Bij welk gewicht word je opgenomen?

 

Wanneer word je opgenomen? Ik wil graag opgenomen worden, maar weet niet wanneer ik daarvoor in aanmerking kom. Bij welk gewicht, als ik lijd aan anorexia, word ik opgenomen? Ik moet waarschijnlijk nog erg veel afvallen willen mensen me serieus nemen en het nodig vinden om me op te nemen. Zijn er ook andere redenen waarom ik opgenomen zou kunnen worden? Wat als ik bijvoorbeeld heel depressief ben of zeg dat ik zelfmoord wil plegen? Zouden mensen me dan serieus nemen, zouden ze me dan opnemen? Ik wil zo graag opgenomen worden, want ik wil zo graag rust. Wie wil mij redden?

Bovenstaande vragen zijn een aantal van de gedachtes die in mijn hoofd speelden in de periode dat ik leed aan een eetstoornis en depressie. Mijn verlangen om gered te worden was groot. Iemand moest toch door me heen willen prikken en zien dat het echt niet goed met me ging? Iemand moest toch door hebben dat het zo niet langer verder kon? Ik verlangde naar steun, warmte en liefde van iemand die mijn leven beter zou maken, die mijn problemen zou oplossen en er even voor zou zorgen dat de rust in mijn hoofd terug zou keren.

save me

Tegelijkertijd schaamde ik me vreselijk voor de gedachte dat ik opgenomen wilde worden. Het is toch gestoord dat een meisje vrijwillig naar een gekkenhuis wil? Wil ik het allemaal voor de aandacht of waarom wilde ik het? Die gedachtes verwarden me enorm. Ik begreep niets meer van mezelf. Wat was er met me aan de hand, waarom kon ik niet gewoon zo zijn zoals veel andere meiden bij mij op school: normaal, vrolijk en positief? Waarom moest ik zo raar en anders zijn? Ik had het idee dat ik me aanstelde en mijn problemen fake'te. Wie kon mij helpen met die enorme warboel in mijn hoofd?

 

Toen ik lange tijd erna dan uiteindelijk ergens opgenomen werd, was het flink anders dan ik had verwacht. Ik had gehoopt ergens in een soort 'warm bad' terecht te komen waar mensen me steun, warmte en aandacht gaven. Ik kwam echter terecht in een lelijke kille slaapkamer waar weinig spontane steun of warmte was. Het verliep allemaal 'volgens de regels' en ik had op gezette tijden - en ook geen minuut langer - afspraken met therapeuten. Zij deden waar ze voor betaald kregen - luisteren, knikken en af en toe feedback geven - en ook niet meer dan dat. Ik voelde me vreselijk eenzaam en gedesillusioneerd. Ik had me dit alles zo anders voorgesteld.

alleenToen ik eenmaal een aantal weken opgenomen was werd het wel anders. Ik ging me meer 'thuis' voelen en de therapeuten en betrokken groepsgenoten meer waarderen. Toch kreeg ik nooit dat waar ik zo naar verlangde: geborgenheid, veiligheid, warmte en.....gered worden. Ik was volwassen, dus de verantwoordelijkheid lag bij mij. Ik moest mezelf redden met behulp van de instantie waar ik opgenomen was. Keer op keer liep ik hier tegenaan. Mijn hoop toch gered te worden heeft lang geduurd. Ik probeerde steeds maar direct of indirect te laten zien aan de mensen daar dat het echt niet goed met mij ging en dat ik het echt niet alleen kon en dat zij mijn problemen echt moesten oplossen. Ik wilde zo graag gered worden, waarom deed niemand dat?!

