Tussendoortjes van Sandra 2

 

In deze blog laat ik je weer eens zien wat ik zoal tussendoor eet. Ik wissel hier graag in af en eet de ene keer lekkere koekjes en de andere keer eet ik snel even een appel of iets dergelijks. Dit wisselt per dag en hangt ook af van waar ik op dat moment ben of waar ik zin in heb. Ik hoop dat je het leuk vindt om deze blog te zien en te lezen en dat je er misschien wat inspiratie en/of motivatie uit kunt halen. Mocht je nog vragen hebben naar aanleiding van deze blog, laat het dan gerust weten in de reacties.

Maandag
Vandaag eet ik een schaaltje kruidnoten. Het maakt me echt niet uit dat het nog geen december is, ik eet ze lekker nu al. Deze zijn van Bolletje en het zijn bakkerskruidnootjes, die zijn net wat kleiner dan de gewone kruidnoten. Ook hebben ze een iets andere smaak en lijken ze wat harder. Ik vind ze in ieder geval lekker smaken. 

Dinsdag
Vandaag nam ik een schaaltje yoghurt met appel en kaneel tussendoor. Lekker makkelijk en ook gezond. Als ik dit eet, word ik meestal ook aangestaard door Pebbles omdat ze heel graag stukjes appel wil. Een beetje ongemakkelijk... ;).

Woensdag 
KinderBueno's blijven zo lekker! Vandaag at ik er weer eens één, of eigenlijk twee, omdat er twee van die dingen in zo'n verpakking zitten. Ik koop deze soms als ze ergens bij de kassa liggen, bijvoorbeeld als ik boodschappen doe of als ik op het station ben, bij de AH To Go. 

Donderdag 
Vandaag iets simpels: twee mandarijnen als tussendoortje. Rond deze tijd van het jaar zijn mandarijnen meestal weer erg lekker en daarom heb ik ze ook regelmatig in huis. Eén mandarijn vind ik te weinig, dus ik eet er eigenlijk altijd wel twee. 

Vrijdag
Vandaag werkte ik op kantoor. De verleiding om onderweg even te stoppen bij de AH To Go is dan altijd behoorlijk groot. Dit keer kocht een mueslireep van Eat Natural. Ik koop dit niet zo snel en ook niet heel vaak omdat ik deze repen eigenlijk gewoon te duur vind, maar zo nu en dan moet het wel kunnen. 

Zaterdag
Vandaag had ik in de avond afgesproken met twee vriendinnen. We aten samen en 's avonds dronken we nog wat. De vriendin bij wie we thuis waren, had deze koekjes van Verkade gekocht en hier hebben we er allemaal een paar van op. Ik had zulke koekjes al heel lang niet gegeten, maar ze waren eigenlijk best lekker!

Zondag
Vandaag pakte ik thuis alvast iets te eten om mee te nemen voor onderweg, omdat ik een tijdje in de trein moest zitten. Ik koos voor twee mandarijnen en twee plakjes ontbijtkoek. Niet heel bijzonder, maar wel gewoon prima om tussendoor even te eten als ik trek krijg. 

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

laraB11 - Zaterdag 4 november 2017 10:13
Soms eet je maar 1 tussendoortje. Terwijl ik dacht dat je er eigenlijk 3 per dag zou moeten eten...
Team Proud2Bme - Zaterdag 4 november 2017 12:45
We laten in deze blog enkele tussendoortjes zien (eentje per dag), dus niet alle tussendoortjes van de hele week. Zie alle voorgaande tussendoortjes blogs. No Worries, wij eten allemaal voldoende tussendoortjes en soms wel meer dan drie per dag ;)
laraB11 - Zaterdag 4 november 2017 13:14
Aaah gelukkig :)
Het was me gewoon niet meteen duidelijk.
Kruidnoten heb ik ook net ontdekt (in België zijn ze iets mindere populair dan in Nederland, maar ze liggen nu eindelijk volop in de rekken :) )
Het was ook niet de bedoeling om er een 'eetgestoorde' reactie van te maken en ik besef ook wel dat het normaal is om soms eens wat meer of minder tussendoortjes te nemen, maar dit wringt soms nog wel. Ik volg nu een eetlijst met 3 tussendoortjes per dag, daarom mijn vraag.
Maar zulke blogs mogen er meer komen hoor ;)
Ik vind ze echt supertof!!!!
En het zet me ook aan om nieuwe gerechtjes en tussendoortjes uit te proberen en die vervelende gedachten los te laten.
Liefs
Lara
*** - Zaterdag 4 november 2017 13:39
Er staat nergens dat dat haar enige tussendoortje die dag was. En daarbij komt nog dat mensen zonder eetstoornis variëren met het aantal tussendoortjes. De ene dag eten ze er geen, de andere dag 6. De ene dag eten ze een stukje fruit, de andere dag nemen ze in de namiddag 2 tussendoortjes omdat ze pas laat avondeten of nemen ze 's avonds gewoon de hele zak nootjes ipv een kommetje. Als je herstelt van een eetstoornis is het belangrijk om die 3 tussendoortjes aan te houden. Maar dat is echt niet iets wat je de rest van je leven moet doen als je vrij met eten kan omgaan.

