Laura's favoriete keukens

 

Er zijn zo veel verschillende lekkere dingen om te eten en iedereen heeft zo zijn of haar eigen smaak. Op de redactie eten wij met z'n allen eigenlijk heel gevarieerd en anders. Het leek ons daarom leuk om onze favoriete keukens met jullie te delen. In deze blog deel ik wat mijn favoriete keukens zijn en wat ik heel lekker vind. Ik ben bijvoorbeeld opgegroeid met ook Chinees en Surinaams eten omdat mijn moeder dat in haar opvoeding heel erg heeft meegekregen omdat haar moeder Chinees is en uit Suriname komt. Daarnaast wordt de Nederlandse keuken sowieso aangevuld door buitenlandse invloeden. Denk bijvoorbeeld alleen al aan de Italiaanse, Chinese, Surinaamse, Indische, Marokkaanse, Thaise, Spaanse en alle andere restaurants die hier zijn.

keukens

Ik hou ontzettend van lekker eten en ook van veel verschillende keukens. Ondanks dat, ben ik echt niet zo'n makkelijke eter. Als ik iets lekker vind dan eet ik het graag, maar er zijn ook genoeg dingen die ik niet lust en dan ook echt niet eet. Kaas bijvoorbeeld. Wat kaas betreft ben ik ontzettend lastig omdat ik wel gewoon tosti's eet en gesmolten mozzarella en parmezaanse kaas over de pasta wel lekker vind, maar heel veel andere kaassoorten vind ik echt niet lekker. Ik heb veel bewondering voor mensen die wel vanalles proeven. Ook als ze denken het niet lekker te vinden. Rauw vlees of verschillende kaassoorten wil ik ook echt niet proeven. Daarnaast ben ik als Nederlandse helemaal niet gehecht aan de Nederlandse keuken. Ik eet weleens stampot hoor, maar ik word er niet zo blij van. Ik hou veel meer van andere keukens. Hieronder volgen er een aantal maar dit is lang niet alles. Ik kan als ik op vakantie ben ook meestal ontzettend genieten van al het lekkere eten wat ik vaak nog niet ken.

Italiaanse keuken
De Italiaanse keuken is altijd al één van mijn favorieten geweest. Ik vind pasta en pizza heerlijk en ik vind het ook leuk dat je hier eindeloos mee kunt variëren. Toen ik jong was maakten mijn ouders regelmatig spaghetti bolognese en andere pasta's met bijvoorbeeld chorizo en broccoli, lasagna en tortellini. Ook pizza aten we regelmatig, zelf gemaakte. Net als vele andere Nederlanders ben ik hiermee opgegroeid. De Italiaanse keuken heeft zijn plekje wel veroverd in de Nederlandse samenleving.

spaghetti

Surinaamse keuken
Surinaams eten als roti en pom vind ik ontzettend lekker. Mijn moeder en oma kookten weleens Surinaams omdat ze daar een hele tijd gewoond hebben en het kennen vanuit hun cultuur. Surinaamse bami vind ik bijvoorbeeld ook heel lekker en dit maak ik ook zelf weleens. Roti heb ik ook weleens gemaakt maar kun je ook prima bestellen en pom is ontzettend lekker en heeft een bijzondere smaak maar het is wel heel erg tijdrovend. Ik heb het twee keer gemaakt en je staat dan wel een halve dag in de keuken. Het spannende is dat je pas weet of het gelukt is, als het helemaal klaar is. Tussendoor proeven is niet zo makkelijk dus het is een grote uitdaging.

