Winnen: het boek Ontbijt

 

Ontbijten is naast gezond en belangrijk ook heel hip tegenwoordig. Er zijn zelfs restaurantjes waar je ‘All Day Breakfast' kunt krijgen en op Instagram zijn foto's van lekkere ontbijtjes een ongoing hit. Ontbijten is leuk, zeker als je veel leert variëren. In het boek Ontbijt van culinair journaliste Mara Grimm vind je ontbijtjes van over de hele wereld en leuke verhalen over wat zo leuk is aan ontbijten, de geschiedenis ervan én lekkere recepten.

ontbijt

In het boek lees je over ontbijten met havermout en boterhammen met pindakaas en chocoladepasta, maar ook ontbijtjes met een gebakken ei. Daarnaast mogen ook de Cronuts, rijstgerechten, wraps en pannenkoekjes niet ontbreken in die complete boek over ontbijten. Het laat duidelijk zien dat je ook met je ontbijt alle kanten op kunt.

Zelf eet ik vaak hetzelfde, voornamelijk afbakbroodjes, crackers of yoghurt met granola staan bij mij in de ochtend op het menu. Om af te wisselen of als de boodschappen eigenlijk gedaan moet worden, maak ik graag iets anders. Bijvoorbeeld scrambled eggs, banaan pannenkoekjes, apple crumble of een smoothie bowl. Met dit boek kan ik die variatie in ieder geval eens uitbreiden.

boek

Wat dacht je van een Full English Breakfast met aardappeltjes, eieren (vega)vlees en toast? Maar in dit boek vond ik ook Marokkaanse Duizendeneengaatjespannenkoeken. Waar dit vandaan komt, waarom het zo heet en hoe je het maakt, kun je allemaal lezen in dit leuke en vooral mooi vormgegeven boek. Van de foto's alleen al ga ik watertanden. Het is niet alleen een boek met recepten, maar dus ook echt een boek waarmee je lekker op de bank kunt ploffen en waarin je van alles over ontbijten te weten kunt komen.

boek

Wil je meer variëren, ben je op zoek naar inspiratie of houd je gewoon heel erg van kookboeken en het lezen daarvan, dan is dit zeker een boek voor jou. Wij mogen ook een boek weggeven! Wil jij deze winnen, laat dan hieronder een reactie achter. Mail daarna je naam, je nickname en je adres naar win@Proud2Bme.nl. Je kunt het boek zelf kopen via bol.com

Lijkt jou dit een leuk boek?

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

snoepke85 - Zondag 28 augustus 2016 19:11
Lijkt me een leuk boek. Ik hou van variatie, maar vind het ooit lastig om iets te verzinnen.
joya - Zondag 28 augustus 2016 19:28
Lijkt me super!! Ik doe graag nieuwe dingen uitproberen maar m'n ontbijt is eigenlijk vrij saai, boterhammen en yoghurt, lijkt me heel leuk en ook heel goed tegen de eetstoornis om hiermee aan de slag te gaan!!
Lisa28 - Zondag 28 augustus 2016 19:29
Lijkt me gaaf te winnen!! Zeker om meer te varieeren in mijn ontbijtjes..
ABoevje - Zondag 28 augustus 2016 20:03
Dit lijkt mij echt een heel leuk boek. Naast de receptjes die ik erg leuk vind om uit te proberen, lijkt mij alle informatie erg leuk en handig om te lezen. Ik hou het vaak bij simpel havermout of boterhammen maar begin hier ook wel zat van te worden dus variatie is zeker welkom.
RianH - Zondag 28 augustus 2016 20:04
Ik zou het super vind om te winnen!
Ben steeds meer aan het proberen om te variëren met ontbijtjes.
Het boek zou daar bij helpen :)
Gesmolte Ijsje - Zondag 28 augustus 2016 20:09
Jaaaa dat wil ik heel graag!
IrisE - Zondag 28 augustus 2016 20:14
Ik heb nog een lange weg te gaan naar herstel. Ik zou graag willen beginnen met me te focussen op mijn ontbijt en daar zou dit boek mij bij kunnen helpen!
Maaike - Zondag 28 augustus 2016 20:18
Ik vind ontbijtjes erg leuk en vind het ook fantastisch om te gaan eten buiten de deur, omdat ik hier altijd leuke dingen kan uitproberen, ik verheug me daarom altijd op vakanties en hotels. Ook weet ik soms niks spectaculairs te bedenken en daarom is dit boek het zeker waard :)
Jenny Lu - Zondag 28 augustus 2016 20:19
Dit lijkt me echt geweldig! Ik houd echt van ontbijten ;) check mijn insta @believeinyourselftoday en het lijkt me leuk om erg te kunnen variëren! Zeker nu ik in een dipje zit...

