Aan welk TV programma zou jij meedoen?

 

De afgelopen jaren zijn er steeds meer televisieprogramma's bijgekomen waaraan mensen mee kunnen doen. Niet alleen talentenshows, maar ook allerlei andere spelshows en programma's waarbij mensen op een of andere manier willen worden geholpen. Bij veel programma's vraag ik me af wie zich hier nu eigenlijk voor zou opgeven. Er zijn er namelijk heel veel waarbij geen haar op mijn hoofd eraan moet denken om me daar ooit voor op te geven. Denk bijvoorbeeld aan dat programma waar je naakt voor televisie met iemand gaat daten... wie wil dat nou?

In deze blog beschrijf ik een aantal bekende televisieprogramma's waaraan je mee kunt doen. Ik zal per programma ook vertellen of ik er zelf aan mee zou willen doen. Aan het einde van deze blog vraag ik aan welk programma jij wel mee zou willen doen. Deze blog is trouwens gewoon voor de leuk, omdat ik wel nieuwsgierig ben naar de mening van anderen over deelnemen aan tv shows.

televisie vintage
bron foto

♥ ADAM zoekt EVA
Om maar direct te beginnen met het programma waarover ik het had in de inleiding. ADAM zoekt EVA is een datingshow bij RTL5 waarin singles elkaar naakt ontmoeten en dat ook nog eens op een onbewoond eiland. Het idee is dat ze elkaar zo echt goed leren kennen. ADAM zoekt EVA wordt gepresenteerd door Nicolette Kluijver. Zij interviewt de deelnemers zodat nog duidelijker wordt wat hen drijft om zich op te geven voor deze naakte datingshow.

Ja, uhmm. Wat zal ik ervan zeggen. Ik vind het goed passen bij RTL5 in ieder geval. Ik zou zelf voor geen goud meedoen aan dit programma. Ik vind het niet echt classy om zo op tv te komen. Maar dat is natuurlijk maar mijn mening, dus ik ben benieuwd hoe jullie hierover denken!

♥ The Voice of Holland
Een van de bekendste tv shows waaraan je kunt meedoen is natuurlijk The Voice of Holland. Een geweldig groot televisie spectakel wat je, als je een beetje opvalt, in één klap tijdelijk beroemd maakt. Echte zangtalenten worden hier opgemerkt en stelen hier de harten van het publiek en duizenden kijkers thuis. Mooi aan The Voice of Holland is dat het in de eerste ronde niet om uiterlijk draait.

Zou ikzelf meedoen aan dit programma? Als ik geweldig kon zingen, misschien wel ja. Ik ben dol op zingen en houd van muziek, dus zou hier, als ik het echt goed kon, natuurlijk best mijn beroep van willen maken. Helaas heb ik geen echt zangtalent meegekregen bij mijn geboorte en gelukkig heb ik ook niet de illusie dat ik misschien toch best heel goed kan zingen ;) ...dus meedoen aan zo'n talentenjacht laat ik graag aan me voorbij gaan.

♥ Holland's Next Top Model
De eerste twee afleveringen van HNTM 2014 zijn alweer geweest. Een superbekend programma waar duizenden jonge meiden naar kijken. Een droombaan als model: de hele wereld rondreizen en bakken met geld verdienen. Zoveel meisjes dromen hiervan. Dat is duidelijk te zien aan het aantal aanmeldingen voor HNTM. Duizenden meisjes melden zich aan, maar eveneens vallen duizenden meisjes af. Deze droom is maar weggelegd voor een heel beperkt aantal meisjes.

HNTM 2014
bron foto

Ik weet niet of ik mee zou doen aan dit programma. Misschien als ik op mijn 15de echt een heel apart en bijzonder gezicht had gehad en meerdere mensen me hadden gevraagd om mee te doen. Uit mijzelf had ik dat niet gedaan. Ik vind het daarentegen wel heel stoer dat meisjes zichzelf gewoon opgeven. Je kunt immers nooit weten wat ze in je zien, dus waarom niet die droom najagen. Niet geschoten is altijd mis.

