Rozijnen en kaneel koekjes maken

 

Koekjes, je hebt ze in alle soorten en maten. Meestal is het recept voor een koekje vrij standaard. Het recept wat in deze blog staat is echter net iets anders. Deze koekjes worden namelijk gemaakt met allemaal natuurlijke producten. Is dat dan wel lekker? Ja zeker! De koekjes zijn bij mij thuis erg populair. Wil jij ook een keer iets anders maken. Verras je vrienden en familie met dit overheerlijke recept. Het recept is makkelijk, snel en super lekker.

natuurlijke koekjes

Wat heb je nodig?
200 gram volkoren speltmeel
1 theelepel wijnsteenbakpoeder
65 gram roomboter
60 gram kokosolie
100 gram palmsuiker
Snufje zout

ingrediënten natuurlijke koekjes

Ik heb ervoor gekozen om rozijnenkoekjes met vanille en kaneelkoekjes te maken. Hiervoor heb je nog 50 gram rozijnen en een halve theelepel vanille essence nodig (ik heb ervoor gekozen om nog wat extra vanillesuiker er in te doen om het nog wat zoeter te maken) en voor de kaneelkoekjes één eetlepel kaneel. De variaties met deze koekjes zijn eindeloos, je kunt namelijk zelf toevoegen wat je lekker vindt!

ingrediënten natuurlijke koekjes

Voordat je begint zet je de oven voor op 170 graden en bekleed je een bakplaat met bakpapier.
Nadat je de oven hebt aangezet begin je met alle ingrediënten te mengen in een kom. Aangezien ik twee verschillende soorten koekjes heb gemaakt heb ik de extra ingrediënten er nog niet in gedaan. Je moet dan namelijk het deeg verdelen in twee stukken en dan pas kan je de extra ingrediënten toevoegen. Wanneer je maar één soort koekje wil kan je wel meteen de extra ingrediënten er bij doen.

mixen deeg

Nadat alle ingrediënten gemengd zijn kneed je van het deeg een grote bal. Deze bal doe je in cellofaanfolie en leg je een paar minuten in de koelkast zodat het deeg iets harder wordt. Na een paar minuten haal je de bal uit de koelkast. Nu ga je de koekjes vormen. Je begint met kleine stukjes afbreken en deze vormen naar de grootte van een bonk (knikker). Wanneer je het heel het deeg hebt verdeeld naar kleinere balletjes ga je deze balletjes plat drukken.

natuurlijke koekjes kneden

Hoe platter je de balletjes maakt, hoe knapperiger je koekjes worden. Wanneer je alle koekjes hebt gevormd kan het de oven in. De koekjes moeten 15 minuten in de oven. Laat ze even afkoelen als ze de oven uitkomen.

natuurlijke koekjes

Smullen maar!

Welke variatie zouden jullie maken?

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Graffiti6 - Zondag 16 maart 2014 19:12
Ziet er super lekker uit! :) Jammer dat de ingrediënten zo duur zijn. ;p
Ikke2 - Zondag 16 maart 2014 19:29
Hoe veelvan die koekjes staan gelijk aan een normaal tussendoortje?
Charlotte15 - Zondag 16 maart 2014 20:00
OMG die koekjes zien er goddelijk uit. Ik zou een combi maken van witte chocolade en cranberries. Maar de all-time favourite met kaneel kan je me altijd wakker voor maken :)
Justme - Zondag 16 maart 2014 20:43
Ziet er lekker uit!
@ikke2 - Maandag 17 maart 2014 06:32
Ik zou er ongeveer 3 nemen als normaal tussendoortje.
Black Rose - Maandag 17 maart 2014 07:03
Mm, ziet er lekker uit!
Eilish - Maandag 17 maart 2014 22:58
Ziet er lekker uit!