Wat Sandra wel en niet lekker vindt

 

Volgens mij heb ik wel vaker geschreven en verteld dat ik niet de makkelijkste eter ben. Ik lust niet zo heel erg veel en ben met nieuwe dingen proberen vaak de eerste die een vies gezicht trekt. Ik ben denk ik erg gesteld op vertrouwde producten die ik gewoon heel erg lekker vind. Dat heeft niets te maken met een eetstoornis hoor, ik denk dat ik dat een beetje van huis uit heb meegekregen. Thuis aten wij altijd eenvoudig en soms zelfs een beetje eenzijdig.

De afgelopen jaren ben ik uit mezelf al behoorlijk wat nieuwe dingen gaan eten, al is het voor een ander misschien alsnog erg simpel. In deze blog deel ik een aantal dingen die ik heel graag eet, maar ook een aantal dingen die ik absoluut niet graag eet, omdat ik ze gewoon heel erg vies vind. Ik hoop dat je het leuk vindt om te lezen.

Wat ik wel lekker vind
♦ Brood met oude kaas
Dit kwam eigenlijk als eerste in me op toen ik nadacht over deze blog. Ik houd heel erg van brood met oude kaas. Thuis heb ik dit standaard in huis en als ik ergens ga lunchen dan kijk ik altijd op de kaart of er een gerecht met oude kaas is. Vooral de combinatie met donker brood en wat sla vind ik heerlijk. In de zomer doe ik er dan ook graag nog wat komkommer of iets dergelijks bij.

♦ Chocolade
Ook hier ben ik gek op. Eigenlijk in alle soorten en maten. Vooral melkchocolade met hazelnoten of een soort crispy-achtig iets erin vind ik lekker. Op dit moment is Tony Chocolonely's Kaneelbiscuit mijn favoriet, ook al is de kaneel in die reep ver te zoeken. Er zijn qua chocolade echter wel een paar dingen waar ik dan weer niet zo blij van word en dat zijn chocolademelk, chocoladevla en chocoladeijs, brrr.

♦ Paprika
Als ik zelf iets maak waar ik bepaalde groenten voor nodig heb, dan ga ik vaak voor paprika. Vooral rode paprika vind ik lekker, maar de gele of groene variant is ook prima. Paprika is makkelijk te verwerken in verschillende gerechten en smaakt zowel warm als koud erg lekker. Dit koop ik dus graag en eet ik ook geregeld.

♦ Fruit
Dit is een beetje algemeen maar over het algemeen vind ik fruit heel erg lekker. Er zijn maar weinig fruitsoorten die ik niet lekker vind. Met name in de zomer is er heerlijk fruit verkrijgbaar en dat eet ik dan ook graag. Eigenlijk gaat er geen dag voorbij dat ik geen fruit eet. In de zomer eet ik graag aardbeien, meloen en mango. In de herfst zijn juist de mandarijnen erg lekker en eet ik die weer wat meer. Appels heb ik sowieso altijd wel in huis en eet ik vaak met een beetje kaneel of in stukjes gesneden door de yoghurt. Ook gebruik ik weleens diepvriesfruit om smoothies te maken.  

Wat ik niet lekker vind
♦ Vlees
Naast dat ik vegetarisch eet, vind ik vlees ook gewoon niet lekker. Ik word bijvoorbeeld echt niet blij van producten van de Vegetarische Slager omdat deze producten erg op vlees lijken. Hier heb ik juist helemaal geen behoefte aan. Hoe minder iets op vlees lijkt, hoe beter. Ik eet graag vleesvervangers, maar deze hoeven voor mij echt niet naar vlees te smaken.

♦ Banaan
Hoewel ik dus erg van fruit houd, eet ik nooit banaan. Dat is omdat ik daar niet goed tegen kan. Ik krijg er heel erg buikkrampen van en probeer het dus echt te vermijden. Daarnaast vind ik banaan ook gewoon niet zo lekker. Bij fruit heb ik altijd het idee dat het lekker verfrissend moet zijn en bij banaan heb ik dat helemaal niet. Ik eet het sowieso niet omdat ik er veel last van krijg, maar ik mis het dus ook zeker niet.