♥ Expeditie Robinson
Wat een geweldig programma is dit toch! Een groep mensen gaat naar een onbewoon eiland en moet hier als groep zien te overleven, terwijl er tussendoor wedstrijden worden gedaan. Je komt als deelnemer hierdoor heel dichtbij jezelf en je leert jezelf ook echt beter kennen. Bovendien kun je zo op een unieke wijze de schoonheid van de natuur ontdekken.

Zou ik hieraan meedoen? Ik denk het wel. Ik moet wel zeggen dat ik erg bang zou zijn voor alle enge beesten, maar ik zou het tegelijkertijd zo'n geweldige uitdaging vinden, dat het me heel bijzonder lijk. Ik zou vooraf wel hard gaan trainen om te zorgen dat ik zo goed mogelijk voorbereid ben. En jij?

♥ Je zal het maar hebben
Dit programma van BNN is ook erg bekend. Zestien zijn en eruit zien als een jaar of tien, geboren worden zonder benen, lijden aan de eetstoornis anorexia nervosa of aan bed gekluisterd zijn door een tekenbeet; je zal het maar hebben! In dit programma ontmoet een BNN-presentator jonge mensen die ondanks een beperking of aandoening volop van het leven proberen te genieten.

Je zal het maar hebben

Als ik nu denk aan vroeger toen ik nog een eetstoornis had, weet ik dat ik hier niet snel aan mee zou doen. Bijna niemand wist iets van mijn eetstoornis, het voelde voor mij ook echt als iets om me voor te schamen. Ik zou hier in die tijd dus zeker niet mee op televisie willen.

♥ Masterchef
Een heel gezellig en vooral lekker programma om naar te kijken. Masterchef is wereldwijd een succes. In het programma draait alles om passie voor koken. Het is een talentenjacht voor amateurkoks. Uit honderden aanmeldingen worden zestien kandidaten geselecteerd die de strijd aangaan om de titel ‘MasterChef Holland 2014'. Dit onder toeziend oog van een driekoppige jury die bestaat uit Peter Lute, Alain Caron en Julius Jaspers.

Ik ben absoluut geen kookwonder dus ik zou hier niet aan meedoen. Ik vind het daarentegen wel een mooi en stijlvol programma, dus als ik zou kunnen koken en dit superleuk zou vinden, dan zou ik me zeker niet schamen om hieraan mee te doen.

♥ Lingo
Lingo stopt eind september van dit jaar, maar is echt jaren op televisie geweest. Het is denk ik hiermee wel één van de bekendste spelletjes op televisie. Het is heerlijk makkelijk om naar te kijken en ook leuk om lekker op de band mee te spelen. Ik heb me wel altijd afgevraagd wie zich hier nou voor opgeeft.

Ik zou hier zelf niet zo snel aan meedoen. Waarom? Ja, geen idee eigenlijk. Ik vind het een leuk spel, maar hoef er nou niet zo nodig mee op televisie, haha. En jij?

♥ Ruzie met de buren
Weer zo'n gezellig programma van RTL. Het gaat er soms flink hard en asociaal aan toe bij dit programma, maar dat maakt ernaar kijken soms nog vermakelijker. Vreselijk hoe ernstig buren met elkaar in de clinch kunnen liggen, zo erg, dat er zelfs een televisieprogramma aan te pas moet komen!

Nee, ik zou hier niet aan meedoen. Ik zou geen ruzies op televisie willen uitpraten. Ik doe dat liever persoonlijk of met verstandige mensen erbij, maar in ieder geval zonder camera.

