Tussendoortjes van Phoi Cai 3

 

Sinds ik kinderen heb, pak ik een stuk regelmatiger een tussendoortje omdat zij ook in de ochtend en middag een tussendoortje krijgen. Elke dag een stuk fruit is niet te missen, maar tijdens het andere momentje mag het voor mij vooral lekker zijn. Het is voor mij niet alleen even een boost van energie, maar ook een momentje van rust en genot. 

collage

♥ Maandag
Vandaag ging ik met Romy kruidnootjes bakken. De Sint was weer in het land en ik had nog een mix voor kruidnoten over. Het is simpel uit een pakje, maar wat ruikt je huis er lekker door! De kruidnootjes waren uiteindelijk groter geworden dan de bedoeling was, maar ze smaakten er niet minder lekker door. In de middag hebben we ze samen opgesnoept als tussendoortje en ik had daarnaast nog wat extra karamelpepernoten. Die blijven mijn favoriet! 

kruidnoten

♥ Dinsdag
Vandaag koos ik mijn tussendoortje op basis van trek. Ik werkte deze middag, dus had de ruimte om even iets te pakken waar ik tussen het werken door van kan genieten. De keuze was snel gemaakt; het werd vandaag Toffifee. Het blijft één van mijn favoriete chocolaatjes!

toffifee

♥ Woensdag
Ik kreeg vandaag bezoek van een vriendin en zij nam wat lekkers mee voor bij de koffie. Dit keer koos ze voor appelflapjes. 

appelflap

♥ Donderdag
In de avond kreeg ik van mijn mams een lekker toetje dat ik nam als avondtussendoortje. Wij noemen het een zoete soep, omdat je het warm eet en het vaak gezoet is met kokosmelk of suiker. Dit keer was het een zoete soep met rijpe bananen, cassave, tapioca en kokosmelk. Het klinkt misschien niet zo lekker, maar het is echt heerlijk!

zoete soep

♥ Vrijdag
Een snel tussendoortje is op zo'n gehaaste dag echt de uitkomst. Na een drukke ochtend en middag was ik net op tijd om de meiden naar bed te brengen zodat ze thuis konden slapen. Ik kroop ook even in bed en nam deze koekjes met krenten. 

koekjes

♥ Zaterdag
Vrijdag had ik een 'To good to go'-box gehaald bij een bakker in de buurt. Het is altijd maar de vraag wat er in zit. Naast brood zat deze cake er in, dus dit nam ik vandaag als tussendoortje. Het nadeel van een dergelijke box is dat de producten eigenlijk niet lang meer houdbaar zijn. Wat in dit geval geen straf was, want de cake was heerlijk. Ik nam een lekkere plak cake bij mijn kop thee.

zaterdag

♥ Zondag
Ik begon én eindigde deze week met het bakken van iets lekkers. Vandaag werd er appeltaart gemaakt en versgebakken appeltaart is natuurlijk wel het lekkerste! Zo ongeduldig als ik was, sneed ik er stukjes uit zonder dat het goed afgekoeld was. Hierdoor viel het behoorlijk uit elkaar. Maar op deze foto zag het er nog wel erg lekker uit.

appeltaart

Wat neem jij graag als tussendoortje op dit moment?

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

ann - Zaterdag 14 december 2019 14:23
Leuk om te lezen! Die zoete soep klinkt lekker!
Phoi Cai - Proud2bme - Zaterdag 14 december 2019 22:21
Dat was het zeker!

Liefs
Saskia - Zaterdag 14 december 2019 14:51
Ik eet eigenlijk elke dag wel iets van fruit. En als ik zin heb in wat lekkers ga ik nu vooral voor het overgebleven Sinterklaassnoepgoed!
Phoi Cai - Proud2bme - Zaterdag 14 december 2019 22:20
Hihi daar zullen we de komende dagen ook nog wel van smikkelen ;) Maar gelukkig is dat ook geen straf!

Liefs
Aine - Zaterdag 14 december 2019 15:18
Hey Phoicai wat een leuke blog. De ene dag ga ik voor producten als milkbeak, evergreen en sultana. De andere dag ga ik voor iets meer spannend zoals gevulde speculaas of chips. Ene dag lukt het me beter als de andere.
Phoi Cai - Proud2bme - Zaterdag 14 december 2019 22:21
Dank je, Aine! Begrijpelijk dat het de ene dag beter lukt dan de ander. Des de belangrijker het te blijven proberen en jezelf hierin uit te dagen. Je kan het :)

Liefs
Anoniem - Zaterdag 14 december 2019 16:14
Wat knap dat je gewoon tussendoortjes neemt, ik heb op me eetlijst ook tussendoortje erbij grekegen en ik vind dat zelf best moeilijk. maar ik heb het gedaan :) Maar deze blogs zijn heel helpend, dan weet ik dat het gewoon normaal is om een liga of een sultana als tussendoortje te doen.
Phoi Cai - Proud2bme - Zaterdag 14 december 2019 22:22
Heel herkenbaar dat het niet altijd even makkelijk is. Maar als ik het kan, kan jij dat ook. Knap hoe jij dit aan gaat en het wel doet. Ik hoop dat je stapje voor stapje meer vrijheid krijgt in het nemen van de tussendoortjes.

