DIY Schoolspullen

 

Het nieuwe schooljaar is voor sommigen alweer begonnen. Voor veel studenten toch weer even wennen en stressvol. Om je toch op een positieve manier met school bezig te houden, kan het fijn zijn om nieuwe schoolspullen te gaan kopen of maken. In dit blog ben ik aan de slag gegaan met leuke DIY's om je bureau gezellig mee te maken. De spulletjes zijn vooral heel goed betaalbaar of zelfs gratis te maken!

DIY SCHOOL

♥ Pennen-blikjes
Deze blikken zien er industriëel uit, maar door de pastelkleuren toch ook weer heel gezellig. Je kunt dit maken met verf en blikjes die je nog thuis hebt liggen. Ik heb blikken gebruikt van tomatenblokjes en een klein blikje waar perzik in heeft gezeten. Verder heb je een schaar of spijker en hamer nodig en een rail met haken om de blikjes aan op te hangen. Dit kun je voor enkele euro's kopen bij Ikea.

Pennen Blikken

De blikken spuit of verf je eerst wit. Dit laat je vervolgens goed drogen. Daar overheen verf je strepen met een lichte pastelkleur (of natuurlijk een andere kleur die jij mooi vindt). Ook dit laat je weer goed drogen. Met een schaar of een hamer en spijker maak je een gat aan de achterkant van het blik. Je kunt daar de blikjes mee aan de haken hangen. 

Penneblikjes

♥ Pennen-potjes
Deze potjes kun je ook weer gratis en voor niets verzamelen. Ik heb een potje gebruikt waar olijven, eentje waar jam en eentje waar pindakaas in heeft gezeten. De potjes moet je goed afwassen en daarna ook goed droog maken. Het is verder handig om goede verf te gebruiken, zoals muur- of houtverf. Dit krast minder snel, waardoor de pennenpotjes langer mooi blijven.

Pennen potjes

Giet een scheut verf in een potje en blijf het potje vervolgens boven de verfpot ronddraaien totdat de wand van het potje goed bedekt is. Je schenkt alle overtollige verf weer uit het potje, terug in de verfpot. De rand kun je afvegen met een oude doek. Laat dit nu goed drogen en je hebt leuke, glanzende, gekleurde potjes om je pennen in te bewaren. 

Pennen potjes

♥ Kwastjes als boekenlegger
Deze kwastjes kun je gemakkelijk zelf maken met borduurgaren of wol. Eigenlijk maak je een kwastje met een draad eraan, om als boekenlegger of agendalegger te gebruiken. Het ziet er hip uit en is ook meteen heel handig. Je kunt de kwastjes in allerlei kleuren maken of er kraaltjes aan verbinden, om ze nog leuker te maken.

boekenlegger

Je maakt een dikke pluk van draadjes en deze knip je allemaal recht af. De draden zijn ongeveer tien centimeter lang. Je vouwt dit vervolgens dubbel zodat er al een beetje een kwastje ontstaat. Aan de bovenkant draai je een ander draad strak om het dubbelgevouwen draad heen. Aan het uiteinde bevestig je een draadje dat je tussen je boek kunt leggen of aan je agenda kunt knopen. 

kwastje

♥ Alles is een pennenbakje
Je kunt eigenlijk alles gebruiken als pennenbakje. Blikken met leuke etiketten, bekers, vaasjes, potjes of theekopjes. Ben je jouw klassieke, oude bureauaccessoires zat, kijk dan eens rond in huis en gebruik andere items als pennenbakjes om je bureau weer helemaal gezellig te maken en jezelf een beetje te motiveren om te studeren.

Pennenbakjes DIY

♥ Schriften opleuken
Je schriften kun je in ieder geval heel erg goed versieren met stickers en washi tape. Dit zie ik erg veel op andere blogs. Maar haal ook gewoon eens een kwast over je notitieboekjes of agenda's. Zo vrolijk je jouw simpele items op en maak je ze ook meteen persoonlijk. Gebruik hiervoor plakkaat- of muurverf. Simpele notitieboekjes kun je onder andere kopen bij Hema of Flying Tiger voor een paar euro.

paint book DIY

♥ Pennenbakje van potloden
Deze DIY kost iets meer tijd en geduld, maar is wel heel erg leuk. Hou je van tekenen of vind je het er gewoon leuk uit zien, dan is dit echt iets voor jou. De potloden kun je vaak goedkoop aanschaffen bij Zeeman, Wibra of Action. Een bus spuitverf kun je daar ook vaak kopen of haal je bij Hema. Je kunt natuurlijk zelf kiezen voor de kleur die jij mooi vindt.

Potloden pennenbakje

Leg alle potloden op een oud kleed of kranten en spuit ze van één kant helemaal wit. Als dit goed droog is, draai je ze allemaal om en spuit je de andere kant in. Dit laat je ook allemaal goed drogen. Nu ga je alle potloden aan elkaar lijmen in een rondje. Dit kun je heel gemakkelijk doen om een potje heen. Als dit allemaal goed droog is, kun je er eventueel nog een leuke strik of lint omheen doen. Je hebt nu een pennenbakje van potloden gemaakt. Omdat het bakje bij mij van plastic is, kan je er ook een laagje water in doen en hem als vaas gebruiken.

DIY school

Ik hoop dat je wat hebt aan de tips!

Liefs

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

benthe - Dinsdag 19 augustus 2014 19:19
Haha het zijn hele leuke en orginele spullen :))
Respect - Dinsdag 19 augustus 2014 19:43
Ik vind vooral dat witte bakje leuk met al die potloden, erg leuk idee. X
yet - Woensdag 20 augustus 2014 08:46
superleuk!
DragonFly1991 - Woensdag 20 augustus 2014 09:12
Wat tof!

Ik zit niet meer op school, maar heb zeker wat idee√ęn opgedaan voor in huis :)
Angela - Woensdag 20 augustus 2014 11:34
Leuk babyblauw!!
Me - Woensdag 20 augustus 2014 13:54
Noussnoes, super leuk! Bedankt!
fatine - Woensdag 1 april 2015 17:56
echt coool