Aardbei citroentaartjes maken

 

Dit receptje zag ik een keer in een tijdschrift staan, waar ze het met sinaasappel hadden gemaakt. Ik hou alleen zelf niet zo van sinaasappel dus besloot ik het met citroen te maken. Het is heel erg makkelijk te maken en het ziet er heel erg gezellig en vrolijk uit! Het is heel fris, door de citroen, en de combinatie aardbei citroen vond ikzelf ook heel erg lekker!

citroen taartje


Wat heb je nodig?

Voor de taartjes:
- 250 g gezeefde bloem
- 30 g gemalen amandelen
- 75 g poedersuiker
- 130 g zachte boter in klontjes

- geraspte schil van 1 citroen
- 1 ei

- zout
- 1 eidooier
- ½ el melk

- 9 aardbeien, gehalveerd

Voor de vulling:
- 2½ ei

- 120 g fijne tafelsuiker

- 40 g gesmolten boter
- geraspte schil en sap van 1½ citroen

Hoe moet je het maken?

1. Verwarm de oven voor op 200°C.
2. Meng de bloem in een kom met amandelen, poedersuiker, boter, citroenrasp, 1 ei en een snufje zout. Kneed alles met de handen snel tot een soepel deeg.
3. Laat het deeg, gerold in plasticfolie, 1 uur opstijven in de koelkast.
4. Rol het daarna op een bebloemd werkvlak uit tot een dunne lap van circa 30 x 30 cm. Steek hieruit 9 cirkels van circa 10 cm doorsnede.
5. Bekleed ingevette taartvormpjes van 6 cm doorsnede met het deeg, leg stukjes bakpapier op de bodem en vul de vormpjes met een steunvulling (bijv. rijst).
6. Bak de taartbodems circa 12 min. in het midden van de oven.
7. Verwijder steunvulling en bakpapier.
8. Klop de eidooier los met melk, bestrijk de taartbodems hiermee en zet de vormpjes nog 5 min. terug in de oven.
9. Schakel de oven terug naar 170°C.
10. Klop voor de vulling de eieren schuimig met fijne tafelsuiker, gesmolten boter, citroenrasp en -sap.
11. Schenk de vulling op de taartbodems en bak de taartjes nog 15-25 min. in de oven tot de vulling gestold is.
12. Garneer met aardbei en bestuif dun met poedersuiker.

Geniet ervan ♥

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Simone - Vrijdag 25 april 2014 18:14
Leuk!!
L - Vrijdag 25 april 2014 23:17
Mmmmmm...zoooo lekker
kind_van_de_sterren - Zaterdag 26 april 2014 16:11
Hoeveel van die taartjes haal je hier ongeveer uit?
Ziet er namelijk jummie uit :D
Eva - Zaterdag 26 april 2014 18:03
Je kunt er ongeveer negen mee maken! :)
sterre. - Maandag 28 april 2014 15:26
Ben erg benieuwd! Ze zitten bij ons nu in de oven. We zijn vooral benieuwd als de vulling echt gaat stollen omdat het best dun/vochtig is! Het rook al heerlijk! :D
Eva - Maandag 28 april 2014 20:47
Klopt! Zijn ze goed gelukt?:)
Sterre. - Dinsdag 29 april 2014 10:52
jaa! ze zijn echt super lekker! iedereen hier vond de taartjes erg lekker :D bedankt voor het leuke recept! We gaan ze zeker nog een keer maken. (:
Eva - Dinsdag 29 april 2014 13:42
Ah super leuk om te horen! Graag gedaan :)x
A - Vrijdag 27 juni 2014 22:57
Ik heb geen taartvormpjes van 6 cm doorsnede....
Anders had ik het zeker geprobeerd!

Leuk recept eva!