Het eetdagboek van Laura 5

 

In eerdere eetdagboeken van mij heb je kunnen lezen en zien hoe mijn eetpatroon er uit kan zien in een week. Omdat elke week anders is en veel van jullie hier inspiratie en motivatie uit kunnen halen, laat ik deze blog met regelmaat terugkomen. Afgelopen week heb ik weer mijn eetpatroon voor jullie bijgehouden en jullie kunnen in deze blog lezen wat ik heb gegeten en gedronken. Blogs rondom eten roepen veel wisselende reacties op. Na mijn vorige eetdagboeken is wat ophef ontstaan over of ik wel of niet gezond en gevarieerd eet. Natuurlijk ontstaan er meningen, maar het kan kwetsend zijn om hier zo hard over te oordelen. Ik heb het dan niet perse over mijzelf, maar vooral ook om de anderen die het wel fijn vinden om te zien wat iemand anders, ik in dit geval, eet en die hier veel steun aan hebben. Denk dus goed na over je reactie voordat je deze plaatst.

eetdagboek

♥ Zaterdag
Zaterdagochtend ben ik de dag begonnen met een kopje citroen / gember thee en een bakje yoghurt met muesli en vers fruit. Ik heb er fruit in gedaan wat ik nog over had, zoals appel en granaat appel. Ik was wat later opgestaan dus ik ging daarna al vrij snel lunchen. Ik heb geluncht met een glas limonade met verse munt en citroen en broodjes met krabsalade. Ergens later in de middag heb ik genoten van Toblerone. Ik hou echt van die chocolade.

chicken tajine

Aan het eind van de middag ben ik gaan koken omdat ik chicken lemon tajine wilde maken (staat al eerder in een eetdagboek of plog), en daar moet je op tijd voor beginnen omdat de marinade dan in de kip kan trekken. Tijdens het koken heb ik limonade gedronken en wat nootjes gegeten. Ik heb voor de tajine de ingrediënten gekocht bij de Turkse supermarkt en ik word altijd heel blij van het winkelen daar. Ik heb allerlei lekkere kruiden gekocht om dit gerecht te maken. Er zit heel veel in, zoals tomaat, peterselie, koriander, gember, ui, knoflook, preserved lemon, aardappel en kip. Dit heb ik 's avonds gegeten met Turks brood en hier heb ik water bij gedronken en een glas rode wijn.

taartje

's Avonds werd ik door mijn vader getrakteerd op een appelgebakje. Ik was namelijk zondag jarig en hij had alvast iets gehaald voor de avond ervoor. Hier heb ik twee glazen verse muntthee bij gedronken. Later op de avond heb ik nog een glas sap gedronken voordat ik ging slapen.

♥ Zondag
Zondag was ik jarig! Ik heb toen snel ontbeten met ontbijtdrink en thee. Daarna ben ik gaan lunchen bij Hotel New York in Rotterdam. Het is echt een onwijs leuke plek om eens heen te gaan. Heel vroeger was dit het hoofdkantoor van de Holland-Amerika lijn. Mensen stapten daar op de boot naar Amerika. Het is hier altijd ontzettend druk terwijl het echt heel groot is en er heel veel tafeltjes zijn. Zeker als je in het weekend gaat, moet je hier echt reserveren. Op de kaart staan super lekkere dingen, dus het was moeilijk kiezen maar uiteindelijk heb ik voor een vis lunch gekozen met drie boterhammen met tonijn, gerookte zalm en een garnalenkroketje. Hier heb ik cranberry sap bij gedronken en een spa rood.

lunch

Bij een verjaardag hoort taart of gebak en zeker als het mijn eigen verjaardag is. Ik wist toevallig dat het grande dessert hier heel erg lekker is. Normaal deel ik deze als ik het bestel maar mijn familie wilde allemaal een ander 'toetje', dus heb ik hem maar alleen besteld. Best veel na zo'n lunch, maar ik heb heel erg mijn best gedaan. Het grande dessert bestond uit een chocoladefondant, creme brulee, tiramisu, amandelijs, een stoofpeertje en vers fruit.

grand desert

's Avonds heb ik mijn verjaardag afgesloten in de Wellness. Hier heb ik veel water gedronken want dat is belangrijk als je in de sauna gaat. Verder ben ik daar de avond begonnen met een heerlijke sinaasappel spinazie smoothie. Ik heb toen wat later gegeten omdat ik nog best wel vol zat van de lunch en het grande dessert. Ik heb toen kipsate met frietjes en een lekkere salade gegeten en hier heb ik bionina en water bij gedronken. 