♥ Dubbeltje op zijn kant
In een dubbeltje op zijn kant gaat John Williams op bezoek bij stellen die financieel helemaal aan de grond zitten. Meestal hebben ze torenhoge schulden en is de administratie een puinhoop. Samen met Annemarie van Gaal helpt hij deze mensen er (deels) weer bovenop. Ze scheppen orde in de chaos en voorkomen soms uithuiszettingen. Het verbaast me soms hoe weinig de mensen zelf al hebben ondernomen alvorens er een heel tv programma aan te pas moest komen om hen te helpen.

john williams

Nee, ik zou nooit aan zo'n programma mee willen doen. Ik begrijp veelal ook niet waarom mensen hieraan meedoen. Het is niet zo dat het programma wonderen verricht, dus waarom dan met zoiets op tv willen? Begrijp jij het wel? Vertel het me!

♥ All you need is love
En tenslotte het alom bekende programma All You Need is Love. Vooral de kerstspecial is genieten! Echte zwijmeltelevisie waar je het niet altijd droog bij houdt. Partners en famielies worden meegenomen naar de andere kant van de wereld om daar herenigd te worden met hun geliefde. Hele fijne tv, maar zou je er zelf aan meedoen?

Als ik een partner of familie had aan de andere kant van de wereld en te weinig geld om zelf een ticket te betalen. Jahoor, waarom niet? Ik vind het mooie televisie, dus ik zou het niet erg vinden om hieraan mee te doen om zo mijn geliefde weer te kunnen zien.

Nu jij! Aan welk TV programma zou jij meedoen?

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Irene - Maandag 29 september 2014 13:01
The Voice.
Hekepekepao - Maandag 29 september 2014 13:13
Hollands next top model of master chef zou leuk zijn, maar ben veelste onzeker om aan dit soort dingen mee te doen, ik zou het denk ik niet goed doen om dat ik te zenuwachtig zou worden hahah
N.I.91 - Maandag 29 september 2014 13:20
Je zal het maar hebben, Lingo en Één tegen honderd. Die sws! :-)
En ben al eens op tv geweest, was leuk! :-)
GodsChild - Maandag 29 september 2014 13:28
Ik mis: Wie is de Mol? Daar zou ik namelijk sowieso aan meedoen haha.

Ennn expeditie robinson lijkt me ook heeeeeeeerlijk.
Cynderellaa - Maandag 29 september 2014 13:30
Ik zou heel graag willen meedoen aan expeditie Robinson.
Gewoon om eens helemaal op mezelf aangewezen te zijn en te leren overleven.
anoniempje - Maandag 29 september 2014 13:47
tourette on tour
Romy - Maandag 29 september 2014 14:01
Van de straat , staat er niet bij maar dit vind ik een top programma
AnaMan - Maandag 29 september 2014 14:10
Mensen melden zich aan voor de voordeeltjes (hulp, geld, gratis spullen/diensten), maar vooral omdat ze graag gezien willen worden en beroemd willen zijn.

Soms om anderen te helpen/aandacht vragen voor een ziekte (XXS bijvoorbeeld), mogelijk terwijl ze zelf geholpen worden met hun problemen (Tot op het Bot).
p - Maandag 29 september 2014 14:15
The Voice of Hollands bext topmodel
Jo - Maandag 29 september 2014 14:39
Masterchef, absoluut. Ik kan niet zingen en sporten is ook niet echt mijn ding (a la Expeditie Robinson) en ik houd van eten... Keuze snel gemaakt ;-)

