Tivall vegetarische vleesvervangers review

 

Al jaren eet ik vegetarisch. In tegenstelling tot mijn moeder houd ik erg van vleesvervangers, zoals groenteschijven en kaasburgers. Nu was ik een van de gelukkigen die van Tivall 4 producten op basis van groenten mocht uittesten! Ik heb gekozen voor de Toscaanse Carré, de Paprika Kaasrondo, Griekse Rondo en de Broccoli Kaascarré. Ik zal jullie laten weten wat ik ervan vond.

tival vegetarische vleesvervangers

Ik heb van alle 4 de producten een stuk geproefd, zodat ik goed kon vergelijken. Als 'strenge' vegetariër kan ik er ook bij zeggen dat de kaas in deze producten vegetarisch gestremd is, voor mij dus een dik pluspunt! De producten kun je bakken in de oven, of bakken in de pan. Ik heb ze zelf in de pan gebakken, aangezien het erg warm is en ik de oven graag uit laat nu.

tival vegetarische vleesvervangers

De Toscaanse Carré bevat een mix van zongedroogde tomaat, (vegetarische!) kaas en pesto. De korst van deze, maar ook de andere vleesvervangers, is lekker knapperig, en de binnenkant lekker zacht. De tomaat was duidelijk te proeven, het had iets weg van tomatenketchup vond ik. Dit maakt hem een beetje zoet. Zelf houd ik erg van deze smaak, ik vind hem erg lekker.

tival vegetarische vleesvervangers

De Broccoli Kaascarré bevat niet alleen broccoli, maar ook bloemkool en prei. Dit weet ik omdat het op de achterkant staat, maar eigenlijk proefde ik vooral de broccoli en de kaas. Er zitten 2 soorten kaas in. Hij smaakt precies zoals de titel aangeeft: naar broccoli en kaas. Op zich vond ik hem ok, maar de smaak was wel een beetje vlak. Van mij hadden er wat meer kruiden in gemogen om het wat spannender te maken, ik vond hem wat aan de saaie kant, maar al met al wel goed te doen.

tival vegetarische vleesvervangers

De Griekse Rondo bevat groenten zoals courgette, ui, tomaat, paprika en prei met (Deense) kaas, roomkaas en olijven. De olijven vind ik duidelijk te proeven, en maken hem wat zurig. Zelf houd ik erg van olijven, dus ik houd van deze smaak. Mijn moeder houdt totaal niet van olijven en vond hem dan ook te zuur. Van mij had het ook net wat minder zurig mogen zijn, maar ik vond hem toch lekker.

tival vegetarische vleesvervangers

En als laatst, de Paprika Kaasrondo bevat natuurlijk paprika (en ui) en verschillende kaassoorten zoals gewone verse kaas, blauwschimmelkaas en Deense kaas. Ook hier was het hoofdingrediënt, de paprika, goed te proeven. Dat maakte hem ook lekker zoet, en ik vond hem ook erg lekker gekruid. Hoewel mijn moeder vrijwel nooit 'vegetarische burgers' eet is dit wel haar favoriet, omdat hij volgens haar het 'hartigst' is.

Zelf vind ik de Toscaanse Carré het lekkerst. Deze combineert namelijk smaken waar ik van houdt: zoet, zuur en lekker gekruid. Daarna de Paprika Kaasrondo, die ook lekker zoet was. Op nummer 3 zou ik de Griekse Rondo zetten, omdat die net wat minder zuur had gemogen, en als laatst de Broccoli kaascarré, vanwege de ietwat saaiere smaak. Vooral de Toscaanse Carré en de Paprika Kaasrondo zou ik zeker nog eens halen, maar ook de andere 2 vind ik prima te doen!

Ik vond het erg leuk om ze te proberen en mijn mening te mogen geven. Hopelijk vonden jullie het ook leuk mijn review te lezen.

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Ik - Donderdag 18 juli 2013 13:42
Ik vond de Griekse rondo ook altijd erg lekker, maar ik kan hem nergens meer vinden bij de Albert Heijn :(
robine - Donderdag 18 juli 2013 13:44
Lekkerr
xxx - Donderdag 18 juli 2013 13:50
tof ideetje om dit op proud te zetten, mensen die vegetarisch eten hebben zo ook meer keuze ;)
Evelien - Donderdag 18 juli 2013 13:57
Ik denk dat er veel verwarring is over vegetarisch eten, want vegetarisch/veganist zijn betekent echt niet alleen maar vleesvervangers. Elke dag vleesvervangers eten is niet gezond en past niet in een volwaardig vegetarisch menu. Wilde ik even kwijt.
Chananja - Donderdag 18 juli 2013 13:58
Spinaziekaasrondo is het allerlekkerst! De Toscaanse carre vind ik ook lekker :-)
Meisje14 - Donderdag 18 juli 2013 14:04
Leuk met de foto's van de binnenkant!
Colour - Donderdag 18 juli 2013 14:22
Oooeeeh lekker!! Ben gek op de toscaanse variant...jammie.
Zelf ben ik overwegend vegetarisch...
Ik eet wel vlees, maar liever niet.
groentetuin - Donderdag 18 juli 2013 14:32
Will je de vegetarische producyen van de lddl/aldi eens testen
Vooral die falafel?
ano - Donderdag 18 juli 2013 14:46
@evelien, vleesvervangers mogen echt wel iedere dag gegeten worden hoor, je moet alleen een beetje kijken welke je neemt. het is juist gezond om vleesvervangers te eten doordat er vaak vitamine b12 en ijzer aan toegevoegt word, hier hebben vegetariërs en veganisten vaak een tekort aan. het is echter inderdaad niet nootzakelijk om iedere dag een vleesvervanger te nemen, net zoals iedere dag vlees eten ook niet nodig is. eieren, noten en bonen zijn ook een prima vervanger voor vlees.
mimi - Donderdag 18 juli 2013 15:07
oe jammie,vind ze allemaal erg lekker.
Ellie - Donderdag 18 juli 2013 15:10
Leuk, een review voor vega's! Ik vind ook de toscaanse carré het lekkerst, al heb ik de broccoli-kaascarré nog nooit geproefd..

