Video: Light producten of niet?

 

In deze nieuwste video gaan we van verschillende producten de light variant en de normale variant geblindoekt testen. We beoordelen de producten, vertellen je welke we lekkerder vinden én we raden welke de light variant is. Als je aan een eetstoornis lijdt heb je vaak de neiging om te kiezen voor zogenaamde veilige light producten. Naast dat het hier gaat om een soort schijnveiligheid, is het ook nog maar de vraag of dit product niet een stuk minder lekker is. Smaken verschillen natuurlijk. Wat is jouw smaak en wat is de smaak van de eetstoornis?

Soms verandert je smaak namelijk als gevolg van de eetstoornis. Ik kan me nog goed herinneren dat ik helemaal dol was op Optimel, cola light, rijstwafels en crackers met in water gebakken appels. Eenmaal hersteld van de eetstoornis kon ik me daar niks meer bij voorstellen. Ik vond die producten helemaal niet lekker meer. Heel bijzonder. Anyway, met deze video willen we niemand iets aanraden of afraden. We willen enkel meegeven: probeer te variëren. Proef bewust, zorg goed voor jezelf en probeer te kiezen voor dat wat je écht lekker vindt, in plaats van dat wat veilig voelt.

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

anoniem - Dinsdag 6 maart 2018 13:17
HIlarisch en leuk bedacht. Ik houd meer van cola light dan andere cola maar dat is gewoon smaak. verder neem ik nooit iets light, behalve als ik weer eens niet oplet met mijn suffe hoofd in de supermarkt en per ongeluk de light versie van iets pak. Maar ik let hier gelukkig helemaal niet op. ik kies gewoon wat ik lekker vind! gelukkig.
ano - Dinsdag 6 maart 2018 13:22
zelf vind ik cola light ook lekkerder dan de gewone versie. maar dit komt omdat ik als kind thuis nooit frisdrank dronk, enkel bij mijn tante een glas cola light. nu drink ik nog steeds niet zo vaak frisdrank, maar als ik het drink vind ik de light het lekkerst.

van yoghurt vind ik mager eigenlijk ook lekkerder, ik houd meer van die frisse en zure smaak dan de zoetere en romigere smaak bij volle yoghurt, dan ga ik liever meteen voor pudding :)

de video veraste mij niet heel erg. light is geen definitie van niet lekker of minder smaak, gewoon een andere smaak en voor sommige mensen zal het lekkerder zijn.
aloe - Dinsdag 6 maart 2018 13:30
heeel leuk gedaan, leuk bedacht en leuk gefilmd.
Abenita - Dinsdag 6 maart 2018 13:57
Heel leuk! :-)
Denise - Dinsdag 6 maart 2018 14:16
Hahahaha, dat hoofd van Irene toen ze vertelde over die chips bij de voetbal wedstrijden :D Geniaal.

Ikzelf geef de voorkeur aan light. Ik drink al keilang light en elke keer als ik gewone cola drink oid heb ik het idee dat het glazuur van mijn tanden valt :P

Is ook een kwestie van gewenning natuurlijk.
LeRose - Dinsdag 6 maart 2018 14:19
Hahaha leuk ik heb dat laatst met cola gedaan en ik moet toegeven dat ik light qua cola lekkerder vind. Daarnaast vind ik pepsi zero cherry lekkerder dan coco cola zero cherry.
Van fanta vind ik het goedkope supermarkt lekkerder en ik vind de gewone variant lekkerder dan light.
Ik merk dan wel dat ik echt luister naar wat ik ECHT lekker vind.
A. - Dinsdag 6 maart 2018 16:18
Hahaha, Scarlet, wat jij over die vanille yoghurt zei herken ik zó erg. Had eerst altijd Optimel (vond ik "heerlijk"), maar Arla is 1000x lekkerder!

