De 5 favorieten van Laura 2

 

Op het moment zijn er een aantal dingen waar ik extra blij mee ben of die ik heel leuk vind en nu bestempeld heb als mijn favoriet. In plaats van mijn plog die eigenlijk vandaag online zou komen, heb ik besloten om een keer mijn favorieten met jullie te delen. Ook een kijkje in mijn leven, maar op een andere manier. Mijn favorieten bestaan uit uiteenlopende dingen waar je misschien inspiratie uit kunt halen maar het kan ook gewoon leuk zijn om te lezen. Ik hoop ook dat het je aan het denken kan zetten over je eigen favorieten. Het is goed om soms bewust bezig te zijn met dingen die jou blij maken en stil te staan bij de mooie dingen die er ook zijn in het leven.

Al eerder hebben we favorieten blogs gemaakt. Over onze favorieten in het algemeen, favoriete liedjes, favoriete kookboeken, favoriete beautyproducten en ik heb ook eerder een blog geschreven over favoriete momenten. Dit zijn allemaal dingen om op een positieve manier bezig te zijn met jezelf en jouw leven. Vooral de blog over favoriete momenten was voor mij erg leuk om te schrijven omdat ik er ook echt even over na moest denken. Hieronder kunnen jullie mijn favorieten van dit moment zien.

favorieten

1. Eindelijk! Mijn vintage wereldbol
Ik ben heel lang op zoek geweest naar een mooie vintage wereldbol. Het liefste beige van kleur in plaats van de standaard blauwe die we allemaal wel kennen. Ook leuk hoor, die heb ik vroeger gehad, maar ik was nu op zoek naar een gebruikte wereldbol die een beetje vaal was van kleur. Via eBay heb ik wel een aantal mooie gezien maar niet precies wat ik zocht en op gegeven moment kwam ik er eentje tegen bij de Ijhallen. Die heb ik voor €15,- euro kunnen kopen en ik was er ontzettend blij mee, alleen achteraf vond ik hem wel te klein. Mijn bedoeling was namelijk dat ik het zou gebruiken om met watervaste stift de plekken aan te kruisen waar ik op de wereld ben geweest en om hier iets bij te schrijven. Een herinnering, een mooi moment, een alles omvattend woord, etc. Sommige mensen kopen zo'n grote wereldkaart waar zij dit op schrijven en ik had al jarenlang in mijn hoofd dat ik hier een wereldbol voor wilde gebruiken.

wereldbol

Laatst kwam ik in een leuk vintage winkeltje in Dordrecht en zag ik deze wereldbol. Ik vond hem heel mooi en was deels wel zoals ik hem in mijn hoofd had, maar in eerste instantie wilde ik een nog lichtere wereldbol en zonder lampje. Ik heb hem niet direct gekocht maar later ben ik terug gegaan om hem alsnog te kopen omdat ik hem wel heel mooi vond, omdat hij de goede maat had en echt vintage is. Er zijn ook wel gebruiks- en slijtage sporen te zien maar dat geeft niet, het hoort erbij. Deze was wel een stuk duurder dan de wereldbol die ik bij de ijhallen had gekocht en er op schrijven zal ik nog wel lastig vinden uit angst om het te verpesten, maar ik ga het wel doen omdat ik het al langere tijd wilde en het daarom heb gekocht.

2. Lange blouse van Men at Work
Ik kan heel blij worden van mooie spullen maar ik ben mijn kleding wel weer snel zat. Ondanks dat dat zo is, kan ik ook moeilijk afstand nemen hiervan en dat zorgt er voor dat ik veel te veel spullen heb, haha! Binnenkort maar weer eens een kritische grote opruimdag houden waarna mijn vriendinnen wat dingen kunnen uitzoeken en ik ook weer heel veel op marktplaats zal zetten. Iets waar ik ontzettend blij mee ben, is mijn lange blouse van Men at Work. De blouse is zo lang, dat ik hem ook prima op een legging kan dragen maar ook op een broek vind ik het leuk. Misschien dat het in de zomer ook nog wel zonder broek kan maar gewoon met leuke slippers of sandalen er onder. Het fijne aan deze blouse vind ik dat hij niet snel kreukt en heel makkelijk te strijken is. Ik ben een enorme voorstander van comfortabele kleding en ik vind blouses heel leuk, maar vaak is het een drama om ze kreukel vrij te krijgen.

