De 5 favorieten van Laura

 

Het is alweer een hele tijd geleden dat ik mijn favorieten heb gedeeld met jullie. Inmiddels heb ik alweer heel wat leuke films gezien, wat fijne producten gebruikt, kleding gekocht waar ik heel blij mee ben en wat ik iedereen zou willen aanraden. In deze blog zal ik weer eens vijf favorieten delen die ik heb op dit moment. Ik denk dat iedereen wel dingen heeft waar hij/zij blij van wordt, heel mooi of heel fijn vindt. Het is leuk en waardevol om dit soort dingen met elkaar te delen. Een ander kan hier misschien ook wel net zo van genieten als jij en zo dragen we allemaal een beetje bij aan het geluk van elkaar.

Het kan misschien ook wat inspiratie geven of gewoon leuk zijn om te zien waar een ander blij van wordt. In plaats van een weekje in foto's van mij zien jullie nu een aantal dingen waar ik blij van word. Ik hoop dat jullie het leuk vinden en natuurlijk ben ik ook benieuwd naar jullie favorieten van dit moment. Dat kun je laten weten in de reacties hieronder.

favorieten

1. Kerstkaartjes schrijven voor onbekenden 
Het is weer bijna Kerst! Ik hou heel erg van deze tijd van het jaar, ondanks dat het mij vaak ook wel wat meer stress oplevert. Ondanks dat ik ook niet altijd een fijn en gelukkig leven heb, vind ik Kerst meestal heel leuk. Ik besef maar al te goed dat dit niet voor iedereen het geval is en dat veel mensen willen dat deze tijd van het jaar zo snel mogelijk voorbij gaat. Vorig jaar heb ik met ruim 30 mensen 1.000 kerstkaartjes geschreven om te verspreiden door heel Nederland. Dit was een enorm succes en het gaf ook een heel goed gevoel om dit te doen. Iedereen die mee schreef was ook erg enthousiast. We hebben er ook gewoon gezellige avonden van gemaakt met wat lekkere kerstkransjes en kerstmuziek. Dit jaar heb ik dit weer georganiseerd en de meeste kaarten zijn inmiddels geschreven. Dit is toch wel een van mijn favoriete momentjes van in deze tijd voor mij. Het geeft mij energie en ik vind het ook ontzettend leuk om na het schrijven door wijken te lopen waar bijvoorbeeld veel oudere mensen wonen of om kaarten naar bejaardentehuizen en zorginstellingen te brengen.

kerstkaartjes schrijven

2. Guts&Gusto Clutch
Sinds een aantal weken heb ik een nieuwe clutch van Guts&Gusto en ik ben er ontzettend blij mee. Ik hou van grote tassen omdat ik altijd (te)veel mee wil nemen en in die kleine tasjes (die ik overigens vaak ook mooi vind), kan ik niet zoveel meenemen. Dit is een wat kleinere tas dan ik gewend ben, maar ik vind hem wel heel leuk. Je hou van de grijze kleur en ik vind de opdruk en de gevlochten details erg mooi. Het maakt van een simpele clutch in een basic kleur toch iets aparts. Iets wat je niet overal tegen komt. Het is een fijn formaat voor een avondje uit bijvoorbeeld. Dan loop je niet met zo'n grote tas, maar hij is toch groot genoeg. Daarnaast vind ik het heel fijn dat het een clutch is, maar dat je hem ook als tasje kan dragen. Het heeft namelijk een lang hengsel waarmee je hem over je schouder kunt doen. Fijn voor als je je handen even vrij wil hebben. Het hengsel is overigens ook heel dun waardoor die makkelijk in het tasje kan.

clutch

3. Bionina Bloedsinaasappel
Toen ik dit drankje voor het eerst dronk tijdens een dage wellness, was ik direct verkocht! Bionina is biologische frisdrank die verkrijgbaar is in verschillende samen: cranberry, bloedsinaasappel, citroen en grapefruit. Het is gemaakt van zuiver mineraalwater en bevat geen kleurstoffen of conserveringsmiddelen. Het bevat uitsluitend biologische ingrediënten. Ze serveren het niet alleen in de sauna waar ik regelmatig kom, maar je kunt het ook in sommige restaurants en cafés bestellen en je kunt het zelfs kopen in sommige biologische winkels en via internet. Mijn vriend had mij laatst verrast door een aantal flesjes te bestellen. Hij had onthouden welke ik het lekkerste vind, namelijk de smaak 'bloedsinaasappel'. Het heeft een heel zachte smaak en het is weer eens iets anders. Een echte favoriet van mij en een aanrader voor jullie.

