze prima en als ik van andere complimenten krijg over hoe goed ze eruit ziet of over hoe netjes ze naast me loopt, dan geeft dat een goed gevoel. Het is leuk om met je hond te trainen en te zien hoe ze zich ontwikkelt, dingen leert, goed naar je luistert en tegelijkertijd ook lekker hond kan zijn door te spelen met andere hondjes. Het geeft voldoening om te ervaren wat een goede relatie je op kunt bouwen met een huisdier.

redactie

Keerzijde
Natuurlijk is een huisdier, en zeker een hond, niet alleen maar rozengeur en maneschijn. Het levert je heel veel op maar natuurlijk kost het ook veel en is het in zekere mate ook een beperking, iets wat goed is om rekening mee te houden als je overweegt om ook een huisdier te nemen. Een hond moet een paar keer per dag naar buiten voor een flinke wandeling. Daarbij kun je een hond nu eenmaal niet zomaar alleen thuislaten, iets wat ik zelf best lastig vind. Je kunt niet meer spontaan even de stad in of een dagje weg. Hierbij moet je altijd van tevoren bedenken waar je je hond gaat laten en hoelaat je precies weer thuis bent. Als je dan eenmaal bijvoorbeeld een dagje gaat shoppen kun je niet ineens spontaan besluiten daarna nog even uit eten te gaan. Dat klinkt misschien nogal zwaar allemaal, maar is wel iets waar je in de praktijk vaak pas achterkomt. Ik heb het geluk dat ik een aantal lieve vriendinnen heb die regelmatig op willen passen en daarnaast nog een betaalde oppas in de buurt heb, want zonder die opties zou voor mij een hond echt niet haalbaar zijn.

Verder kost een hond natuurlijk ook geld. Naast voer moet je ook denken aan een hondenverzekering en dingen als poepzakjes, speeltjes, beloningssnoepjes et cetera. Dit geldt natuurlijk ook voor andere huisdieren, behalve de poepzakjes dan ;).

Desondanks geeft een hond wat mij betreft zoveel liefde, dat die opoffering het helemaal waard is. Daarom is vandaag een mooie gelegenheid om jouw huisdier wat extra liefde terug te geven. Kun je nou net als ik ook geen genoeg krijgen van die lieve en leuke foto's van mijn lieve mopsenkindje? Dan kun je haar spannende avonturen volgen op instagram via pebbles_thepug

Wat doe jij vandaag met Dierendag?

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Deborahh__x - Zaterdag 4 oktober 2014 10:16
Wat een schatje!!
M. - Zaterdag 4 oktober 2014 11:48
Lief zeg!
Huisdieren kunnen inderdaad een hele steun zijn. Als ik heel eerlijk ben, zijn mijn katten de reden waarom ik er nog geen einde aan heb gemaakt. Kan het niet over mijn hart verkrijgen om ze in de steek te laten:(
K. - Zaterdag 4 oktober 2014 12:00
Aaaaah die laatste fotoooo :D
Celae - Zaterdag 4 oktober 2014 12:04
Één van mijn ratjes is gisteren ingeslapen, dus deze dierendag staat voor mij in het teken van pijn en verdriet. Gelukkig zijn er nog twee achtergebleven maar die zijn ook stilletjes. Ik ga vandaag natuurlijk wel iets lekkers voor de andere twee maken, want zij kunnen er niets aan doen.

Rust zacht, kleine vechter..
Else - Zaterdag 4 oktober 2014 13:53
Mijn aller beste ''vriend'' is mijn hond Lucas. Hij heeft mij door een hele moeilijke tijd heen gesleept (en dat doet hij nog steeds). Elke dag is het opstaan weer een feest en loop ik naar beneden en heel vaak ligt hij onder aan de trap op mij te wachten. Als het hem te lang duurt begint hij heel zachtjes te piepen.. ZOOO lief. Dan ga ik mijn op mijn hurken zitten en krijg dan enorm veel knuffels. Hij legt zijn voor pootjes op mijn schouder en legt zijn koppie tegen die van mij aan.. hier smelt ik elke keer weer van! Lucas is het beste wat mij is overkomen! Wat is het super dat ik zijn baasje mag zijn..
Aine - Zaterdag 4 oktober 2014 15:56
Leuke blog en idd huisdieren zijn geweldig!
Maanmeisje - Zaterdag 4 oktober 2014 16:08
Mooie blog! Schattig hondje.
Fleurtje - Zaterdag 4 oktober 2014 17:08
Leuke blog :)
Wij hebben vandaag een kat gekregen
Ingrid - Zaterdag 4 oktober 2014 19:05
Wat een schatje is je hondje, je krijgt zo veel liefde van zo een diertje. Mijn twee katten heb ik vandaag extra lekker eten gegeven voor dierendag heerlijk vonden ze dat. Wat knuffelen en vertroetelen betreft, dat doe ik elke dag al ik kan ze niet meer missen!
QenH - Zaterdag 4 oktober 2014 22:05
Elke dag is dierendag, dus niets bijzonders, ze krijgen elke dag lekker zelf samengesteld vers voer, elke dag liefde, aandacht en beweging :)
Me - Zondag 5 oktober 2014 08:44
Van harte met Pebbles Sandra! Wat een niet normaal lief en mooi hondje en wat fijn dat ze zo'n mooie aanvulling is in jouw leven. Jij bent het in dat van haar. Zeker weten! Geniet van elkaar en heb het goed samen!
A - Zondag 5 oktober 2014 14:02
Wauw! Een prachtige hond! Lang leve de dieren!
Ravenelfje - Zondag 5 oktober 2014 17:23
mijn 4 lieve katten zijn gewoon ook broers en zusjes voor me, ik zie ze zo graag