Liefs Jenny
Peggy - Zondag 28 augustus 2016 20:24
Dit kookboek staat al zó lang op mijn verlanglijstje! Het ontbijt is mijn favoriete - en voor de eetstoornis de makkelijkste - maaltijd van de dag. Aanstaande 7 september word ik 20 jaar en dit zou mijn dag helemaal compleet maken! Ik kan niet wachten om meer te durven variëren in mijn eetpatroon en met name met het ontbijt. Hier zou ik heel graag inspiratie voor willen opdoen, middels dit prachtige boek. Fingers crossed! 🙏🏼
Julianne - Zondag 28 augustus 2016 20:38
Vanaf morgen ga ik beginnen met de mgdb (meergezins- dagbehandeling) in Leiden. Ik zie er ontzettend tegen op, maar het lijkt me heel leuk om dit te winnen en zo kans te maken op recepten met goede, gezonde en (hoop ik) lekkere ontbijtjes.

Ik sta er open voor om deze uitdaging aan te gaan! Ik denk dat dit een hele goede stap zou zijn.

#hopen #winnen #love
Patty - Zondag 28 augustus 2016 20:45
Ik zou mijzelf graag uitdagen met andere ontbijtjes dan mijn dagelijkse vertrouwde en veilige ontbijtje.. en denk dat dit boek heel erg handig kan zijn hierbij en inspiratie kan opdoen! Ontbijten vind ik ook het fijnste van de dag! Fingers crossed dat ik win. Superleuk!
Tiffany - Zondag 28 augustus 2016 20:46
Ik wil graag dit boek winnen. Heb nogal moeite met het varieren in mijn ontbijt. Op dit moment eet ik iedere ochten havermout met lijnzaad erdoor. Ik zou het leuk vinden om nieuwe ontbijtjes uit te proberen😊
Tiffany - Zondag 28 augustus 2016 20:46
Ik wil graag dit boek winnen. Heb nogal moeite met het varieren in mijn ontbijt. Op dit moment eet ik iedere ochten havermout met lijnzaad erdoor. Ik zou het leuk vinden om nieuwe ontbijtjes uit te proberen😊
Dominique - Zondag 28 augustus 2016 20:50
Leuk boek! Al meerdere positieve reacties op gehoord, dus lijkt me zeker leuk om dat zelf uit te vinden.
naomi - Zondag 28 augustus 2016 20:58
dit boek zou ik graag willen winnen
ik weet nooit zo goed wat ik voor het ontbijt kan eten
dit zou een goede stap zijn om het ontbijt niet over te slaan
Juul01 - Zondag 28 augustus 2016 20:59
Wat een gaaf boek! Ik begin volgende week met mijn studie wat voor mij ook betekent dat ik op kamers ga wat ik enorm spannend vind. Inmiddels gaat het gelukkig goed met mij qua eetstoornis waardoor ik dus ook weer kan studeren, maar het ontbijt blijft voor mij nog een lastig puntje omdat ik het vaak lastig vind om mezelf te motiveren om te ontbijten en ook vooral om te variëren met ontbijtjes. Hopelijk kan dit boek me daar bij helpen en kan ik zo echt 100% te herstellen van mijn eetstoornis.
Luna - Zondag 28 augustus 2016 21:13
Wat een leuk boek!
Ik zou wel wat variatie kunnen gebruiken:)
dancer! - Zondag 28 augustus 2016 21:27
lijkt me een geweldig boek om te winnen! ik wil nog zoveel uitproberen :)
Blondine2109 - Zondag 28 augustus 2016 21:36
Ik kan wel wat variatie gebruiken... Zit al jaren aan de zelfde lijst.. Omdat ik niet durfde te veranderen dit lijkt me een mooie stap met ideeën
Lisa - Zondag 28 augustus 2016 21:50
Dit ziet er zoveel beter uit dan de havermout die ik elke ochtend eet! Ziet er een goed boek uit om inspiratie op te doen.
Dreamaboutmyself - Zondag 28 augustus 2016 22:22
Het lijkt me handig, ook om stuctuur te brengen aan den goede start van een nieuwe dag. Lekker variatie zorgt ook.voor structuur. Voor mij zou dit wel een leuke aanwinst zijn om gezonder te gaan leven.