Opgenomen zijn voelde na een tijd veilig. Het was een soort andere wereld geworden. Binnen de opname was het veilig en hoefde ik niets. Er waren geen echte verplichtingen, ik kon immers bijna overal onderuit met de smoes 'het gaat even niet goed met me' en ik hoefde nauwelijks na te denken over de toekomst. Presteren was hier niet noodzakelijk en ik hoefde me nooit vrolijker of anders voor te doen dan ik me voelde, want alles werd geaccepteerd, hoe gek ook.

jezelf reddenMaar wat ik ook deed, er was niemand die mij redde. Het heeft jaren geduurd voordat ik mijn verlangen naar en gemis aan warmte en liefde ging verwerken en me bewust werd van het feit dat ik mezelf moest gaan redden. Ik was degene die mijzelf liefde en warmte moest geven. Niet langer moest ik wachten op mensen in mijn omgeving om dat te doen, ik moest er zelf mee beginnen. Maar de stap van opgenomen naar de echte wereld kan dan ineens erg groot zijn. Ik voelde me inmiddels helemaal thuis waar ik opgenomen was. Ik wilde niet 'het huis uit' en deed er dus alles aan om me hiertegen te verzetten. Zo ging het, toen het einde van mijn opname in zicht kwam, ineens een stuk slechter met me. 'Zien jullie het dan niet, ik heb verlenging van mijn opname/ behandeling nodig!'. Ik moest me losmaken van iets waar ik me stevig aan gehecht had en dat was niet eenvoudig.

Terugkijkend op deze jaren besef ik me heel goed dat mijn verlangen om opgenomen te worden, een verlangen naar veiligheid, aandacht en liefde was. Bovendien was het een vlucht uit de, op dat moment, nare werkelijkheid. Ik voelde me zo ongelukkig en eenzaam en wilde wegvluchten voor mijn leven. Ik dacht dat een opname uitkomst zou bieden. Achteraf gezien heeft juist een dagtherapie (overdag erheen en in de avond weer naar huis) me het meest opgeleverd.

Daar heb ik mezelf echt leren kennen, stappen durven zetten en me kwetsbaar durven opstellen met behoud van mijn eigen verantwoordelijkheid en zelfstandigheid. Hier kreeg ik stukje bij beetje mijn eigenwaarde, dat gedurende de opname tot de grod toe was afgebrokkeld, weer terug. Het zorgde er daarnaast voor dat ik met 1 been in de gezonde wereld, de maatschappij bleef staan, wat de terugkeer naar het echte leven een stuk makkelijker maakt als je behandeling eenmaal is afgelopen.

Een (korte!) opname kan prettig zijn om even tot rust te komen als je het leven echt niet meer aan kunt (of als je een gevaar voor jezelf bent). Al is het dan natuurlijk wel afhankelijk van waar die opname is, want op een gesloten opname kan je zoveel heftigs meemaken dat de 'echte wereld' misschien minder overhoop had zullen halen.

Zou ik, als ik het over kon doen, me opnieuw laten opnemen als het slecht met me zou gaan? Nee, ik denk het niet. Natuurlijk is het een veilige keuze en ben ik even van alles en iedereen af, maar op de lange termijn helpt het me niet vooruit.

Verlang jij naar een opname, onderzoek dan waar je werkelijk naar verlangt en of je dat door middel van een opname zal krijgen en of een opname je op de lange termijn ook zal helpen.

Om ten slotte nog even terug te komen op de eerste vraag: Bij welke gewicht word je opgenomen? Er is geen bepaald gewicht of BMI waarbij je wordt opgenomen. Er zal gekozen worden voor een opname in een eetstoorniskliniek wanneer je fysiek niet sterk genoeg bent om in dagbehandeling te zijn of wanneer er andere dingen spelen waardoor een opname te verkiezen valt boven een dagbehandeling.

Verlang jij wel eens naar een opname?

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

- - Vrijdag 3 mei 2013 13:10
Ik verlang niet naar een opname.
Maar heb er wel eentje nodig, om verschillende redenen.
Ik kan niet overdag hele heftige therapie hebben en dan weer gewoon 'thuis' komen. Hoe graag ik dat ook wil, hoe graag ik ook maar al te graag alles wil behouden wat ik nu heb (werk, school, vrienden, sport.)

Ik ben maar al te bang om me te gaan hechten aan een opnameplek.

