Lidl Fairtrade Chocolade: Way to go! | Review

 

Het was een doodnormale vrijdag. We waren zoals altijd aan het werk op de redactie in Leiden, toen we plots verrast werden door een pakketje van Lidl. Een behoorlijk lekker pakketje! Onlangs zijn de nieuwe, duurzame 'Way to Go' chocolade repen van Lidl op de markt verschenen. Aan ons de eervolle taak om deze vrolijke Fairtrade chocolade te testen.

Chocola met een eerlijk verhaal, volgens Lidl. De cacao die voor deze chocolade gebruikt wordt, komt rechtstreeks van de boeren in Ghana. Lidl werkt hiervoor samen met een Fairtrade gecertificeerde corporatie. Door een extra premie te betalen, bovenop de Fairtrade premie, kunnen boeren investeren in verschillende projecten. Niet alleen hun eigen inkomsten gaan hierdoor vooruit, maar er is ook ruimte om hun product meer duurzaam te produceren.

In de Way to Go- serie zitten de smaken Milk, Dark, Milk-Caramel-Seasalt en Dark-Pecan-Coconut. Niet vernieuwend op dat vlak, maar dat is ook geen voorwaarde voor goede chocola.

Voor een duurzaam geproduceerde reep, heeft Lidl de prijs wel heel betaalbaar gehouden. Per stuk betaal je €1,99.

Milk

De olifant in de kamer is wel dat het in veel opzichten lijkt op de vormgeving van Tony’s Chocolonely. Zowel het artwork op de wikkel, de extra’s aan de binnenkant van de wikkel, als de ongelijke verdeling van de blokjes chocolade. Er is ongetwijfeld goed over nagedacht en dit is natuurlijk een belangrijk verhaal om te vertellen, een eerlijk-chocolade-verhaal, maar naar mijn mening had dat ook in een eigen jasje gekund. Letterlijk.

De melkvariant proeft gewoon naar melk. Zoet, romig en er valt eigenlijk niets op aan te merken. Hij smelt al lekker een beetje in je hand als je hem te lang vast hebt, precies zoals het hoort. 

Dark

Een prima pure chocoladereep. Niets meer en niets minder. Wat verder ook meteen opvalt, is dat de repen erg dun zijn. Ze voelen naar mijn idee dunner aan dan de gemiddelde reep tegenwoordig. Daardoor breken ze ook gemakkelijk af als ik de wikkel eraf haal. Niets mis mee overigens, die dikke repen moet ik dikwijls met behulp van een tafelrand breken... Zeker de pure smaken zijn dan zo massief. Dus dit is wel zo makkelijk en niet minder lekker! 

 

Hoewel ik het dus veel weg vind hebben van een ander chocolademerk, vind ik de verpakking wel erg vrolijk. Het is toch iets dat ik meteen ga lezen. Kaartlezen in de chocoladewereld.

Milk Caramel Seasalt

Ik ben blij verrast door de hoeveelheid daadwerkelijke karamel en zeezout! Zeker voor een relatief 'dunne' reep, zijn beide ingrediënten goed vertegenwoordigd. Vaak vind ik dat bij die dikke repen erg zuinig aan gedaan is met de extra ingrediënten, maar hier is het een behoorlijke smaakexplosie. Komt gewoon helemaal tot z’n recht, zonder dat je de karamel of de zeezout echt ziet zitten trouwens. Het lijkt erg veel op de melk variant, maar dat is totaal anders als je een hapje neemt.

De hele redactie vond hem heerlijk! Dat bleek ook wel toen we om 17.00 uur zagen dat deze smaak de vrijdag niet had overleefd.

Dark Pecan Coconut 

Het is natuurlijk een kwestie van smaak, maar dat is gelukkig precies waar deze blog over gaat... Dit is mijn persoonlijke favoriet! Zeker als je dol bent op puur, wel houdt van een wat spannendere combinatie, maar het niet over de top hoeft. Hij zit overigens helemaal vol 'stukjes'! Je ziet de nootjes en de kokos echt zitten en je proeft ze ook goed. Dat lijkt vanzelfsprekend, maar is het lang niet altijd!

Een lekkere pure reep met nootjes en de kokos die zachtjes knispert tussen je tanden. Het is het proberen waard! 

Heb jij de Way-to-Go repen van Lidl al geprobeerd? 

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Anoniempje - Vrijdag 11 oktober 2019 11:59
Wat ontzettend leuk dat jullie een proefpakket binnen hebben gekregen! Ik vind ze inderdaad heel erg lijken op een ander merk en dat vind ik nogal zonde. Ik denk wel dat ik de "Milk Caramel Seasalt" en "Dark Pecan Coconut" ga proberen.

Ik vroeg me alleen af hoeveel een reep weegt?
Anoniem - Vrijdag 11 oktober 2019 13:01
Leuk dat jullie ook iets van de Lidl testen
Anne - Zaterdag 12 oktober 2019 11:31
Fijn dat deze ook de gewone smaken hebben. Ik vind het soms niet lekker meer met alle extra toevoegingen. Soms is het simpelste en echte gewoon het lekkerste!
Saskia - Zondag 13 oktober 2019 09:29
Leuk maar toch voelt het wel heel erg nageaapt van Tony’s