bionina

4. Immortelle balm
In de winter maar eigenlijk het hele jaar door, heb ik vaak last van droge lippen en velletjes. Super irritant en ik vind het ook heel moeilijk om er van af te blijven. Ik wil ze dan het liefste zo snel mogelijk weg hebben en dan ga ik er aan plukken terwijl ik ook ergens wel weet dat dit juist niet helpt. Ik heb al heel wat lippenbalsems geprobeerd maar de velletjes blijven terug komen. Vaak helpt het wel voor even, maar na een aantal weken komen de velletjes toch weer terug. Sinds een paar weken gebruik ik de natuurlijke immortelle balm van Balkan Naturals. Het ruikt heel kruidig en lekker en het heeft een andere structuur dan de lippenbalsems die ik gewend ben. Ik ben er tot nu toe heel enthousiast over omdat ik mijn lippen langzaam zie herstellen. Ik heb altijd te weinig geduld als het om dit soort dingen gaat, maar ik hou vol en ik zie de velletjes al wat minder worden en mijn lippen worden zachter.

immortelle balm

5. Film: Inside Out
De film Inside Out heb ik laatst gezien nadat veel mensen het hadden aangeraden. Het is een animatie film met een mooie boodschap. Het gaat over emoties en hoe dit werkt bij mensen. Over dat opgroeien niet zonder vallen en opstaan gaat en over dat mensen zich laten leiden door hun emoties. Dit is niet anders voor Riley die samen met haar ouders moet verhuizen door de nieuwe baan van haar vader. Ze heeft moeite zich aan te passen aan de nieuwe situatie en dit zorgt voor verschillende gevoelens. Riley's belangrijkste emotie is plezier. Ze doet haar best alles positief te houden maar ondertussen spelen er ook andere emoties een rol en moet zij leren om om te gaan met de nieuwe situatie, een nieuw huis, een andere stad en een nieuwe school. De film is zowel bestemd voor kinderen als voor volwassenen. Ik vind dat er op een heel mooie en leuke manier wordt laten zien hoe alle emoties een belangrijke rol spelen.Wat zijn jouw favorieten op dit moment?

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Anouk - Maandag 21 december 2015 21:33
Ik ga ook mijn favorieten bijhouden, ik denk dat het mij kan helpen om wat meer positieve dingen te zien. Leuk die kerstkaarten!
Ronja - Maandag 21 december 2015 22:11
Ik wil ook meedoen met die kerstkaarten Laura. Hoe heb je dat aangepakt?
Ik kan me vaag iets herinneren van vorig jaar toen je dat ook deed.

Ik vind deze blogs altijd erg leuk.
Mijn favorieten van nu zijn:
-Happy Mist van Rituals. Het is een bed en bodymist en hij ruikt naar sinaasappel en ceder. Ik koop eigenlijk nooit iets van parfum voor mezelf. Ten eerste omdat ik niet weet wat en gewoon omdat ik het niet durf.
Scarlet had het laatst over de bodymists van Rituals en toen ben ik eens gaan kijken en heb ik deze gekocht. Ben er heel blij mee. Eindelijk een geurtje en niet zo sterk.

-mijn nieuwe agenda voor 2016
Het is eigenlijk een hele saaie zwarte met een blad voor een dag. Zo kan ik gemakkelijk een dagplanning maken met gelijk m'n afspraken erin.
Ik heb hem zelf leuker gemaakt door een mooie kaart erop te plakken.

- de adventskalender die ik zelf gemaakt heb.
Dat had ik op pinterest gezien. Ik heb allemaal pakjes gemaakt met dingen voor activiteiten, thee, mooie verhalen en kleinigheden voor deze tijd van het jaar. Eerst had ik plezier met het inpakken en nu weer met het uitpakken. Echt een aanrader.

-geroosterde boterhammen met avocado en kruidenzout
Durf ik weer te eten en daar ben ik wel blij om, want ik vind het lekker

-mijn notitie-boekje waar ik elke dag drie positieve dingen in schijf van die dag.
Ik vergat het vaak, maar nu heb ik het weer opgepakt en ik lees het ook wel eens terug en dan kan ik soms weer even trots zijn
Nathalie - Dinsdag 22 december 2015 09:04
Ik vind die film ook zo leuk. Mooie betekenis
Fran - Dinsdag 22 december 2015 10:31
Mijn favorieten op dit moment zijn mijn nieuwe Waldla
ufer ballerinas .De hele herfst ben ik op zoek geweest naar schoenen waar ik op kan lopen en eindelijk heb ik een paar waar ik ook blij mee ben !
Mijn suéde tas ,die ik heb gekregen van mijn halfbroer en zijn vrouw toen ik pas 11 was.Ik gebruikte hem nooit,maar opeens zag ik hoe leuk hij eigenlijk is en nu is het echt mijn tas .
ASMR met oa. GentleWhispering,dat helpt mij om echt te ontspannen en in slaap te vallen in deze stressvolle tijd .