5 voordelen en nadelen van lang zijn

 

Ik ben niet ontzettend lang, maar wel langer dan gemiddeld. In ieder geval kom ik een flink stuk boven de gemiddelde vrouw in Nederland van 1.69 uit. Dit vond ik vroeger niet altijd even leuk. Ik voelde me een lange dunne slungel. Inmiddels heb ik een wat meer volwassen figuur en merk ik dat ik niet heel erg bovengemiddeld langer ben dan andere vrouwen van mijn leeftijd. Toch zitten er nog wel eens nadelen aan die lange benen en armen, maar natuurlijk zijn er ook voordelen te vinden. In deze blog deel ik vijf voordelen en vijf nadelen van lang zijn met jullie. Misschien herken je er wel een paar!

Ik ben lang

• Nadelen van lang zijn
Hoog water met broeken en jurkjes
Als ik een spijkerbroek ga kopen, heb ik bijna altijd een lengte maat nodig. En dit zijn er niet altijd. Ik heb snel hoog water bij lange broeken of moet de pijp omrollen, zodat dat niet zo opvalt. Ook met jurkjes moet ik vaak oppassen. Mijn benen lijken heel lang bij korte rokjes of jurkjes en daardoor ziet het rokje er al snel ordinair kort uit. Dat is dan niet mijn bedoeling, maar ik wil ook wel eens een leuk jurkje aan. Ik let de laatste tijd heel erg op de lengte van jurkjes en rokjes, omdat dat me beter staat, maar dat is soms best even zoeken.

Ook met mouwen van truien, jassen en vesten zijn vaak te kort. Ik heb wel eens een bood aan een jas gezet, zodat de mouwen wel lang genoeg zijn. Als mouwen te kort zijn, stroop ik ze expres op, zodat het niet zo opvalt. Als mijn moeder kleding voor mij maakt, maakt ze de mouwen extra lang, zodat ze wel goed zijn. Maar als ik ga winkelen is het hebben van te korte mouwen vaak een reden om iets niet te kopen. Ook een panty koop ik vaak in maat XL, zodat hij lang genoeg is.

Langer dan een jongen
Ik ben niet altijd, maar soms wel langer dan jongens van mijn leeftijd. Er zijn best leuke mannen die korter zijn dan ik. Natuurlijk gaat het daar niet helemaal om, als het om liefde gaat. Maar ik vind het wel jammer als ik een stuk langer ben dan een man. Zeker wanneer ik hakken aantrek, voel ik me al snel heel lang naast een man en dat vind ik niet altijd een fijn gevoel.

Je stoot je hoofd vaker
Je hoofd stoten is iets wat bij langere mensen vaker voorkomt. Als je kleiner bent, kruip je gemakkelijker overal tussendoor en loop je zo onder iets door. Lange mensen hebben daarentegen sneller last van blauwe plekken op hun hoofd of zelfs een gat in hun hoofd dat gehecht moet worden.

Je valt meer op
Soms is dat een voordeel, maar ik vond dat niet altijd fijn. Ik hoef niet altijd zo erg op te vallen. Zeker wanneer je heel lang bent, val je wat meer op. Je bent een stuk groter dan anderen en dus kun je je niet zo snel verstoppen of op de achtergrond blijven.

Ik voelde me, vooral op de middelbare school, vaak een slungel. Ik voelde me zo lang en had het idee dat ik heel groot was naast al mijn vriendinnen. Dat was niet zo'n fijn gevoel. Ik wilde heel graag korter zijn, omdat ik vond dat dat veel voordelen had. Ik stak snel ergens bovenuit en dat voelde heel onhandig en oncharmant.

nouska lang korte mouwen

Ruimtegebrek
In het vliegtuig, in de trein of achterin de auto, heb je als lang persoon snel last van ruimtegebrek. Je kunt niet even lekker je benen strekken of ontspannen zitten en hebt het gevoel met je benen in de knoop te zitten. Ik had hier zelf ook last van in het vliegtuig en ook als ik achter in de auto moet zitten, vraag ik meestal of de stoel voor mij iets naar voren kan.

• Voordelen van lang zijn
Mensen denken dat je stoer of ouder bent
Ik word sneller gezien als stoer of volwassen, omdat ik lang ben. In tegenstelling tot kleiner meiden van mijn leeftijd, die vaak jonger worden geschat. Ik heb daar niet meer zo vaak mee te maken. Vaak worden mensen die lang zijn al sterker en stoerder gezien. Een voordeel in veel situaties.

Je wordt eerder serieus genomen
Ook worden mensen die lang zijn sneller serieus genomen. Ze worden meer volwassen ingeschat, terwijl ze dat helemaal niet per se hoeven te zijn. Ik heb eens gelezen dat mensen die lang zijn vaker vertrouwd worden. In dit opzicht kan lang zijn dus zeker een groot voordeel zijn als je bijvoorbeeld gaat solliciteren, iets belangrijks vertelt of een presentatie moet geven.

Je kan overal bij
Als je lang bent, heb je niet zo vaak een trapje of stoeltje nodig om ergens bij te kunnen. Je kunt gemakkelijker iets pakken of bij boodschappen in de supermarkt. Dit is natuurlijk een voordeel en maakt dingen doen in huis en de keuken veel gemakkelijker.

nouska

Lange benen zijn ook mooi
Er zijn veel mannen die lange benen juist erg mooi vinden. Dat is per man natuurlijk verschillend, maar lange benen worden vaak gezien als een teken van schoonheid. Voel je dus vooral niet lelijker door je lange lijf, want lange benen zijn hartstikke mooi.