Xx dream
Maggy - Zondag 28 augustus 2016 22:25
Dit maakt me zo enthousiast! Heel leuk!!
Chloe99 - Zondag 28 augustus 2016 23:36
Ik zou dit boek super graag willen winnen! Ondanks de eetstoornis is ontbijt mij favoriete maaltijd van de dag 😍 als ik dit boek zo winnen zou ik proberen om lekkere ontbijtjes te maken voor mijn moeder (en voor mezelf als ik een uitdaging wil doen)
Schaam - Maandag 29 augustus 2016 07:54
Ik eet elke ochtend drie boterhammen met kipfilet, kaas en honing. Geleerd tijdens m'n opnames en ik durf niet anders... Met dit boek wordt het hoog tijd eens te gaan variëren op een leuke en lekkere manier!!
Lara - Maandag 29 augustus 2016 07:56
Lijkt mij een leuk boek om inspiratie uit op te doen! :)
Simone - Maandag 29 augustus 2016 08:44
Erg leuk! Ik probeer steeds meer te variëren maar vindt het nog erg moeilijk wie weet kan dit boek me erbij helpen!
Flower - Maandag 29 augustus 2016 09:02
Het lijkt me superleuk om dit boek te winnen!
ik ben dol op koken ondanks mijn es. Daarnaast ontbijt ik eigenlijk
altijd met hetzelfde en het zou goed zijn om te gaan variëren (gelijk een mooie
uitdaging voor mijn es). Ik zal dus zeker van dit boek gebruik maken
en ik ben erg benieuwd wat er allemaal in staat.

liefs
Babette - Maandag 29 augustus 2016 09:11
Lijkt me super om dit te winnen!
Ontbijt is echt mijn lievelingsmaaltijd en ik zou de hele dag door alleen maar ontbijt kunnen eten! Haha
Madelijn - Maandag 29 augustus 2016 09:47
Lijkt me een ontzettend leuk boek! Ontbijtjes zijn het leukste wat er is :)
Sparkle1991 - Maandag 29 augustus 2016 10:13
Ontbijt is écht een van mijn favoriete momenten op een dag. Die sla ik eigenlijk nooit over. En, hoe leuk om dan nog meer te kunnen variëren met dit boek. Nu hou ik het vaak 'maar' bij havermout, havermout en havermout met soms afwisseling van brood en yoghurt. Ik ben heel benieuwd naar alle mooie en fijne dingen in het boek. En wauw, hij ziet er ook zo mooi vormgegeven uit.
s_90 - Maandag 29 augustus 2016 10:35
De ideale ochtend

De zon komt op en de vogels fluiten.
De dag ontwaakt, ik wil gauw naar buiten.
Ik rek me uit en kom uit bed.
Fijn, mijn man heeft de koffie al gezet :-).
De geur van verse koffie komt me tegemoet,
ik geef een ochtendkusje op m'n hond z'n snoet.
Mijn man bladert in het boek 'Ontbijt',
waarna hij voor zichzelf scrambled eggs bereidt.
Ook aan mij heeft hij gedacht,
ik houd van zoet, dat weet hij goed.
appel crumble is waar ik naar smacht.
Samen genieten we van het ontbijt,
deze echte feestmaaltijd.
Nadien kunnen we naar buiten,
en het boek 'Ontbijt' weer sluiten. :-)

