Krachtvoer: Heb ik een bol hoofd?

 

Leuk dat je weer een kijkje komt nemen naar mijn nieuwste #KRACHTVOER video. Het duurde even voordat nummertje 6 gemaakt was, maar jullie aanhoudende verzoeken naar een nieuwe Krachtvoer video overtuigde me er weer eentje te maken. Eenmaal in de maak vond ik het ook leuk om er weer mee bezig te zijn. In deze KRACHTVOER video neem ik jullie gedurende ongeveer drie weekjes mee in mijn leven. Ik deel een aantal gedachtes en gevoelens die ik had in deze weken en laat wat momenten zien die me van waarde leken. Ik hoop dat je weer wat herkenning kunt vinden in de video en dat deze je kracht geeft om door te vechten tegen die vervelende eetstoornis.

Ik hoor uiteraard graag of je hierna nog meer krachtvoer video's wilt zien én waar deze dan over moeten gaan. Wat wil je meer zien? Wat wil je misschien wel wat minder zien? Laat het gerust weten. Heb je de vorige krachtvoer video's nog niet gezien, neem dan hier een kijkje naar Krachtvoer I, Krachtvoer II, Krachtvoer III, Krachtvoer IV en Krachtvoer V. Het is best vreemd en confronterend voor mijzelf trouwens om die video's terug te zien. Ik en mijn leven zagen er toen zo anders uit! Echt heel bizar wat een eetstoornis met een mens kan doen.

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Kimberley Janssen - Dinsdag 10 oktober 2017 13:32
Ik ga vanavond maar Chinees eten, hahaha
Imke - Dinsdag 10 oktober 2017 13:36
Blijf dit lekker doen! Ik vind het zo leuk om naar je te kijken. Je bent zo'n waanzinnig leuk mens. 😁
- - Dinsdag 10 oktober 2017 13:58
Dankjewel lieve Scarlet! Ik vind jou zo' n ontzettend mooi mens. Ik vind het zó knap hoe je dit iedere keer weer oppakt. Ondanks dat ik je niet in real life ken, ben ik ontiegelijk trots op je, en hoop ik dat heel veel mensen (samen met mij) een voorbeeld aan jou nemen.
Manu - Dinsdag 10 oktober 2017 14:07
Leuke video weer, ik ben sowieso een voorstander van meer van dit soort video's! Ik vind het ook altijd tof om de interactie tussen jou en Joyce te zien, jullie zijn zo leuk samen! (los van elkaar ook trouwens)
Jelle - Dinsdag 10 oktober 2017 14:17
Inspirerende video. De video's zijn van grote meerwaarde voor de site, juist omdat je midden in je herstelproces zit kun je veel voor anderen betekenen. Mooi om te zien..
Inger - Dinsdag 10 oktober 2017 14:20
Dankjewel lieve Scarlet!!

Dit is de eerste krachtvoer die ook echt de thema's raakt waar ik nh keihard tegen aan loop en je motiveert me hier zo erg mee. Om niet de wil te verliezen te kiezen voor herstel, compassievol te zijn als dit niet in 1x lukt en te blijven knokken qua hulpverlening om de hulp te krijgen die ik nodig heb.

En ik wil echt even benoemen dat ik je krachtevoller, liefdevoller, bereikbaarder, rustiger en sterker vind overkomen dan voorheen. Alsof deze terugval echt voor zoveel waardevolle groei heeft gezorgd zoals elke intens nare en intens mooie ervaring voor groei zorgt. Natuurlijk liever mooie ervaringen en dat gun ik je ook echt maar het linkt alsof je daarvoor op het goede pas zit.

Liefs !!
Honeychild - Dinsdag 10 oktober 2017 14:21
Bedankt lieve leuke Scarlet! Ik vind het heel knap en waardevol dat je ons allemaal zo meeneemt in je herstel, hoe vreemd dat soms ook moet voelen voor jou! En nee, je hebt geen bol hoofd; het enige wat ik zie is een vrouw die steeds meer levenslust en energie uitstraalt en die in vergelijking met de eerste #Krachtvoer meer 'mens' is! Keep up the good work!
Loes - Dinsdag 10 oktober 2017 14:32
Wauw Scarlet, je bent zo krachtig!!
Ik vind het zo erg voor je dat je dit weer moet doormaken, maar man wat zijn er veel vrouwen/meiden en jongens/mannen die hierdoor geïnspireerd raken!
En fijn om te horen dat het iets beter gaat, hou vol!

