Foodfestivals voorjaar en zomer 2017

 

Nu het buiten steeds wat warmer wordt, is het leuk en gezellig om er in je vrije tijd op uit te gaan. Foodfestivals zijn de afgelopen jaren in populariteit behoorlijk toegenomen en bovendien lijken er steeds meer festivals te zijn die om eten draaien. Het leuke aan zulke festivals is dat er vaak een ontspannen sfeer hangt en dat er allerlei leuke tentjes zijn waar je lekker eten kunt proeven. Veelal wordt dat gecombineerd met fijne muziek en zeker op een zonnige lente- of zomerdag, is je uitje dan helemaal compleet. 

In deze blog delen we de leukste en bekendste foodfestivals van de maanden april, mei, juni juli en augustus. Natuurlijk zijn er nog veel meer, maar het is onmogelijk om alles op te noemen. Mocht jij nog een leuk foodfestival weten dat hier niet bij staat, laat het dan vooral weten in de reacties onder deze blog.


Bron

Dromen, Voelen, Doen - Scheveningen strand
30 april en 1 mei 2017 wordt de 2e editie van het Dromen Voelen Doen-Festival georganiseerd op een mooie en leuke locatie: namelijk het strand van Scheveningen. Laat je smaakpapillen door de vele speciale Foodtruck koks activeren of ga lekker skaten, volleyballen of kiten in een relaxte sfeer in een geweldige omgeving. Entree is gratis. Meer informatie vind je hier.

Rollende Keukens - Amsterdam
Van 24 tot en met 28 mei kun je in de Westergasfabriek in Amsterdam terecht voor Rollende Keukens. Hier zijn vijf dagen lang tientallen foodtrucks te vinden waar je heerlijk kunt eten. Ook is er muziek en het fijne is dat de entree grats is. Rollende Keukens is dit jaar extra lang vanwege Hemelvaart, dus wellicht is het leuk om daar heen te gaan tijdens een vrije dag. Meer informatie vind je op de website.

Foodtruck Festival Trek - Meerdere plekken in Nederland
In 2016 trok dit Foodtruck Festival bijna 300.000 bezoekers. Ook dit jaar is Trek weer volop te vinden in het land. De komende maanden kun je Trek op verschillende plaatsen vinden. De toegang is gratis en er is een ruim aanbod aan streetfood.
11 t/m 14 mei: Vroesenpark Rotterdam
18 tm 21 mei: Stadspark Maastricht
25 t/m 28 mei: Hunnerpark Nijmegen 
1 t/m 5 juni: Griftpark Utrecht
16 t/m 18 juni: Stadswandelpark Eindhoven 
23 t/m 25 juni: Volkspark Enschede 
6 t/m 9 juli: Paleiskwartier 's-Hertogenbosch
14 t/ 16 juli: Amstelpark Amsterdam 

Rrrollend Foodtruckfestival - Meerdere plekken in Nederland
Rrrollend zorgt ook dit foodtruck festival voor heerlijke gerechten uit de leukste foodtrucks en andere rollende keukens. Tijdens al deze lekkere hapjes en drankjes kun jij natuurlijk genieten van live muziek vaak verzorgd door lokale helden, verschillende DJ's en voor de kleintjes zijn er ook voldoende leuke activiteiten. De entree is gratis. Meer informatie vind je hier.
5 t/m 7 mei - Lijm & Cultuur Delft
19 t/m 21 mei - Gele Rijders Plein Arnhem
25 t/ 28 mei - Energiepark Leiden
12 t/m 14 mei - Waalkade Nijmegen 
2 t/m 5 juni - Lange Voorhout Den Haag
16 t/m 18 juni - Parkeerterrein Maarsseveense Plassen Maarssen
23 t/m 25 juni - Willemsoord Den Helder 
30 juni t/m 2 juli - Munsterplein Roermond
7 t/m 9 juli - Handelsplein Amstelveen
14 t/m 16 juli - Goudasfalt Gouda
18 t/m 22 juli - Andreasplein Katwijk
4 t/m 6 aug - Malieveld XXL Den Haag
11 t/m 13 aug - Schouwburgplein Venray
18 t/m 20 aug - Raadhuisplein Hoofddorp 
25 t/m 27 aug - exacte locatie nog onbekend, Leiden  