Eigenlijk het tegenovergesteld xd

Maar toch bedankt voor dit artikel.
Tyrande Whisperwind - Vrijdag 3 mei 2013 13:20
Ik verlangde ook altijd naar een opname, maar dat was eigenlijk meer om de aandacht. Dat klinkt heel wanhopig en ja, tuurlijk aandachttrekkerig maar ik had écht een eetstoornis, nogsteeds trouwens. Vind het ook moeilijk om toe te geven dat het me zo om die aandacht ging. Maar ik voelde me niet gezien en ik had onwijs behoefte aan die aandacht.. die opname is er nooit gekomen en heel eerlijk? baal dr nogsteeds van.
mierrr - Vrijdag 3 mei 2013 13:44
Ik verlang op dit moment naar begeleiding, omdat ik daar idd hetzelfde als jij verwacht. Warmte, liefde, etc. Terwijl ik dat in mijn omgeving eigenlijk al heb! Toch hoop ik nog steeds dat iemand mij komt redden uit nare tijden, maar deze blog heeft me wel doen inzien dat de therapeut waar ik zo naar verlang er nooit zal komen...
Niiien - Vrijdag 3 mei 2013 14:04
Ik wilde toen juist geen opname, ik wilde het zelf doen. En het is me ook gelukt om mezelf op de rails te krijgen met een keer in de zoveel tijd een gesprek met een dietist en psycholoog. Achteraf had ik steeds het gevoel dat ik misschien beter opgenomen had kunnen worden, omdat ik het echt zo zwaar had in mijn eentje en dat het leren van een normaal eetpatroon misschien makkelijker zou zijn geweest als mensen mij direct vanaf het begin begeleid hadden met vaste tijdstippen en vaste hoeveelheden eten.
Nu heb ik het gevoel dat het niks uit maakt hoe je ertegen vecht, of je nou opgenomen wordt of niet, je moet het uiteindelijk toch zelf doen idd. Dit stuk geeft me wel een goed gevoel dat het 'ideale idee' wat ik had over een kliniek dus niet op gaat en dat ik het op mijn manier ook gewoon goed heb gedaan.
- - Vrijdag 3 mei 2013 14:16
Wat een mooie blog met een hoop wijsheid! Komt echt op het juiste moment. Thnx!! :)
c - Vrijdag 3 mei 2013 14:46
Ik vind dat we in een trieste maatschappij wonen, als je op jezelf teruggeworpen wordt, wanneer je hunkert naar liefde, aandacht of zorg op geestelijk gebied. Blijkbaar is het taboe, dat is mijn interpretatie van deze blog.
H - Vrijdag 3 mei 2013 14:47
Wauw, dit is precies mijn gedachte gang op het moment..
Super mooi geschreven!
Hier heb ik heel veel aan!
Bedankt!
Chaya - Vrijdag 3 mei 2013 15:31
Een tijdje terug verlangde ik hier heel stiekem naar. Nooit gezegd. Toen mijn behandelaar dit op een gegeven moment voorstelde, begon ik spontaan te huilen van opluchting, het was maar een weekje, crisisopname, maar het heeft me toen wel geholpen.
lizzy - Vrijdag 3 mei 2013 15:31
Herkenbaar!

Ik woog 1 kg te weinig om opgenomen te worden bij het ggz in oost Brabant, en dit is mij ook zo verteld door de behandelaars. Hier baalde ik toen der tijd van, want ik wou echt geholpen worden.

Interessant stukje, bedankt!
M. - Vrijdag 3 mei 2013 15:32
Het valt me wel op dat wanneer je uitspreekt dat je misschien opname nodig hebt dat er dan relatief snel gezegd wordt (op het forum, binnen de hulpverlening) dat je afhankelijk bent, zeker wanneer dat ooit al eens over je gezegd is.

