Eten wij te veel of te weinig?

 

Vandaag proeven wij onze zelfgemaakte reep van Tony's Chocolonely Unlimited. Het stuk dat we proeven had tijdens mijn eetstoornis als veel te veel gevoeld. Aan de andere kant kon ik tijdens mijn eetstoornis ook nooit genoeg eten en was zo'n stuk - zeker tijdens eetbuidrang - veel te weinig. Ik kon weten dat een stuk chocolade normaal was, maar toch kon het zo abnormaal voelen. Eet ik nou te veel of te weinig? Hoe weet je of je voldoende hebt gegeten? Hoe leer je luisteren naar je lichaam? Daar hebben wij het over in deze video!

Meer video's van Proud2Bme - van ProudPraat tot ProudProeft - vind je op ons YouTube-kanaal.

 ♥


Kom bij Proud2Bme gratis en anoniem in contact met lotgenoten, ervaringsdeskundigen, psychologen en dietisten. Op ons forum kun je jouw verhaal delen en/of vragen stellen. Ook kan je dagelijks met ons chatten (de agenda vind je hier). Wij staan voor je klaar.

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Odette - Dinsdag 15 september 2020 14:25
Wauw wat leuk, ik wist niet dat je zo'n reep kon bestellen!
Heel herkenbaar, Lonneke, dat je in herstel bang bent om honger te krijgen. Bij mij doet honger me zo denken aan die grote, eindeloos durende honger die ik tijdens mijn diepste periodes heb ervaren dat ik meteen bang ben dat de honger ook niet meer weggaat of zo. Tegelijkertijd heb ik pas het idee dat ik het goed doe, als ik honger heb. Ingewikkeld.
Nerdin - Dinsdag 15 september 2020 19:52
Wat een mooie metafoor!
Anne - Woensdag 16 september 2020 12:51
Dit is lastig šŸ˜Æ
Het kost ook wel tijd om jezelf te durven vertrouwen en ook je lichaaam heeft tijd nodig om op jou te leren vertrouwen.
Je kunt denk ik nooit genezen als je je gewicht niet loslaat en leert eten zonder lijstjes en gewoon wat en hoeveel jezelf wilt.
Een zoektocht naar wat bij je past en wat goed voelt en wat niet.Zoals met de rest van je leven. Dat kan niet met lijsten en regels maar met ervaringen en gevoel en vallen en opstaan. šŸ™‚.





Floor - Woensdag 16 september 2020 18:59
Super leuk bedacht met dat veel en weinig en ook super leuk dat je dat zelf kunt maken!
Annemoontje - Zaterdag 10 oktober 2020 19:53
Poƫtisch! Bijzonder!!!
Patroklos10 - Dinsdag 2 februari 2021 15:20
@ Irene, zo herkenbaar die strijd over teveel/teweinig en het compenseren dat je op het ene moment te weinig eet, waardoor je op een ander moment veel te veel eet. ik kwel mijzelf nu steeds met uitstellen, waardoor ik een nare dag heb en later op de dag doorsla :( Hoop dit echt ooit te doorbreken hoor
Patroklos10 - Dinsdag 2 februari 2021 15:33
prachtig wat jullie schrijven over los laten en gewoon eten op gevoel en accepteren als je dan iets aankomt. WOrd hier echt blij van dat het dus ook zo anders kan (worden)! Thanks dus