- Jo
Maanmeisje - Maandag 29 september 2014 14:40
Ik zou (nu) niet op tv durven, maar "Expeditie Robinson" lijkt me heel spannend en avontuurlijk om aan mee te doen en "Je zal het maar hebben" spreekt me ook wel aan, al lijkt het me doodeng om mijn verhaal op tv te vertellen.
Stella - Maandag 29 september 2014 15:17
Ik wil voor geen goud op tv. Al zou ik er een miljoen voor krijgen.
charissa134 - Maandag 29 september 2014 15:35
expeditie robinson, absoluut. echt al vanaf toen ik klein was heb ik eraan mee willen doen :p
Kiek - Maandag 29 september 2014 15:38
Expeditie Robinson is al jaren een droom van mij, maar nu het al een paar jaar alleen voor VIP's is, gaat het waarschijnlijk nooit gebeuren.
Ingrid - Maandag 29 september 2014 15:38
Ik ben een schijterd haha maar so you think you can dance, wie is de chef lijken me gaaf hoor.
En vandaag zag ik een oproep van Irene Moors, geef mij nu je angst, lijkt me een heel mooi programma.
N - Maandag 29 september 2014 15:45
Je zal het maar hebben of Holland's Next Top Model, als dat mijn droom zou zijn haha.
Lee - Maandag 29 september 2014 16:35
Ik zou zelf ontzettend graag mee willen doen aan expeditie robinson of wie is de mol! Het lijkt mij allebei een geweldige ervaring!! Leuke blog!
marleen - Maandag 29 september 2014 16:44
WIDM, over de streep, Op zoek naar God, ... zovele dingen eigenlijk :-)
Anoniem - Maandag 29 september 2014 17:08
Er zijn geloof ik best wat programma's waar ik aan mee zou doen. Expeditie Robinson zou ik nooit durven. Maar Wie Is De Mol lijkt me idd wel supervet. Over de Streep ook, en aan Je Zal Het Maar Hebben zou ik ook best mee willen doen. En ik heb er wel eens over nagedacht om mijn ouders op te geven aan een programma als Welcome Home oid. Ze hebben zelf het geld en de kracht niet om hun huis op te knappen, maar hulp slaan ze af omdat ze het eigenlijk zelf willen doen. In die zin snap ik het ergens ook wel dat mensen zich opgeven voor een Dubbeltje op zijn kant. Als je echt met je handen in het haar zit tover je ook niet zomaar ergens een financiële coach vandaan...
Emma - Maandag 29 september 2014 17:27
Aan geen enkel programma. Een talentenjacht is gewoon niets voor mij. En ik zal nooit met mijn problemen op de tv willen. sorry maar ik hecht daarvoor te veel waarde aan mijn privacy en daar hoeft niet heel nederland van mee te genieten.
Proudie1 - Maandag 29 september 2014 17:47
Ik sluit me aan bij Emma. Vooral al die programma's over problemen, ik snap echt niet dat je daar aan mee wilt doen. Dan weet iedereen meteen dat je problemen hebt en daar zit ik echt niet op te wachten. Van deze programma's kijk ik zelf ook alleen Masterchef eigenlijk, de rest vind ik ook niet leuk om zelf naar te kijken. Heel soms kijk ik Je zal het maar hebben als het over iets gaat wat ik interessant vind. Maar sowieso kijk ik weinig tv. Vind weinig programma's leuk.
bibi - Maandag 29 september 2014 18:26
Postcodeloterij miljoenenjacht en dan met een flink bedrag naar huis gaan!!!
Irmm - Maandag 29 september 2014 19:23
Ben al keer op tv geweest maar zou best nog en keer op tv willen komen. Denk dat ik dan voor the voice zou kiezen. Heel misschien geef ik me volgend jaar er voor op...
Cristina6 - Maandag 29 september 2014 19:33
Adam zoekt Eva???? ben je gek! Nee, zou ik dus ook voor geen goud aan meedoen!! ;-)
o - Maandag 29 september 2014 19:41
Wie is de mol en Over de streep sowieso en ik denk dat ik met best veel wel mee zou willen werken! HNTM en Expeditie zouden op eetgebied nog veel te veel een valkuil zijn en de modellenwereld trekt me helemaaal niet. Wel vind ik het aspect van het spel, diep gaan, jezelf en je kracht leren kennen geweldig aan Expeditie