♥ Maandag
Maandagochtend heb ik ontbeten met een kopje verse muntthee en boterhammen met pindakaas. Later heb ik nog limonade met verse munt en gember gedronken en dropjes gegeten. 's Middags heb ik een grote salade gegeten met onder andere gerookte zalm, komkommer, avocado, tomaatjes, sla en een gekookt eitje. Hierbij heb ik een vers vruchtensapje gedronken. Tussen de middag heb ik een heerlijke grote sinaasappel gegeten. 's Avonds ben ik nog voor mijn verjaardag gaan eten met vrienden. We zijn naar een Italiaans restaurant gegaan en ik heb lasagna gegeten met wat stokbroodjes met kruidenboter. Ik heb hier cola met citroen en een wijntje bij gedronken. We zijn die avond nog naar een cafe geweest waar ik ook nog verse sinaasappelsap, wijn en water heb gedronken.

pasta

♥ Dinsdag
Dinsdag ochtend heb ik ontbeten met yoghurt met vers fruit en muesli. Later op de ochtend heb ik een banaan en wat koekjes gegeten. Als ik eenmaal zo'n pak open heb gemaakt, kan ik blijven eten. Als lunch heb ik een tosti ham kaas met ketjup gegeten en een mueslibol. Hierbij heb ik kersensap gedronken. Later op de middag heb ik wat soepstengels en nootjes gegeten en limonade gedronken.

Dinsdag

's Avonds heb ik mogen genieten van een heerlijk pasta gerecht van mijn vader met kip, panchetta en paddenstoelen. Hierbij aten we mini asperges en ik heb er water bij gedronken. 's Avonds heb ik een appel gegeten, nog wat koekjes en thee gedronken.

♥ Woensdag
Woensdag heb ik onderweg ontbeten met een breaker. Ik had haast en geen tijd meer voor het ontbijt dus het werd een ontbijtje to go. Op kantoor ben ik de dag verder begonnen met een kopje thee en een spelt eierkoek. Ik zag ze bij de bakker liggen en ik was wel benieuwd om eens een andere variant te proberen. Ik vond het erg lekker! Het had een beetje een kaneel achtige smaak en ik proefde ook een beetje citroen.

Woensdag

Verder heb ik gedurende de dag op kantoor veel thee en water gedronken. Ik heb geluncht met nog een eierkoek en een ham kaas croissantje en tussendoor heb ik nog wat worteltjes gegeten die ik vanuit huis had meegenomen. Later op de middag kwam Scarlet ineens aan met een groot pak asperge cup a soup. Ik had dit nog nooit geprobeerd en ik was wel benieuwd. Ik vond het best oke, niet super lekker maar zeker niet vies.

cupasoup

's Avonds heb ik kip cordon bleu gegeten met aardappelkroketjes, salade en broccoli. Hier heb ik een glas cola bij gedronken en water. Na het eten heb ik nog wat snoepjes (van die harde snoep hartjes.... Mmmmm ♥) gegeten en thee gedronken.

♥ Donderdag
Donderdag ben ik de dag begonnen met verse muntthee met honing en twee witte boterhammen met hagelslag en speculoospasta. Tussendoor heb ik nog een kopje thee ingeschonken en een appel gegeten met een beetje kaneel. Als lunch heb ik twee bruine boterhammen gegeten met salami en een gekookt eitje. Hierbij heb ik verse bramen en zwarte bessen sap van Albert Heijn gedronken.

ontbijt en lunch

Later op de middag heb ik nog wat koekjes gegeten en limonade gedronken en een bakje met nibbit. Jammie! Jeugdsentiment en op z'n tijd word ik daar wel weer heel blij van. 's Avonds heb ik bij een vriendin gegeten. Zij heeft toen nasi gemaakt met gebakken kip en allerlei lekkere kruiden. Daarna hebben wij met een kopje thee op de bank gezeten. Later heb ik nog twee mandarijnen gegeten.

♥ Vrijdag 
Vrijdag ochtend ben ik de dag begonnen met een kopje thee met honing en een bakje vers fruit. Later op de ochtend heb ik een eierkoek gegeten met speculoos pasta en hier heb ik limonade met gember en verse munt bij gedronken. 's Middags heb ik geluncht met een broodje krabsalade met ei en een mueslibol met frambozenjam. Ook hier heb ik limonade bij gedronken. 's Avonds kookte mijn vader Indisch en kwamen er vrienden eten. Hier heb ik rode wijn bij gedronken. 

indisch

Als toetje hadden we een soort exotisch drankje met allerlei fruit, kokoswater, crushed ice en rozensiroop. Het was echt heel erg lekker. Daarna heb ik gember citroen thee dronken en bananensoesjes gegeten.