Beter in basket- of korfbal
Omdat je langer bent, hoef je minder hoog te springen, of je springt en bent eerder bij de korf of het net. Bij dit soort sporten heb je dus zeker een voordeel als je lang bent. Probeer gerust eens zo'n sport uit. Wie weet vind je het leuk en ben je er ook nog goed in.

Hoe lang ben jij?

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

kate02 - Zaterdag 14 maart 2015 13:09
Nu ben ik wel benieuwd hoe lang je bent!
Isabelle - Vrijdag 2 juni 2017 21:37
Ik ben 14 jaar en ik ben al 1,80
Merlinda - Woensdag 28 februari 2018 11:44
Dat is lang maar ik ben 13 en ook 1.70
Eveline - Vrijdag 14 september 2018 16:15
Ik ben 13 en 1.82 ik steek boven iedereen uit
Maaike - Vrijdag 19 oktober 2018 15:55
ik ben ook 13 en ik ben 1.85 ik steek ook boven iedereen uit..
Jan - Zondag 2 mei 2021 22:21
Ik ben 11 en al 1.75 meter
Quinty - Woensdag 15 augustus 2018 16:16
Ik ben 15 en 1,66 is dat lang voor mijn leeftijd?
Eveline - Vrijdag 14 september 2018 16:16
Nee dat is aan de kleine kant
Bente - Maandag 15 oktober 2018 21:46
Als je 15 bent, is dat een hele mooie lengte! Je zult waarschijnlijk wel merken dat je niet persé boven iedereen uit steekt. Dus je hebt een gemiddelde lengte.
Maanmeisje - Zaterdag 14 maart 2015 13:11
Volgens mij rond de 1.67. Ik voel me vaak heel lang en dat vind ik niet fijn. Ik zou graag korter willen zijn. Veel familieleden zijn kort. Ik ben daarmee vergeleken heel lang en dat kreeg ik vroeger ook vaak te horen. Dat vond ik heel vervelend. Haast een belediging, maar nu heb ik meestal wel wat minder moeite met mijn lengte.
--** - Zaterdag 14 maart 2015 13:17
Ik ben 1,71 liever zou ik nog iets langer willen zijn.
Ik ben vergeleken met mijn omgeving klein.
Aine - Zaterdag 14 maart 2015 13:19
Leuke blog! Ik ben 1.72 en denk dat het best gemiddeld is. Mijn vriend is 2.00 en idd alles wat je benoemd heeft hij als voordeel en nadeel.
PluiS - Zaterdag 14 maart 2015 13:24
1,76 hier :) Nooit druk om gemaakt, 'k voel me er niet minder prettig door ofzo. Maar het is inderdaad vaak best lastig om een broek te vinden die lang genoeg is enzo.
Anoniem - Zaterdag 14 maart 2015 13:26
Nouska wat doe je met je haar?
Tis zoooo'n mooie kleur!
Waar heb je het laten verven??
Nienke - Zaterdag 14 maart 2015 13:31
1.80 :)
Indy - Donderdag 30 januari 2020 01:23
ik ben 12 jaar en ongeveer 1.69/1.70 ik vind het heel fijn om dit soort berichtjes te lezen puur omdat ik vaak ''lang'' word genoemd, ik weet het het is best lang! maar sommige vrouwen inspireren me, want als iemand 1.77 is (meeste vrouwen hier) 1.80 valt dan een stuk minder op!
ik heb soms nog wel struggles met overal bovenuit steken, maar ik heb prachtige lange benen blond kroes haar en helder blauwe ogen, ik kan geweldig zingen ( volgens anderen ) en ik maak me meer druk om, goed te kunnen zingen dan op m'n lengte te letten, en ik schaam me door dit ook veel minder als ik kijk naar ''Sophie Milzink'' en ''Maan'' zei zijn allebij vrij lang en dat geeft me inspiratie want ze doen wat ze leuk vinden! ,

ik vind het fijn om skinny jeans te dragen, dan komen m'n benen mooi uit!

♥ Liefs indy
Robin - Zaterdag 14 maart 2015 13:35
Ik ben bijna 15 en 1.84.. ik herken alle punten dan ook die je benoemd hahaha. Ik voel me inderdaad bij mannen die kleiner zijn zoals bijvoorbeeld leraren ongemakkelijk.
Leuke blog!

Liefs,
Maaike - Vrijdag 19 oktober 2018 15:57
herkenbaar probleem... ik ben 1.85
Maaike - Vrijdag 19 oktober 2018 15:57
en ik ben 13
Floor* - Zaterdag 14 maart 2015 13:36
@maanmeisje: 1.67? Dat is zegmaar al behoorlijk klein. Lange mensen die komen ruim boven de 170 uit..

