De fijne gewoontes van Jasmijn

 

Het dagelijks leven is vaak erg druk en er wordt vaak veel van je verwacht, maar het is wel belangrijk om dingen te doen waar jij je goed bij voelt en gelukkig van wordt. Dit kunnen grote of kleine dingen zijn. Eerder schreven Nouska, Danique, Phoi-cai en Lotte al een blog over hun fijne gewoontes en nu is het mijn beurt om er eentje te schrijven. Ik vond het echter erg lastig om na te gaan waar ik nou echt gelukkig van word, maar het is mij uiteindelijk wel gelukt om mijn fijne gewoontes voor jullie op te schrijven. In deze blog deel ik graag mijn fijne gewoontes met jullie.

♥ Dingen plannen om naar uit te kijken
Ik ben iemand die niet zo goed tegen een sleur kan. Ik word snel onrustig en daardoor verlang ik snel naar nieuwe en uitdagende dingen. Vroeger kon ik ook nooit stilzitten en dwaalde mijn gedachtes snel af naar dingen die ik liever zou willen beleven. Nu ik een baan heb en studeer, zijn mijn dagen erg vol gepland en daardoor is er weinig ruimte voor spontaniteit en nieuwe dingen ondernemen. Daarom probeer ik elke week verschillende leuke dingen te plannen waar ik naar toe kan leven, zodat ik de sleur kan doorbreken.

♥ Uit eten gaan
Ik houd ervan om regelmatig uit eten te gaan. Ik doe dit ook vaak met mijn vriendin of vriendinnen. Ik ga bijna elke week wel een keer uit eten. Het vaakst gaan wij naar Happy Italy omdat het een betaalbaar en lekker restaurant is. Uit eten gaan was iets wat ik tijdens mijn eetstoornis doodeng vond. Je had geen controle over wat je kreeg en hoe het bereid was. Elke keer als ik uit eten ga ben ik blij dat ik het overwonnen heb en dat ik nu zorgeloos aan tafel kan zitten. Ik kan nu weer genieten van wat ik eet en ik bestel nu waar ik zin in heb en niet wat mij het meest gezond lijkt. 

♥ Structuur
Hoewel ik niet tegen sleur kan, vind ik het ook vervelend als ik niet weet wat de dag mij gaat brengen. Ik vond daarom vroeger schoolvakanties erg vervelend omdat mijn structuur en ritme wegvielen. Ik had niks wat ik moest doen en ik wist ook zeker niet wat ik dan wel zou moeten doen. Ik merkte ook dat dit een groot probleem was tijdens mijn eerste jaar op de universiteit. Zeker bij mijn studie was ik minstens 4 à 5 dagen vrij per week. Ik vond dat erg vervelend, omdat ik niet wist hoe ik mijn dag kon vullen. Dat was voor mij ook de reden waarom ik in mijn tweede jaar een extra studie ging doen en ging werken. Door deze twee dingen toe te voegen aan mijn ritme had ik elke dag voldoende te doen en wist ik wat er van mij verwacht werd.

♥ Sporten
Jullie hebben het hoogstwaarschijnlijk al voorbij zien komen, maar ik houd erg van sporten. Ik heb daar nu niet de tijd voor om te doen zoals ik het graag zou willen. Ik hoop echter dit over een paar weken weer op te pakken. Sporten is voor mij een uitlaatklep en een manier om bepaalde emoties te verwerken. Ik zet gewoon de muziek hard aan en dan gaat de rest vanzelf.

♥ Schrijven
Als ik mij rot voel of er is iets gebeurd waardoor ik erg van slag ben, vind ik het heel prettig om het van mij af te schrijven. Dit is iets wat sinds kort begonnen is. Doordat ik voor Proud blogs ging schrijven kwam ik tot de ontdekking dat schrijven voor mij therapeutisch kan werken. Ik heb onlangs een blog geschreven over het hebben van een baaldag en dat was voor mij een manier om met mijn eigen baaldag om te gaan. Doordat ik het van mij af kan schrijven en een hopelijk helpende blog voor jullie van kan maken, verwerk ik het probleem en kan ik het makkelijker van mij afzetten. Het is iets wat ik nu ook buiten Proud steeds vaker doe.

