The Egg Store: ei hoort erbij
The Egg Store is de place to be in Haarlem voor iedereen die graag buiten de deur ontbijt, op zoek is naar een relaxte werkplek of zin heeft in een boozy brunch of healthy lunch waar eieren de hoofdrol spelen. The Egg Store is een all day breakfast concept waar eggs any style worden geserveerd, zeven dagen per week. Het idee is afkomstig van het late opstaan op zondag, wanneer je zin hebt in een eitje maar dat nergens meer te krijgen is. Bij The Egg Store maakt het niet uit op welk tijdstip van de dag je een eitje eet.
Op het menu
De menukaart bestaat uit verschillende eiergerechten zoals de Roast Slicer, een brioche belegd met pulled chicken, koolsla, huisgemaakte cocktailsaus en een perfect spiegelei on top. Voor The Egg Store zijn eieren rock & roll in de keuken en dit is terug te zien in de diversiteit aan gerechten. Voor de gerechten worden uitsluitend Nederlandse vrije uitloop eieren gebruikt.
Net als voor het interieur, haalt The Egg Store haar inspiratie voor de gerechten uit New York, Londen en Berlijn. Bij The Egg Store is het niet alleen genieten van allerlei soorten eiergerechten, er zijn ook verse sappen, home made limonade en Bloody Mary's om de eggsperience compleet te maken!
De ei winkel
The Egg Store is een oase van licht met aan de voorkant uitzicht over het Spaarne in Haarlem. Het is nog goed te zien dat het pand voorheen een autogarage was. Diverse elementen en vooral de muren zijn bewust in de oude staat gehouden om de underground look en feel te benadrukken. Inspiratie voor het interieur komt uit New York: stoer, industrieel, groots maar sfeervol. De materialen die zijn gebruikt bij het inrichten van het restaurant stralen dit uit. De combinatie van hout, steen, leer en grote groene planten vormen samen een geheel en maken het plaatje compleet. The Egg Store is een stoere tent waar aan meer is gedacht dan alleen aan goed eten! The Egg Store vind je op de Turfmarkt 26 in Haarlem! Wat vind jij van dit concept?
The Eggstore Haarlem from Edy Palma on Vimeo.
Zelf eet ik als vleesvervanger regelmatig een ei. Gebakken met kaas of gebakken met juist wat suiker. Of gewoon gekookt met wat peper en zout. Op toast met avocado, een beetje mayo en wat peper en zout vind ik ook erg lekker.
En hoe eet jij graag je ei?