Wat de redactie tussendoor eet

 

Al één keer eerder plaatsten we een blog met daarin foto's van verschillende tussendoortjes die wij aten. Hierop kregen we erg veel positieve reacties: jullie lezers vonden het leuk en motiverend om te zien wat wij als tussendoortjes aten. Daarom hebben we ervoor gekozen om nog maar een keertje zo'n blog te schrijven, wat inhield dat we weer een week langs onze tussendoortjes moesten fotograferen. De foto's die je onderstaand ziet zijn dus van zomaar een doorsnee week van een willekeurig tussendoortje overdag of in de avond.

Ik hoop dat ons fotoverslag jou misschien op leuke ideetjes kan brengen of dat het je wellicht kan motiveren om beter voor jezelf te zorgen en meer te genieten van eten.

♥ Wat Scarlet tussendoor eet

Maandag: Koffie met een lekker lang koekje
Deze koekjes zijn echt heel erg lekker. Het zijn lekker lange koekjes met hazelnootsmaak en een zachte vulling. Echt een aanrader om eens te proberen!

koffie met een lekker lang koekje

Dinsdag: Sap met 2 american pancakes met stroop
Deze American pancakes had ik gekocht bij Marks & Spencer Food. Zij hebben erg veel lekkere en bijzondere producten. Het was een pakje met zo'n 6 of 8 pancakes voor maar 1,65 euro. Er zitten rozijnen in en ik heb er wat stroop op gedaan, want daar houd ik van als het gaat om pannekoeken. Stroop is trouwens ook heel erg lekker op vanille ijs!

american pancakes

Woensdag: Een kokos chocolade cakeje
Deze kocht ik bij Albert Heijn per drie. Mijn vriendin is hier helemaal dol op en stiekem vind ik ze ook heel erg lekker! De combi van gewone cake met chocolade cake en kokos is super!

kokos cake met chocolade

Donderdag: Koffie met twee chocoladekoekjes
Dit eet ik regelmatig als tussendoortje. Onze koektrommel zit helemaal vol met deze choco koekjes van Digestive. Heel lekker en heel snel op!

koffie met twee chocoladekoekjes

Vrijdag: Pizza Nootjes
Ik had deze nootjes gekocht in de veronderstelling dat het om de normale variant ging. Toen ik ze at kwam ik erachter dat het een nieuwe 'pizza variant' was. Niet heel erg mijn ding, maar wel nét lekker genoeg om het tussendoor te eten.

pizza pinda's

Zaterdag: Luxe koffie
Nadat ik bij puppycursus was geweest ben ik even naar La Place gegaan in Laren. Die zit zo gezellig bij de heide waar je heerlijk kunt wandelen. Hier kan je tot 11 uur voor 2,95 euro ontbijten. Ik had al ontbeten, maar kon wel genieten van deze mini broodjes bij de koffie en jus. Luxe koffiemomentje dus.

la plce ontbijt

Zondag: Dropjes!
Ik ben echt verslaafd aan drop. (bijna) Geen dag zonder drop. Momenteel is Honing drop mijn favoriet. Hier eet ik tussendoor dus aardig wat van overdag én in de avond.

honingdrop

 

♥ Wat Laura tussendoor eet

Maandag: Vietnamese loempia
Ik woon in Delft en daar hebben we een loempia kraam die enorm populair is bij heel veel mensen. Ze hebben de lekkerste vietnamese loempia's. Ik ga er regelmatig eentje halen als ik in de stad ben. Nu dus ook. 

Loempia

Dinsdag: Blueberry muffin
Ik ben eigenlijk gek op bijna alles wat zoet is. Al helemaal als het taartjes of cakejes zijn. Zelf bakken vind ik ook erg leuk. Vandaag dat ik zelf blueberry muffins heb gebakken. Dit is tussendoortje waar ik heel blij van word. 

muffin

Woensdag: Kinderbueno met een kopje thee als tussendoortje op kantoor.
De kinder bueno heb ik niet helemaal opgegeten, want ik had ook nog oreo koekjes bij mij. Ik heb de helft aan Scarlet gegeven :P

Donderdag: Chocola met nootjes, stukjes koek en marshmellow
Ik reed langs een geweldige chocolaterie en besloot voor mijzelf een stuk van deze heerlijke chocolade te kopen. Uiteindelijk viel hij een beetje tegen.. ik denk dat ik het binnenkort zelf probeer te maken. 

