De 10 meest succesvolle plussize modellen

 

Als je gevraagd wordt om een aantal bekende modellen op te noemen, dan weet je er waarschijnlijk wel een paar. Denk aan Doutzen Kroes, Kate Moss, Miranda Kerr en Cara Delivigne. Maar wat als je nu gevraagd wordt om een aantal bekende plus-size modellen op te noemen? Dat is misschien wel een stuk lastiger. Wij onderzochten welke plus-size modellen bekend zijn en maakten een Top 10. Zijn we nog iemand vergeten?

1. Candice Huffine
Candice is één van de bekendste plus size modellen ter wereld. Ze heeft o.a. geposeerd voor Vanity Fair Italia voor een speciaal artikel met de titel "Sorpasso in Curva" wat "Vooruitlopend op de vorm" betekent.

Haar boodschap is "Ben niet altijd bezig je lichaam te veranderen. Echte schoonheid is afgeleid van het accepteren van wat is."

Candice stond ook met twee andere plus-size modellen op de cover van de Italiaanse Vogue. Hier schreven we eerder een artikel over.

2. Whitney Thompson
Whithey is de eerste plus-size America's Next Top Model winnares. Een prachtige overwinning en een mooi statement naar de modellenindustrie. Meestal verlaten de wat vollere modellen als eerste de wedstrijd, dit keer bleef ze tot het einde.

3. Jennie Runk
Over Jennie Runk (25) schreven we reeds eerder een artikel in het kader van de H&M campage waarin zij de hoofdrol speelde. Het ging om een swimwear campagne met prachtige foto's van Jennie. Met haar bekendheid wil ze ook andere meiden helpen om meer zelfverzekerd te worden ten opzichte van hun lichaam.

4. Crystal Renn
Crystal had geen zin meer om extreem op haar lijn te letten en werd daarom plus-size model. Ze werd enorm bekend als plus-size model en deed diverse campagnes. Ze schreef ook een boek met de titel Hungry. Inmiddels is ze weer een stuk dunner.

5. Tara Lynn
Een prachtig model dat in de Franse Vogue werd omschreven als ‘The Body'.Tara stond onder andere in de Spaanse Vogue. Ze heeft bovendien een wereldwijde campagne voor H&M Swimwear gedaan, opdrachten die eerder enkel naar modellen met een 'standaard' maatje gingen.

6. Ashley Graham
Ashley kwam in opspraak toen ze kritiek gaf op een foto van haarzelf in bikini die werd verbannen. ‘Victoria's Secret modellen staan op alle campagnes in niets verhullende bikini's, maar als een iets vollere vrouw er opstaat, wordt het onmiddellijk gecensureerd.'

Ashley Graham is Amerikaans plus-size model uit Lincoln, Nebraska. Ze is het meest bekend door haar werk als lingerie model voor de winkel Lane Bryant. Ze heeft ook gestaan in magazines als Vogue, Glamour and Latina.

7. Georgina Burke
Georgina os een Australisch model en verscheen recent op de cover van de badmode catalogus. Ze ziek er prachtig uit in haar gestreepte pin-up style badpak. Het 23-jarige model is trots op haar nieuwe contract: "Sixty-eight per cent of women in America are over size 12. Why can't we be put in the magazine as well?"

8. Robyn Lawley
Robyn stond op covers van Marie Claire en Vogue. Ze is daarnaast ook het gezicht van Ralph Lauren. Recent zat ze in een grote lingerie campagne van Chantelle lingerie. Deze campagne richtte zich op vrouwen in alle soorten en maten.

9. Saffi Karina
Saffi is een bekend Brits plus-size model.Saffi Karina heeft het Curve Project in London opgericht. Karina, een voormalig niet plus-size model werd ontslagen bij haar bureau omdat haar lichaam veranderde en haar heupen wat breder werden.

"As you grow older, you become more womanly and I actually didn't want to change that, so I started looking for what else was out there. I began working as a plus-size model and it is a very positive and happy industry. I still got to do what I loved and travel the world." zegt ze in the Evening Standard.

10. Justine De Gault
Dit prachtige model verscheen als eerste plus-size model op de cover van de Canadese Elle.Justine kreeg veel positieve reacties op haar covershoot. Ze plaatste kort erna de volgende tekst op haar Facebook.

'The fact that I only got positive feedback about my ELLE cover truly makes me happy. It seems people aren't so shocked anymore to see curves in the medias. This is great news!'

Hier zie je een backstage video van de fotoshoot.

Zijn dit niet stuk voor stuk prachtige vrouwen?

