Recept voor Carnavalscake

 

Ik ben een meisje uit Limburg en zoals je waarschijnlijk wel weet is daar het carnaval weer in volle gang! Zelf ben ik niet iemand die carnaval viert, maar zin om iets te bakken dat is er altijd wel! Speciaal voor Carnaval heb ik daarom een Carnavalscake gebakken. In deze blog laat ik je zien hoe je hem maakt en hoe het eindresultaat is geworden. Vier jij Carnaval?

♥ Wat heb je nodig

  • Cakemix
  • Eieren
  • Boter
  • Melk (maak niet uit welke, ik gebruik soja melk)
  • Kleurstoffen: rood, geel en groen
  • Suiker
  • Botercrème of een glazuur
  • Rood, geel en groene sprinkels
  • Vloeibare boter of olie om het bakblik in te vetten

Carnavalscake

Wat moet je doen?
Verwarm de oven zoals staat omschreven op de verpakking van de cakemix. Bereid de cakemix zoals omschreven vervolgens verdeel je het deeg over drie kommen. Meng het beslag in elke kom met een andere kleur. Vet de bakvorm in met de vloeibare boter of olie.

Doe als eerste het rode beslag vervolgens het gele beslag en erna het groen beslag erin. Het beslag kun je het beste verdelen met een pannenlikker. Nu kun je de cake in de oven zetten.

Je kunt controleren of de cake gaar is door een saté prikker erin te steken, blijft er niets aan hangen dan is de cake goed anders laat je de cake nog even in de oven. Haal de cake uit het bakblik en laat de cake afkoelen.

Is de cake afgekoeld dan kun je de botercrème of het glazuur erover heen doen. Ik heb een botercrème restje gebruikt deze had ik nog over van een andere taart. Gooi erna de sprinkels erop en je hebt de carnavalscake.

Carnavalscake

Optie: Je kunt een smaak toevoegen aan de cake wat je zelf lekker vindt zoals citroen of vanille. Doe dit voordat je de cake verdeeld over de drie kommen.

Dat ziet er feestelijk uit, alaaf!

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

naamloos - Woensdag 10 februari 2016 19:02
Ziet er leuk uit :)
alleen het komt wel een beetje laat hihi
Melissa Otterman - Woensdag 10 februari 2016 19:29
Ja wel wat laat! Maar wel heel erg leuk idee
marleen - Woensdag 10 februari 2016 21:03
lekker, maar het groene vind ik zo onnatuurlijk dat ik het volgens mij niet zou durven opeten (gewoon door de associatie groen is rot of zo)
sanne - Woensdag 10 februari 2016 22:44
Leuk. Wel laat bericht. Carnaval is afgelopen.
Miekio - Donderdag 11 februari 2016 09:00
Ooh die kleuren! Mooi zoiets hoor, leuk gedaan.
marit0361 - Donderdag 11 februari 2016 09:38
Superleuk! Ga ik zeker een keer proberen. Het leukst lijkt me om een taart te maken met alle kleuren van de regenboog maar dat is vast nog moeilijker