Dit was weer een eetdagboekje van mij. Ik hoop dat jullie het leuk vonden en dat jullie hierdoor een beetje een beeld krijgen van wat ik eet in een week. Het is wel een random week en het ziet er altijd weer anders uit. Ik hoop dat jullie er inspiratie en motivatie uit kunnen halen! ♥

handtekening

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

marleen - Donderdag 5 maart 2015 13:28
dapper dat je blijft delen ondanks alle (soms rot-) commentaren!
dank je wel, Laura! Ooit wil ik ook zo'n lekkere dingen in een edb kunnen schrijven :)
question - Donderdag 5 maart 2015 13:41
klinkt heel lekker en gevarieerd allemaal!
Vlinderke - Donderdag 5 maart 2015 13:47
vind het ook weer een mooi en gevarieerd eetdagboekje. Hoop dat de mensen rekening houden met je bovenvermelde boodschap

Dank je Laura voor het delen alvast
Lala - Donderdag 5 maart 2015 13:57
Super bedankt om deze blog nog eens te schrijven Laura! Ik vind het echt zo leuk en motiverend om dit te lezen. Ik hoop, werk en wacht vol spanning op de dag dat ik ook weer net zoals jij en zoals ik zelf vroeger was terug eindelijk normaal en ongecompliceerd kan omgaan met eten. Je bent zo een prachtige vrouw en om dan te zien dat je gewoon eet wat/wanneer/hoeveel je zelf wil, dat is een grote motivator! Heel erg bedankt Laura!
xchanel - Donderdag 5 maart 2015 14:04
Mega motiverend en fijn om te lezen! Dankjewel, dat je toch geschreven hebt ondanks het vele commentaar dat je krijgt.
loveeee - Donderdag 5 maart 2015 14:08
Lekker
en goed gevarieerd
Dianne - Donderdag 5 maart 2015 14:20
Super bedankt ! jullie motiveren mij heel erg en dat heb ik nodig , ik veel het harstikke fijn om dit soort dingen te lezen
Fleur - Donderdag 5 maart 2015 14:26
Leuk Laura! Bedankt voor het delen :)
De chicken lemon tanije lijkt me echt wauwie!!
Anaisa - Donderdag 5 maart 2015 14:31
Dankjee voor de motivatie Laura! :-)
miri - Donderdag 5 maart 2015 14:33
En nog van harte gefeliciteerd!! dankjewel voor je blog, ondanks vorige reacties. Valt mij vooral op dat je zo gevarieerd eet... daar kan ik nog wel wat van leren. En ik krijg trek van al dat eten, je boft dat je pa zo goed kan koken zeg, ziet er goed uit....!
M. - Donderdag 5 maart 2015 14:33
Ziet er leuk uit allemaal! Vind jouw eetdagboekjes altijd inspirerend, omdat jij vaak heel andere gerechten eet dan ik, vooral 's avonds. Ik kook meestal iets wat ik ken, omdat ik het eng vind om nieuwe dingen te proberen. Niet eens zozeer vanwege mijn es, maar ben bang dat het mislukt of dat mijn vriend en kindjes het niet lusten. Maar wil toch eens iets anders proberen! Bedankt voor het delen :).
Rianne - Donderdag 5 maart 2015 14:36
Ik vind het echt fijn dat jullie toch dit soort dingen blijven delen! Mij motiveert het nog steeds, dus bedankt daarvoor! Enne, vooral die avondmaaltijden die zou ik best van je over willen nemen, ziet er lekker uit zeg!
Anon - Donderdag 5 maart 2015 15:28
Ik heb er echt respect voor dat je je niet laten kisten door al het commentaar, je laat toch een persoonlijk stukje zien!

Bedankt voor je eetdagboekje, het blijft me motiveren!!