k. - Maandag 29 september 2014 19:57
atlas, of expeditie poolcirkel. expiditie robinson graag maar zou ik niet durven met de insecten daar haha.
Janniekex - Maandag 29 september 2014 20:10
Masterchef/heel holland bakt en expeditie robbinson van jongs af aan al q
Cupcakegirl022 - Maandag 29 september 2014 20:12
All you need is love
sindy - Maandag 29 september 2014 21:10
@Proudies; Dat mensen met hun problemen op tv komen snap ik wel. Door open kaart te spelen over je eigen problemen kun je taboes doorbreken en vooroordelen bestrijden. Bovendien is het hebben van problemen menselijk en niet iets om te schamen. Wat ik echt niet snap is dat mensen ruzies gaan uitvechten voor de tv, dat vind ik echt om te schamen (je wil toch niet gezien worden bekvechtend en boos, dat je niet eens een normaal gesprek met je buren kunt voeren....). Mij echt een raadsel dat die mensen op tv gaan.
@Scarlet; Je zou echt mee moeten met het Robinson eiland, met jouw creativiteit overleef je overal!!!!
CB - Maandag 29 september 2014 21:21
Expeditie robinson , alhoewel ik denk dat ik na 2 dagen al in het vliegtuig terug naar huis zit.. haha
K. - Maandag 29 september 2014 21:34
WIDM, maar dan wil ik wel de mol zijn :P
K. - Maandag 29 september 2014 21:34
WIDM, maar dan wil ik wel de mol zijn :P
Henriette - Maandag 29 september 2014 22:39
Man wat erg, dat stukje van All You Need Is Love! Ik zou heel graag mee willen doen met Masterchef en Expeditie Robinson!
Maerle - Dinsdag 30 september 2014 00:20
Expeditie Robinson lijkt me echt geweldig! Vorig jaar deed er ook een Zimra mee de vegetariër was en een es had, dus het kan!
Jessica - Dinsdag 30 september 2014 07:24
Ik zou mij voor geen van alle opgeven :p
Toen ik de titel van de blog las moest ik gelijk denken aan de documentaire, vel over probleem, die ik gister voor school moest kijken. Daar was je , Scarlet, echt anders ;p nouja van haar kleur ;p
jo3101 - Dinsdag 30 september 2014 18:19
Mn achterneef heeft meegedaan aan adam zoekt eva
Aine - Dinsdag 30 september 2014 21:20
Ik kijk best veel van dat soort programma's en vind Masterchef geweldig en ja ik kijk top model al sinds de eerste seizoen van Amerika. Zou ik er zelf aan meedoen? Stomme is, nee ik zou dat niet doen. Ik kan echt onwijs genieten van Expeditie Robinson maar heb veel voedselallergien en ben behoorlijk bang voor insecten dus ja...dat zou ik niet doen. Toch ben ik wel blij dat er mensen zijn die zich zo bloot kunnen geven in zo een programma. Sommige tv programmas hebben mij echt wel geholpen. Zo een afleverings van 'je zal het maar hebben' over Borderline. Dat steunt me heel erg de herkenning.
Ro - Woensdag 1 oktober 2014 20:20
Je zal het maar hebben.

Ikzelf heb aan zo'n soort gelijk programma mee gedaan ''It gets better'' van BNN.
Nooit gedacht dat ik het zou durven, ik met mijn hoofd op de televisie. Het was achteraf zo'n beetje de beste keuze die ik ooit heb kunnen maken, heeft me zo goed gedaan! :-)
Ikke - Donderdag 2 oktober 2014 12:23
Ik zou echt zo graag mee willen doen aan Hollands Next Topmodel, moet nog een paar jaar wachten tot ik me kan inschrijven ;D
Celine - Maandag 22 december 2014 22:32
Ik zou heel graag mee willen doen aan expeditie robinson omdat ik het heel leuk zal vinden in de vrije natuur. Ook zou ik graag mee willen doen aan de voice of Holland, dat omdat ik wel goed kan zingen. Sommigen zeggen dat ik mee moet doen met Top model. Maar ik vind mijzelf er niet mooi genoeg voor.
jeannine - Dinsdag 26 januari 2016 16:39
Heb in de filipijne drie kleinkinderen die ik nog nooit heb gezien moest er een programma ijn die deze wens doet uitkomen ;een vakantie in de filipijnen daar zou ik
aan meedoen