Aan de andere kant zijn er ook zat mensen die eeuwig op een bmi net-niet-dood blijven hangen en daarmee heel veel aandacht krijgen en die door velen gezien worden als hulpeloos en 'heel erg ziek'. Ze zijn ook heel erg ziek, maar door ze maar te blijven opnemen en verzorgen en ze alle verantwoordelijkheid af te nemen worden ze meestal niet beter. Dat is het vervelende bij anorexia, iedereen roept wel dat het niet om gewicht gaat, maar als puntje bij paaltje komt worden de uberdunne mensen wel iedere keer weer opgenomen. Je kunt ze ook niet laten rondlopen tot ze er dood bij neervallen. Maar ik zou zeggen doe dat dan in een ziekenhuis totdat iemand daadwerkelijk meewerkt en houd de kliniek vrij voor mensen die wel mee willen werken, ongeacht hoe hoog of laag het gewicht is. (Voor kinderen werkt het wel anders, die werken in eerste instantie meestal niet mee, maar die hebben ook minder eigen verantwoordelijkheid).
Briesje - Vrijdag 3 mei 2013 16:17
Dat er geen specifiek gewicht of BMI is voor opname is gewoon weg niet waar. En ik erger me eraan dat dat wordt gezegd. Hoe erg je situatie ook is zolang jouw BMI niet lager is dan een bepaald zwaar ernstig ondergewicht (zal de specifieke BMI niet noemen) dan wordt je niet opgenomen. Dus je moet echt een erg laag gewicht hebben om opgenomen te kunnen worden. Dat is dus ook de reden waarom je mensen met boulimia zo enorm weinig in klinieken tegen komt, ze moeten blijkbaar fysiek er zo slecht aan toe zijn door het overgeven etc. willen ze opgenomen worden. Want blijkbaar is het bij hun niet snel ernstig genoeg. Ik heb geen boulimia trouwens dus ik zeg dit niet vanuit een persoonlijk gekwetstheid. Maar ik vind wel dat er te veel gekeken wordt naar gewicht bij de selectie van mensen voor een opname.
Briesje - Vrijdag 3 mei 2013 16:18
Ben het dus ook eens met @M.
Rowena - Vrijdag 3 mei 2013 16:32
Bij mij heeft mijn opname wel degelijk groot effect gehad. In het begin was het idd vooral de rust en het weg zijn uit het "echte leven" dat fijn was, maar na verloop van tijd kreeg ik wel zoiets van ´hallo, waar ben ik mee bezig, zit ik dan op 20-jarige leeftijd in een kliniek te praten over eten, mijn gevoel, mijn angsten etc. terwijl mijn leeftijdsgenoten allemaal aan het genieten zijn van het leven bijvoorbeeld als student. Dat gaf mij motivatie om stappen te gaan maken om weer in het echte leven te gaan staan, ik ging nadenken waar ik gelukkig van werd en wat ik wilde met mijn leven.

Een ander punt waardoor het voor mij wel werkte was dat ik me vertrouwd ging voelen bij mijn groepsgenootjes omdat we dag en nacht met elkaar omgingen. Ik was voorheen een heel gesloten persoon en vond het vreemd om met anderen te delen hoe ik me voelde of hoe ik over bepaalde dingen dacht. Maar doordat je elkaar leert vertrouwen en door en door leert kennen, leerde ik dat langzaam aan om wel te doen. Zij hielpen me erbij en zij zagen ook het verschil bij mij tijdens en buiten therapieen, omdat ik bijvoorbeeld ´s avonds ineens heel druk en melig kon zijn en veel kon praten terwijl ik dat in therapieen niet durfde. Dus door dat erbij te betrekken tijdens de therapie leerde ik dat ik ook open mocht zijn als het over negatieve dingen of gedachten ging.
Rowena - Vrijdag 3 mei 2013 16:33
ik ben overigens ook opgenomen geweest met een ruim gezond gewicht, en de helft van de groep waar ik in terecht kwam had gezond gewicht dus ik denk dat het per instelling verschillend is
Fem - Vrijdag 3 mei 2013 16:44
Ik ben momenteel zelf opgenomen, en ik kan iedereen hier vertellen dat er bij de kliniek waar ik zit totaal geen "BMI-grens" wordt gehanteerd! Zelf heb ik ondergewicht, en zo zijn er nog wel meer, maar er zijn ook groepsleden met een gezond gewicht, of juist met overgewicht!
Hannah - Vrijdag 3 mei 2013 16:56
Ik heb zelf twee keer 3 weken in de kliniek van Rintveld gezeten, met een gezond gewicht, en daar ben ik ontevreden over. Het heeft me voor dat moment geholpen, maar ik had MEER nodig en "dat doen we niet met een gezond gewicht". Kortom, ik voelde me echt niet serieus genomen. Ondertussen kwam ik er steeds meer achter dat er, naast mijn eetstoornis, nog véél meer speelde.