blouse

Naast dat de blouse niet zo snel kreukt, vind ik het bij deze ook niet zo erg als het wel gebeurd. Een andere reden waarom dit nu mijn favoriete blouse is, is dat het nauwelijks doorschijnt. Ook dat gebeurt niet vaak met blouses. Ik zou er nog wel meer willen in andere kleuren en een korter model maar ik heb ze van dit materiaal nog niet gevonden. Het is overigens gewoon 100% katoen, maar ik denk dat het ook met de weeftechniek te maken heeft dat het zo kreukelvrij is en niet doorschijnt. Ik heb namelijk nog meer katoenen blouses die dit niet hebben. Dus: als iemand de geweldige tip heeft... :) 

3. Kledingrek van IKEA
Ik heb eigenlijk altijd al kledingrekken gehad maar bij gebrek aan ruimte thuis niet neergezet. Ik gebruikte het eigenlijk voornamelijk als ik op een marktje ging staan om kleding te verkopen of voor een kledingruil. Mijn vriend en ik hebben voor bij hem thuis een kledingrek gekocht voor maar €12,95 bij IKEA en die staat perfect in een hoek van de kamer. Ik ben er echt superblij mee. Het rek is heel makkelijk verstelbaar en er zitten wieltjes onder waardoor je het makkelijk kunt verplaatsen. We hebben daar een heel grote kledingkast maar het kledingrek is erg overzichtelijk en hier hangt de meeste gestreken kleding op.

kledingrek

4. The Jungle Book
Een van mijn andere favorieten is van een heel andere categorie maar zeker het noemen waard. Ongeveer twee weken geleden ben ik naar The Jungle Book film geweest in de bioscoop. Het was een 3D versie en de film was echt geweldig. Van het begin tot het einde van de film werd ik er volledig in meegesleurd en ik was enorm onder de indruk van de geweldige manier waarop dit gemaakt was. Het leek bijna alsof je echt met dieren kunt praten, zo knap en leuk! Het is ergens ook wel jeugdsentiment voor mij! Hieronder de trailer van deze supermooie film. Ik ben benieuwd of jullie hem al gezien hebben. Zo niet, het is echt een aanrader en het geld van een (tegenwoordig heel duur) bioscoopkaartje helemaal waard.

5. Leuke en schattige kaartjes
Tegenwoordig verkopen ze in heel veel winkeltjes allerlei leuke kaarten. Helaas worden er tegenwoordig steeds minder kaarten gestuurd omdat heel veel via internet en Social Media gaat. Een verjaardagskaartje of zomaar omdat het leuk is om soms echte post te ontvangen, is inmiddels vrij zeldzaam geworden. Sommige mensen hebben een kaartenrek in huis hangen, eigenlijk zoals je die in winkels ook ziet en dan worden de kaarten natuurlijk verkocht, maar ik vind het eigenlijk wel een heel leuk idee. Ik koop nu regelmatig leuke kaartjes die ik tegen kom omdat het altijd handig is om iets in huis te hebben en iemand daar mee te verrassen. Ze zijn overigens ook gewoon heel leuk om in fotolijstjes te doen. Ik kom ze regelmatig tegen in leuke pop-up stores en cadeauwinkels, bij Dille & Kamille, Loods5 etc.

kaarten

Wat zijn jouw favorieten van dit moment?

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

nynesxx - Maandag 9 mei 2016 19:36
Leuke blog, maar eerst komt drie en dan komt twee volgens mij is dat andersom :p
robin - Dinsdag 10 mei 2016 08:57
Oh die film is zo leuk! wat een goed idee van die wereldbol.
Anna - Dinsdag 10 mei 2016 09:37
Goed idee om soms stil te staan bij wat je fijn vindt in het leven. Mijn favoriet op dit moment is mijn vriend en mijn nieuwe parfum.
natalie - Dinsdag 10 mei 2016 09:39
De film is erg leuk.super mooi gemaakt.mooie blog.
Gr
Laura - Proud2bme - Dinsdag 10 mei 2016 12:44
@nynesxx ; haha oeps! Ik heb het aangepast ;)
Channah - Dinsdag 10 mei 2016 14:00
Leuk, leuk, leuk!!
Anne - Dinsdag 10 mei 2016 18:11
Leuke blog!! Is dat vintage winkeltje in Dordrecht aan de Voorstraat? Daar heb je ook een leuke vintage winkel waar k graag kom. (Ben ook fan van oude-vintage- spulletjes).
Soofy - Woensdag 15 maart 2017 09:51
Je lijkt wel een model met die blouse!