Wat Laura wel en niet lekker vindt

 

Als kind vond ik heel veel niet lekker en was mijn aandacht vooral op de koekjestrommel en snoeppot gevestigd. Ik ben al sinds jongs af aan een enorme snoepkont en je kunt mij nog steeds wakker maken voor bijna alles wat 'ongezond' genoemd wordt. Inmiddels lust ik wel al veel meer en is mijn eetpatroon over het algemeen ook erg gevarieerd. Toch zijn er nog genoeg dingen die ik niet lust en dus ook liever niet eet. Ik heb wel echt een gebruiksaanwijzing wat betreft eten omdat ik sommige dingen wel weer onder bepaalde 'voorwaarden' eet. Lekker ingewikkeld. Ik hou enorm van lekker eten en vind het ook heel leuk om nieuwe gerechten uit te proberen en te koken.

Eerder schreef Phoi Cai een blog waarin zij deelde wat ze wel en niet lekker vindt. Het leuk ons leuk om dit ook te doen en daarom kun je de belangrijkste dingen uit mijn gebruiksaanwijzing hier lezen.

eten

Wat ik heel lekker vind
Er is heel veel wat ik lekker vind en waar ik ook echt enorm van kan genieten. Ik kan een heel boek schrijven over voedingsproducten waar ik blij van word, maar omdat ik niet zoveel ruimte heb in deze blog, heb ik er een aantal gekozen.

♥ Frambozen
Eigenlijk vind ik alle fruitsoorten lekker, maar frambozen zijn wel echt mijn favoriet. Ik vind de smaak heel bijzonder en heel lekker. Net als verse frambozen, hou ik ook van frambozensap en frambozenijs. Ik maak ook weleens taart of brownie met verse frambozen, heerlijk! Je kan mij daar echt voor wakker maken. Ik kan het op elk moment van de dag eten.

raspberry
Bron

♥ Zelfgemaakte frietjes
Ik maak niet zo vaak zelf frietjes, maar als ik dit wel doe of als iemand anders ze maakt, kan ik daar heel erg van genieten. Vooral die lekkere knapperige vind ik heerlijk. Ik hou sowieso van frietjes, maar geen enkele snackbar kan op tegen zelfgemaakte!

frietjes
Bron

♥ Gamba's
Ik ben echt opgegroeid met het eten van vis omdat mijn ouders dat heel lekker vonden en vaak maakte bij het avond eten. Ik vind het ook heel lekker en vooral gamba's of kleine Hollandse garnaaltjes (met cocktail saus!) behoren tot mijn favorieten. Gamba's maak ik het liefste op de grill met een beetje peper en zout. In de zomer zijn ze van de barbecue nog veel lekkerder.

gamba's
Bron

♥ Sushi
Ik herinner me nog goed dat een vriendin een hele tijd geleden vroeg of ik mee ging om sushi te eten. Ik zei direct nee omdat ik er vanuit ging dat ik dat niet lekker zou vinden. Rijst en vis vond ik sowieso een aparte combinatie en ik bedankte liever toen ik hoorde dat er ook zeewier in zat. Typisch iets wat ik niet lekker zou vinden. Inmiddels is dat al een hele tijd geleden en behoort sushi tot een van mijn favorieten. Sowieso hou ik heel erg van Japans eten en sushi hoort hier zeker bij.

sushi

♥ Kip
Ondanks dat ik geen vegetariër ben, ben ik ook geen enorme vleeseter. Ik eet het wel regelmatig, maar ik zal nooit in een restaurant kiezen voor een gerecht waar biefstuk, ossenhaas of veel varkensvlees in zit. Ik ben wel een enorme kip liefhebber. Ik vind dat heel lekker en kook er ook regelmatig zelf mee. Verder eet ik ook heel regelmatig gerechten zonder vlees of kip. Ik hou trouwens wel het meeste van kip onder bot. Kluiven is niet zo aan mij besteed.

kip
Bron

♥ Melkchocolade
Ik vind melkchocolade heel lekker al zit er wel een groot verschil in kwaliteit. Op dit moment is de Tony Chocolonely Melk Popcorn Discodip mijn favoriet maar ik ben ook gek op melkchocolade met butterscotch, etc. Ik heb een periode gehad dat ik regelmatig melkchocolade liet smelten en over een bakje vers fruit heen deed. Dat was toen echt mijn guilty pleasure.