Uiteindelijk heb ik 9 maanden in een kliniek gezeten voor jongvolwassenen met persoonlijkheidsproblematiek, en daarna heb ik nog 3 maanden afgebouwd zodat ik er alleen overdag was. Negen maanden is enorm lang, maar het heeft mij ZO erg geholpen. Ja, ik vond er de veiligheid, de steun, het warme bad. Maar tegelijkertijd gaf al die steun mij de mogelijkheid om echt in therapie te gaan.

Nog steeds mis ik af en toe de veiligheid van de kliniek, maar toch - nu ik ruim 10 maanden weg ben, wordt het minder en ben ik alleen maar heel dankbaar voor alles wat ik daar heb mogen ervaren, hoe heftig en zwaar het soms ook was.

Dus... Mijn ervaring met eetstoornis-dingen is niet zo positief, omdat ik een gezond gewicht had en daarom niet de kliniek in mocht (zo werkte dat bij mij: ik heb andere mensen met een gezond gewicht gezien die wel langer de kliniek in mochten op rintveld), maar ik b en heel positief over de andere, lange, opname die ik heb gehad!
S. - Vrijdag 3 mei 2013 17:46
Ik heb zelf ook gemerkt dat er geen BMI-grens word gehanteerd, in ieder geval niet in de kliniek waar ik heb gezeten. Daarnaast ben ik het eens met Rowena. Mijn opname heeft me ook heel veel opgeleverd.

Door de rust en aandacht die de kliniek mij kon bieden kon ik aan mezelf werken zonder al mijn tijd kwijt te zijn aan eetbuien. Ik kon in een veilige omgeving met situaties oefenen. Ik heb geleerd hoe mooi het leven is zonder boulimia en daardoor kon ik het na de opname zelf volhouden, dat was ontzettend moeilijk en zwaar maar ik wist waar ik het voor deed.
jessy - Vrijdag 3 mei 2013 17:48
Ik ben nooit opgenomen geweest ondanks ernstig ondergewicht. Ze wilden wel dat ik in de kliniek ging, maar ik wilde het eerst thuis proberen met ambulante hulp. En dat is gelukkig goed gegaan. Wat ik een enorm voordeel van thuis vind is dat je dan meteen kan oefenen in je dagelijks leven met moeilijke situaties en ook in je eigen omgeving blijft. Anders kom je uit de kliniek en moet je weer enorm wennen, met alle risico's op een terugval.
Staar je niet blind op je gewicht. Als jij een goede reden hebt om opgenomen te willen worden probeer daar dan over te praten met je behandelaren. Hetzelfde geld voor als je ernstig ondergewicht hebt en vind dat ambulant voor je beter is, praat erover en kom samen tot een oplossing. Klinisch is echt lang niet altijd beter.
N - Vrijdag 3 mei 2013 18:28
Toen ik al op een gezond gewicht zat, wilden ze mij al opnemen, omdat ik niet genoeg vooruitgang boekte en nog mijn leven te veel liet leiden door mij eetstoornis.
x - Vrijdag 3 mei 2013 18:29
Ik heb zelf aardig wat ervaring met de kliniek, en kan alleen maar zeggen dat er bij mij in de groep altijd mensen zaten met een gezond gewicht!