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Bananaaa - Zondag 2 maart 2014 13:10
Dit werkt echt heel motiverend! Vooral omdat in de media iets vollere vrouwen vooral worden verbeeld als lelijk en niet aantrekkelijk, terwijl de dunnere vrouwen op de voorkant van elk tijdschrift staan. Dan is het ook logisch dat iedereen dun als beter gaat zien en zo wil zijn.
Waren er maar meer van dat soort mensen, echte rolmodelen!
m - Zondag 2 maart 2014 13:24
ik word gewoon triest van het woord plussize model en dat het altijd dan ook kan of ook mooi is....ik heb mijn dag niet, altijd maar weer die lichamen... ik vind ze erg mooi, vooral in hun uitstraling.
mipsoe - Zondag 2 maart 2014 13:40
ja maar Crystal Renn had/heeft anorexia en die wisselt ook nogal van gewicht en maat geloof ik.. dus ik weet niet of dat een heel goed voorbeeld is? ookal is het beter dat ze gewoon op de foto gaat staan dan dat ze in een hoekje gaat zitten huilen natuurlijk :') maar ik bedoel gewoon dat zij waarschijnlijk haar eigen lichaam niet heel erg accepteert.. ook aangezien ze nu weer is afgevallen.

ik vind sommige dames echt mooi/leuk, maar die met ondergoed.. neeej... nou vind ik dat met 'gewone' modellen vaak ook erg bloot, maar die hebben niet zoveel lichaam en lijken daarom meer op kinderen ofzo? en dan staat het me minder tegen.. nouja, ieder wat wils. t is in ieder geval beter dan wat je op de catwalk ziet lopen! die zien er soms uit alsof ze 2 jaar niets gegeten hebben.. je moet alleen niet doorslaan..
MAAAR eigenlijk vind ik gewoon dat er helemaal niet meer met modellen zus en zo gewerkt zou moeten worden.. gewoon de kleding zonder meneer of mevrouw erbij is voldoende.. maarja, dat ben ik weer xD
Anoniempje - Zondag 2 maart 2014 14:16
Saffi karina valt onder de plussizers. Alleen is ze qua lichaam: gewicht en lengte absoluut geen plussize vind ik. Ze heeft zelfs een te laag gewicht voor haar lengte als ik haar maten moet geloven op internet. Beetje jammer dat ze wel word gezien als plussize.
maan - Zondag 2 maart 2014 14:22
mooi & motiverend
Student - Zondag 2 maart 2014 14:37
Als ik naar de foto's kijk vind ik ze niet echt plussize. Ik vind het ook meer een trigger, omdat zij dus als dik gezien worden terwijl ze dat niet eens echt zijn.
-Metaphor - Zondag 2 maart 2014 14:47
Ik vind het raar dat dit plussize heet. Op uitzonderingen na zijn dit hele gemiddelde vrouwen?
Plussise associeer ik zo.. Vet op een manier dat het nietmeer gezond is
Star* - Zondag 2 maart 2014 14:54
ik vind ze er vaak een beetje.. gek uitzien? Misschien door het bewerken van de foto? Alsof het nog geen normale lichamen zijn. Meer marilyn monroe achtig allemaal. Terwijl als ik in de sauna ben of in het zwembad dat eigenlijk nog bijna niemand zo'n lichaam heeft.
Lotte - Zondag 2 maart 2014 15:00
Plussize is zo langzamerhand de benaming geworden voor 'het niet hebben van size zero'.
Sheila - Zondag 2 maart 2014 15:25
Wauw, pplussize kan dus net zo mooi zijn als 'normale' modellen! Motiverend! ♡
Floor* - Zondag 2 maart 2014 15:39
Oké ik weet dan niet wat jullie "normaal" vinden en al dat gezeur over dat dit niet plussize is, maar dit is zeer zeker wel plussize. Er zitten zeker een paar vrouwen tussen die overgewicht hebben.
Ja, tegenwoordig is dat normaal, omdat meer dan de helft van de mensen overgewicht heeft, niet omdat het gezond of oké is. Net zo min als ondergewicht gezond is.
Kimgaatervoor - Zondag 2 maart 2014 15:48
Mee eens met Floor. Niet al deze modellen hebben een gezond gewicht. Waarom kan er niks 'tussenin' zitten?