Smakelijk!
Ik houd ook echt van ontbijtjes, men favoriete maaltijd van de dag!! Sinds ik van men eetstoornis vanaf ben durf ik ook eindelijk weer lekker variëren en het lijkt me fijn om écht nieuwe dingen te proberen!
framboosxx - Maandag 29 augustus 2016 10:44
Lijk me een leuk en inspirerend boek! Variëren in ontbijt ontbreekt bij mij wel eens. Misschien dat dit mij een extra boost kan geven=)

bibabritt - Maandag 29 augustus 2016 11:22
Wat een super leuke actie! Ik zou dit boek graag winnen omdat ik veel meer moet varieren in mijn ontbijtjes, maar ik niet zo goed weet wat nou lekkere combinaties zijn. Daarom denk ik dat dit boek mij daar enorm in zou kunnen helpen!

Eet diamanten als ontbijt
En leef als een prinses
Want wie geniet van het leven
Heeft sowieso succes!

Liefs en succes aan iedereen!
Joni - Maandag 29 augustus 2016 11:45
Lijkt me super leuk! Ik vind het ontbijt de moeilijkste, maar ook leukste maaltijd van de dag. Dit boek lijkt me een goede stap in de richting van leuk en lekker ontbijten!
lovexdancing - Maandag 29 augustus 2016 13:12
Het lijkt me super leuk om dit boek te winnen! Ik ben zelf altijd te lui om een uitgebreid gevarieerd ontbijtje te maken (terwijl het ontbijt mn favoriete maaltijd van de dag is!), dus eet vaak hetzelfde, en met dit boek kan ik wat gevarieerder ontbijten!
Joo - Maandag 29 augustus 2016 13:40
Ik was een echt ochtendmens en hield van uitgebreide ontbijtjes. Door mijn eetstoornis werd dit plots helemaal anders. Ik volg nu al maanden een eetlijst waarbij ik elke morgen boterhammen met beleg moet eten. Dat lukt al aardig goed en daarom is het nu tijd om te leren variëren. Het zou dus superleuk zijn, moest ik met dit kookboek aan de slag kunnen om variatie te brengen en nieuwe uitdagingen aan te gaan!
Blueberry - Maandag 29 augustus 2016 15:07
Mijn vriendin en ik hebben een vast ochtendritueel, ook wel: mijn vriendin blijft fijn in bed liggen en ik sta eerder op om in een ontbijt te voorzien. Deze gewoonte is wat uit de hand gelopen waardoor ik vaak 's avonds de bestelling al opneem van mijn zwaar ochtend gehumeurde vriendin. Ik voel me soms werkelijk net een bed&breakfast, maar wel met een heleboel liefde! De ontbijtjes bijbel zal dan ook zeker goed terecht komen! :)
lynn kroep - Maandag 29 augustus 2016 17:40
het lijkt mij een super leuk boek omdat ik heel erg hou van koken en varieren en van nieuwe dingen uitproberen
Lisaaaaax_ - Maandag 29 augustus 2016 18:13
Ik ben echt gek op ontbijten ! Vroeger sloeg ik deze maaltijd over om foute redenen, maar nu ben ik al 3 jaar in herstel van mijn eetstoornis en wauw, wat heb ik die lekker ontbijtjes gemist! Voor mij is dit absoluut de leukste en lekkerste maaltijd van de dag. Jammer genoeg moet het soms wat snel gaan en is de inspiratie ver te zoeken. Daarom zou dit boek echt een geschenk uit de hemel zijn, en het zou ook gewoon zo gezellig staan hier in de keuken :).