Chocola

Vrijdag: Carrot cake met warme chocolademelk ♥
Deze carrot cake heb ik gekocht bij de Albert Heijn en ik vind hem echt heel lekker. Niet droog, gewoon precies goed. De witte toppig is wel erg zoet, maar ik hou er wel van. 

Carrot cake


Zaterdag: Suikerpinda's ♥
Ik at ze vroeger altijd en ik heb ze weer herontdekt.

Suikerpinda's

Zondag: Kopje thee met lekkere taai taai koeken.
Ik ben altijd blij als Sinterklaas in het land is. Weer tijd voor kruidnoten, pepernoten, marsepein, chocoladeletters en taai taai. Ze zijn zo lekker, ik heb er drie gegeten.

Taai taai

 

♥ Wat Nouska tussendoor eet

Maandag: Hier zie je een kopje thee en een stuk van de chocoladeletter N. Ik kreeg die voor Sinterklaas en had er wel trek in bij de thee! De thee die ik drink is 'korreltjes' kruidenthee van Zonnatura.

thee

Dinsdag: Vandaag had ik een fotoshoot voor de Margriet. Ik kocht op de terugweg op het station van Amsterdam een lekkere Caramel Macchiato met slagroom bij Starbucks. Ik heb hem lekker warm in de trein opgedronken.

starbucks

Woensdag: Deze dag werkten we op kantoor. Ik had o.a. een flesje Vitamin Water van Lidl bij me en een heerlijke muffin van de Lidl met stukjes chocola.  

cake

Dit is nog een tussendoortje dat ik at op kantoor. Het zijn twee chocolat chip cookies met witte chocola en cranberries. Echt super lekker.

foto

Donderdag: 'Smiddags was ik lekker aan het computeren en dronk ik een kopje thee met wat snoepjes. 

tussendoortje

Vrijdag: Deze dag werkte ik op kantoor. Ik had een bakje gezoute cashew nootjes bij me. Ik vind deze nootjes heel erg lekker en nootjes zijn natuurlijk ook best gezond. 

nootjes

Dit is nog een tussendoortje dat ik heb gegeten op kantoor. Ik drink hier thee en eet weer zo'n lekkere muffin met chocoladestukjes

muffin

Zondag: Ik drink hier een kopje kruiden oplosthee van Zonnatura en eet er een soort namaak Kinderbueno bij van Lidl. Die zijn trouwens echt super lekker! O, en ondertussen kijk ik natuurlijk even op Proud.

tussendoor

Ik hoop dat jullie het weer leuk vonden om mee te kijken naar onze tussendoortjes.
We zijn benieuwd naar jullie favoriete tussendoortjes!

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Mathilde - Woensdag 8 januari 2014 12:43
Leuk en lekker om te zien!!
Mijn favo tussendoortjes:
Hertog karameltraktatie, kersen kadootje en aardbeien avontuurtje, Peijnenburg ontbijtkoek met Belgische chocolade, Liga Belvita cranberry, Kruidvat crunchy reep met kaneel, honing of chocolade, Liga evergreen krenten, sultana knappers kaneel, volkoren knappertjes, All bran graanreep chocolade, special k mini breaks, etc.
Charlotte - Woensdag 8 januari 2014 12:50
Super fijn om te zien! Ik heb altijd het idee dat ik bij tussendoortjes best vaak 'ongezonde dingen' pak. Omdat het niet altijd een appel of sultana is, maar ook best vaak een stukje chocola of een lekkerdere koek. Maar als ik dit van jullie zie, is het denk ik niet eens zo heel gek wat ik doe.

