De laatste keer Koninginnedag vieren

 

Dit is voorlopig de laatste keer dat Koninginnedag op 30 april valt en dat het Koninginnedag heet. Hierna zal het worden gevierd op 27 april, de verjaardag van de aanstaande Koning Willem-Alexander. Omdat dit volgend jaar op een zondag valt, zal Koningsdag volgend jaar echter op 26 april worden gehouden. En natuurlijk is er dit jaar een bijzondere viering bij: De troonwisseling!

De troonwisseling is in Amsterdam. Er zijn veel leuke gebeurtenissen die dag om bij te zijn, zoals rond half 4 op de Museumplein. Daar komt dan onder andere Roel van Velzen. Ook kun je naar de Koningsvaart op de Kop van Java gaan. Dat duurt van 18.00 tot 21.15uur. Hier zal het Koninklijk Concertgebouw Orkest en Armin van Buuren optreden. Er zijn 15.000 kaarten van €5,- per stuk te koop via 538ticketshop.

Daarnaast wordt Koninginnendag in vele dorpen en steden natuurlijk op hun eigen manier gevierd. Misschien zijn er jij jou ook wel vrijmarkten, optredens, feesten of terrassen open. Je vindt vast wel een activiteit die bij je past. 

Amsterdam
Naast de troonwissel zijn er geen grote evenementen toegestaan in de binnenstad van Amsterdam. Wel wordt op het stadionplein Kingsday Festival georganiseerd. Hierbij zijn 5 verschillende podia met verschillende muziekstijlen. Je hebt wel een kaartje nodig. Enkel de 'very late bird' kaarten zijn nog te koop, deze kosten €27,50. Daarnaast wordt bij de RAI het Kingsland Festival georganiseerd. Er zijn 4 podia met verschillende artiesten, zoals Armin van Buuren. Een kaartje kost €17,50.

Arnhem
In Arnhem wordt het Oranjefeest georganiseerd. Er zijn tientallen podia en honderden artiesten. Het feest is gratis en voor ongeveer 15.000 bezoekers. Dit feest wordt afgesloten met vuurwerk in de avond.

Alkmaar
In Alkmaar wordt nu het feest van SLAM!FM gehouden. Voorheen werd het in Amsterdam gevierd, maar door de verwachtte drukte zal dit leuke feest naar Alkmaar komen. Onder andere The Partysquad, Vato Gonzales, Mr. Polska en Wildstylez zijn van de partij. Het feest is uitverkocht, misschien ben jij wel één van de gelukkige die nog een kaartje wist te bemachtigen!

Utrecht
Utrecht is tijdens Koninginnedag helemaal oranje. De straten zijn versierd en er komen sfeervol versierde bootjes door de grachten. Ook is er een grote vrijmarkt en verschillende podia. Zo wordt er dit jaar ook weer het Feestopdeneude georganiseerd. Daar komt onder andere de band Hou van Holland live en Wouter Vink van The Voice of Holland.

Nijmegen
In Nijmegen wordt een groot openluchtfestival, Oranjepop, in het Hunnerpark georganiseerd. Het feest zal daar gevierd worden met verschillende bands, zoals Sir Yes Sir uit België, The Coup uit Amerika, Suit and Tie Johns en Navarone. Het feest begint vanaf 13.00uur, is gratis en voor ongeveer 10.000 bezoekers.

Eindhoven
In Eindhoven is met Koninginnedag veel te doen. Er is een Oranjemarkt en er worden veel binnen- en buitenfeesten georganiseerd. De activiteiten zijn te zien op Eindhovenisking.nl.

Er zijn in Eindhoven allerlei soorten muziekstijlen te vinden. Zo kun je naar het Stationsplein als voorproefje op Extrema, met onder andere Yellow Claw en The Flexican of bezoek je op het Catherinaplein Hiphop muziek. Je kunt ook naar een Hollandsfeest op de Markt. Op sommige plekken kun je ook binnen Koninginnedag vieren, zoals in de Effenaar of het Beursgebouw. In het Beursgebouw is de House of Revolution. Daar wordt Happy hardcore gedraaid door onder andere Mental Theo en Paul Elstak. Er is geen intree, maar let wel op; want vol is vol.

Den Bosch
In Den Bosch zijn er buitenpodia, rommelmarkten, activiteiten op straat en is er een dancefestival; Trix in the Mix. Trix in de Mix presenteert verschillende house artiesten en is gratis. Daarnaast wordt er op straat onder andere dans, cabaret en theater georganiseerd.

Maastricht
In Maastricht komen elk jaar duizenden mensen naar de vrijmarkt in het Stadspark. Daarnaast zal op het Vrijthof op groot scherm de troonwisseling te zien zijn, gevolgd door een Vlaggenparade. Ook wordt Queen Night and Day festival gehouden. Hierbij worden op meer dan 20 plaatsen in Maastricht verschillende dingen georganiseerd, met onder andere leuke bands en Djs.

 Je outfit
Het ziet er altijd leuk uit wanneer iedereen in zijn oranje outfit over straat loopt. Zo zijn er bij verschillende winkels speciale Koninginnedag items te koop, zoals Queenshirts, kroontjes en oranje boa's. Maar kan je er ook voor kiezen om gewoon wat leuks oranje uit je kast te halen. Deze onderstaande items vond ik erg leuk!