En btw nog gefeliciteerd, Laura!
Anoniem - Donderdag 5 maart 2015 16:06
Ziet er allemaal lekker uit! En erg motiverend. Hoop dat ik zelf over een tijdje ook zo zorgeloos kan eten. Bedankt Laura!
nono - Donderdag 5 maart 2015 16:18
Dit is echt fantastisch om te lezen. Ik snap zelf niet goed hoe je altijd zin kan hebben om allerlei verschillende lekkere dingen te eten, want ik eet heel vaak hetzelfde (ook wel wat ik lekker vind hoor), maar het is heel erg inspirerend. Dankjewel Laura!
E - Donderdag 5 maart 2015 16:36
Super Laura! Stoer van je dat je nog zulke dagboeken wilt plaatsen & probeer te onthouden dat zulke vervelende comments alleen maar van uit een eetstoornis komen.... Heel jammer maar zo is het nou eenmaal... Ik vind dat je in ieder geval dat je echt een inspiratie bron bent net zoals scarlet en nouska!
Jelle - Donderdag 5 maart 2015 16:41
Ik vind het wel jammer dat je je gelijk probeert in te dekken voor negatieve commentaren. Met andere woorden, je mag blijkbaar alleen lovend en positief zijn. Jammer dat je gelijk de deur dicht doet.
D. - Donderdag 5 maart 2015 16:46
Hartstikke bedankt voor het delen van je eetdagboek. Het geeft mij steun en lef om mijzelf meer eten te gunnen.
Escapist - Donderdag 5 maart 2015 16:49
Heel leuk en inspirerend! Je eet echt zo gevarieerd, ik hoop dat eten voor mij ook ooit weer leuk gaat worden zoals het bij jou is :)
Anoniem - Donderdag 5 maart 2015 16:54
Wat eet je toch gezellig! ;)
hopexfaithxlove - Donderdag 5 maart 2015 17:17
Ik vind het heel motiverend en realiserend! :)

Henriette - Donderdag 5 maart 2015 17:31
Super lekker allemaal! Ik wil ook wel eens een keer Indisch eten. Weet iemand misschien een leuk restaurant met echt Indisch eten?
En nog van harte gefeliciteerd!
louise - Donderdag 5 maart 2015 17:39
Dankjewel voor je blog!
Heel motiverend en leuk om nieuwe recepten te gaan proberen.

Ik ben op wintersport en zit in een dip en dit maakt me heel blij en motiveert om gewoon lekker te leven.


Liefs en dankjewel dat je dit plaatst. Het motiveert echt heel erg om naar je gevoel en een gevarieerd eetpatroon te proberen !

Liefs, Louise
cynthiaxd - Donderdag 5 maart 2015 17:41
Fijn om te zien en GEFELICITEERD !!!
Mag je heel oud en wijs worden

Heel erg bedankt voor het delen !
S - Donderdag 5 maart 2015 17:42
Wauw, wat een inspiratie zeg! Zoals jij eet, is mijn streven om ook te kunnen eten (en drinken)! Heerlijk, en wat fijn om te zien dat een frietje op z'n tijd ook wel mag. :)
Thanks!
Katsa - Donderdag 5 maart 2015 17:58
@jelle

Dat zegt ze toch niet? Ze vraagt gewoon om twee keer na te denken voordat je je reactie plaatst en rekening te houden met de gevoelens van anderen. Je mag nog steeds je mening zeggen, je moet alleen letten op de woorden die je gebruikt. :)
Mootje - Donderdag 5 maart 2015 19:06
Als eerste nog van Harte gefeliciteerd met je verjaardag! Je hebt je verjaardag erg leuk en gezellig gevierd zo te zien!
En ik vind het echt super fijn om jou eetpatroon te zien/lezen! Iemand die nooit een eetstoornis heeft gehad eet toch net weer ff anders en lekker ongecontroleerd!! Heel motiverend en ik zeg, ga vooral zo door!! Blijf lekker je eten hier posten, ik kijk er naar uit! Liefs Mootje
Maanmeisje - Donderdag 5 maart 2015 19:36
Ik vind dat je lekker en gevarieerd eet.
Marielle - Donderdag 5 maart 2015 21:17
Leuke blog! Heb gelijk weer wat inspiratie voor het avondeten :-)

@Jelle jammer dat jij in zo ongeveer elke blog wel iets negatiefs weet te vinden
Safia - Donderdag 5 maart 2015 21:51
Ikzelf vind het heel inspiratie vol, heel veel dingen ik eet wel gevarieerd, ik ben Marokkaans en ik eet dat eigenlijk niet zo vaak, gisteren bijvoorbeeld aten we surinaamse bami maar vandaag tajine mijn moeder kookt meestal en me vader in het weekend. Soms kook ik op zondag, dan zoek ik altijd iets op internet of in mijn kookmap om iets lekkers te maken. Een kookmap is een map met veel blaadjes erin, ik plak er allemaal knipsels in van gerechten en hun recepten, ik plak niet alles maar de dingen die ik een keer wel wil gaan proberen of speciale gerechten met een twist. Wat ik wel fijn aan je eetpatroon is dat je vis eet, krabsalade en die lunch op je verjaardag. Ikzelf eet bijna nooit vis, of altijd hetzelfde, maar ik probeer steeds vaker vis te eten.