Ik begrijp hier het onbegrip naar klinieken betreft het hanteren van een gewichtseis. Anderzijds denk ik ook dat het belangrijk is het ook vanuit hun oogpunt te proberen begrijpen. De klinieken zitten stampvol. Als team zijnde heb je een aantal plekken te verdelen. Hoe oneerlijk soms ook; iemand met een zeer laag gewicht gaat in dat geval vaak voor. Ik kan me voorstellen dat als je een enorme wachtlijst weg te werken hebt, dat je wel 2x nadenkt of je iemand met een gezond gewicht echt op moet nemen of of er wellicht toch nog andere mogelijkheden zijn. Het gaat soms om leven of dood. En eerlijk; iemand met een gezond gewicht (tenzij zeer afwijkende bloedwaarden of andere aandoeningen door es) heeft gewoon meer kans om in leven te blijven dan iemand met extreem ondergewicht. De keuze is dan soms snel gemaakt, hoe oneerlijk dat ook kan zijn.

Er wordt echt niet alleen gekeken naar gewicht. Het speelt alleen mee in de afweging die wordt gemaakt. En dan heeft het niets te maken met 'niet serieus nemen', maar met 1 van de componenten die (helaas) moet worden meegenomen in de overweging bij een vaak (te) lange wachtlijst. Het is de combinatie van die helaas noodzakelijk is.....
ikke - Vrijdag 3 mei 2013 18:55
Ik ben 2x opgenomen geweest. 1 keer een half jaar en 1 keer 9 weken. De tweede opname heeft voor mijn gevoel meer gedaan dan de eerste, ik denk doordat ik de tweede keer gemotiveerder was en de opname was meer bedoeld als een tijdelijke time-out, tot rust komen en weer meer helderheid/overzicht krijgen in mijn hoofd. En niet te vergeten het stoppen met automutileren.
Lot1995 - Vrijdag 3 mei 2013 18:59
klopt niet helemaal, je kan fysiek gezond zijn maar toch opgenomen worden omdat het een grote chaos is in je hoofd, de es de overhand heeft, en ook dan is opname mogelijk........
Espoir - Vrijdag 3 mei 2013 19:15
Herkenbaar.. bedankt voor het plaatsen... uch..
greenbutterfly - Vrijdag 3 mei 2013 19:43
Ik heb wel naar een ziekenhuisopname 'verlangd', omdat ik me lichamelijk en geestelijk zo slecht voelde dat ik echt geen uitweg meer zag, en echt niet wist wat ik nog moest doen. Het voelde voor mij wel heel rot en eigenlijk accepteerde ik het ook niet echt toen ik eenmaal werd opgenomen, maar toen heb ik me langzaam wel meer overgegeven aan de verpleging/hulpverlening, omdat ik zelf niet meer kon. Verder heb ik tijdens mijn 1e kliniekopname dat gevoel van niet weg 'willen' ook wel gehad, maar meer omdat ik wist dat ik het thuis niet aankon. Ik heb nog wel een tijdje naar mijn andere opnames het gevoel gehad dat ik ergens weer opgenomen 'wilde' worden, omdat ik dan idd niet hoefde te dealen met problemen uit het dagelijkse leven, maar over dat punt ben ik nu wel heen. Opnames kunnen je helpen weer op de rit te zetten en je te laten overleven, maar uiteindelijk zul je toch weer in het diepe worden gegooid als je wordt ontslagen, en zul je toch weer aan het dagelijkse normale leven moeten wennen, en dat is maar beter ook.
framboosxx - Zaterdag 4 mei 2013 11:40
2 weken geleden werd dit mij ook voorgesteld; een opnamen van 2 weken..
Wil ik het wel of niet?
Iets in mij zegt dat ik het wil. Tegelijkertijd vind ik super stom dat ik deze gedachte heb. Er is toch niemand die daar graag heen wilt?