Zelf op de vrijmarkt
Nouska:
 Ik ga dit jaar op de vrijmarkt staan met veel kleding, schoenen en andere spullen. Ik hoop zo een beetje geld te verdienen, maar vind het vooral ook gewoon leuk om te doen. Ik heb daarvoor een kraam gehuurd en afgelopen week al mijn spullen grondig uitgezocht en vooral uitgedund. Zelf ga ik natuurlijk ook even rondneuzen bij andere kramen of kleedjes. Wie weet vind ik nog iets bijzonders of moois voor een leuk prijsje!

Tip: Kraam of kleedje?
 Je kunt een kraam huren op veel vrijmarkten. Dit kun je doen via de middenstandsvereniging of Oranjevereniging in jouw dorp of stad. Het kost tussen de 25 en 45 euro om een kraam te huren. Deze staat dan vroeg in de ochtend voor je klaar. Je kunt hier mooi je spullen op uitstallen en als er een paar druppels regen vallen, sta je redelijk droog. Je kunt natuurlijk ook voor een gratis kleedje gaan. Kies je daarvoor, dan moet je echter wel heel vroeg op om een plekje te kunnen vinden. De meeste rommelmarkten beginnen om 9:00 uur, maar vaak is het eerder al druk met verzamelaars en handelaars. 

rommelmarkt

Dit is een foto van afgelopen week, toen ik al mijn spullen uitzocht. 

Tip: Handig om mee te nemen
 Het is handig om wisselgeld mee te nemen. Als je geen wisselgeld hebt, kunnen veel mensen niet afrekenen en loop je geld mis. Trek het bedrag dat je aan wisselgeld hebt, achteraf weer van het totaal bedrag dat je hebt verdiend af, zodat je duidelijk kunt zien wat je nu verdiend hebt. Het is ook handig om wat plastic tasjes mee te nemen en oude kranten. Hierin kun je breekbare spulletjes meegeven aan degene die het koopt. Neem ook een groot stuk plastic mee voor als het gaat regenen. 

Je kunt er voor kiezen op ieder item een stickertje te plakken met de prijs, maar je kunt natuurlijk ook lekker onderhandelen met de persoon die bij jouw kraam komt. Het is in ieder geval handig ongeveer te bedenken hoeveel je wilt krijgen voor je spulletjes. Veel mensen zullen proberen af te dingen. In het begin is dat misschien ongemakkelijk, maar na een tijdje krijg je er gevoel voor. 

H&M

oranje hoed
€9,95

h&m
€3,95

River Island

Beany

€8,00

ZARA

hakken

39,95

Bershka

bershka

€39,99

Accessorize (V&D)

tas

Clutch €18,90

Accessorize

€49,90

accesorize

€9,90

witte broek

Met een witte broek en rood shirtje ...

€45,00

Wehkamp

wehkamp
€29,95

wehkamp
€29,95
wehkamp
€19,99

Bonprix

bonprixbonprix
€9,99                                                               €19,99

Asos

asos
€ 59,09

ASOS

€ 10,50

ASOS

€ 59,09

Hema

hemahema
€3,95                                                    €1,10

New Look

vd

€ 71,99

New Yorker

new yorker

new yorker

Mango

Mango

9,99

en last but not least: Het Maximajurkje van Supertrash

maxima jurk koninginnedag

€ 39,95

Wat doe jij met koninginnedag?

vlag
Foto1,2 +4: Weheartit

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

La Joie - Vrijdag 26 april 2013 16:29
Ik ga heerlijk niets doen.. ik vind Q-day echt vreselijk en ik haat de kleur oranje :')
PeanuttButterfly - Vrijdag 26 april 2013 16:37
Dat 'Bye Bye Bea'-shirt hahaha epicfaiil. :')

Ik ga denk ik ff naar de vrijmarkt in the morning en dat is het wel.
En mijn nagels oranje lakken natuurlijk. (:
Flower - Vrijdag 26 april 2013 17:01
Ik doe ook nooit iets met koninginne dag, plekken met heel veel mensen vreselijk. Ik ga lekker alleen naar de troonswisseling kijken haha
n - Vrijdag 26 april 2013 17:11
Ik ga naar Alkmaar naar slamfm
Lot1995 - Vrijdag 26 april 2013 17:13
dat laatste jurkje zoo leuk, alleen beetje duur als je het maar een halve dag draagt...
-- - Vrijdag 26 april 2013 17:15
De laatste keer mijn verjaardag vieren op Koninginnedag :(
Amanda - Vrijdag 26 april 2013 18:26
Loveeeeeland!! Ook amsterdam! Kan niet wachten, maar wel balen van t koude weer!!
Rianne - Vrijdag 26 april 2013 18:43
Ik ga 29 april lekker naar RFLX in de HMH, dan kan ik 30 april lekker in bed liggen en alle oranjegekte ontwijken, haha!
beauty_love - Vrijdag 26 april 2013 19:05
Ik ga met koninginnedag naar de tv kijken
lot - Vrijdag 26 april 2013 21:27
groningen is ook mooi!
Emma - Vrijdag 26 april 2013 22:43
Ik ben bij de paarden haha
Sas - Zaterdag 27 april 2013 15:58
Ik heb 1 mei een moeilijk tentamen, dus ik vier het lekker thuis. Wel met de tv aan :)
D - Zondag 28 april 2013 15:26
ik moet werken..... maar wel dubbel uitbetaald =)