Liefs
E. - Zondag 15 december 2019 12:44
Wat een lekkere tussendoortjes.
De zoete soep lijkt mij zo lekker.Kan je het ook met ander fruit dan banaan maken?
Ik vind tussendoortjes blijvend moeilijk helaas, maar zoiets als zon soep lijkt mij wel fijn om te nemen.
Phoi Cai - Team Proud2bme - Dinsdag 17 december 2019 14:08
Ik denk dat het best kan met fruit die je goed kan koken zonder dat het uit elkaar valt. Ik heb het zelf nog nooit geprobeerd, dus ben benieuwd naar het resultaat als je het zou proberen!

Liefs
Vioow - Maandag 16 december 2019 10:44
Ik neem tussendoortjes als fruit en noten meestal in de ochtend samen met mijn kids en in de middag is het tijd om de snoep/koek la te neuzen wat we hebben. Meestal neem ik dan een koek of wat snoepjes. Als avond tussendoortje vind ik een kwark met bijvoorbeeld warme appel met kaneel heel lekker.
sunny - Maandag 16 december 2019 15:13
wil je het recept met ons delen voor die zoete soep? klinkt zooo lekker
Phoi Cai - Team Proud2bme - Dinsdag 17 december 2019 14:07
Zeker! Het is ook echt een aanrader ;)

Eerst wel je een paar lepels tapioca in water. Ondertussen schil je de cassave en snij je dit in grove stukken. Vergeet niet de kern te verwijderen omdat dat nogal hard en droog kan zijn. Dit kook je in een pan met water waarbij de cassave ongeveer 2 cm onder water ligt. Wanneer dit zacht is (het hoeft niet uit elkaar te vallen), kook je de tapioca en rijpe bananen mee. Deze snij je daarvoor ook in stukken van ongeveer 3-4 cm. Voeg op smaak suiker toe wanneer. Als de tapioca ook zacht is, maak je het geheel af met een klein pakje kokosmelk. Door de kokosmelk wordt het geheel wat wateriger, maar als het nog te dik is, kan je wat water toevoegen om het losser te krijgen. Geniet ervan!
Anoniem - Woensdag 18 december 2019 16:31
Klinkt echt lekker yummy, :) jammer dat ik dat nog niet aandurf als tussendoortje. maar ik zeg elke dag tegen me zelf eten is goed voor je, ik moet me zelf dwingen om te eten maar het lukt aardig nu heb ik als tussendoortje een milkbreak heerlijk is dat van Liga maar ik moet er binnenkort weer iets bij en ik durf dat niet het gaat te snel helaas in me hoofd, :( maar ik heb ook niet echt goede hulpverlening.. ze helpen me totaal niet ik doe het zonder hulpverlening en met proud2bme,, als jullie tussendoortjes op de site zetten wat jullie nemen helpt wel voor om poistief te zijn naar eten toe. Dankjullie wel zonder jullie ben ik nooit zo ver gekomen.
Anne - Donderdag 19 december 2019 07:07
Je bent goed bezig! Soms (heel vaak) moet je echt tegen je "gevoel" in gaan, of je hoofd misschien, en dat is knap moeilijk, maar dapper! Het voelt ook niet altijd als goed gedaan, maar het is het wel!
Elke stap die je doet is een stukje vrijheid winnen en soms voelt dat ook niet eens fijn, maar het went wel en je wereld wordt steeds wat opener en veiliger. šŸ™‚
Em - Zaterdag 21 december 2019 17:19
Is 1 tussendoortje niet wat weinig op een dag?
Op de eetlijsten staan er altijd meer dus dit triggert nogal...
Phoi Cai - Proud2bme - Zaterdag 21 december 2019 17:46
Hoi Em!

Ik neem zeker niet maar 1 tussendoor op een dag. Zoals ik in de inleiding ook omschreef, pak ik sowieso elke dag een stuk fruit en het bovenstaande als wisselende tussendoor op een dag. De meeste avonden heb ik ook nog graag wat zoets in de vorm van een toetje of ijs en soms pak ik nog wat lekkers tussendoor als ik trek heb. Dit is slechts een greep uit de tussendoortjes die ik dagelijks neem ter inspiratie.

Liefs!
Em - Zondag 22 december 2019 12:49
Ah okƩ
Dankjewel voor je toelichting ā¤ļø