& herkenbaar: vooral het kledingissue. En met panty's is het zo irritant dat de grootste maat lang genoeg is, maar constant afzakt hahaha.
En dan heb je nog het awkward op foto's staan probleem: als je met kleine vriendinnen op een foto gaat, steek je er zo ontzettend bovenuit..
Maanmeisje - Zaterdag 14 maart 2015 13:44
@Floor: Toch voel ik me heel lang. Ik ben een stuk langer dan mijn moeder en mijn zus en het lijkt alsof mensen buiten ook vaak korter zijn. Ik heb er vroeger echt een complex mee gehad. Nog steeds een beetje...
M. - Zaterdag 14 maart 2015 14:23
Ik ben 1.71m. Was vroeger op school wel lange tijd het langste meisje en tot de middelbare ook langer dan de jongens. Dat vond ik toen niet zo prettig, omdat ik voor mijn gevoel daarmee overal boven uit stak en niet kon opgaan in de menigte. Ik was liever kleiner gebleven, maar nu maakt het me niet zo heel veel meer uit. Volgens de schoolarts had ik veel langer moeten worden dan 1.71m, dus mag eigenlijk niet klagen :). Vind het wel fijn dat mijn vriend iets langer is dan ik. En volgens mij vindt hij dat stiekem ook, haha! Niet dat het anders een issue was geweest, maar hij moet toch altijd even lachen als hij ergens wel bij kan en ik niet.
eenzaam-bloempje - Zaterdag 14 maart 2015 14:57
Ik ben helaas erg klein 1.60m en ben al jaren uitgegroeit.
E. - Zaterdag 14 maart 2015 15:04
Ik ben 170 en daar kan ik prima mee leven. Dat je met 167 al zegt dat je heel lang bent, dan klopt je gevoel van verhoudingen denk ik niet.. Dat is namelijk zelfs kleiner dan de gemiddelde vrouw. Mijn vriend (192) is wel een stuk langer dan ik ben, maar dat vind ik stiekem ook wel fijn.
Floor* - Zaterdag 14 maart 2015 15:06
@maanmeisje: dan raad ik je aan er met iemand over te gaan praten. Als je 167 bent, oftewel kleiner dan gemiddeld, en een 'complex' hebt omdat je je zo "lang voelt" dan klopt er iets niet.
Ik vind het zelf nogal ergerlijk om te lezen, omdat je reageert op een blog die gaat over dat écht lang zijn vervelend kan zijn. Komt nogal over als iemand die reageert op een blog over eetbuien met: "ik eet ook wel eens een zak chips leeg".
Anke - Zaterdag 14 maart 2015 15:27
Luxeproblemen vind ik 't, dat hele gedoe over lang/kort. Weer een zoveelste iets waar mensen elkaar, jammer genoeg, op moeten beoordelen en vooral: zichzelf op beoordelen. Ben zelf vrij klein, 164, dus kan hier jammer genoeg wel niet veel in herkennen, maar kan me goed voorstellen dat lang zijn soms enorm irritant kan zijn! Zelfde voor mijn mensen.
Ingrid - Zaterdag 14 maart 2015 15:38
Grappig, ik ben altijd klein en tenger van stuk geweest, komt ook door mijn roots , ik ben van Roemeense afkomst. Vroeger vond ik het vreselijk, ik wilde zoooooo graag langer zijn en voelde me soms echt minderwaardig. Het is waar dat je soms ook echt niet serieus genomen word, dat heb ik op de werkvloer meegemaakt en dat deed me behoorlijk veel pijn. Mensen vonden me schattig, fijn en klein ik kreeg zin om ze te meppen ;) Heb ik niet gedaan hoor haha. Maar, nu vind ik het wel prima zo, een hakje aan helpt ;)
Ondanks dat ik klein ben presteer ik het overigens om mijn hoofd te stoten,juist omdat ik niet gewend ben dat ik snel ergens tegen aan kan lopen.
Leuke blog Nouska, mooie foto's weer van jou! U look good! Liefs!
Ingrid - Zaterdag 14 maart 2015 15:41
Grappig, nu is er een programma op rtl5 waar ze kleding voor de lange vrouw presenteren, miss pretty tall! Toevallig!
Maanmeisje - Zaterdag 14 maart 2015 15:42
@E.: Voor mij voelt het gewoon lang, maar dat is heel persoonlijk. Ik kan me goed voorstellen dat anderen daar anders over denken, maar binnen mijn familie zijn veel mensen korter.

@Floor: Jammer dat je het ergerlijk vindt. Ik bedoel het niet vervelend, maar ik snap wat je bedoelt. Ik houd er verder over op ;-).
Meisjexx - Zaterdag 14 maart 2015 15:47
Ik ben 1.81 en dat is blijkbaar best lang. Ik voel me niet extreem lang, al ben ik wel langer dan de meeste mensen die ik ken.
Ook zitten er meer voor- dan nadelen aan vind ik. Je kan bijna overal bij, mensen schatten je ouder in, je kan in mensenmassa's bijna overal overheenkijken en lange benen is inderdaad ook een voordeel. Wel is het jammer dat ik inderdaad altijd een lengtemaat moet bij de broeken en dat ik bij dingen als truien en shirts ook altijd een grote maat moet, omdat het anders te kort is. Bijkomend probleem is dan dat het wel weer ook heel breed wordt, en ik ben heel dun, waardoor het er raar uitziet haha.
Maar ach... Ik kan er niet zo mee zitten, ik vind het prima zo en ik ben er blij mee! :)
Liz - Zaterdag 14 maart 2015 15:59
Ik ben 1.80 en herken vooral de nadelen helaas. Altijd hoogwater mouwen en pijpen. En panty's in de allergrootste maat. Ik vind het juist altijd heel lastig dat ik word aangezien als volwassen, verstandig en betrouwbaar. Ik zou er soms wel wat kwetsbaarder uit willen zien want er wordt snel gedacht dat jij iets wel aan zal kunnen in veel opzichten. En balsporten zijn nou eenmaal niet mijn ding ;) dus helaas is dat ook geen voordeel.
niesje - Zaterdag 14 maart 2015 16:16
ik baal er altijd van dat ik nooit leuke schoenen kan vinden met mijn reuzenvoeten, dat heb je met 1.85 ;)
M - Zaterdag 14 maart 2015 17:05
Ik herken alle punten die je beschrijft, vooral dat broeken en truien/shirts altijd te kort zijn. Over dat sneller serieus genomen, dat vind ik niet helemaal een voordeel!
Ik had daar bijvoorbeeld erg veel last van omdat ze mij dus vaak ouder schatten en daarom ook meer van mij verwachtten.
Dus ik moest mezelf altijd ouder gaan gedragen dan dat ik daadwerkelijk was, en als ik eens iets deed wat normaal was voor mijn leeftijd werd ik daar meteen op afgerekend want hè dat hoorde niet zo.
Natuurlijk is het ook wel een voordeel, in het opzicht dat je vaak veel voor elkaar kan krijgen, maar verder..