Chinese keuken
Ik heb een hele tijd gehad toen ik nog een kind was dat ik Chinees eten niet lekker vond. Ik dacht dat het Chinese eten wat mijn moeder weleens maakte Surinaams was en ik dacht bij Chinees eten aan de witte bami die je kunt afhalen bij Chinese restaurants. Dit vond ik niet lekker. Ik heb dan wel Chinees bloed, maar ik moest niks van Chinees eten weten. Uiteindelijk besef ik dat er heel veel ander Chinees eten is dat ik wel lekker vind. In China Town in Den Haag kun je bijvoorbeeld heerlijk dim summen. Dit zijn gestoomde hapjes met heerlijke dips. Echt een aanrader om eens te proberen met een kopje Chinese thee.

dimsum

Antilliaanse keuken
Ik heb bijna 9 jaar lang een relatie gehad met een Antilliaanse jongen. Door hem en mijn bezoekjes aan Aruba, Bonaire en Curacao heb ik kennis gemaakt met de Antilliaanse keuken. Het scheelt denk ik wel heel erg naar wat voor restaurants je gaat als je gewoon als toerist naar de Antillen gaat. Het is erg gericht op toerisme en in lang niet alle Antilliaanse restaurants proef je de echte Antilliaanse keuken. Ik had wat dit betreft geluk. Wij logeerden op de Antillen bij zijn ouders en zijn moeder is een goede Arubaanse kok. Heerlijk! De smaak zit in het gebruik van bepaalde kruiden en lekkere sausjes. In sommige dingen lijkt het erg op de Surinaamse keuken maar het is ook wel heel anders. Ik heb ook Antilliaans leren koken. Vis, kip en andere gerechten krijgen dan ineens een heel ander smaakje.

Marokkaanse keuken
Ongeveer 1,5 jaar geleden ben ik voor het eerst in Marokko geweest en hier maakte ik kennis met de Marokkaanse keuken. Er ging een wereld voor mij open. Wat een heerlijke dingen maken zij. Allereerst al de welbekende mintthee die ik heerlijk vind maar ook de variaties in tajines en salades. In Marrakech werden wij wel gewaarschuwd voor het eten bij bepaalde restaurants en bijvoorbeeld dingen die bereid zijn met kraanwater. De maag en darmen van toeristen kunnen hier gevoelig voor zijn. Ik heb wel wat dagen een beetje buikpijn gehad, maar dit weerhield mij niet om te genieten van de wonderen van de Marokkaanse keuken. Ik heb daar ook een tajine gekocht zodat ik die heerlijke gerechten ook thuis kon maken. Hier kun je de twee recepten van mijn favoriete tajines vinden.

tajine

Japanse en Vietnamese keuken
Een andere keuken die ik niet te kort wil doen, is de Japanse keuken. Ik vind Japans eten heerlijk want naast sushi hebben ze nog heel veel andere lekkere gerechten met bijvoorbeeld noodles. Ook heb ik sinds kort de Vietnamese keuken ontdekt bij het restaurant Little V. Ik vind het een beetje op Japans lijken en ben vooral gek op de springrolls.

Wat zijn jouw favoriete keukens?

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Black Tiger - Dinsdag 9 februari 2016 20:46
leuke blog!!!
Japans en Chinees !!!!
Q-girl - Dinsdag 9 februari 2016 21:21
zeker Italiaans maar dan wel een beetje op me eigen manier xD
Tinkerbell - Dinsdag 9 februari 2016 22:19
Leuk, ik eet het liefst Italiaans of Spaans
Veer91 - Woensdag 10 februari 2016 00:26
Italiaans! :)
xxxm - Woensdag 10 februari 2016 07:25
Italiaans, Grieks en Spaans! :) Maar ook Nederlandse gerechten zoals aardappels met spinazie vind ik echt heel lekker, haha.
arwen - Woensdag 10 februari 2016 09:05
indiaas en marrokaans vind ik lekker
S - Woensdag 10 februari 2016 10:45
Mijn eigen keuken (Turks) vind ik heerlijk, Chinese Surinaamse en Marokkaanse keuken is ook heerlijk
Nikki - Woensdag 10 februari 2016 11:53
Leuk om te lezen. Ben ook benieuwd naar de favoriete keukens van de andere redactieleden.
Ingrid - Donderdag 18 februari 2016 16:34
Italiaans, Indonesisch en Chinees!!!!!!