Echt tof, thanks!
xsnoesje - Woensdag 8 januari 2014 13:00
superleuke blog weer! jullie eten echt lekkere dingen (:
mijn favo tussendoortjes zijn time out naturel/speculaas, de oranje eat natural repen, karameltraktaties en sultana knappers kaneel. oja en gisteren had ik milka witte chocolade biscuits; die waren ook heel lekker! (:
anoniem - Woensdag 8 januari 2014 13:06
Ik vind deze blogs heerlijk! Echt fijn om te zien hoe het kan :) lekker motiverend...
gittha - Woensdag 8 januari 2014 13:22
super deze blogs! leuk om te zien en lezen.šŸ’•
Sophie - Woensdag 8 januari 2014 13:27
Eh? Ben ik de enige die 'm niet snapt? Jullie hebben dus maar Ć©Ć©n tussendoortje per dag op de foto gezet i.p.v. alle tussendoortjes?
Als ik ergens overheen gelezen heb.. Sorry ;-)
Sophie - Woensdag 8 januari 2014 13:33
Edit: is het misschien een idee om een keer zo'n blog te maken maar dan met Ɣlle tussendoortjes van ƩƩn persoon? Dus ochtend, middag en avond en eventueel los gesnaai. Denk dat dat een beter beeld geeft van een gevarieerd tussendoortjespatroon. :-) Nu kan iemand de rest van de dag ook op worteltjes hebben geleefd en het 'leukste' tussendoortje op de foto gezet hebben.
Leuke blog verder!
Daan - Woensdag 8 januari 2014 13:34
Lekker zeg! Ik ga de laatste tijd vaak voor chocolade pinda's en chocolade rozijnen :) en ik ben ook gek op die zoute stokjes met pindakaas vulling!
@Sophie - Woensdag 8 januari 2014 13:38
We hebben inderdaad 1 tussendoortje voor de blog gekozen per dag. En nee, we eten de rest van de dag geen worteltjes, dit is wat we als gemiddeld tussendoortje eten.
Liefs, redactie Proud2Bme.
Denisee.. - Woensdag 8 januari 2014 13:40
Hele leuke, inspirerende blog!
Lara - Woensdag 8 januari 2014 13:48
Dit is heel motiverend, super fijn om te zien dat jullie ook gewoon zulke dingen eten!
JudithE. - Woensdag 8 januari 2014 13:53
Leuke blog :) En oeh, lekkere tussendoortjes allemaal
Marith - Woensdag 8 januari 2014 14:06
Oooooh, die kinderbueno's zijn zo lekker! Daar ben ik gek op! Net als Oreo koekjes trouwens.. Leuke blog!
Anne - Woensdag 8 januari 2014 14:10
Door deze blog heb ik echt zin in wat lekkers n.n
nien - Woensdag 8 januari 2014 14:35
Het valt me wel op dat het allemaal ongezonde dingen zijn, waarom niet gewoon een sultana of evergreen?
Jesse - Woensdag 8 januari 2014 14:41
@nien de sultana's en evergreens heb ik in de vorige blog gezien: https://www.proud2bme.nl/Proud2B-eat/Tussendoortjes_van_de_redactie waarnaar gelinkt wordt. Ik vind deze tussendoortjes niet per se ongezond hoor.
laura - Woensdag 8 januari 2014 14:50
@ noem omdat dat toch niet lekker is?! Dat zijn veilige dingen waar je toch van af wil?!

Superlekkere blog!
Sophie - Woensdag 8 januari 2014 14:59
@ nien
Geloof niet dat sultana's en evergreens persƩ een toonbeeld van gezondheid zijn.. :P Gaat ook om het totaalplaatje nietwaar?
GodsChild - Woensdag 8 januari 2014 14:59
LekkerLekkerrrr. Vooral Laura eet echt de perfecte dingen. *slurp*
iemand die een meisje is - Woensdag 8 januari 2014 15:16
Ik hou wel van die lekkere dingen maar ik zeg er meestal nee tegen ik ben dan bang dat ik snel aankom ik krijg altijd heel snel schuld gevoel als ik iets eet terwijl ik wel wil eten en ter gelijke tijd niet het is een heel irritant dit heeft iemand tips voor deze probleem?
Nikki - Woensdag 8 januari 2014 15:49
Heel motiverend en relativerend. Dit helpt echt! Bedankt!
luna - Woensdag 8 januari 2014 15:49
jeetje,.. dat zou ik ook wel willen en dan zĆ³nder schuldgevoel eten :o of zonder compensatie...!!! thanks voor de blog. ben inderdaad net als sophie ook wel benieuwd wat jullie dan een hele dag als tussendoortjes eten, gewoon qua interesse en beeld :)
Sophietje - Woensdag 8 januari 2014 16:12
Waar halen jullie het geld vandaan voor al die dingen....... Bij ons thuis worden er gewoon pakken koekjes gekocht en dat is het.

Ook ik zou graag alle tussendoortjes van 1 dag zien, dat geeft toch een beter beeld.
Anoniemm - Woensdag 8 januari 2014 16:12
Laura weet wel wat lekker is haha
Paula. - Woensdag 8 januari 2014 16:12
Heel motiverend! Bedankt!!
Yessy - Woensdag 8 januari 2014 16:35
Ahhh nu heb ik zin in loempia, en cakejes :)
Die met kokos lijkt me erg lekker, al hebben we geen AH in de buurt :(
Het enige wat ik hier van thuis heb zijn de digestive koekjes, die overigens giga lekker zijn. Ik moet toch ook eens lekkere tussendoortjes gaan halen :P
~ - Woensdag 8 januari 2014 17:22
Super lekker allemaal!