Liefs
M. - Zaterdag 14 maart 2015 17:07
Hihi ik heb dan wel kleine voeten in vergelijking met m'n lengte. Maat 37/38 en 1,78. Met m'n schoenmaat ben ik wel tevreden maar qua lengte herken ik me alleen in de nadelen. Dat je ouder wordt geschat ben ik het niet mee eens. Ik word juist altijd jonger geschat. Dat heeft niets te maken met je lengte.
M. - Zaterdag 14 maart 2015 17:07
Hihi ik heb dan wel kleine voeten in vergelijking met m'n lengte. Maat 37/38 en 1,78. Met m'n schoenmaat ben ik wel tevreden maar qua lengte herken ik me alleen in de nadelen. Dat je ouder wordt geschat ben ik het niet mee eens. Ik word juist altijd jonger geschat. Dat heeft niets te maken met je lengte.
M. - Zaterdag 14 maart 2015 17:09
Oeps.. 2x
Proudie1 - Zaterdag 14 maart 2015 17:13
Ik ben maar 1.58 meter, dus ik heb juist het tegenovergestelde!
C - Zaterdag 14 maart 2015 17:42
Ik ben nu ook wel erg benieuwd hoe lang jij bent Nouska!
Ik ben 1.83.... best lang dus.... vroeger vond ik het vreselijk. Nu wat minder. Maar ik herken de nadelen: ruimtegebrek, te korte kleding, zoektocht naar leuke schoenen in maat 42, ongemakkelijk voelen als je overal bovenuit steekt....
Katja - Zaterdag 14 maart 2015 18:19
Heel erg leuke blog! Ik ben 1,78 en dat vind ik eigenlijk wel prima. Sowieso val ik op meisjes, dus is het voor mij niet zo belangrijk als er een jongen kleiner is dan ik, haha. Ik herkende veel van de punten. Echt super leuk geschreven, Nouska!
AnaMan - Zaterdag 14 maart 2015 18:22
Vergeet niet dat lange mensen FORS meer geld verdienen dan mensen die korter zijn!!! Is al vele malen gebleken uit onderzoek. Lang zijn is ook genetisch bepaald voor veel mensen een reden om iemand knapper te vinden, omdat dat vroeger betekende dat je genoeg voedsel kon vergaren om zonder problemen te groeien.
roby - Zaterdag 14 maart 2015 18:30
ik ben 1.76m.
ik vind dit een prima lengte, ik heb alleen problemen met t'shirtjes, die zijn vaak te kort.
bij broeken heb ik geen probleem.
renskeproud - Zaterdag 14 maart 2015 18:36
ik ben ongeveer 1,75 en 13 jaar wauw.
S - Zaterdag 14 maart 2015 18:39
Ik ben 1.74, wat ik een best gemiddelde lengte vind, een beetje naar het lange toe. Ik was al behoorlijk snel uitgegroeid, dus eerst was ik vergeleken met mijn vriendinnen heel lang, maar dat valt nu hartstikke mee. Ik zit bijna altijd tussen 2 kledingmaten in. De ene maat zit altijd mooi strak etc., maar is te kort. Een maar groter is weer te wijd, maar dan is de lengte juist zo goed haha :p
ano - Zaterdag 14 maart 2015 18:50
Nederlanders zijn over het algemeen langer.
de gemiddelde vrouw over de hele wereld is 1.65m ;)
ano - Zaterdag 14 maart 2015 18:52
zo klein is het niet hoor, onder 1.70m zijn.
de meeste bekende mensen zijn trouwens minder groot dan 1.70, de meeste halen de 1.60m nog niet.

