Zelf schuimpjes maken

 

Vorige week werden wij op de redactie getrakteerd op heerlijke schuimpjes, ofwel meringues. Nou ja, zeg maar gerust schuim, want het waren flinke toeters. Natuurlijk waren wij als kookwonders (not...) direct geïnteresseerd hoe die schuimpjes te maken. Dat scheen doodeenvoudig te zijn, echt iets voor ons dus! Onderstaand vind je het recept voor deze heerlijke schuimpjes... want heerlijk waren ze zeker!

schuimpjes

Wat heb je nodig?

- 2 eiwitten (even het eiwit scheiden van het eigeel dus)
- 125 gram witte basterdsuiker

En wat moet je dan doen?

  • Verwarm de oven alvast voor op 105 graden & zorg ervoor dat de bak waarin je het mengels gaat kloppen vetvrij en watervrij is.
  • Klop de eiwitten totdat ze stevig zijn en voeg dan al kloppend de suiker toe. Blijf kloppen totdat er glimmende pieken ontstaan en je de bak om kan draaien zonder dat de massa eruit valt.
  • Verdeel met een eetlepen het schuim in schuimpjes en bak de schuimpjes in ongeveer 2 uur krokant. Wanneer ze droog en hard zijn, zijn ze klaar. Gaan ze iets te hard (ze worden lichtbruin) zet dan de oven tussendoor even wat zachter.

Geniet ervan!

 

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

chantal - Zaterdag 26 januari 2013 14:05
Mijn mama die maakte die vroeger! Je kan er ook nog kleurstof doorheen doen voor een leuker effect! :P
m - Zaterdag 26 januari 2013 15:19
wat makkelijk inderdaad!
angstig - Zaterdag 26 januari 2013 15:40
warme chocomelk maken, slagroom erop en schuimpjes erover. #winter.
Paddington - Zaterdag 26 januari 2013 15:51
Waajoo dat is wel heel erg makkelijk! Ik weet wat ik ga doen vandaag. :)
Linda - Zaterdag 26 januari 2013 16:43
Als je het beslag in een spuitzak doet en dan 'toefjes' maakt gaat dat handiger dan met een lepel :)
maureen - Zaterdag 26 januari 2013 16:56
Hahah, ik houd ook niet van moeilijke receptjes, veel te veel gedoe enzo ;)
Maar deze klinken niet echt zo moeilijk, dus toch maar eens even kijken :)
Aine - Zaterdag 26 januari 2013 17:15
Te gek!! Dat wou ik al een hele tijd ook eens maken, bedankt voor het recept.
- - Zaterdag 26 januari 2013 17:24
kan het ook in een heteluchtoven?
& hoelang moeten ze rusten voordat je ze kunt eten?
ik heb er nu al zin in (:
TheMirrorLies - Zaterdag 26 januari 2013 20:00
Ja, dat is echt makkelijk inderdaad ;P
@angstig Leuk idee!
Tessa92 - Zaterdag 26 januari 2013 20:02
@ -- tuurlijk kan dat! ik houd van bakken en heb al redelijk wat meringues gemaakt (: Over het algemeen moet je hetenluchtoven gewoon 20 graden lager ;). Succes met bakken! (oja, je kunt er ook smaakstof aan toevoegen voor variatie! > cacao, vanille, mokka).
Mary - Zondag 27 januari 2013 11:48
Die heb ik eerder ook gemaakt, maar dan via een heel ingewikkeld recept. Fijn dat er ook een simpelere variant is. Nu weet ik ook gelijk wat ik vanmiddag ga doen!
- - Maandag 28 januari 2013 16:45
ik heb ze gemaakt!
als extra toevoeging heb ik er nog vanille aroma doorheen gedaan.
mijn massa wilde niet zo stijf worden zodat ik de kom kon omkeren, maar ze zijn toch erg lekker geworden (:
Anja - Maandag 28 januari 2013 21:27
Okee, ik ben benieuwd,.ze zitten nu in de oven, mijn massa was ook totaaal niet stijf. En haha even eiwir scheiden.. Pfff! Er zijn 6 eieren mislukt xD morgen dus omelet
Iris - Dinsdag 29 januari 2013 08:42
Echt een super recept. Me moeder maakte ze vroeger heel erg vaak. Makkelijk recept alleen met het bakken ben je een halve dag kwijt. Maar dan smaken ze ook lekker.
Kelly47 - Woensdag 30 januari 2013 21:22
Omg wat makkelijk, ga ik morgen uitproberen.
Leandra - Vrijdag 15 februari 2013 21:37
Ik ga het morgen uitproberen :D
wesley - Donderdag 23 mei 2013 16:36
Ik ga ze nu maken ik heb er zin in