@evelien of elke dag vleesvervangers eten ongezond is weet ik niet, maar je hebt wel gelijk dat vegetarisch eten meer is dan alleen vleesvervangers. Ik eet vaak kaas of ei, maar ik weet ook dat er combi's zijn met bepaalde bonen en granen die vlees vervangen.
Charlotte - Donderdag 18 juli 2013 16:25
Hmm, die toscaanse carré lijkt me echt lekker!
BeBeautiful - Donderdag 18 juli 2013 16:30
Vraagje: welke binnenkant is welke naam?
Lot1995 - Donderdag 18 juli 2013 17:02
ik heb ze ook mogen proberen ipv griekse had ik de provençaalse carré die zkr aan te raden is als je van provençaalse kruiden ed houdt
Megje - Donderdag 18 juli 2013 20:03
@BeBeautiful
Bij zowel de 1e als de 2e foto van links naar rechts: de Griekse Rondo - Toscaanse Carré - Broccoli Kaascarré - Paprika Kaasrondo
Bij de 3e en de 4e ligt de Griekse Rondo ook weer voorop. Die is te herkennen aan de stukjes olijven er in.

Liefs!
S - Donderdag 18 juli 2013 20:23
Ik ken ze allemaal, Toscaanse is inderdaad de lekkerste
Anoniem - Donderdag 18 juli 2013 22:00
Leuke revieuw!
Klein vraagje: bedoel je met 'vegetarische' kaas, dat dit kaas zonder dierlijke producten is? Veganistisch dus?
R. - Donderdag 18 juli 2013 22:19
Ik denk dat ze vegetarisch stremsel bedoeld. Veel kaas is namelijk gestremd met gewoon stremsel en dat komt uit de maag van dode kalfjes.

De paprika kaasrondo lijkt me erg lekker en ga ik binnenkort eens proberen.
Cath - Donderdag 18 juli 2013 22:36
Super leuke review! Creatief gedaan met de foto's van de binnenkant van de burgers! Heb gelijk zin om ook andere burgers te proberen dan de standaard groentenburgers.
L. - Donderdag 18 juli 2013 23:20
Leuk! Zelf at ik als vegetariër de eerste jaren niet zoveel vleesvervangers, maar ik begin ze nu steeds lekkerder te vinden!

Falafel en vega balletjes van de AH vind ik ook erg lekker, en is ook geschikt voor 'strenge' vegetariërs!
Megje - Vrijdag 19 juli 2013 07:21
@anoniem
Ik bedoel inderdaad vegetarisch gestremde kaas. In kaas die niet vegetarisch gestremd is zit stremsel uit de maag van een kalfje, in vegetarische kaas zit plantaardig stremsel. Verder is en smaakt de kaas gewoon hetzelfde want de melk ed is gewoon hetzelfde. De meeste biologische kazen, bijvoorbeeld van AH puur & eerlijk, zijn vegetarisch gestremd, en Leerdammer trouwens ook.
Veganistische kaas bestaat ook maar dat is echt iets anders (ik ben ook veganist geweest namelijk).

Bedankt voor jullie positieve reacties allemaal!

Liefs
justme00 - Vrijdag 19 juli 2013 07:42
deense kaas in een Griekse variant haha, das dan wel weer een beetje jammer ;)
sneeuwwitje1 - Zaterdag 20 juli 2013 15:20
heel goed review! vooral omdat je aangeeft waar jouw smaak-voorkeur ligt. Omdat ik zelf ook idd van ketchup (mm dat kan ik echt overal bij eten) en olijven hou denk ik echt dat ik precies dezelfde vleesvervangers lekker ga vinden!
Ben nu vooral heeel benieuwd naar de toscaanse carré dus zal m zeker meenemen de volgende keer dat ik bij de appie ben!
Minnie - Zaterdag 20 juli 2013 17:22
Ik ben het helemaal eens met jou! De toscaanse is ook mijn favoriet en de broccoli zit inderdaad weinig smaak aan. :)
marga - Vrijdag 29 juli 2016 15:17
Ik kan al tijden de broccoli kaascarré niet meer vinden bij AH. Graag weer in het assortiment opnemen!!!
Elisa - Zondag 21 augustus 2016 13:21
Willen jullie een revieuw schrijven over de nieuwe vegatarische producten ?