Ontbijten met Nouska 2

 

Ontbijten is echt iets wat ik mezelf heb moeten aanleren. Vroeger rende ik gewoon de deur uit zonder ontbijt en at ik van alles tussendoor als ik trek kreeg. Later ontwikkelde ik een eetstoornis en at ik nog chaotischer of niets in de ochtend. Niet gezond, niet fijn en al helemaal niet handig als je moet opletten op school en al niet zo'n ster daarin bent. Maargoed, dat was toen en nu is nu. En inmiddels heb ik heel wat variatie gevonden in mijn ontbijt in plaats van chaos.

eten

Ik begin de dag geregeld met een smoothie, waarna ik ook ontbijt. Meer als een soort van voorgerecht van het ontbijt. Granola, brood en crackers zijn ook favorieten in de ochtend. En thee vind ik ook altijd erg lekker bij het ontbijt! Omdat ik vroeger wel eens duizelig was in de ochtend, ben ik steeds vaker hartig gaan ontbijten. Eerst moest ik er niet aan denken, maar inmiddels vind ik het heerlijk. Je suikerspiegel krijgt daardoor minder een 'optater', waardoor je je langer fit voelt. Hieronder zie je mijn ontbijtjes op een rij!

♥ Maandag
Vandaag begon ik met een kort rondje joggen. Ik ben geen enorme hardloper, maar een stukje wandelen-joggen-wandelen-joggen, vind ik wel lekker en houdt me soepel. Voordat ik vertrok dronk ik een smoothie met blauwe bessen, banaan, gember, water en sinaasappelsap. Anders val ik om tijdens het rennen.  

run

Eenmaal thuis heb ik wat yoga gedaan en daarna een kop thee gezet. Ik dronk deze ochtend kamille thee. Ik eet een schaaltje yohurt met zelfgemaakte granola en aardbeien. Erg lekker!

ontbijt

♥ Dinsdag
Vandaag ontbeet ik lekker hartig. Ik at twee geroosterde boterhammen en heb die uitgebreid belegd. Ik kookte een ei en ondertussen roosterde ik de boterhammen. Ik heb ze besmeerd met spinazie spread van Zonnatura; aanrader! Daarna heb ik het ei, de komkommer en tomaat met wat peper en zout er op gestapeld. Een goed vullend ontbijtje. En ook nog eens gezond!

ontbijt

♥ Woensdag
Deze ochtend was ik een beetje laat. Ik maakte snel een smoothie met gember, spinazie, kokoswater, frambozen en ananas. Ik heb de helft daarvan thuis opgedronken en de andere helft op kantoor met twee boterhammen met chocoladepasta.  

ontbijt

♥ Donderdag
Deze dag kon ik rustig beginnen met een potje yoga en bananenpannenkoekjes. Deze maak je heel gemakkelijk met een geprakte rijpe banaan, twee eieren en wat druppeltjes vanille. Ik heb vijf kleine gebakken en deze gegeten met kaneel en kaneelsuiker.  

ontbijtontbijten

♥ Vrijdag
Vandaag at ik vanille yoghurt met cruesli en wat extra zaadjes. Lekker simpel en snel klaargemaakt. Ik dronk er ook verse jus d'orange bij en thee, maar die staan niet op de foto!

simpel ontbijt

♥ Zaterdag
Op deze vrije dag ontbeet ik met een schaaltje nieuwe, verse zelfgemaakte granola, een gekookt ei en een appeltje. Ik dronk er trouwens ook nog thee bij! 

ontbijt

♥ Zondag 
Het brood en de yoghurt waren vandaag op, dus maakte ik een ontbijtje met crackers. Twee zijn belegd met mayo en ei, de andere met Baba Ganousch en tomaat of komkommer en eentje met Labneh, een soort yoghurt dip. Beiden van Maza. Deze kun je in steeds meer winkels van Albert Heijn kopen.  

ontbijtjes

liefs

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Gerlieke - Vrijdag 16 september 2016 10:04
Jeujjj weer een keer eetfoto met voetjes!!! Dat vond ik altijd zo leuk... maar is er op insta een beetje uit haha
M - Vrijdag 16 september 2016 10:36
Nouska, gaat het al wat beter met je rug?
Odette - Vrijdag 16 september 2016 11:48
Leuk!
Hyomin - Vrijdag 16 september 2016 14:46
labneh is super lekker :D echt een aanrader inderdaad, niet alleen op brood/cracker maar ook bij gerechten erg lekker of als dip
Esrarengiz - Vrijdag 16 september 2016 15:30
Ziet er lekker en gezond uit!
Labneh is heel lekker (probeer het eens met jam). Het is trouwens kaas gemaakt van yoghurt en geen yoghurt. We eten het veel in het Midden-Oosten.
joya - Vrijdag 16 september 2016 19:33
Lekker en evt tip, maar ik eet ook elke dag sowieso wel een gekkokt ei en naast peper en zout is komijn er ook echt heel lekker op! Leuke foto's
M.R - Vrijdag 16 september 2016 22:16
Leuke inspiratiešŸ˜˜
LerenLeven - Vrijdag 16 september 2016 23:52
Ziet er goed uit zeg! Leuk al die variatie ook, fijne ontbijt-inspiratie! Ik was ook benieuwd hoe het nu met je rug gaat? Hopelijk wat beter!
Nelle - Zaterdag 17 september 2016 15:38
wauw! het ziet er allemaal zo lekker uit, ik hoop dat daar snel ook weer van kan genieten!
Waterlelie86 - Zaterdag 17 september 2016 18:28
Leuk om dit te lezen! Vooral de pannenkoeken ga ik eens proberen, net als de spinazie spread! Ik ben daar heel benieuwd naar!
Erin - Dinsdag 27 september 2016 15:25
Dit eten - kokoswater, zelfgemaakte granola, bananenpannekoekjes- spreekt je andere blog (Normaal eten is niet hip) echt compleet tegen.