mijn zus zelf is 1.70 en hier in België is dat al behoorlijk groot, ze is bijna altijd de grootste van de groep.
mootje!! - Zaterdag 14 maart 2015 19:08
Haha...nou ben ik ook wel benieuwd naar je lengte, Nouska! Ik vind je er namelijk niet echt lang uit zien. Gewoon normale lengte. Ik ben zelf 1.77 m en ik vind mezelf niet te lang. Ik heb me eigenlijk nooit druk gemaakt over mijn lengte. Ik herken de voor- en nadelen dan ook niet echt. Ik maak me vooral druk over de verhoudingen. Ik heb namelijk een lang bovenlijf en kortere benen! Had zo graag andersom gewild! X
PrettyTall - Zaterdag 14 maart 2015 19:11
Ik ben 1.90 m lang en ben er trots op! Ik draag vaak ook hakken, ook al vinden sommige mensen dat dat niet kan als je lang bent haha. Ik heb een eigen winkel Pretty Tall in Apeldoorn met hippe mode voor lange vrouwen, dus het kopen van kleding is geen probleem 😊
*n* - Zaterdag 14 maart 2015 19:51
Ik ben 1,74 en ik voel me juist heel klein, terwijl ik dus eigenlijk langer ben dan gemiddeld, dat wist ik niet, haha! Mijn hele familie, mannen en vrouwen zijn langer dan 1,80 en ik ben dus altijd het kleintje.
Ik heb wel het probleem dat broeken vaak te kort zijn maar ik ging er altijd vanuit dat dat door mijn kleine maat kwam.
Birdy - Zaterdag 14 maart 2015 19:59
Wat grappig om dit te lezen, dat zijn dingen waar ik als 'mini' van 1.63 nooit bij stilgestaan heb, hoe het is voor lange mensen :p
Ik heb altijd het tegenovergestelde van alles hierboven: ik word dus veel jonger geschat, moet altijd op het onderste schap klimmen om bij de bovenste te komen in de supermarkt en mijn broeken zijn altijd te lang :p
Laura - Zaterdag 14 maart 2015 20:21
Ik ben 1,67m, niet erg lang dus, maar heb lange armen en bij mij zijn mouwen van vesten /truien/jassen dus altijd te kort!! Echt super irritant.
Dan moet ik 2 maten groter kopen ofzo, waardoor het bij mijn buik valt als een soort soepjurk. Of ik zit met bevroren armen op de fiets..
Proudie1 - Zaterdag 14 maart 2015 20:44
Het grootste probleem bij mij met kleren kopen is dat ik dus kort ben ( 1.58 meter) maar door mijn overgewicht heb ik wel een grote maat nodig. Dus dat is wel lastig kleren kopen. Als een broek dan bij mijn buik goed zit, qua breedte, heb ik nog een halve meter pijp over bijvoorbeeld.
Somebody - Zaterdag 14 maart 2015 20:47
Ik ben best lang en heb er veel moeite mee...... Nouska, ik vind je (in de filmpjes) niet echt heel lang hoor.... (Niet aanvallend bedoelt!!!!!!!!!!)
Sanne - Zaterdag 14 maart 2015 21:26
Leuk artikel om te lezen, zelf ben ik klein (1.60m). Vind lang zijn niet alleen bij basketbal e.d. handig, volgens mij is het bijna bij alle sporten een voordeel omdat je een veel groter bereik hebt (bijv ook tennis, badminton). Maar goed, het is allemaal wat. Ik heb nooit last van te korte broeken'/shirtjes, wel moet ik broeken korter maken maar dat is wellicht makkelijker dan er een stukje aan plakken :P
Nelaya - Zaterdag 14 maart 2015 21:45
Grappig om de voor- en nadelen van lang zijn eens te lezen. Vooral dat je overal bij kunt lijkt me heel handig! Met mijn 1,58m is dat nog wel eens een probleem.. :)
- - Zaterdag 14 maart 2015 21:45
Ik ben 1.58m (20 jaar). Ik ben benieuwd naar een blog met de voor- en nadelen van kleinere mensen ;) Gelukkig in mijn omgeving redelijk wat kleinere mensen, toch wel handig!
Piata - Zaterdag 14 maart 2015 21:58
wilde altijd klein zijn...en nu..krijg ik waarshcijnlijk inzakkingen en dan word ik klein terwijl ik het niet wil..
sindy - Zaterdag 14 maart 2015 23:16
@Anaman dat geldt voor mannen niet voor vrouwen hoor! Denk eens aan Lady GAGA, Ophra, Madonna, self-made rijke vrouwen...
Twirler94 - Zaterdag 14 maart 2015 23:18
1.80 precies, en inmiddels ben ik daar heel blij mee! Het enige nadeel is dat wanneer ik hakken aan zou trekken ik langer ben dan m'n vriend, en dat.... Vind ik niet mooi hihi.
Eilish - Zondag 15 maart 2015 00:06
1,80! En ik ben er blij mee! Maar shirts zijn nooit te kort, want ik heb wel korte armen, haha!
Little-star - Zondag 15 maart 2015 00:51
Wat grappig om te lezen! Ik heb net als sommige hierboven absoluut het tegenovergestelde. Ik ben maar 1.55,5 en op 5 mm na geen officieel mini mensje. Ben volledig uitgegroeid en nu 21! Erg irritant! Ik zou het liefst echt wat groter zijn :S
Nicol - Zondag 15 maart 2015 07:14
Ik ben 1.90 en idd ik ken heel veel herkenning in dit verhaal.
Veel vrouwen gaan graag shoppen, omdat ze het geweldig vinden. Ik niet... ik heb lengte broeken 36...... ja en de standaard maat is helaas L34. Ik heb gelukkig nu een winkel gevonden "S'Oliver " Zo heet de winkel. Maar vind wel "de vrouwen" worden tegenwoordig al langer. En vind wel dat daar eens rekening gehouden mag worden.
Het zou voor ons vrouwen die wat langer zijn ook fijner shoppen zijn. En dan heb ik het nog niet eens over de prijzen die je voor je lengte extra moet betalen. Je hebt voordelen, maar meer nadelen er van hihihi teminste zo ervaar ik het.
Marith - Zondag 15 maart 2015 08:18
Ik ben 1.68 en ik vind het helemaal prima! Vroeger wilde ik altijd lang zijn, omdat in mijn familie iedereen lang is. Nu voel ik me juist uniek ;-)
Maya - Zondag 15 maart 2015 09:49
Haha...grappig blog....Nouska. Lijkt me best leuk om eens zo lang te zijn. Voor een dagje dan ofzo. :) Ik meet een kleine 1.61 m. Maar dat is voor het zuiden van het land helemaal niet zo overdreven klein. Ik verbaas me wel altijd over de lengte van de meer 'Noordelijke' vrouw, want dat valt me wel altijd meteen op. Als ik in Amsterdam of Groningen kom denk ik al gauw: wauw, wat een lange mensen hier! Soms is mijn lengte een probleem, maar enkel omdat ik geen broeken in mijn maat kan vinden, of maar moeilijk. Mijn benen zijn nooit lang genoeg en mijn taille altijd te slank. Maar schoenen kopen is nòg moeilijker. Er zit een gek maatverschil tussen mijn voeten. Links is maat 36 en een beetje, rechts is maat 37 en een beetje. Het liefst loop ik dan eigenlijk ook op sneakers (en dan lijk ik nog kleiner...hihi)
Voordeel van klein zijn is dan overigens weer wel dat ik als 30-plusser regelmatig begin of half twintig wordt geschat. :P
Anne - Zondag 15 maart 2015 10:27
Hier 1.68!
Ben er heel blij mee, want ik voel me precies goed.
Als ik zou moeten kiezen zou ik liever wat langer zijn omdat mijn vriend 1.87 is en dat met zoenen (staand) nét te veel verschilt haha..
beauty_love - Zondag 15 maart 2015 10:34
Ik ben juist heel klein, 1,59m. Ik ben 22, maar mensen denken vaak dat ik een jaar of 17 ben. Niet zo leuk. En ook een nadeel is dat kleine mensen minder kunnen eten dan lange mensen zonder aan te komen.
Iris - Zondag 15 maart 2015 16:15
Ben rond de 1.70 en ben in de familie beetje in de middenmoot. Maar als we op vakantie gaan naar Servië (m'n moeder komt er vandaan) dan voel ik me groot.
Gwen - Zondag 15 maart 2015 19:00
1.87! En herkenbaar! Nog een voordeel: bij concerten, festivals goed zicht hebben! ;) Nadeel: continu bang zijn andermans zicht te belemmeren..
J. - Zondag 15 maart 2015 19:25
Ik ben 1.76 en voel mij gemiddeld. Zeker niet lang. Meeste vriendinnen zijn langer. Misschien komt het omdat ik in noord Nederland woon? De mensen zijn hier gemiddeld langer - feit. Misschien het enige wat jammer is, is dat maat 32 qua lengte altijd nét te kort is (en lengte 32 is wat gangbaarder als 34).
Lyynn - Maandag 16 maart 2015 12:47
Ik ben 1.78. Heb nu geen problemen meer met mijn lengte, maar toen ik jonger was wilde ik altijd graag wat kleiner zijn. Weet nog goed dat mijn leraar in groep 8 een kop kleiner was dan dat ik was en ik ging dat ook nooit naast hem staan.
Rosalie - Dinsdag 17 maart 2015 16:33
Whoepwhoep. Blij met mijn 1.80!! Ben er trots op. Hou er altijd al van om iets minder standaard te zijn dan anderen. Ik vind het leuk om lang te zijn.
Nadeel:
Als ik wat meer eet is het gelijk: je eet zeker zo veel omdatje lang bent?
Of mensen die zeggen: weet je wat.... Je bent best lang. Oja natuurlijk wist ik nog niet haha.

