Snoepwinkel Papabubble in Amsterdam

 

Een tijdje geleden bezocht ik op een zaterdagmiddag het mooie Amsterdam. Ik liep wat straatjes door richting het Waterlooplein en ontdekte allerlei leuke winkeltjes. Een van de winkeltjes waarover ik enthousiast werd was Papabubble, een snoepwinkeltje met wel een hele bijzondere soort snoep. De snoepjes worden in de winkel verkocht, maar ook gemaakt en zijn heel bijzonder. Ik zal je hier onder laten zien hoe ze eruit zien en wat ze zo bijzonder maakt.

Papabubble

Alle snoepjes bij Papabubble zijn handgemaakt en uniek. Dit komt doordat er geen machines aan te pas komen en de snoepjes in de winkel gemaakt worden. De snoepjes zijn hard en verkrijgbaar in echt alle smaken die je maar kunt bedenken. Van aarbei tot framboos, cola tot drop en van gember tot rozemarijn.

papabubble amsterdam

Niet alleen de smaakt maakt de snoepjes bijzonder, Papabubble verwerkt ook allerlei leuke motiefjes, letters of voormen in de snoepjes zelf. Die zijn piepklein, maar heel gedetailleerd. Je kunt zelfs snoepjes laten maken met jouw eigen tekst of afbeelding. Alles is dus mogelijk qua smaak én vormgeving. Er zijn ook lollies en vierkante zuurtjes te koop.

papabubble

In de winkel kun je zien hoe alles gemaakt wordt. Als je geluk hebt, zie je iemand van Papabubble bezig die de snoepjes aan het maken is. De snoepjes bestaan uit eenvoudige ingrediënten, maar zijn niet zo eenvroudig te maken. Ze worden door verwarming in de juiste vormen gebracht. Heel bijzonder om te zien. In de video hieronder zie je goed hoe dit proces verloopt.

Degene met wie ik samen was in de winkel kocht gember zuurtjes en die heb ik dus geproefd. Heel erg lekkere snoepjes die wel hard, maar niet te hard zijn. Ik vond alleen al het winkeltje ontzettend leuk, dus het is zeker de moeite waard om er eens leuke snoepjes te kopen. Leuk om als cadeautje te geven, een kijkje te nemen als je in Amsterdam bent of zelf lekker van te snoepen tussendoor.

papabubble amsterdam

Papabubble zit in Amsterdam in de Staalstraat op nummer 16. Dit is aan te lopen vanaf Centraal Station. Je kunt ook online snoepjes kopen en bestellen met jouw eigen ontwerp via www.Papabubble.nl

Heb jij deze winkel al eens bezocht of lijkt het je leuk?

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Aine - Woensdag 10 december 2014 19:35
Oh WOW daar ga ik dus echt wel naar toe binnenkort. Ben echt een suiker junk en vind snoep gewoon lekker, ook al deelt mijn eetstoornis die mening niet. Te gek Nouska!
Maanmeisje - Woensdag 10 december 2014 19:57
Mooie snoepjes! Bijna zonde om op te eten ;-).
Eva - Woensdag 10 december 2014 21:25
Supertoffe winkel! Ze hebben ook een vestiging aan de Haarlemmerdijk. Ik heb er voor mijn studie een klein filmpje over gemaakt, hoe het snoep wordt gemaakt. Helemaal leuk zijn hun snoepjes voor speciale gelegenheden, zoals de kerst. Ze maken zelfs kerstmannetjes. Erg bijzonder ook om je eigen snoepjes te laten maken, kost wel wat, maar lijkt me wel leuk voor een verjaardag of een ander feest.
lucy - Woensdag 10 december 2014 22:29
Ah ik ken het winkeltje ja! Heb er alleen nog nooit wat gekocht xd
LittleJ - Donderdag 11 december 2014 04:15
Die snoepjes zien er op zich wel heel mooi en bijzonder uit, maar ze lijken me echt totaal niet lekker. Ik houd niet zo van snoep, al helemaal niet als het van dat ouderwetse, harde snoepgoed is.
Maar nogmaals: ze zieb er wel grappig uit.
ano - Donderdag 11 december 2014 06:49
aaaaaaaah nouska je jas ♥

jammer dat hij zo ver is, maar in brugge hebben ze een soort van mini versie haha
ingrid visser - Zondag 7 januari 2018 19:47
wat een onwijs leuk winkeltje!!
onze dochter houd haar werkstuk over snoep en door info te zoeken op google kwamen we bij papabubble terecht. afgelopen vrijdag op naar Amsterdam.
wat geweldig we hebben een heel proces van het snoepje maken mogen zien. van het koken van het mengsel tot het op smaak en op kleur brengen.
een tulp werd er gemaakt wat een knap iets en wat gaaf om te zien hoe dit zo'n heerlijk snoepje wordt! onze dochter was ook zo enthousiast dat ze haar spreekbeurt nu ook over snoep wil gaan houden! wij komen zeker nog een terug