chocolade
Bron

 Buitenlandse keuken
Ik hou heel erg van buitenlands eten. Ik ben hier mee opgegroeid omdat mijn moeder uit Suriname komt en een Surinaams/Chinese moeder had. Ook kookten zij veel Italiaanse gerechten en is dit later ook uitgebreid met andere keukens. Er ging ook een wereld voor me open toen ik voor het eerst in Turkije en Marokko kwam, ik een Antilliaanse vriend kreeg en zelf ook meer ging experimenteren in de keuken. Ik kook eigenlijk heel weinig Hollandse recepten omdat ik de gerechten uit onze buurlanden veel lekkerder vind.

arabisch
Bron

Wat ik helemaal niet lekker vind
Er zijn wat dingen die ik echt niet eet, maar wat dit betreft ligt het bij mij een beetje gecompliceerd. Sommige voedingsproducten eet ik namelijk echt niet los, maar wel als het in een bepaald gerecht verwerkt is. Dit bedoel ik een beetje met mijn gebruiksaanwijzing als het gaat om eten.

- Kaas
Inmiddels weten veel van jullie denk ik al wel dat ik geen kaas lust maar dit is direct een ingewikkeld puntje. 'Bijzondere' kaassoorten zijn sowieso niet aan mij besteed en ik eet kaas nooit op brood of door salades. In warme gerechten vind ik het wel lekker, zoals over de pasta, een tosti of pizza. Ik lust dan gewone kaas, mozzarella en parmezaanse kaas. Andere kaassoorten vind ik niet lekker en eet ik dus ook niet.

kaas
Bron

- Rundvlees
Rundvlees vind ik niet lekker, alleen in de vorm van gehakt. Daar kook ik zelf ook regelmatig mee. Verder zal ik niet zo snel iets bestellen als biefstuk, ossenhaas, etc. Carpaccio en 'rauw' vlees als Filet American vind ik ook niet lekker. Verder ben ik soms wel jaloers op mensen die kunnen genieten van een plateau met allerlei bijzondere soorten ham, worst en paté. Mij maak je daar echt niet blij mee. Soms heb ik dan wel het gevoel alsof ik heel moeilijk ben want op een borrelplank liggen negen van de tien keer dingen die ik allemaal niet lust omdat het vaak een combinatie is van bijzondere soorten worst en kaas.

BBQ
Bron

- Oesters
Oke, ik moet eerlijk bekennen dat ik nog nooit oesters heb gegeten, maar ik vind het er helemaal niet lekker uit zien en de omschrijving die mensen er van eten maakt mij ook niet nieuwsgierig. Ik denk dat ik dat niet zo lekker vind.

oesters
Bron

- Witlof uit de oven
Rauwe witlof in een salade vind ik heel lekker. Zeker met mandarijntjes en een lekker sausje. Dit smaakt alleen wel heel anders dan witlof uit de oven. Vroeger maakten mijn ouders regelmatig witlof uit de oven met ham en kaas. Als kind at ik vooral de topping eraf. Witlof heeft een vrij bittere smaak en daar hou ik niet zo van. Verder vind ik eigenlijk (bijna) alle groenten lekker.

witlof
Bron

- Pure chocolade
Dit past denk ik een beetje in het straatje van de witlof, ondanks dat het heel anders is. Pure chocola heeft ook een beetje een bittere smaak en ik ben meer van het zoete van de melkchocola. Pure chocola vind ik overigens wel lekker als ingrediënt voor bijvoorbeeld chocoladetaart. In recepten wordt meestal niet gekozen voor melkchocola. Eigenlijk weet ik niet waarom, maar ik denk dat dat komt doordat de smaak van pure chocola wat intenser is en dat het beter smelt.

chocola
Bron

- Boerenkool stamppot
Boerenkool vind ik lekker in een smoothie, maar ik ben nooit echt enthousiast geweest over boerenkool stamppot. Vroeger maakten mijn ouders dit weleens maar ik kon me er nooit echt op verheugen. Ik vind de smaak van boerenkool stamppot een beetje te droog, ook als ik er jus bij eet.

boerenkool
Bron

- Dierlijke voedingsproducten als niertjes, lever, etc.
Het klinkt misschien heel vies, maar er zijn genoeg mensen die hier van kunnen genieten. Ingewanden zoals niertjes en lever. Ik moet er echt niet aan denken en ik wil het zelfs niet eens proeven. Ik weet al dat ik dit echt niet lekker vind. Ik heb overigens wel bewondering voor mensen die alles willen en durven te proeven. Ik kan dat zelf niet.

Meer lezen over de redactie en eten? In een eerdere blog deelde ik mijn lievelingseten en wat wij vroeger graag aten. Hier kun je video's zien van een dagje mee eten en kun je mijn eetdagboeken lezen.