Het enige wat ik daar graag zou willen leren, is dat ik voorgeschoteld krijg wat ik moet eten en zo de dingen die ik niet durf te eten, wel weer leer eten. Het gevolg waar ik ban g voor ben, is dat ik 'veel' ga aankomen..
Nu vecht ik voor geen opname. Misschien moet ik het thuis ook gewoon gaan doen; eten wat ik voorgeschoteld krijg en GENIETEN.
myownstruggle - Woensdag 22 mei 2013 21:54
ik verlang naar een opname , het gaat nu al 3 jaar slecht met mij , contstant dat stomme jojoeffect. ik haat het om te eten en om dik te zijn , kun je lezen in mijn forumverhaal hoe ik aan jojo effect kom. ik denk dat een opname wel geod zou zijn voor mij en mijn lichaam, ik heb megaveel stress door school en vooral door mijn klas'genoten' . School laat me nog slechter voelen dan dat ik al rondloop . En die opname zou de enige uitweg zijn om er even aan te ontsnappen . Om tot rust te komen maar mama zegt dat ik dan voor de makkelijkste weg kies, dat ik altijd wegloop van mijn problemen en als ik iets echt wil, ik ervoor moet vechten.
Myrthe - Vrijdag 28 juni 2013 15:52
ik ben 2 keer opgenomen geweest (nu woon ik wel op een leefgroep maar dat is niet echt opname). Ik wilde opgenomen worden om iets nieuws te beleven, weg van me ouders en warme plek hebben en 2 keer is me tegen gevallen. Ik moet eerlijk zijn ik verlang nog steeds wel eens naar opgenomen worden. Vooral omdat nu heel slecht gaat. Over voor mensen met overgewicht/eetstoornis zouden opgenomen kunnen worden. ik ben nooit in een eetstoorniskliniek opgenomen geweest.
Hannah - Maandag 18 november 2013 09:27
Bij ons in Kortenberg zijn er GEEN regels qua gewicht om opgenomen te worden! Ik denk dat jullie net zo goed weten dat je perfect anorexia kan hebben met een normaal BMI van 20! Dus niet zo focussen op dat gewicht meisjes, dat is slechts het gevolg van je eetstoornis. Je eetstoornis zit tussen je oren, dus gewicht is maar een bijzaak. Mooie geschreven trouwens!!
Carleennnxx - Maandag 18 november 2013 15:15
ik stel deze vraag ook vaak aan mezelf en ik wil het iefst ook even het huis uit en even geen prestaties hoeven leveren onder druk.. aar miss is terugkomen dan ook weer moeilijk..
maarja dan moet ik het eerst aan me ouders vertellen dat ik niet eet..
ik weet niet wat ik moet doen :S
xx carleennnxx
Eveline - Donderdag 3 april 2014 20:38
Ik heb nu zelf pas erg kort last van een eetstoornis, maar geef meer dan 30x per week mijn eten over.. ik zit bij een psycholoog en diëtiste, maar moet binnenkort overstappen op een kliniek, ik heb géén idee wat me te wachten staat en ook niet wat ik moet doen.. Ik heb geen ondergewicht en een BMI van 17.35.. maar wat voor behandeling kan ik verwachten..?
besje - Zondag 3 augustus 2014 09:13
Brrr, ik wordt morgen opgenomen in een kliniek ben zo bang voor alles. Maar heb het zelf geregeld het moet echt klaar zijn nu.
Bmi Is normaal dus is niet altijd een criteria al zit ik wel op de ondergrens.

Ik denk echt moet dit wel, doe ik er wel goed aan? Ben ik echt gek geworden. Hebben ze me ondanks een goed bmi nog aangenomen omdat ze zien dat het niet goed gaat. Zie ik er misschien zo vreemd uit dan???

Pffff niet alleen het eten houd mij de hele dag bezig maar ook deze gedachtes.
Wat mij helpt Is je kan altijd weg, altijd kun je weer stoppen het Is niet een gesloten opname. Maar wat wil je dan?