♦ Eieren
Met Pasen zul je mij niet zomaar een gekookt eitje zien eten, dat vind ik echt niet lekker. Vroeger thuis aten we weleens een gebakken ei bij het eten, dat was nog wel te doen, maar ook dat vond ik niet geweldig en zou ik zelf niet maken. Ik vind altijd dat er een vreemde lucht vanaf komt en de smaak vind ik ook niet lekker. 

♦ Engelse drop
Gewone drop vind ik erg lekker, maar Engelse drop juist helemaal niet. Als ik daar iets van zou moeten eten, dan zijn het die dingetjes waar spikkeltjes op zitten. De rest, met name de vierkantjes met verschillende laagjes, smaakt gek en helemaal niet naar drop, vind ik in ieder geval.  

Wat vind jij wel en niet lekker?

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

RosieV - Vrijdag 13 januari 2017 19:30
Go Sandra, oude kaas is zo lekker. :)
Ik vind echt heel veel lekker.
Flower - Vrijdag 13 januari 2017 20:18
Ik lust eigenlijk alleen maar engelse drop van drop haha,
ik vind gewone drop echt heel vies
Justagirl - Vrijdag 13 januari 2017 20:29
Ik hou van fruit, pure chocola, pindakaas en hummus en ik lust echt geen drop, vlees, melk, eieren en spinazie a la creme
Anoniempje - Vrijdag 13 januari 2017 21:55
Ik lust geen pindakaas
Geen drop
Geen rode kool
Geen witloof


Eet heel graag
Pasta
Algemeen fruit
noten
chocolade
Scampi
Anne - Vrijdag 13 januari 2017 22:48
Wat een leuke blog weer!

Idd broodjes met kaas zijn ook mijn favo!! Heerlijk! Enne soms is simpel eten ook gewoon heel erg lekker!! Sinds kort experimenteerd mn moeder ook met de buitenlandse keuken maar de 'gewone Hollandse (stamp)pot blijft hier favoriet!

Het enige wat ik hierin niet lust is zuurkool (alleen van de naam ga k al zuur kijken haha)
Erna - Zaterdag 14 januari 2017 04:40
Ik houd het meeste van heel simpel eten, zonder te veel ingrediƫnten en gedoe. Ik wil gewoon graag de pure smaak van eten proeven.
Ik houd van brood en noten(pasta),kaas.
Kiwi, gember, koffie, tomaten, sla...

En niet van banaan, wortels, aardappels, vlees,melk,meloen,komkommer.
Anoniem - Zaterdag 14 januari 2017 09:36
Aaah die Engelse drop! Zo herkenbaar! Hahaha ik dacht echt dat ik de enige was die dat niet lust en alleen die spikkeltjes dingen eruit haalt šŸ˜…
Odette - Zaterdag 14 januari 2017 12:10
Leuk! Ik herken veel haha. Van die Engelse drop ook!
*** - Zaterdag 14 januari 2017 17:52
Brood met kaas het eerste wat in je opkomt? Heeeeel herkenbaar! Ik wil wel een donker broodje oude kaas met je gaan eten :)
vanAnaarB - Zaterdag 14 januari 2017 23:52
Eigenlijk lust ik alles wel, behalve visseneitjes die ze weleens bij sushi serveren en blauwe schimmelkaas.
Natuurlijk heb ik wel voorkeuren. Als ik chocolade eet, ga ik bijvoorbeeld nooit voor chocolade met mint. Ik snap niet waarom zoveel mensen after eight kopen. Ik vind er niks aan. Net als sterrenmix thee haha.
Maar ik ben dol op eten en eet het meeste met veel genoegen (tenzij Ana er even is, maar dat terzijde).