Liefs en knuffels
L. - Dinsdag 10 oktober 2017 14:58
Lieve Scarlet, heel erg bedankt weer hiervoor! Je bent zo'n krachtig mens, vergeet dat alsjeblieft nooit. Stiekem toch wel een beetje tranen in mijn ogen aan het einde van de video. Ik sta nog redelijk aan het begin van mijn herstel, maar ik kan hier al veel motivatie uit halen. Topper ♥
Ann - Dinsdag 10 oktober 2017 15:01
Dank je wel voor deze vlog.

👍
Odette - Dinsdag 10 oktober 2017 15:28
Allemaal aan de Chinees! :')
Heel goed dat je die mail hebt gestuurd! Zet 'm op, we vechten samen.
Girlll - Dinsdag 10 oktober 2017 16:08
Goede video weer!!
Vraagje: Waar is die rode trui van die je aan het einde vd video aanhebt? Hij staat je zo goed en vind hem super leuk :)
Lies - Dinsdag 10 oktober 2017 16:11
Herken het heeeel erg Scarlet dat de hulpverlening alleen echt wil helpen als je er fysiek slecht uit ziet.. Frustreert me ook ontzettend en heeft me in het verleden erg tegengehouden om beter te gaan eten :(
Gelukkig heb ik me daar op een gegeven moment overheen gezet en juist die boosheid gebruikt om wél voor een gezond lichaam te gaan!
Roza - Dinsdag 10 oktober 2017 17:03
Altijd zo fijn om deze video's te kijken! Bedankt dat je dit allemaal met ons wilt delen en heel veel succes in je weg naar herstel!
Kimberly - Dinsdag 10 oktober 2017 17:24
woow lieve scarlet,
wat een onwijs stappen ben je aan het maken en wat onwijs fijn dat je dit met ons deelt. Jammer genoeg heb ik ook een terugval gehad doordat ik er weer gezond uit zag maar nog niet aan de achterliggende oorzaken gewerkt had. Nu gelukkig wel weer hulp gevraagd en gekregen. Heel veel succes in je herstel en samen staan we sterk!!!
Sofie - Dinsdag 10 oktober 2017 17:46
Dankjewel lieve Scarlet. Je video's helpen en geven steun, herkenning,...
Ik kreeg op het eind echt tranen in m'n ogen!
Ik - Dinsdag 10 oktober 2017 18:02
Bedankt weer voor deze krachtvoer!
Heb ik een bol hoofd? Ja ik heb/ krijg een steeds boller hoofd.
ECHT waar. ☹️!
Door de kilo's maar ook door het braken.
EN veel mensen hebben sowieso geen verstand van een eetstoornis, laatst wees iemand naar mijn buik en zei: jij hebt toch een eetstoornis . Zeker nog nooit van boulimia gehoord🤔
amri - Dinsdag 10 oktober 2017 19:26
Dank voor deze video. Ik leef op (jou) krachtvoer. Heb alle filmpjes al tot in den treure bekeken. Heb helpt me enorm
amri - Dinsdag 10 oktober 2017 19:26
Dank voor deze video. Ik leef op (jou) krachtvoer. Heb alle filmpjes al tot in den treure bekeken. Heb helpt me enorm
Fiona - Dinsdag 10 oktober 2017 19:55
Oh, deze was wat confronterend voor mij. Toen je die opmerking maakte over die laag boter op het broodje tijdens het congres, dacht ik bij mezelf "Kom op, Scarlet, je bent toch al wat aangekomen, dan is dat toch niet meer eng voor je?" - precies die foute reactie die je later zo uitgebreid beschrijft in je video. Het erge is: ik ben zelf enkele jaren geleden hersteld van anorexia, en kreeg zelf ook te maken met het "Ze ziet er al wat beter uit dus zo erg zal het wel niet meer zijn"-reacties, en die deden erg veel pijn. En nu heb ik dus die denkreflex zelf... Fijn dat je me op mijn plaats zet ;) En sorry dat ik dat over je dacht. Ik weet hoe zwaar je strijd is, ik respecteer het, en ik moedig je kei hard aan. ZET EM OP SCARLET! ♥ (en laat die cappucino's smaken ;))
Mir - Dinsdag 10 oktober 2017 20:04
Dank je wel lieverd!
britneyangel - Dinsdag 10 oktober 2017 20:12
leuke video
. - Dinsdag 10 oktober 2017 20:21
Dankjewel voor je openheid. Je snijdt goede en herkenbare thema's aan.
FF - Dinsdag 10 oktober 2017 20:29
Mooi!
- - Dinsdag 10 oktober 2017 20:30
Ontzettend goede mail! Daar heb ik ook altijd tegen aan gelopen: onderwicht = ziek, gezond gewicht = niks aan de hand = geen hulp.