♥ Een weekendje thuis
De afgelopen jaren ging ik bijna elk weekend naar mijn familie en schoonfamilie toe, omdat ik mijn familie en vooral mijn broertjes graag wilde zien. Daarnaast moet mijn vriendin ook elk weekend trainen in het dorp waar haar ouders wonen, waardoor wij bijna elk weekend bij een van onze ouders waren. Ik merkte echter dat ik steeds meer de behoefte kreeg om thuis te blijven na een drukke week en samen met mijn vriendin leuke dingen te ondernemen. Wij doen dit gelukkig nu ook steeds vaker. Ik vind het heel fijn dat ik nu in weekenden kan doen wat ik zelf wil en geen rekening met andere mensen hoef te houden. Zeker na een drukke week waarin ik mijn vriendin amper heb gezien. Dit soort weekendjes zijn voor mij een manier om mijzelf op te laden en tijd voor mijzelf te nemen. Ik hoop dat wij deze weekendjes in de toekomst steeds vaker kunnen doen en dat is zeker ook een streven voor in de toekomst voor mij.

Wat zijn jouw fijne gewoontes?

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Iris - Zondag 23 juli 2017 22:16
Een fijne gewoonte van mij is ontbijten voor de kooi van m'n konijn. Natuurlijk de kooi wel open. Hij gaat dan vaak tegelijk eten met mij, zo lief.
Maxi - Maandag 24 juli 2017 00:34
Ik onderneem in de vakantie heel veel.
Veel feestjes, veel oude vrienden van vroeger opzoeken enzo.
En dat is echt heerlijk, maar al die sociale activiteiten vind ik mentaal enigzins uitputtend/vermoeiend.

Soms vind ik het dan fijn om lekker een dagje antisociaal niks van me te laten horen
Lekker wifi uitzetten op m'n telefoon zodat ik geen appjes ontvang
netflixen
En dutjes doen
En grappige filmpjes en foto's bewerken
En mijn kamertje opruimen of decoreren
Of mijn haren verven (gekleurde highlights enzo)
Heel ontspannend.
G. - Maandag 24 juli 2017 11:43
:) heb je een vriendin? Wat tof ! Vast al eens eerder over geschreven, maar, ik lees het voor het eerst nu.

Verder ook herkenbaar wat je schrijft: het vinden van je eigen "handleiding".

Ik word blij van:
- mindfulness : geeft rust in het moment en ook erna
- natuur
- van afspraak in afspraak vallen: in een werk-flow zitten
- niet werken en gewoon heel ontspannen zijn door sport / sauna / lezen / lieve mensen / goede films
- samen zijn >> allerfijnste van alles :). Toch denk ik wel dat samenzijn ook "verdovend" kan werken?
E. - Dinsdag 25 juli 2017 04:43
Het is goed om te lezen dat fijne gewoontes niet perse heel "bijzonder"
hoeven te zijn.
Ik heb dingen als yoga ,schrijven,zingen,ASMR,en ook huishoudelijke dingen als fijne gewoontes.Daarnaast vind ik het fijn om voordat ik opsta te bedenken hoe ik iemand de komende dag kan helpen of blij kan maken (althans proberen).
Een gratitude diary bijhouden.
Natuur opzoeken .
Een goed boek lezen,mooie film zien,cultuur iets wat mij boven het alledaagse uit tilt.
Ik ga het liefste in de avond naar buiten wanneer het rustig en stil in is of heel vroeg in de ochtend.Deze dingen zijn niet alleen fijne gewoontes,maar de meesten zeker ook behoeftes voor mij om mij gelukkig te kunnen voelen.britneyangel - Zaterdag 29 juli 2017 15:43
ik vind het heel fijn om lekker op me bank films te kijken, sporten vind ik ook erg leuk en in me dagboek schrijven en lezen dat heb ik veel gedaan in me vakantie en dat vond ik erg fijn