Zit zelf op basketbal. Superfun hoor!!

Xx
Bas - Woensdag 18 maart 2015 15:50
Leuk geschreven! Veel van de nadelen herken ik zelf uit mijn jeugd. Nu op 25 jarige leeftijd met een lengte van 2.08m heb ik zelf eigenlijk geen probleem meer met mijn lengte (op het gevraag naar me lengte na dan :P). Kleren kosten alleen wel een vermogen aangezien ze lengtemaat 38 niet vaak in de aanbieding hebben of het is altijd het zelfde model. Gelukkig komt er wel steeds meer met lengte te koop in de winkel of via internet.
Asyr Sei'Lar - Donderdag 19 maart 2015 18:39
Erg herkenbaar .. de voordelen maar ook de nadelen (*Blauwe plekken op je hoofd* *Giechel* die ken ik wel).

Ik ben zelf lang .. erg lang ., tot op het punt dat ik medicijnen moest krijgen om mijn groei te remmen. Daarnaast ben ik ook een "rooie" dus op de middelbare school was de combinatie van boven iedereen uitsteken en een "rooie" zijn aanleiding tot nogal wat woorden die niet fijn zijn ("Totempaal, Stoplicht, Knipperbol" je kon het zo gek niet bedenken).

Ik heb het daar heel lang heel moeilijk mee gehad. Tot op het moment dat ik voor een onderzoek aan mijn voeten bij de huisarts moest komen. De man hoorde dat ik het zo moeilijk had, nam mij op en zei iets wat ik tot op de dag van vandaag bij me draag.

"Weet je wat het probleem nu echt is? JIj bent niet te lang .. wij zijn allemaal te kort"

Een simpele uitlating die mijn hele perspectief bijstelde. Ik dank de man nog tot op de dag van vandaag. Door die uitlating kan ik me in het openbaar vertonen en denken .. "Hier sta ik .. en ik ben het waard."

