Website tip: 8tracks

 

Dit is een superleuke site voor muziekliefhebbers! Wellicht maken jullie zelf wel eens een afspeellijst met verschillende liedjes die je mooi vindt. Een lijst met nummers voor bij een speciale gelegenheid, zoals een gezellige meidenavond met je vriendinnen, of juist een lijst ter ondersteuning van een specifieke stemming, zoals liedjes die je helpen ontspannen voor het slapengaan.

8tracks

Mocht je echter een keertje geen inspiratie hebben om zelf een lijst samen te stellen, of wil je gewoon graag eens een lijst horen die door iemand anders is samengesteld, dan kun je via de website www.8tracks.com heel makkelijk een muzieklijst vinden die bij jouw stemming past. De site heet 8tracks omdat mensen jaren geleden huj favoriete lietjes op deze 8track casettebandjes opnamen. 

8tracks

Het werkt heel simpel. Uit een aantal verschillende voorgeselecteerde genres en stemmingen kies je er twee die je aanspreken, bijvoorbeeld "indie" + "chill" als je behoefte hebt aan wat chille achtergrondmuziek, of "party" + "pop" als je zin hebt om even heel hard te dansen! Je kunt ook een lijst zoeken via de zoekbalk, door een genre, artiest, of stemming in te vullen, waarna er automatisch een aantal aanbevolen muzieklijsten verschijnen die je direct kunt afspelen.

Welke liedjes zitten in jouw ultieme afspeellijst?

 

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Charlotte - Dinsdag 5 februari 2013 20:20
Aaah te gek! Ik kende deze site al, maar ben op een gegeven moment de naam vergeten en kom hem simpelweg nier meer vinden. Tot nu. (: Thanks!
hannah - Dinsdag 5 februari 2013 21:59
TRUE TRUE TRUE ik ben al een paar maanden verslaafd aan 8tracks haha!

Voor mensen die 8tracks aanmaken, ik zoek nog mensen om te volgen... Dus voeg me toe hihi, ik ben 8tracks.com/hannnieh
bloemetje x - Woensdag 6 februari 2013 09:56
Lol, ik ben nu aan het luisteren naar een 'chill' en 'acoustic'. :)
Als ik een keer geen liedjes weer en geen zin heb in radio ga ik hier naar luisteren.
Chaya - Woensdag 6 februari 2013 11:00
Suuuperhandig! Ga het sowieso even proberen :)
Mar - Woensdag 6 februari 2013 11:57
Leuk!
Ga gelijk eens kijken :)
EB - Woensdag 6 februari 2013 20:50
Dat ga ik eens proberen! Ik ben altijd toe aan nieuwe artiesten. Mijn favoriete genre is progressieve metal, dus daar ga ik even goed op zoeken!
Pukkiej - Woensdag 6 februari 2013 20:53
Leuuk!!
r19 - Vrijdag 8 augustus 2014 21:00
super!!