Ontbijten met Nouska 3

 

Ontbijten is iets waar ik echt niet zonder kan. Ik voelde me altijd zo verlept als ik het oversloeg. Ik vind het fijn om te zorgen voor een ontbijtje met van alles wat. Zuivel, drinken, fruit en granen. Gezond, maar ook gewoon heel lekker. Ook wissel ik graag af met yoghurt soorten. De ene dag eet ik biologische vanille yoghurt van Albert Heijn en de andere dag eet ik Griekse yoghurt, wat ik ook heel lekker vind. Ik laat je in deze blog zien wat ik in een weekje als ontbijtjes heb gegeten. 

otnbijt

♥ Maandag:
Vandaag at ik Griekse yoghurt met biologschie chocolade cruesli van Albert Heijn. Heel lekker. Ik at de ene helft van mijn banaan los en de ander helft door mijn ontbijt heen. Ik dronk er thee bij en en glas chocolademelk. 

eten

♥ Dinsdag:
Ik ontbeet deze ochtend met vanille yoghurt, cruesli en blauwe bessen. Ook gooide ik er wat lijnzaad overheen. Dit doet mijn buik goed. Ik drink er frambozen yoghurt drink bij en perste een vers sinaasappelsapje.  

ontbijt

♥ Woensdag:
Vandaag at ik Griekse yoghurt met banaan, blauwe bessen, rozijnen en cruesli. Ik dronk er ook thee bij, maar die staat niet op de foto. Ik heb altijd best wel dorst in de ochtend, dus drinken kan niet ontbreken bij een ontbijt.  

ontbijt

♥ Donderdag:
De blauwe bessen komen bijna elke dag terug deze week. Het is zonde om ze te laten bederven en erg lekker door de yoghurt. Ik at vandaag Griekse yoghurt bij de blauwe bessen en cruesli. Ook deed ik er wat rozijnen doorheen. Dit smaakt lekker zoet en is ook goed voor je buik. Ik dronk er thee en chocoladmelk bij.  

toetje

♥ Vrijdag: 
Vandaag at ik vanille yoghurt met cruesli, rozijnen, lijnzaad en een appeltje in stukjes. Een lekkere combinatie. Ik dronk er ook een kop thee bij. Dit was even snel ontbijtje, omdat ik weg moest. 

ontbijt

♥ Zaterdag: 
Vanmorgen at ik even snel vanille yoghurt met cruesli. Ik dronk er thee en chocolademelk bij. Ik had even geen zin en tijd om er ook nog wat 'leuks' mee te doen, zoals fruit. 

eten

♥ Zondag:
Vanmorgen ontbeet ik met verse jus d'orange, een kop thee, een appeltje en in mijn griekse yoghurt deed ik cruesli, plakjes banaan, blauwe bessen en rozijnen. Een lekker ontbijtje op de zondag morgen. We hadden een groot 'emmertje' blauwe bessen gekocht deze week, dus ik heb deze lekker vaak kunnen eten. 

eten

Ik hoop dat je het leuk vond om te zien!

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

A. - Zondag 5 maart 2017 11:13
Wat een heerlijke ontbijtjes!
A - Zondag 5 maart 2017 11:45
Het ziet er heel leuk en gevarieerd uit. Ik heb echter zelf maanden niet ontbeten en ben nu al blij dat ik twee bruine boterhammen eet. Soms als ik jullie voorbeelden zie dat voelt dat alsof ik het niet goed genoeg doe en nog veel meer creatieve dingen zou moeten doen. Het is nooit eens gewoon simpel/basic. Als ik de hele dag werk heb ik echt geen tijd voor dit soort creatieve dingen. Dat vind ik wel jammer.
N - Zondag 5 maart 2017 12:25
Haha 'verlept'. Dat is wel een goede omschrijving, ja.

Ik ben ook wel fan van blauwe bessen, maar jammer dat ze nog zo duur zijn nu.
Roos_ - Zondag 5 maart 2017 13:00
Leuk om te zien! Ik houd ook echt van ontbijt.

@A, ik heb geen eetstoornis en eet ook niet zo 'creatief' hoor, verbaas me daar ook vaak over :p
@N blauwe bessen uit de diepvries zijn veel goedkoper en ook heel lekker door de yoghurt!
Nientje - Zondag 5 maart 2017 13:09
Ik eet ook vaak hetzelfde, creusli met melk.
Ik varieer dan net zoals jij met fruit. Basic, maar toch een beetje anders elke dag. Dat kost overigens helemaal niet zoveel tijd; het schillen van een appel/banaan en thee zetten @A&Roos
Liz - Zondag 5 maart 2017 16:24
Ik eet ook vaak Griekse yoghurt met cruesli en fruit. Af en toe brood of havermout met appel, walnoten en rozijnen :)
Miekio @ A - Zondag 5 maart 2017 19:05
ik eet juist makkelijk iets wat kraakt uit een zak (cruesli / cornflakes / muesli) met een open pak yoghurt, omdat ik dat makkelijk vind dan een broodje smeren. Voor mij is zo'n ontbijtje meer basic, en ben ik sneller klaar dan met boterham.

Doe wat goed voor je voelt, die broodjes is niets mis mee!
Antje - Zondag 5 maart 2017 19:51
@A dat is echt niet erg! Als jij je goed voelt bij dat ontbijt is dat prima! Ik eet ' doordeweeks 's ochtends ook altijd twee boterhammen en een beker warme melk. Puur uit gemakheid. Op de dagen dat ik dan vrij ben eet ik wel meestal wat anders, maar dat is omdat ik daar dan tijd voor heb om dingen uit te proberen :)
Lisaxxx - Zondag 5 maart 2017 20:14
Ik ontbijt in de winter elke dag met havermout, fruit, en plantaardige eiwitpoeder. Soms doe ik er lijnzaad, cacaopoeder of pindakaas bij. Super lekker en voedzaam. In de zomer eet ik meestal bananenijs met havermelk of een smoothie als ontbijt :). Ontbijt vind ik de fijnste maaltijd van de dag en ik kijk er echt naar uit om in de ochtend (na het trainen) ff rustig een ontbijtje klaar te maken en youtube filmpjes te kijken. Ik sta vaak extra vroeg op om in de ochtend te sporten en daarna nog genoeg tijd te hebben om lekker op mijn gemak te genieten van een ontbijt.
miri - Zondag 5 maart 2017 20:22
Ik eet elke ochtend eierkoek bij mijn koffie of een plak ontbijtkoek en daarbij een boterham met 100%pindakaas. uurtje later 2 fruit. dus ook best eenvoudig, ach ieder zn ding. Als ik een bak met bessen in huis zou hebben zou ik ook lekker yoghurt nemen en er wat muesli bij mikken. Lekker makkelijk en heeeeerlijk!
Ingrid - Zondag 5 maart 2017 22:19
Heerlijk! Vooral de Griekse Yoghurt, banaan en blauwe bessen. Koffie mag bij mij niet ontbreken als ik net wakker ben. Dan twee bruine boterhammen met appelstroop. Misschien ga ik als ik wat langer gewend ben aan ontbijten creatiever worden, ik kan via jouw blog iig inspiratie op doen ;) x