Hou vol lieve Scarlet! Jij kan dit! ♥
Irene - Dinsdag 10 oktober 2017 20:58
Dank je wel lieve Scarlett, het is echt een "feest" van herkenning. Behalve dan dat ik een therapeute heb die alles behalve denkt dat mijn ES niet "erg genoeg" is ondanks dat mijn ondergewicht niet meer extreem is. Ik vind het wel moeilijk om om te gaan met reacties van mensen die (goed bedoeld) zeggen dat ik er goed uit zie, terwijl ik nog niet om een BMI zit dat last bij (minimaal) gezond gewicht. Dit triggers bij mij de gedachte dat aankomen dús niet meer nodig is en mensen me dus (te) dik en lelijk(er) gaan vinden wanneer ik wel verder aan ga komen. Herken jij dit het hoe ga jij hiermee om?
Je video heeft me enorm gemotiveerd om weer écht mijn bewegingsdrang aan te gaan pakken, naast het beter eten. Dit kost me nu júist heel veel moeite, maar dit brengt me niet in de richting waar ik naartoe wil: herstel en een gezond functionerend lijf. Dat jij nog eens een keer benoemd dat het écht makkelijker wordt de bewegingsdrang te weerstaan wanneer je gewicht gezonder wordt helpt me hierbij. Ik wéét eigenlijk ook gewoon dat het zo werkt, want ik zie nu ook dat deze bewegingsdrang weer langzaamaan is toegenomen sinds dat ik weer een klein beetje ben gaan afvallen....

Dank je wel voor deze herkenbare, open, fijne, motiverende krachtvoer! Ik ga mezelf nu bedenken welke fijne/ lekkere gewoonte die ik "vroeger" had ik mezelf weer ga gunnen/ toestaan ☺️😇
♥️♥️♥️
Tiger - Dinsdag 10 oktober 2017 21:14
🍀
Tess - Dinsdag 10 oktober 2017 21:52
Wat een super goede, positieve, helpende video Scarlet! Thnx!
Lost girl - Dinsdag 10 oktober 2017 22:26
Hele fijne filmpjes dat krachtvoer. Vooral heel fijn van jou te horen dat je milder bent gaan kijken naar het "kiezen voor herstel". Het klinkt heel mooi en verstandig, maar zo werkt het niet altijd.
Lost girl - Dinsdag 10 oktober 2017 22:26
Hele fijne filmpjes dat krachtvoer. Vooral heel fijn van jou te horen dat je milder bent gaan kijken naar het "kiezen voor herstel". Het klinkt heel mooi en verstandig, maar zo werkt het niet altijd.
Evo - Dinsdag 10 oktober 2017 23:03
Topper hoor!
Bakker - Dinsdag 10 oktober 2017 23:29
Hoi Scarlett, je haar ziet er veel mooier en gezonder uit ! Ook dat is een teken van lichamelijk herstel, mooi ! En knap van je allemaal, ga zo door.
Moos - Woensdag 11 oktober 2017 09:34
Hey Scarlett!!

Ik wilde even laten weten dat ik inderdaad het zelfde mee gemaakt heb. Ik heb altijd goede wil gehad om te herstellen maar soms kreeg ik ook echt tegen slagen.

Toen mijn leerkracht de huisart belde om een afspraak te maken voor mij zei de assistente ' waarschijnlijk durft ze toch niet te komen, ik maak dit zovaak mee met dat soort meisjes'.

Ik was zooo boos door die opmerking ik dacht dat ik trots kon zijn dat ik deze stap had gezet...

Toen ik voor het eerst de stap maakte om naar de huisarts te gaan was haar reactie al een beetje vreemd.
Ik had het idee dat zij niet inzag hoe ziek ik eigenlijk was. Terwijl ik juist alle moed bij elkaar had geraapt om alles te delen en mijn vriendin me aanvulde.
Ik voelde best wat onbegrip.

Later heb ik therapie van 11 keer gekregen.
Toen stopte dit, want dit was het 'normale aantal behandelingen'.
Dit heeft me veel verdriet gedaan.. ik was er eigenlijk nog helemaal niet klaar voor om het allemaal zelf te doen. Ik had het idee dat ik echt in het diepe werd gegooit.
Ze vond ook dat het beter met mij ging, maar zelf wist ik natuurlijk dat er nog veel dingen speelde. Ook had ik nog ondergewicht.