Ik heb alleen een vraagje: is bijvoorbeeld een beker chocolademelk of een smoothie ook een vervangend tussendoortje voor je 3 tussendoor momenten? Dat je dit dus vervangt in plaats van een stroopwafel bijvoorbeeld.
Of valt dit niet onder een tussendoor moment en moet je dat extra bij je stroopwafel (bijvoorbeeld) nemen?
R. - Woensdag 8 januari 2014 17:41
Leuk om te zien!

Ik voel me ook weer wat normaler nu. Ik eet zelf ook best veel van dat soort dingen maar zie mensen om me heen geen- of heel gezonde tussendoortjes eten (fruit)
- @ sophie - Woensdag 8 januari 2014 17:49
leuke blog! maa rindd @sophie
zouden jullie een x een blog willen maken met wat jullie eten over de gehele dag? ik kan het echt niet inschatten met dat ene grote tussendoortje wat ik nu zie.. en 3 van dit soort tussendoortjes kunnen ze me denk ik over een maand wegrollen?
anyway, leuke blog, mooie fotos!
Asmae - Woensdag 8 januari 2014 18:28
Zeer motiverend!
Kimberley - Woensdag 8 januari 2014 18:56
Ik vind deze blogs zo leuk, mijn favoriete tussendoortje is chocola of ijs !
Roma - Woensdag 8 januari 2014 19:30
motiverend :D
Ingrid - Woensdag 8 januari 2014 19:35
Heel erg leuk en vooral erg motiverend. Een van de lastigste dingen vind ik nog steeds om tussendoortjes te eten en daar echt van te genieten. Deze blog zorgt er voor dat ik ook inzie dat het heel normaal is om van een tussendoortje te genieten. Bedankt daarvoor!
Verder zou ik het inderdaad heel erg fijn vinden als jullie een keer van een hele dag alle maaltijden en tussendoortjes zouden willen fotograferen. :) Dan krijg je een beeld van wat iemand op een normale dag allemaal eet en in welke hoeveelheden.
Echt super deze blogs!
pea - Woensdag 8 januari 2014 20:18
leuke blog ik zou dat ook graag willen zien wat een normaal iemand over de hele dag eet ik zou dat ook wel lusten maar heb er ook een rot gevoel bij en dan laat ik het maar
Lisanne - Woensdag 8 januari 2014 21:24
Hele motiverende blog bedankt!
Star* - Woensdag 8 januari 2014 21:31
leuk!!! en ziet er allemaal lekker uit zeg!!
Pippi langkous - Woensdag 8 januari 2014 22:11
en nu besef ik wat ik allemaal mis...

leuk om zo'n motiverende blog te lezen!
Ga morgen toch eindelijk (hopelijk) die sint-chocolade eens proberen, dankjewel! :)
Isa - Donderdag 9 januari 2014 09:21
Dankjulliewel! :)
michelle - Donderdag 9 januari 2014 11:02
@~- een beker chocomel (met slagroom) en een speculaasje of 2 is een normaal tissendportje. En een smoothie van min. 3 stk fruit en een beetje yoghirt of kwark kan oook een td zijn. Maar kan ook makkelijk naast een ander td genomen worden! Of een smoothie BIJ je ontbijt of lunch is ook heel normaal. Je kan alleen niet al je td vervangen door drinken. Wel kan je, als je een keer uitgebreid gelunched heb en je zit nog vol van je lunch bij je td moment, wat te drinken nemen
Als een smoothie of een beker sap. Als het maar geen light-producten zijn want die doen natuurlijk niks voor je bloedsuikerspiegel haha..
H - Donderdag 9 januari 2014 11:57
Waarom willen jullie per se weten wat ze over de hele dag eten? Jullie hoeven toch niet te controleren of ze wel genoeg eten? Zij zijn gewoon gezond en delen graag met jullie wat voor lekkere ontdekkingen ze doen op het gebied van tussendoortjes. Ze pakken vast ook wel eens een pakje liga, fruit of iets anders 'saais', nou en? Daar gaat het toch niet om? :) Het gaat er om dat zij deze dingen delen om inspiratie te delen en wat meer over zichzelf te vertellen!