---
"I claim not to have controlled events, but confess plainly
that events have controlled me"
--=Abraham Lincoln=--
---
Halima - Vrijdag 20 maart 2015 21:46
Ik ben zelf 167 cm. Had graag wat langer willen zijn. Kleding zoals trenchcoats staan je dan veel beter.
Halima - Vrijdag 20 maart 2015 21:46
Ik ben zelf 167 cm. Had graag wat langer willen zijn. Kleding zoals trenchcoats staan je dan veel beter.
Denise - Zaterdag 28 maart 2015 01:49
Ik ben ook lang voor mijn leeftijd. Ik ben 16 jaar en nu 1.90 meter. In groep 8 was ik al ongeveer 1.80 en werd dus vaak ook al voor volwassene gezien tetwijl ik echt nog een kind was. Ik ben altijd de langste geweest. Als kind is dit absoluut niet leuk. Nu ben ik iets ouder en ik ben super trots op mijn lengte! Ik zou niet kleiner willen zijn. Ik hou van opvallen en mijn lengte helpt daar zeker bij. Kleine mensen vallen bijna niet meer op en als je een vrouw ziet van boven het gemiddelde, zelfs van de man, is dat wel even anders dan normaal. Maar ook aan lang zijn is een nadeel, je stoot vaak je hoofd, bent soms wat onhandig en hotelbedden zijn bijvoorbeeld te kort en keukenaanrechten te laag. Ook valt het niet mee om een geschikte broek te vinden. Wees trots op wie je bent, overal zitten voordelen en nadelen aan.
ellen - Maandag 6 april 2015 22:22
Ik ben 14 jaar en 1,83 meter lang. Ik zie ook wel de voordelen in van lang zijn, ik kan bijvoorbeeld altijd mijn moeder terug vinden in de winkel. Ik ben best tervreden met mijn lengte. Maar ik hoop echt dat ik niet langer word dan dat ik nu ben.
Lange Dame - Zondag 3 mei 2015 11:05
Lang ben je pas als je lengte 36 en meer nodig hebt.
Ben zelf modezaak begonnen voor lange meiden en dames.
longlegs - Zondag 10 mei 2015 16:11
Hey, ik ben 14 en ben rond 1,80.
Ik vind deze lengte echt verschrikkelijk,
alle jongens uit mijn klas zijn kleiner en ik voel me altijd een slungel.
Ik ben ook heel dun en ik eet wel erg veel maar ik kom geen grammetje aan (ong 50 kilo) Hoe kan ik wat aankomen zonder heel ongezond te doen? Ik ben ong 1 jaar en 3 maanden ongesteld, hoelang groei je dan nog?
x longlegs
Kim - Vrijdag 19 juni 2015 13:23
Hoi, ik ben 15 jaar en ik ben 1,90. Ik vind dit niet eens heel erg, want je bent te minste uniek en daar gaat het om vind ik! Iedereen kan misschien wel even lang zijn ( meestal 1,60-1,70) en de zelfde kleding aan hebben, maar dat wordt toch saai!? Kijk er zijn echt niet allemaal voordelen aan lang zijn.. Mensen die een 'normale' lengte hebben komen met hun 'leuke humor', bijv. hoe warm is het daarboven, jij kan de lamp van de lantarenpaal schoonmaken. Ik denk dan altijd, denk jij dat ik er voor heb gekozen om zo lang te zijn! Bemoei je niet zo met anderen en wij, even wat langere mensen, moeten ons hier niks van aantrekken. Wij zijn uniek en mensen onthouden wie je bent! Wees proud2beme ;)
xx Kim
R - Woensdag 15 juli 2015 00:08
@Floor niet lullig bedoelt, maar als ik jou was zou ik blij zijn met jou lengte, ik heb vaak vervelende opmerkingen naar mn hoofd gekregen omdat ik vrij lang ben en dat maakt me onzeker, ik zou er veel voor doen om kleiner te zijn , maar dat zal nooit lukken ik ben nou eenmaal zo geboren. Het is dan vervelend om te lezen dat iemand die al een gemiddelde lengte heeft, een berichtje hierop plaatst met de tekst dat ze het vervelend vind dat ze 1.67? is, ik loop altijd overal boven uit en jij waarschiijnlijk niet.
Jennifer - Zondag 9 augustus 2015 13:07
Ik ben zelf 1.85 en ben 16 jaar.
T liefst was ik wel 10/15 centimeter kleiner geweest want ik moet altijd half bukken als ik met mijn vriendinnen op de foto wil en dat ziet er niet uit.
Verder ben ik meestal ook langer dan jongens van mijn leeftijd dus naja vervelend is het wel.
Tamara - Woensdag 26 augustus 2015 08:38
Ik ben 1,87 en 15 jaar. Ze hadden geschat dat ik niet langer dan 1,80 zou worden, maar dat klopte dus ook niet. Erg makkelijk is het niet. Spiegels zijn vaak te laag, vakantieparken zijn niet gewend aan lange mensen, iedereen kijkt naar me, ik ben de langste thuis. Ik vind dat er veel meer nadelen dan voordelen aanzitten.
... - Dinsdag 6 oktober 2015 15:16
Ik ben 1.57... Ik wil echt heel graag wat langer zijn! Nou ja opzich vind ik het zelf niet zo heel erg. Maar ik vind het echt niet meer leuk dat mijn vriendinnen er steeds opmerkingen over maken 😞 bij sommige ben ik maar 3 cm kleiner en dan gaan ze dat nog steeds telkens zeggen. Soms heb ik echt zo van: ja ik snap het nu wel ik ben klein! Boeiend hou er over op!! 😩als die opmerkingen van hun er niet waren zou ik het verder helemaal niet zo erg vinden...
R. - Woensdag 4 november 2015 19:23
Ik ben 1.85
Best wel lang voor iemand van 17, maar heb er niet zo'n probleem meer mee.
Zeker de nadelen op gebied van kledij kloppen als een bus! Ik koop nu sinds enkele maanden broeken bij Pepe Jeans, deze zijn duurder maar passen wel :)
Alsof ik nog niet genoeg opval is mijn beste vriendin 30 cm kleiner dan mij, best wel grappig om selfies te nemen op zo'n manier!
Ja, ook ik ben langer dan jongens van mijn leeftijd en ouder en als ik hakken draag krijg ik steeds weer diezelfde commentaar en blikken alsof ze zeggen 'Ben je nu nog niet lang genoeg'. Dan zeg ik gewoon. Neen. Ik kan toch niet heel mijn leven baskets aandoen?