Ik had niet de moed om te vragen om meer gesprekken. En om ergens anders in therapie te gaan gaf me het gevoel dat ik weer van begin af aan zou beginnen.

Toen ben ik het gaan doen op eigen houtje, wat veel kracht en energie kostte.. Mijn nieuwe partner heeft me hierbij veel geholpen. Momenteel gaat het erg goed en ben na lange tijd op gewicht.

Sommige die wisten van mijn eetstoornis zeggen wel eens; maar wat als je partner je nu verlaat'. Ja dat is een vervelende gedachte, maar ik geloof ik mezelf !

Dat is de tip die ik aan iedereen kan geven, geloof in jezelf!
Geloof in herstel!
Herstel brengt je zoveel goeds! Ik kan eindelijk weer schaterlachen en mijn voeding geeft me zoveel meer energie die je je kunt voorstellen.

❤️❤️ Heeel veel sterkte iedereen, you can do this!
Ronja - Woensdag 11 oktober 2017 09:46
Ik herken het ook zo dat ze je niet meer serieus nemen.
En van dat koffie halen en zo.
Ik ben blij dat je dit deelt. Ik vind de herkenning heel fijn.
Ik denk echt dat de GGZ veel beter zou worden als iedereen ervaringsdeskundig zou zijn of in ieder geval leer-therapie zou hebben gevolgd.
Heel veel liefs
Ronja
lot - Woensdag 11 oktober 2017 10:39
je bent prachtig scarlet, alles behalve een bolle toet, heb je nooit gehad!!!!! mooi filmpje
framboosx - Woensdag 11 oktober 2017 10:43
Power woman! Bedankt voor je blog =)
aloe - Woensdag 11 oktober 2017 12:37
noujazeg:) toen ik deze krachtvoer bekeek had ik net mijn buikje rond van de chinees hahaha. Bedankt voor je blog, geweldig dat je een negatieve ervaring met die behandeling die ineens stopte omdat het 'minder op de voorgrond stond' toch weet uit te werken in een mooi voorbeeld, en daarna ook gewoon nog eens excuses krijgt! Dat motiveert mij en vast ook anderen om ook daarin kracht te zoeken, en voor jezelf te blijven vechten. Ik vond het een mooie pure vlog, niet chaotisch maar zeker van alles wat. En nee je hebt geen bol hoofd,wat je zelf zegt aan het einde van de vlog., daar gaat het om denk ik, om wat je zelf tegen jezelf zegt :) Je zit nog midden in de strijd en inderdaad word soms de strijd nog rauwer als je er alweer 'wat beter uitziet'. Laat je niet kisten, bedankt voor je kracht voer!!!
aloe - Woensdag 11 oktober 2017 12:38
ohja en blijf die koffie lekker halen ;-) heerlijk!!
Julia - Woensdag 11 oktober 2017 15:24
Zó herkenbaar wat betreft hulpverlening en ondergewicht/eetstoornissymptomen! Ik heb het grootste deel van mijn eetstoornis een gezond gewicht gehad. Heb altijd het gevoel gehad dat ik hierin keihard voor mezelf op moest komen. Pas toen ik ondergewicht kreeg, werd er 'actie' ondernomen. En dan wel zeggen dat je vooral op achterliggende problematiek focust....

Afgelopen november ben ik op eigen kracht cold turkey gestopt met eetbuien en braken. Hierdoor kwam ik aan en werd mijn eetstoornis vele malen leefbaarder. BAM, daar kwam de onderliggende rotzooi. En nu wordt mij de vraag gesteld wat mijn hulpvraag nog is.... Ja hállo, ik ga toch ook niet naar de huisarts met de vraag of ik een bepaald antibioticum kan krijgen voor die en die infectie?
Hier kan ik echt uren over klagen haha. Maar ik krijg er ook vooral vechtlust van gelukkig :)
Rianne - Woensdag 11 oktober 2017 15:52
Wat een superfijne krachtvoer dit! Dit raakte voor mij ook echt aan thema's waar ik zelf mee bezig ben, zoals het je niet serieus genomen voelen en soms ook echt niet serieus meer genomen worden door de hulpverlening. In mijn geval ben ik qua gewicht en uiterlijke copingsmechanismen weer grotendeels hersteld, maar terwijl de achterliggende problematiek zeker nog aanwezig is, voel ik mij door de hulpverlening totaal niet meer serieus genomen. Wat jij doet in de video, namelijk echt actie ondernemen en aangeven dat je dit niet oke vind, helpt mij heel erg.