luna - Zondag 2 maart 2014 16:07
nee, ik vind het niet zo mooi ...
Jantje - Zondag 2 maart 2014 16:59
Ik ben het ook eens met Floor. En waarom altijd dat label? We noemen andere modellen ook niet min-size. Blijf het allemaal vreemd vinden
UnknownAngel - Zondag 2 maart 2014 17:02
Ik vind/vond Whitney Thompson echt prachtig, was zeer blij dat zij gewonnen had!
Ellen - Zondag 2 maart 2014 17:12
2,6 en 9 vind ik gewoon normaal...
inge - Zondag 2 maart 2014 17:42
Helemaal eens met Floor. Wat een gezeur altijd. Oja die kristal renn is doorgeslagen in afvallen... goed voorbeeld.
me - Zondag 2 maart 2014 19:31
Ben ik de enige die sommige van deze modellen helemaal niet plus-size vind? Sommige vind ik gewoon slank maar normaal slank... niet mager slank.
me - Zondag 2 maart 2014 19:32
Ben ik de enige die sommige van deze modellen helemaal niet plus-size vind? Sommige vind ik gewoon slank maar normaal slank... niet mager slank.
Valerie - Zondag 2 maart 2014 19:33
Waarom begint iedereen toch zo te steigeren bij het woord plussize? Kijk gewoon rustig naar de foto's in plaats van naar de naam.
Crannberries - Zondag 2 maart 2014 20:59
Alle vrouwen zijn mooi zoals ze zijn! Dik of dun.. plussize of niet ! allemaal zijn ze mooi op hun eigen manier !!!!
Crannberries - Zondag 2 maart 2014 21:00
Alle vrouwen zijn mooi zoals ze zijn! Dik of dun.. plussize of niet ! allemaal zijn ze mooi op hun eigen manier !!!!
framboosx - Zondag 2 maart 2014 21:08
Die naam is zo overdreven. Plus-size modellen. Als of die altijd minder mooi zijn dan 'modellen'?..
Floor* - Zondag 2 maart 2014 21:25
@me: als jij dit slank vindt vraag ik me toch af wat jij dan dik zou noemen.
ikke - Zondag 2 maart 2014 22:09
@floor: overgewicht? hooguit op het randje, maar serieus overgewicht hebben deze dames geen van allen.

ik kijk hier een stuk liever naar dan naar de 'gewone' modellen! questie van smaak misschien... maar ik vind het belachelijk dat er hier mensen zijn die serieus beweren dat deze sommige van deze dames geen gezond gewicht hebben, ze zien er naar mijns inziens een heel stuk gezonder uit dan de 'gewone' modellen.
x - Zondag 2 maart 2014 22:09
Waarom is de helft gelijk zo bloot??
Anne - Maandag 3 maart 2014 01:12
Wel weer jammer dat ik nooit een plussizemodel heb gezien met cup aa. Zo van: prima als je voller bent, maar dan moet je wel tieten hebben.
Hesther - Maandag 3 maart 2014 10:07
Ik ga een poging doen mijn reactie zo genuanceerd mogelijk te laten zijn; mocht dit niet lukken, sorry voor eventuele boosheid die ik oproep.
Wat ik zie in discussies die ontstaan bij dergelijke onderwerpen, is het gooien met termen waarvan de betekenis misschien wel duidelijk is, maar waarvan de oorsprong en eigenlijke inhoud niet wordt begrepen. Zowel BMI en het kledingmatensysteem zijn arbitraire meetsystemen die zijn verzonnen om wérkelijke observaties in een eenduidig systeem samen te vatten. 'Plussize' betekent niet meer dan het in grootte afwijken van een doorsnee kledingmatensysteem. 'Plussize' staat niet gelijk aan 'dik' of 'overgewicht'. Bovendien staat 'overgewicht' niet gelijk aan 'dik', en is 'overgewicht' een deel van het arbitraire BMI-meetsysteem. 'Overgewicht' is niets meer dan een in grootte afwijkend gewicht van het arbitrair gekozen 'gezond gewicht'. BMI is geen werkelijkheid, BMI is een meetsysteem om onze werkelijkheid (en de implicaties van gewicht) te beschrijven en onze terminologie te vergemakkelijken.
'Overgewicht' staat niet gelijk aan 'ongezond'; iets dat ik toch vaak ik de ondertoon van reacties op blogs meekrijg. Overgewicht bóven een setpointgewicht kan ongezond zijn. Ondergewicht is vaker 'niet gezond', omdat er relatief minder mensen zijn waarvan het setpoint gewicht buiten onze (arbitraire!) BMI-schaal valt.

Help, waar wilde ik nu heen met deze reactie... Oja. Beschouw de vrouwen uit dit artikel als modellen in een wereld van mooie kleding voor vrouwen met een hoge maat in ons (arbitraire, zucht...) kledingmaatsysteem. Koppel er geen mate van gezondheid aan, hoewel ik snap dat het hebben van een eetstoornis termen als 'gezond' en 'gewicht' misschien sneller aan elkaar verbindt. Verder heb ik geen uitgesproken kritiek op slanke modellen, maar er zijn wel vrouwen bekend die zich geforceerd op een gewicht lager dan hun setpoint houden. Dat vind ik jammer.
Ik hoop hiermee wat mensen aan het denken te hebben gezet, en bovendien dat mijn reactie voldoende genuanceerd is gebleven.
L - Maandag 3 maart 2014 15:33
Mooie reactie Hesther!
Ellebelle - Maandag 3 maart 2014 17:56
10 punten voor Hesther!
Viooltje - Dinsdag 4 maart 2014 15:25
Goede reactie van Hester!
Hanna - Zaterdag 8 maart 2014 11:19
ze zijn allemaal echt prachtig!