Daarentegen vind ik gewone cola niet te zuipen, maar cola light/zero vind ik wel heel lekker!
iesa - Dinsdag 6 maart 2018 16:25
Leuk dat Scarlet ook meedoet!!
anoniem - Dinsdag 6 maart 2018 16:31
Oh..ik ga dit nog kijken maar light is helemaal niet goed voor je!!
Je lichaam heeft veel meer baat bij vollere producten en door light (zoetstoffen etc) krijgt je lichaam verkeerde signalen.

Goed da tjullie hier aandacht aan schenken!
starchild - Dinsdag 6 maart 2018 18:28
een van de dingen die ik sinds een paar weken ander doe is dat ik de gewone variant ontbijtkoek en plakjes kaas pak in plaats van de light. De 'veilige' light producten zijn toch niet zo lekker als ik eerst dacht, Goed op weg? denk het wel.
Irene - Dinsdag 6 maart 2018 20:37
Leuke video meiden! Zeker voor herhaling vatbaar!
Jansje - Dinsdag 6 maart 2018 21:06
Superleuke video en ziet er gezellig uit zo met die tulpen!
Dat van die light dropjes klopt helemaal. Ik eet ze wel omdat ik normale dropjes nog moeilijk vind, maar het zijn eigenlijk net stukjes autoband hihi ;-)

Thanx meiden!
Snoezel - Dinsdag 6 maart 2018 23:21
Ik kan geen Cola Light meer zien. Bah!
britneyangel - Woensdag 7 maart 2018 18:28
leuke video
- - Donderdag 8 maart 2018 22:44
Jammer van de flitsen in dit filmpje. Ik kon nog geen minuut kijken. Hopelijk laten jullie die de volgende keer weg, mensen met epilepsie zoals ik vinden dat niet chill en ik vind jullie filmpjes heel helpend, jammer!
Irene - Team Proud2Bme - Vrijdag 9 maart 2018 07:41
Hee --

Wat vervelend dat je hier last van hebt en heel goed dat je het aangeeft. De flitsen zijn na 30 seconden voorbij, dus vanaf dan zou je het filmpje kunnen kijken. Eigenlijk mis je dan alleen het intro waarin je ziet dat we de boodschappen doen. Hopelijk vind je de rest van de video ook helpend. :-)

Liefs
Dancing.with.shadows - Vrijdag 9 maart 2018 18:13
Ik durf alleen maar cola zero te drinken en van de energy drankjes ook alleen maar sugar free of zero. Ook neem ik altijd rijstwafels mee naar school omdat ik niks anders durf omdat ik dan bang ben dat andere denken van wat heeft die dikzak nu weer mee. Het is nog erger geworden met eten in het openbaar sinds iemand op fb (die ik niet ken) op een reactie van me reageerde en tegen me zei dat ik vast heel veel Macdonalds eet..Ik zou graag alles eten wat ik lekker vind ook in het openbaar maar ik durf het gewoon niet. Ik kies dan voor Light dingen omdat het veiliger voelt voor mezlef en ik niet bang hoef te zijn wat mensen van me denken.
Akke - Vrijdag 9 maart 2018 19:36
Ahhh leuk!

Ik had laatst een keer per ongelijk de light-versie van Griekse yoghurt mee naar huis genomen uit de supermarkt. Dat heb ik wel geweten ... ik had het nog niet eens gezien op de verpakking, maar de volgende ochtend vond ik de yoghurt al zo dun en slapjes en smakeloos. En toen ik na een uur weer honger kreeg, ging ik de verpakking bekijken en was het dus inderdaad een light-versie.

Ikke - Maandag 12 maart 2018 14:08
Een beetje onzin dit. Je kan best eten wat je lekker vind, of het nu light is of niet ;) Light is niet per se slechter. Als je maar niet álles gaat vervangen met light.
Ellie-x - Zondag 22 april 2018 16:57
Leuke video! Ik heb tegenwoordig alleen nog cola light en van de rest de 'gewone' versie. Yoghurt neem ik vaak mager, maar dan neem ik een andere keer weer vla, wat vol is, dus ik ga er best oke mee om denk ik.