Ik vind het hartstikke tof :)
Sophie - Donderdag 9 januari 2014 13:06
@ H
Tuurlijk niet, daar gaat het toch ook niet om? Het is meer om een beetje een handvat te krijgen wat een 'normaal' iemand neemt, juist die variatie van saai met speciale dingen. Voor mij persoonlijk gaat het er echt niet om om dit dan te kopiƫren (en al helemaal niet om te controleren of iemand al dan niet genoeg eet!), maar juist inspiratie op te doen en om die variatie te zien. Dat het bijvoorbeeld ook niet erg is om af en toe saaie tussendoortjes te eten zolang je alles maar binnenkrijgt. In de kliniek wordt er voor mijn gevoel soms best wel de nadruk gelegd op de grotere tussendoortjes (logisch ook, snap het helemaal) waardoor ik me bijna schuldig voel bij een kleiner tussendoortje. Ook alle Instagramfoto's met superhippe en fancy food foto's leggen mij een soort druk op om continu leuke tussendoortjes te nemen. Mijn probleem, I know, maar juist daarom lijkt het mij leuk om een compleet tussendoortjespatroon te zien. :-)
~ - Donderdag 9 januari 2014 16:21
@michelle
Heel erg bedankt!
Nee ik snap dat je de tussendoortjes niet alleen maar kan vervangen door drinken, maar inderdaad als je met lunch een keer wat meer heb gegeten of je dan een smoothie ook als tussendoortje kan nemen.
En ik snap ook dat light-producten geen vervangende tussendoortjes zijn ;)
L - Donderdag 9 januari 2014 17:16
Wat helpend deze blog! Veel lekkere dingen, hmmm! Het zijn in mijn ogen wat moeilijker tussendoortjes, waarvan ik het moeilijk vind dagelijks iets te nemen, maar nu zie ik dat het heel normaal is om gewoon wat lekkers te nemen, en niet maar Ć©Ć©n keer in de week ofzo :p
M.M - Donderdag 9 januari 2014 19:48
Leuk deze blog!! Ik eet veel fruit al tussendoortje, omdat ik dat erg lekker vind :)
Ook ben zelf een chocoholic denk, dus chocola is ook een lekker tussendoortje
Mariel - Donderdag 9 januari 2014 21:32
Redactie, ik ben het eens met Sophie en nog wat andere meiden.

Ik vind het heerlijk om te zien welke tussendoortjes jullie nemen maar zou graag jullie dagtotaal willen zien. Dat geeft een veel meer realistischer beeld dan nu. Daar zou je mij en denk nog velen hier boven mij erg mee helpen.

l - Donderdag 9 januari 2014 22:45
Ik heb al te lang geen bueno meer gegeten en ga ze morgen meteen weer halen, jumjumjum!
zaragirl - Zaterdag 11 januari 2014 16:37
Haha. Laura eet echt precies hetzelfde wat ik ook zo zou meenemen.
Signs - Zondag 19 januari 2014 12:53
Ziet er super lekker uit. Ook vind ik het fijn om te zijn dat je gewoon tussendoortjes kunt eten, zonder dat die meteen super vet of veel zijn. Hopelijk lukt dit mij binnenkort ook!
Lieve - Donderdag 27 februari 2014 09:15
echt super fijn om te zien dit.
ik heb nogal veel moeite met tussendoortjes, daarom eet ik ze of niet of een beetje fruit...
dit is echt super motiverend om te zien!!!
xx
michelle - Dinsdag 27 mei 2014 16:12
Kwarkbolletjes vind ik heerlijk :) of crackers met hummus
silly - Dinsdag 4 november 2014 10:24
Echte leuk om te zien hoe jullie dit invullen!
Heel fijn om te zien en een beetje een beeld en vooral inspiratie te krijgen.

Wellicht is het een idee om een keer een dagje van een random persoon te laten zien? Dan is dat eens iemand anders dan de redactie (wel een gemiddeld persoon dan).
Vanuit mezelf zou ik ook wel eens dingen willen zien die wat meer rekening houden met een kleine portomonnee.
Muloco - Zaterdag 20 december 2014 19:46
Mijn mama heeft vanmiddag diezelfde worteltaart gekocht. Ik zou het zo graag eten deze avond, maar ik zit al een kwartier heel het internet af te schuimen om te vinden hoeveel calorieƫn erin zitten... :(
Ik heb voor mezelf namelijk een soort gemiddeld aantal kcal voor mijn avondtussendoortje. Ik ben bang dat er veel meer in de taart zit dan ik 'mag', ik weet niet wat te doen.

Hebben jullie soms ook dit probleem? En wat doen jullie dan om tegen deze gedachte in te gaan, hebben jullie wat helpende gedachten ofzo? :o