Picknicken in de zomer

 

Het is nu het ideale weer om lekker te gaan picknicken. Misschien deed je dit vroeger met je ouders of vorig jaar nog met vriendinnen. Het kan natuurlijk ook zo zijn dat je het nog nooit gedaan hebt. Het is leuk om te doen terwijl je lekker van het zonnetje geniet. Maar wat neem je mee naar een picknick en is picknicken wel leuk als je een eetlijst hebt? Hier komen wat tips voor een gezellige, maar vooral ook smakelijke picknick.

picknick
Bron

Wat is lekker bij een picknick?
Je kunt allerlei lekkere dingen meenemen naar een picknick. Op het internet kun je ook veel ideeën vinden. Je kunt wat lekkere salades voor op brood kopen, maar je kunt natuurlijk ook zelf wat lekkers maken. Hieronder staan een aantal lekkere dingen die je mee kunt nemen. Je kunt natuurlijk zelf tonijn- of eiersalade maken of lekkere tapenades en kruidenboter voor op het stokbrood.

♥ Wraps gevuld met zalm, roomkaas of kipfilet en mango
♥ Fruitsalade
♥ Stokbrood / kaas stokbrood
♥ Meloen met rauwe ham
♥ Belegde broodjes met roomkaas en komkommer en tomaat
♥ Belegde sandwiches met eiersalade
♥ Komkommersandwiches
♥ Pastasalade
♥ Quiche
♥ Muffins

Recept zelfgemaakte limonade
Een hele makkelijke manier om zelf limonade te maken is met water en limoenen. Pers 4 limoenen uit en meng het limoensap met ongeveer een liter water. Het is ook lekker om er wat schijfjes limoen aan toe te voegen en het staat ook leuk. Voor een wat zoetere smaak kan je ook wat suiker of honing eraan toevoegen. Als variatie kan je het helft van het water ook vervangen door appelsap of druivensap. Een andere lekkere limonade kun je maken met sinaasappel en gember. Je kunt wat schijfjes van sinaasappels en geschilde gember in water leggen. Laat dit een paar uur in de koelkast staan zodat de smaak goed kan intrekken. 

Een andere bijzondere limonade die je eens zou kunnen maken is lavendel limonade. Scarlet heeft hier al eens een blog over geschreven. Wil je het recept voor deze limo, lees dan: Zelf lavendel limonade maken.

lavendel limonade

Picknick en een eetlijst
Als je een eetlijst volgt, kan het in eerste instantie wat lastiger zijn om te gaan picknicken. Misschien voel je je er niet helemaal zeker en comfortabel bij. Hoe pak je dat aan, picknicken met een eetlijst? Eigenlijk kan je gewoon meedoen door bijvoorbeeld thuis je boterhammen klaar te maken en mee te nemen. Als je wilt, kun je ook in plaats van boterhammen een keer kiezen voor luxe belegde broodjes die jij of iemand anders meeneemt naar de picknick. In plaats van brood kun je ook kiezen voor een pastasalade met stokbrood. In plaats van fruit kan je dan een schaaltje fruitsalade nemen of een glas verse vruchtensap. Als tussendoortje is er ook vanalles mogelijk. Denk bijvoorbeeld aan een lekker zoet tussendoortje zoals een muffin. Wil je liever een hartig tussendoortje? Dan kun je bijvoorbeeld een paar stukjes kaas stokbrood nemen. Als je het moeilijk vindt om te kiezen wat je moet eten, dan kun je van te voren proberen te bedenken en/of te bespreken hoe je het wilt gaan doen. Zo hoef je tijdens de picknick niet meer na te denken en kan je lekker genieten.

meisjes picknick
Bron

Tips voor de picknick
♥ Hou je eten lekker koel met een koeltas.
♥ Neem ook servetten of vieze vinger doekjes mee.
♥ Neem plastic of papieren bordjes en bestek mee. Dat is niet zo zwaar en het scheelt afwas. 

Heb jij nog een leuke tip of een recept voor een picknick?

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Pico - Vrijdag 25 juli 2014 17:40
Wat leuk. Ik heb vandaag nog gepicknickt.

Lisa - Vrijdag 25 juli 2014 17:51
Vergeet vooral geen picknick-kleedje, dit maakt het echt extra gezellig :) !!
Diede - Vrijdag 25 juli 2014 18:29
Fijne blog. Goede ideën! Bedankt!
*MAAN* - Zondag 27 juli 2014 17:56
pannenkoeken