Ik heb bij de laatste keer dat ik om hulp vroeg uiteindelijk maar netjes met mijn hoofd geknikt toen ze zeiden dat max. 4 gesprekken in de basisggz wel voldoende moest zijn. Ik had niet het idee dat ik het recht had om aan te geven dat ik mij hiermee niet serieus genomen voelde, dat voelde als aanstellen en aandacht vragen. Ik wil ook helemaal geen client meer zijn, ik wil ook veel liever 'gewoon normaal doen' en een normaal leven leiden, daar moet ik ontzettend hard voor werken, maar dat lijkt een beetje over het hoofd gezien te worden. Nogmaals, ik vind het heel fijn dat jij eerlijk laat zien dat je dit soort dingen wel uit kunt spreken, en dat daar dan ook nog een positieve reactie op komt. Nu heb ik misschien niet al te hoge verwachtingen meer van die positieve reactie, maar het geeft mij wel motivatie om toch wat meer voor mezelf op te gaan komen, juist omdat ik op een gezonde manier wil kunnen leven, niet omdat ik lekker veilig voor eeuwig als client in hulpverleningsland wil blijven zitten.

Bedankt voor deze video, je hebt nog meer onwijs nuttige dingen gezegd en daarnaast zie ik ook heel veel doorzettingsvermogen. Ik hoop dat je trots bent op jezelf, voor wat je doet aan je eigen gezondheid en voor wat je (in combinatie met zo'n zware tijd) hier de laatste tijd neerzet met deze krachtvoer video's.
Anne - Woensdag 11 oktober 2017 16:16
Ahh supermooie vlog scarlet!! Heel mooi ge edit ook! Volgens mij zie ik mezelf lopen bij leiden centraal, hihi.. zet hem op!!
vanAnaarB - Woensdag 11 oktober 2017 21:22
Mooi gedaan weer! Hopelijk blijf je #Krachtvoer video's maken.
Heel herkenbaar die vraag van het bolle hoofd. Ik meet hoe "dik" ik ben ook af aan de bolheid van mijn hoofd, en aan mijn buik. Nu keek ik je video terwijl ik twee plakken cake at. Mooie motivatie!
Snoezel - Woensdag 11 oktober 2017 23:30
Ik heb even de vorige filmpjes terug gekeken en je ziet er veel mooier en beter uit nu. Misschien vind je dat vervelend, hopelijk kun je het ooit als compliment beschouwen.

Verder een dikke pluim voor Joyce omdat ik het geweldig vindt hoe zij met de situatie omgaat. Je kunt je geen betere vriendin wensen.

Graag zou ik wat meer willen zien van wat je eet en op wat voor manier je bepaalt hoeveel je als richtlijn gebruikt om aan te blijven komen.
- - Donderdag 12 oktober 2017 00:22
Beetje rare reactie dit... Deze vlog gaat er juist over dat ze het lastig heeft met opmerkingen dat ze er beter uit ziet omdat dat niet alles zegt. En dat het niet om eten gaat maar om alles wat eronder zit. Niet helemaal gepast om dan om eetrichtlijnen te vragen.
Snoezel - Donderdag 12 oktober 2017 13:21
Dat ik zeg dat ze er beter uitziet is als compliment bedoeld en ze vraagt expliciet wat we graag willen zien. Dan mag ik daar eerlijk op antwoorden.
- - Donderdag 12 oktober 2017 00:23
Scarlet, wat ben je toch een dappere strijder en een voorbeeld voor velen ♥
H - Donderdag 12 oktober 2017 19:56
Dapper mens, wat een mooie video. Juist zo krachtig in kwetsbaarheid, mooi.
Soofy - Vrijdag 13 oktober 2017 12:28
Mooie video Scarlet! Je bent een mooi mens. Tof dat je die mail hebt gestuurd!
Ik ben wel heel benieuwd hoe je de onderliggende problematiek nu aanpakt. Ga je daarvoor in therapie, doe je het op eigen kracht? Misschien wil je daar iets over delen.
R - Vrijdag 13 oktober 2017 20:09
De eerste keer dat ik een krachtvoer-video open en opeens "de mens Scarlet" belééf in plaats van "het account Scarlet" lees. Erg fijn, ik ga vaker kijken. Dank je wel!
Fan - Woensdag 18 oktober 2017 22:34
Jeetje, wat een struggle spreekt er weer uit. En zo waardevol om dit te volgens Scarlet, bedankt voor nog eentje. Ik hoor het echt graag verder ook in video's!
Een aai over je bolletje :-) - Woensdag 25 oktober 2017 23:55
En al had je wel een bol hoofd... wat dan nog?!