Ik ga dit proberen en het Is nu of nooit voor mij. Maar wat Is het eng....
Anouk - Zondag 7 september 2014 11:54
Hoe kun je??
Wees blij dat je niet word opgenomen! Het is echt niet leuk hoor.
Jij moet gewoon opgenomen worden in een psychiatrische inrichting! Wees blij dat je elke avond lekker in je eigen bed slaapt! En dat mensen om je heen je niet zielig vinden!
Triest persoon! Denk even aan mensen die al 4 maanden in het ziekenhuis liggen ( zoals ik ) en graag naar huis willen maar dat niet mag!
anoniem - Dinsdag 10 februari 2015 22:26
Ik verlang niet naar opgenomen worden maar de laatste tijd
gaat het wel erg slecht met mij door mijn add (aandachtsstoornis)
Vind ik mijzelf niet groef geboren en zag ik het leven niet meer
Zitten voor mijn add moet ik ook pillen slikken die vele bijwerkingen
Hebben zoals bloedneuzen, flauwvallen, opeens overgeven en
Verminderde eetlust dus ben ik nu bang dat ik anorexia heb omdat
Ik een bmi heb van X
Anoniem - Vrijdag 22 september 2017 17:36
Hallo
Ik begon een tijd geleden met afvallen maar dat sloeg door en toen viel ik heel veel af in korte tijd ... ik was op het randje van ondergewicht .., ik kreeg een psycholoog en moest ook naar het ziekenhuis voor lichamelijk onderzoek... ook ging ik naar de diëtist en die vertelde me dat ik het eetschema dat ik van haar kreeg het beste kon aanhouden.... en dat probeerde ik keer op keer maar ik kreeg eetbuien en compenseerde die en daarna kreeg ik weer eetbuien en zo ging het cirkeltje rond tot op het moment dat ik op vakantie ging ... ik probeerde gewoon met iedereen mee te eten en was dus aan het einde van de vakantie twee kilo aangekomen ik voelde me zo rot en begon met emotie eten en ik kon niet stoppen tot op de dag van vandaag... ik ben 9 kilo aangekomen in korte tijd ik voel me depressief en ik wil niks meer dan alleen in bed liggen op m'n telefoon en eten... er is nu ook thuishulp twee keer langsgeweest en dan moet je praten maar voor mij heeft dat tot nu tor geen zin want ik blijf in die cirkel ... mijn wens is om opgenomen te worden want ik kan het echt niet zelf .... ook heb ik vaak gedachtes dat ik niet meer wil leven maar aan de andere kant wil ik zo graag leven maar het lukt me gewoon niet.... nu op dit moment is opname nog niet mogelijk.... wat moet ik doen ??? Iedereen zegt trouwens dat ik mezelf moet helpen maar voor mijn gevoel heb ik alles al geprobeerd en is m'n hoop gewoon op.
Gr. Anno
inge - Dinsdag 22 september 2020 14:22
ik ben opgenomen geweest aantal keren ivm depresi en ben nu49 nog depresief anoreaxia patiente en zoek nog steeds.....
Janneke - Dinsdag 25 juli 2023 21:16
Voor mij is het erg lang geleden. Was voor mij een verschrikkelijke tijd. Met z'n vijven op een kamer. Op de opnameafdeling met z'n zessen. Een streng en harteloos regime, zoals een keer per week mogen douchen maar vooral dat je tot nul gereduceerd wordt en eerder een patiënt dan mens bent. Eerder een ding. En ik heb er erg lang gezeten. Drie maanden op de opnameafdeling en meer dan een jaar op de gesloten afdeling, de vetmestafdeling, al lukte dat niet echt. Kwam weinig aan. Daarna trouwens nog een paar afdelingen. Totaal bijna twee jaar.
De regelmaat op zich was voor mij erg belangrijk want die was ik helemaal kwijt. Gaf rust en heeft me wel gered maar beter op een menselijker manier en beter bewust leren omgaan dan alleen als onmondig wezen je eten opgeschept krijgen.
Als ik vroeger op tijd de juiste hulp had gehad, was een opname waarschijnlijk ook niet nodig geweest. De eerste jaren dat ik hulp had namelijk niemand die zich afvroeg wat het probleem was en toen steeds verder in problemen geraakt. Ook binnen de hulpverlening mijn eetstoornis doorontwikkeld.