Wees trots dat je groot bent :)
Ben - Zondag 8 mei 2016 14:22
Ik ben 13 en ik ben 1.53, dus best klein.
Quinty - Woensdag 15 augustus 2018 16:13
Ik was 1,58 toen ik 13 was.
Nu ben ik 15 en 1,66
bellefleur - Woensdag 25 mei 2016 01:09
@ longlegs kijk eens bij de eetlijsten van Proud. Gezien je leeftijd kan het te maken hebben met een groeispurt, misschien is advies vragen aan een deskundige verstandig. Enne, geen gewichten noemen op deze site. Succes met aankomen.
Moon - Maandag 13 juni 2016 16:09
Ik ben 1.78 en ik vind het verschrikkelijk! Alle kleding is zo snel te klein en het is sowieso al moeilijk genoeg om goed passende kleding te vinden! En je valt veel te veel op! ... Het enige voordeel is dat je ergens snel bij kan, maar met een beetje hulp van op je tenen staan of even een stoel pakken kun je er ook wel bij...
Enky - Dinsdag 7 maart 2017 12:59
Een nadeel van lange benen is dat ze sneller kunnen breken.Tenminste bij giraffen zie je dat wel.
m - Maandag 7 mei 2018 21:24
ik denk dat dat vooral ligt aan spierbundel en je banden en pezen, als die even sterk zijn bij iemand met kortere benen maakt het niks uit
J - Vrijdag 7 december 2018 23:23
Ik ben een jongen 13 jaar oud en heb een lengte van 1,49 meter. Ik ben de kleinste van de klas, maar dan ook de snelste. Ja, ik ben bijna te klein voor mijn leeftijd en ja, ik zou bijna in de groeispurt moeten zitten. Dit gebeurd (zei de huisarts) bij mij later. Ik heb er geen problemen mee! Ik kan overal tussendoor, lang, onderdoor en de docent ziet mij nooit dus ik krijg ook bijna nooit zomaar de beurt! Soms wil ik wel lang zijn.... maar nu voor mijn lengte heb ik genoeg trucjes om overal bij te kunnen. Challaz!
Rangerboy - Vrijdag 21 december 2018 04:59
Ik ben 169cm, en heb het er heel moeilijk mee om als man tekort te komen. Spijtig genoeg ben ik kleiner dan mijn beide ouders (al is dat maar 1cm verschil van mijn moeder) en mijn jonger zusje is me voorbijgestoken toen ze 14 was. Na een bijna profssionele basketbal carriere dat ik sinds kind deed ben ik ook gestopt vanwege mijn lengte. Kort zijn heeft hier en daar wel voordelen maar het weegt echt niet op tegen de voordelen van lang zijn
Pien - Donderdag 11 juli 2019 16:50
Ik ben 10 jaar en ben 1,61 en ben echt veeeelste groot voor mn leeftijd en ze schatte me ook echt best wel groot (1,73/1,85) en ik weet dat groot zijn best lastig is en iritand ik herken het! :)
Renske - Vrijdag 1 november 2019 20:31
Ik ben 1,91 en 16 jaar. Vindt het wel leuk dat sommige mannen letterlijk tegen me op moeten kijken. Ook leraren blozen vaak als ze naast me staan. Het vinden van een leuke vriend is best moeilijk soms, vooral kleine mannen vallen op me, ik echter niet op hun. Mannen voelen zich vaak ongemakkelijk naast me en het geeft me een power gevoel. Ben super trots op mijn lengte. Heel vreemd, mijn twee broertjes zijn maar 1.85. Kleding is een ding, lijk wel een beetje op de dame hierboven. Draag graag jeans.
anna - Maandag 23 maart 2020 21:33
ik ben 12 en 1.80 ik vind het best vervelend vooral op school en ik vind het wel om met mensen te praten die er ook last van hebben en het begrijpen
myrthe - Dinsdag 4 augustus 2020 21:45
ik ben 12 en ben 1,87 ik vind het soms wel jammer dat ik niet gewoon een normale lengte heb voor mijn leeftijd,
maar ben meestal blij met mijn leeftijd maar een vriendin van mij is ook erg lang en heeft een oparatie aan haar knie zodat ze niet meer groeit
Julia - Dinsdag 17 augustus 2021 19:47
Ik ben 11 en 1,70 is dat lang
rosa - Donderdag 16 september 2021 15:18
hoi ik ben 11 en krijg die operatie mischien ook wat was jouwn ervaring hierbij
rosa - Donderdag 16 september 2021 15:19
bedankt voor de informatie ik was namelijk naar zo iets op zoek