 Bron

Taste of Amsterdam - Amsterdam 
Van 2 tot en met 5 juni kun je in het Amstelpark in Amsterdam terecht voor de Taste of Amsterdam. Dit foodfestival wordt al voor de negende keer georganiseerd. De toegangsprijs is 12 euro en hiermee krijg je de kans om allerlei gerechten uit verschillende restaurants te proeven. Meer informatie vind je op de website

Happy Sushi Festival - Amsterdam
Ben je dol op sushi? Dan is dit festival voor jou! Op 28 en 29 juli kun je volop sushi eten op het Museumplein in Amsterdam onder het genot van heerlijke drankjes en goede muziek. Dit festival wordt voor de tweede keer georganiseerd. Een kaartje kost 35 euro. Mocht je onbeperkt willen eten, dan moet je iets meer betalen, namelijk 75 euro. Aardig wat geld, maar daar kun je wel helemaal los gaan. Meer info vind je hier.

BARREL Food Truck Fest - Emmen, Hardenberg
Mocht je niet in Amsterdam en omstreken wonen, dan is BARREL misschien iets voor jou. Op 23, 24 en 25 juni 2017 vindt BARREL Food Truck in Emmen plaats. Het Raadhuisplein, tegenover de ingang van Wildlands Adventures Zoo en het Atlas Theater wordt omgetoverd tot één groot foodtruck walhalla. Je kunt hier terecht voor streetfood, drankjes en muziek. De toegang is bovendien gratis. Naast Emmen gaat BARREL dit jaar voor het eerst ook naar Hardenberg, op 15 en 16 juli. Je kunt BARREL daar vinden op het Marktplein.
23 t/m 25 juni - Raadhuidplein Emmen
15 tm 16 juli - Marktplein Hardenberg

Food Soul Festival - Noordwijk aan Zee
Op donderdag 25, vrijdag 26, zaterdag 27, en zondag 28 mei 2017 organiseert Soul Food Concepts wederom een editie van 'Food Soul Festival'. Het plein rondom de Vuurtoren in Noordwijk aan Zee wordt dan omgetoverd tot één groot openlucht restaurant. Naast lekker eten is er op alle dagen soul muziek, dus als je daarvan houdt, dan is dit festival echt iets voor jou. Meer informatie vind je hier


Bron

Eten op rolletjes - Meerdere plekken in Nederland
Bij Eten op Rolletjes ontdek je nieuwe smaken bij één van de keukens op rolletjes. Er is aanbod voor iedereen! Je kunt met elkaar op grote picknickkleden gaan zitten en lekkere hapjes delen, of nieuwe mensen leren kennen aan één van de grote houten tafels. Er is ruimte voor kinderen bij een knutselbus en er is een straattheater.
19 t/m 21 mei - Dudokpark Hilversum
3 t/m 5 juni - Akoesticum terrein Ede
16 t/m 18 juni - Arnhems Buiten park Arnhem
30 juni t/m 2 juli - De Lichtfabriek Haarlem
21 t/m 23 juli - Worp Plantsoen Deventer

TOOST Food Truck Festival - Meerdere plekken in Nederland
TOOST is op meerdere plekken in Nederland te vinden. Naar eigen zeggen bouwen de eigenaren hiervan een feestje, waar ze ook komen. Lekker eten wordt gegarandeerd en er is gezelligheid voor jong en oud. Het leuke aan TOOST is dat dit festival niet alleen in de grote steden komt zoals je veelal zit met Food Trucks Festivals. 
19 en 20 mei - Reeuwijk
26 t/m 28 mei - Den Haag
3 en 4 juni - Zuidplas
9 t/m 11 juni - Zoetermeer
16 t/m 18 juni - Schipluiden
23 t/m 25 juni - Alphen a/d Rijn
30 juni en 1 juli - Bodegraven
7 t/m 9 juli - Brielle
18 t/m 20 augustus - Pijnacker
25 t/m 27 augustus - Lansingerland

Ben jij al eens bij een Foodfestival geweest?

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Anne2 - Donderdag 30 maart 2017 10:59
Ik ben nooit naar een Foodfestival geweest. Het is niets voor mij . Festivals zo wie zo niet.