Wat vind jij heel erg of juist helemaal niet lekker?

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Thesunwillrise - Vrijdag 25 november 2016 20:03
Wat ik heel lekker vind zijn appels (vooral met kaneel), chocolade met praline, vrijwel alle (losse) groenten behalve bieten, witlof en pastinaak, en ijs

Buiten bieten, witlof en pastinaak heb ik een gruwelijke hekel aan stamppot. Meloen en banaan zijn ook niet aan mee besteed, maar ik zweer dat ik nog nooit iets heb gegeten dat viezer is dan artisjokharten. Dat kan ik gewoon niet doorslikken. Verder ben ik geen groot fan van dingen waar (amandel)spijs in zit, zoals krentenbrood en gevulde koeken.
Ingrid - Vrijdag 25 november 2016 20:13
Heel herkenbaar van die witlof!!
Xx - Vrijdag 25 november 2016 22:39
Herkenbaar van die worst en kaas! Dat lust ik ook niet, vooral lastig op verjaardagen ;-) ik heb ook echt een afkeer voor kaas en overal waar kaas aan gezeten heeft. Gesmolten lust ik het dan weer wel, lekker complex haha, fijn die herkenning :)
Beauutjuhx - Vrijdag 25 november 2016 22:50
Ik heb is een keer een kippen hartje gegeten, dat was mn eerste en laatste keer...
Nikki98x - Vrijdag 25 november 2016 23:11
Leuk om te lezen. Ik moest stiekem een beetje lachen om het volgende: je beschreef eerst dat een borrelplank met worst/vlees en kaas niet aan jou besteed is en vervolgens schrijf je dat je witlof niet kust en daarbij enkele toppunt van ham en kaas opeet. Je gebruiksaanwijzing! Hihi.
Maar zoals ik het tot nu toe op proud en instaan voorbij heb zin komen eet je heel vaak heel erg lekker!
Nikki98x - Vrijdag 25 november 2016 23:12
* kust is natuurlijk lust
En instaan ia instagram (oepss)
Nikki98x - Vrijdag 25 november 2016 23:13
Nouuu en toppunt is topping
(Voortaan typ ik weer op computer ipv mobiel)
Anne 93 - Vrijdag 25 november 2016 23:41
Hm die 'gebruiksaanwijzing wbt vleeswaren" deel ik! Gehakt oke, een braadworstje is ook lekker af en toe maar verder mag je t van mij houden...

Enne die kip, eet je die nu met of zonder bot? :-P
Lost girl - Zaterdag 26 november 2016 09:35
Slakken bah! Ook mijn eerste en laatste keer. Ik ga uit van eerst een keer hebben geproeft om daarna pas te kunnen zeggen of ik iets lust of niet. Anders sla je misschien een keer iets wat je onverhoopt toch lekker blijkt te vinden af. En dat is toch zonde net als bij die sushi. Dus hop Laura, aan de kippenlevertjes hahaha:b
Irene - Zaterdag 26 november 2016 10:19
Leuk om te lezen! At je altijd verse boerenkool of diepvries? Diepvries is wat minder droog vind ik altijd. Vers vind ik het meestal ook niet zo lekker.
Miku - Zaterdag 26 november 2016 15:39
Leuke blog laura! Ik lust vrij veel wel. Ik hou echt niet van bleekselderij en eten dat heel chemisch smaakt. Ik hou daarom niet van de meeste soorten snoep. Ik ben meer van koekjes chocolade en toetjes;). Ik ben ook een zoetekauw maar kan ook erg genieten van een hartige warme maaltijd of een hartig broodje. Frambozen zijn ook mijn favoriete fruit!
Mar - Zaterdag 26 november 2016 20:21
Die witlof uot de oven is zeer herkenbaar. Alleen ik nmoest hem altijd opeten. Mijn moeder maakte het ook altijd met ham en kaas.
Hyomin - Zaterdag 26 november 2016 21:25
als je bij witlof het hart er uit haalt is het niet (zo) bitter meer! :)
Juul - Dinsdag 29 november 2016 08:42
Wat ik wel lekker vind.. is eigenlijk best wel veel.. bijna alle groenten en fruit, chocolade en ijs, pindakaas, gewone kaas, maar ook geitenkaas en feta.. pesto, knoflook, vanalles dus. Qua gerechten vind ik pizza en burritos het lekkerst, maar ook allerlei pastas en dingen met aardappelen en rijst.

Maar er zijn ook best een aantal dingen die ik niet lust, namelijk gerookte vis, rauwe vis, schaal- en schelpdieren, ananas, mango en avocado..