Verse groente en fruit sapjes

 

Vorig jaar werd er een groen sapje voor mijn neus gezet met de woorden "drink maar op, is goed voor je!" Het was winter, er lag nog sneeuw buiten van de voorgaande dagen en het vroor. Wij stonden op het punt om de kou te trotseren voor een fotoshoot. Zonder jas uiteraard en ik had een heel dunne trui met gaten aan. Ik vond het groene sapje een beetje vreemd, zeker toen ik er achter kwam dat er naast appel ook komkommer en bleekselderij in zat. Dit drankje zou je weerstand een flinke boost geven, dus ik dronk het op en tot mijn verbazing was het nog lekker ook!

juice

Zoiets had ik nog nooit gedronken. Verse vruchtensapjes die ik ken, hebben een dikkere structuur. Dit was mijn kennismaking met de sapcentrifuge. En ik ben overtuigd! Er zitten zoveel goede vitaminen en mineralen in één drankje en het is heel lekker. Daarnaast ook heel handig als je niet zo van groente houdt. Daarom heb ik een video voor jullie gemaakt waarin ik twee sapjes maak met de sapcentrifuge. Alle ingrediënten hebben hun eigen werking, wat ook nog eens een extra betekenis geeft naast het feit dat het gewoon heel lekker is.

Sapcentrifuges worden steeds populairder en inmiddels zijn ze ook een stuk goedkoper dan jaren terug. Je kunt het bijvoorbeeld bestellen op bol.com

Van welke groente en fruit zou jij een sapje maken?

 

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

ano - Dinsdag 17 september 2013 12:58
het filmpje doet het jammer genoeg niet.
Mar - Dinsdag 17 september 2013 13:08
Wat een leuk filmpje ! Wat doen jullie eigenlijk met de pulp die je over hebt? Gooi je die weg of verwerk je die in andere receptjes?
Filou - Dinsdag 17 september 2013 13:09
Leuk filmpje!
tomaat - Dinsdag 17 september 2013 13:15
ik neem altijd makkelijk de tomatensap van de appie, ook natuurlijk en lekker makkelijk
La Joie - Dinsdag 17 september 2013 13:25
Wauw , onwijs leuk filmpje!
Elisabeth - Dinsdag 17 september 2013 14:47
Goed gemonteerd!
sterke_ik - Dinsdag 17 september 2013 15:23
Interessant onderwerp
Er is alleen veel prijsverschil in sapcentrifuges; weten jullie iets over de kwaliteit enz daarvan? (Bijv. prijzen zijn: 30 euro - 90 euro - 200 euro)
-- - Dinsdag 17 september 2013 16:47
Dit gaat dus wel om voeding wat modellen moeten nemen. En natuurlijk is het voor iedereen gezond. En het kan ook heel lekker zijn. Maar ik verbaas me erover dat de hele wereld zo'n 'dieet' gaat volgen waarbij alles gezond moet zijn.
m - Dinsdag 17 september 2013 17:03
lekker hoor en gezond, heerlijk, het mag wel wat spontaner gebracht, het komt een beetje technisch over, dan lijkt het net of de groenten voorwerpen zijn, in plaats van eetbare dingen, haha, maar echt heerlijk is het, idd. met appel is ieder sapje met welke groente dan ook meestal altijd wel lekker, good job!
mb - Dinsdag 17 september 2013 20:46
Superleuk fimpje! Ook leuk dat het al begint op de markt!
Vevi - Woensdag 18 september 2013 00:23
Ik ken beide sapjes, die met appel, gember, bleekselderij, rode biet en wortel kun je ook maken met citroen ipv limoen.
Hij smaakt al snel naar rode biet, die is erg overheersend en het schuim dat op je sapje ligt kan je misselijk maken, dus beste om het een paar minuten te laten staan en dan eraf te scheppen.
Het sapje met appel, munt en komkommer ben ik niet weg van, maar goed, ik ben ook een typje "gek op zware, sterke smaken" en niet het typje "gek op frisse smaken".

Het gelijk schoonmaken van je sapcentrifuge is een must wil je de vezels uit je zeef kunnen krijgen anders moet je het eerst een aantal minuten weken in heet water.

Google ook eens op internet naar sapcentrifuge recepten.
Hier is veel over te vinden en voornamelijk ook veel goede verschillende recepten.
Wanneer je de pulp wilt gebruiken voor iets anders zoals bv een wortelcake let dan op dat je alle vruchten/groenten apart opslaat in het bakje als je dit wilt hergebruiken voor een ander recept...anders kun je het weggooien omdat het dan appel, rode biet, gember en wortel bevat bv.
JustMeXx - Woensdag 18 september 2013 19:40
Zo'n mooie jas! Weet iemand waar ze dat model verkopen?
Lot1995 - Zaterdag 21 september 2013 12:18
rode biet, grapefruit, appel en een citrusvrucht of passievrucht, mjam!
saade - Donderdag 29 mei 2014 17:08
gezond
Romy - Dinsdag 20 januari 2015 23:19
Komt n beetje te ingestudeerd over