Ow en Sandra, jouw keuze van koekjes ... Doet me er aan herinneren dat ik die Eat Natural heel lekker vind, dat Kinder Bueno zo'n lekkere koek was die ik thuis niet kreeg maar eenmaal op kot zelf vaak kocht en dat Spritskoekjes een favoriet waren als kind. Misschien moet ik de koekendoos hier maar eens aanvullen. :)
Erin - Zaterdag 4 november 2017 18:15
'op kot'. Ik weet wat het betekend maar het klinkt zo raar, alsof je een schaap bent.
Ziva - Zondag 5 november 2017 10:00
Stiekem krijgen we als we onze hogere studies beginnen in België een schaap waar we dan mee gaan samenwonen. We moeten toch iemand hebben die ons bed warm houdt? ;)
*** - Zondag 5 november 2017 13:55
Haha, ik vind 'op kamers' huist raar klinken. Alsof je dan plots in meerdere kamers gaat wonen. Ik woonde thuis al in een kamer hoor. :D Of wonen jullie in Nederland thuis in de stal en krijgen jullie pas een kamer als je naar de unief gaat? ;-)
Lost girl - Zaterdag 4 november 2017 10:34
Ik denk dat ze er gewoon eentje per dag laat zien. Anders moet je heel veel foto's nemen of al je tussendoortjes op een foto bij elkaar zetten. Ik denk dat het erg afhangt van waar je zin in hebt op dat moment. Tenminste dat doen mensen die geen eetstoornis meer hebben geloof ik.
Honeychild - Zaterdag 4 november 2017 11:12
Voordat er weer een hele discussie losbarst, even paar 'reminders'. Zoals Sandra zelf al aangeeft, de ene dag is de andere niet, en wanneer je geen eetstoornis hebt eet je de ene dag wat meer en de andere dag wat minder. Ga jezelf niet vergelijken met anderen, maar doe wat voor jou nu goed is en wat jou helpt om te herstellen. Als dat betekent dat je nu een eetlijst volgt met 3 tussendoortjes, dan is dat gewoon goed, en als je een eetlijst volgt met minder of meer tussendoortjes, dan is dat ook goed. Iedereen is anders en heeft een andere behoefte.
Dianne - Zaterdag 4 november 2017 11:23
Bedankt voor de blog Sandra! :D heerlijk de manderijntjes nu weer he!! Jammm
A. - Zaterdag 4 november 2017 12:07
Ik heb laatst ook weer spritsen herontdekt! Heerlijk vind ik ze. En ik eet ook al sinds september kruidnoten. Hoe eerder, hoe beter, wat mij betreft. :-)
k - Zaterdag 4 november 2017 13:50
Heel motiverend om jullie tussendoortjes ook te zien.
Ik twijfel zelf namelijk vaak of het oke is om vaker chocolade als tussendoortje te eten of andere koekjes.
Ik beperkt mezelf met het max aantal kcal dat een tussendoortje mag bevatten, hierdoor mis ik zoveel lekkere dingen.
Jullie helpen echt om deze uitdaging aan te gaan,
Lusi - Zaterdag 4 november 2017 14:39
Ik wil NU een Kinder bueno ='). Die zijn echt heel lekker. (net als die Kinder chocolaatjes: die reepjes). Sowieso lekkere dingen!
Anne-Maria - Zaterdag 4 november 2017 16:35
Leuke blogs vind ik dit. Kinderbueno, ik vind die dus echt niet zo lekker, heb het gevoel dat ik de enige ben hier, hihi.
aloe - Zaterdag 4 november 2017 20:36
leuk om te zien! ja ik ga ook weer eens mandarijnen eten, als ze lekker zijn zijn ze lekker. Maar soms zijn zo ook echt heel vies;)
Lost girl - Zaterdag 4 november 2017 21:05
@erin, hahaha ik denk daar ook altijd aan. Rare benaming eigenlijk. Net als frietkot, zo zeggen jullie Belgen dat toch ook?
Ziva - Zondag 5 november 2017 09:58
In mijn buurt zeggen we eerder: naar de frituur gaan. :) Frietkot hoor ik ook wel eens maar minder in de omgeving waar ik woon.
E - Zondag 5 november 2017 02:57
Lekkere tussendoortjes en zo gewoon☺
Ik vind die ouderwetstere/traditionele koekjes eigenlijk heel lekker.Het is niet voor niets dat ze zo lang al worden gebakken.
Ik ben niet zo voor mandarijnen,maar ik kocht laatst de wat duurdere in plaats van die in een netje,die duurdere smaken ECHT heerlijk,(of ik bofte).
Fiona - Zondag 5 november 2017 11:04
Hmmm ik zou met plezier mee eten met jouw tussendoortjes, die zijn echt stuk voor stuk super lekker. Die Eat Natural is echt mijn favoriet, en Kinder Bueno is al een topper sinds mijn kindertijd! :)
Lott - Zondag 5 november 2017 23:43
super leuk je blog! goed voor nieuwe ideetjes :-)
T - Dinsdag 7 november 2017 10:46
Ik ben helemaal verslaafd aan de chocolate chip cookies (cranberry-witte chocola) van de appie! Van meer dan twee word je wel echt misselijk helaas.

Ik wil graag aankomen op een gezonde manier dus weet niet of ik beter dit kan eten als tussendoortje of bijvoorbeeld liga evergreen krenten.. Iemand tips? Ik zag namelijk dat jij ook gewoon kinderbueno eet!