fvdv - Maandag 29 augustus 2016 20:45
Superleuk boek! Ik zou graag mijn 'enge dingen' lijstje willen afwerken, en ontbijt blijft een spannend moment om dat te doen. Misschien met dit boek dat ik een stok achter de deur heb om goed te gaan varrieren en de controle steeds meer los te laten!
Leuk dat dit boek gebaseerd is op het meest ondergeschikte eetmoment van de dag. Als je met zo'n goed gevoel de dag kan beginnen, kan de rest alleen maar beter worden :)
Annabel - Dinsdag 30 augustus 2016 11:32
Jammie! Dit lijkt mij een heel erg inspirerend boek. Ik eet elke dag hetzelfde ontbijt en moet dus leren variëren. Ik dacht dat dat heel makkelijk was, maar ik kom niet verder dan mijn muesli door brood en andersom...
Ik zou naast mij zelf, ook lekkere ontbijtjes voor mijn ouders willen maken en ze daarmee verassen. Dat is meteen een reden om gezellig samen te ontbijten :)

Bovendien spreekt mij ook de wereldontbijtjes mij aan. Ik ben erg nieuwsgierig wat de rest van de wereld ontbijt. Het liefst ga ik naar die landen toe, maar dat gaat fysiek helaas niet. Ik hoop daarom dat ik via dit boek op wereldreis mag én kan leren variëren :)
Ananas - Dinsdag 30 augustus 2016 14:16
Goed ontbijten is de beste start van de dag,en ik zal het dan ook nooit overslaan,want dan is mijn hele dag qua eten in de war.
Voor de broodnodige variatie,ben ik erg benieuwd naar dit boek!
Mandarijntje - Dinsdag 30 augustus 2016 14:25
Superleuk boek, natuurlijk zou ook ik hem wel willen winnen.
Ontbijt is stiekem wel mijn meest favoriete moment van de dag.
Nu met mijn eetstoornis is het elke dag hetzelfde, helaas, want heel stiekem ben ik dol op yoghurtjes en vers fruit en allerlei soorten muesli's, granola's, noten, zaden..
Havermout. Of een gebakken of zacht gekookt ei.
Noem maar op..
Vroeger op vakantie werd ik altijd heel blij van het ontbijtbuffet in hotels.

Maar goed, Ik kan wel schrijven dat ik met dit boek meer wil variëren en dergelijke en dat zou ook waarheid zijn, daar niet van.
Ik zou allerlei redenen kunnen schrijven waarom ik het boek wil, ook allemaal met 100% eerlijkheid.
Maar uiteindelijk, uiteindelijk heeft iedereen zijn redenen en dingen waarom. Ik gun hem een ieder, maar stiekempjes maken jullie me wel heel veel beetjes blij als ik hem ontvangen mag.
Charlotte - Woensdag 31 augustus 2016 18:10
Ik vind het ontbijt altijd een lastig moment. Wat ga ik eten & is het wel gezond. Twijfel veel aan mezelf en kan wel wat goeie tips gebruiken. Dit lijkt me een heel fijn boek dus ik doe graag mee.
Jiska - Zaterdag 3 september 2016 12:31
Ja leuk!! Altijd op zoek naar nieuwe ontbijtjes!
Anita H. - Zaterdag 3 september 2016 13:49
Ik doe mee!!
Kirsten - Zondag 4 september 2016 09:15
Lekker aan het ontbijt, Gezond genieten zonder spijt. Broodje yogurtje of beschuitje, Zo wel eens wat anders willen als "culinair uitje". Dus doe ik graag mee voor dit inspirerende boek, Het is precies zouets dat ik nog zoek. Smakelijk eten in de ochtend zonder stress, Dat lijkt me fantastisch dus ik zeg Yes!
Vivianne - Zaterdag 17 september 2016 15:40
Het lijkt me heel leuk om dit boek te winnen! Momenteel zit ik thuis en mag ik weinig, dus wat afleiding is zeker welkom. Altijd leuk om in kookboeken te bladeren en (nieuwe) recepten te proberen:)