Trouwens voor de mensen die haar eetpatronen "afkraken" jullie doen alsof jullie weten waarover jullie spreken. Maar heb jij een eetstoornis en denk je negatief? Ik denk dat Laura wel weet waar ze over praat omdat ze hier werkt en het is hoogst onwaarschijnlijk dat ze zomaar haar baan kreeg, kortom ze weet waar ze over praat, je hebt geen idee welke afspraken ze heeft met de dokter of suikerziekte heeft of heel veel sport of noem maar op. Wat ik hiermee wil zeggen is dat wij van een heel andere hoek kijken, terwijl zij veel beter weet dan wij wat goed voor der is of niet.
kate02 - Donderdag 5 maart 2015 22:04
Nog gefeliciteerd!
Nouky - Vrijdag 6 maart 2015 06:23
Heel motiverend, blijf dit soort blogs zeker posten!
N.I.91 - Vrijdag 6 maart 2015 09:17
Nog gefeliciteerd en lekker creatief met het eten :-)
Danielle - Vrijdag 6 maart 2015 09:39
Wat een heerlijk eetdagboekje as usual!
maartje - Vrijdag 6 maart 2015 10:15
Altijd heel fijn om te lezen! Het helpt mij heel erg om te zien hoe ik uiteindelijk ook weer met eten om zou willen gaan. Enorm inspirerend en fijn dat je ondanks sommige negatieve reacties toch hiermee door blijft gaan!
n - Vrijdag 6 maart 2015 14:24
De disclaimers werken goed zo te zien! Alleen nog maar positieve reacties ineens. Ik weet serieus niet of het op een site als dit moet worden nagestreefd dat mensen hun mening niet meer kunen geven.. ik vind de discussies ook waardevol en als je die bij voorbaat al uitsluit vind ik dat minder.
Anoniem - Vrijdag 6 maart 2015 14:27
Super leuk om te lezen en voor mij in elk geval inspirerend!
Ingrid - Vrijdag 6 maart 2015 16:32
Weer zo leuk en motiverend. Je weekje in eten ziet er zo verfijnd, gevarieerd en lekker uit. Muntthee en toblerone, heerlijk! Ooit hoop ik dat ik het laatste stukje eetstoornis los durf te laten zodat dit ook een weekje van mijzelf kan zijn! Nog van harte gefeliciteerd, en nog vele mooie inspirerende en gezonde jaren toegewenst natuurlijk.
Dank je wel weer! xxx
Me - Vrijdag 6 maart 2015 19:25
Hey, nog van harte mooie meid! En bedankt weer.
Claire - Vrijdag 6 maart 2015 21:32
Super leuk, inspirerend en motiverend! Misschien vinden sommige dat je niet afwisselend en of gezond eet, maar ik vind van wel! Je eet afwisselend en gaat er heel vrij mee om! Daarnaast besef ik me ook dat niet alle weken er hetzelfde uitzien
Fleur - Vrijdag 6 maart 2015 22:36
Ik heb de chicken lemon tajine opgezocht in je andere blog, het stond inderdaad in een ander 'eetweek blogje' van je, alleen stond het recept er niet bij. Je zou iemand er heel blij mee maken om hier een receptje van te posten :D het lijkt me erg lekker en ik heb ook een tajine maar kies toch voor wat anders!
peanutbutter - Zaterdag 7 maart 2015 00:51
Wow, super gevarieerd weer. Ik vind dat je altijd superleuke, aparte en vooral lekker dingen eet.
Anonieme A - Zondag 8 maart 2015 22:57
Ik vind Laura's eetdagboek het meest inspirerend, omdat ik er bij haar het meest zeker ervan ben dat er geen (onbewuste) eetstoornisgedachte aan ten grondslag is. Het is fijn om van iemand die geen eetstoornis heeft gehad te zien wat hij/zij eet :)
*MAAN* - Maandag 9 maart 2015 07:29
ik ben ook dol op limonade leuk om het met munt te proberen