Een dagje mee eten met Nouska 16

 

Een dagje mee kijken in mijn dag en eetpatroon? In deze video kun je meegenieten. Genieten, want gelukkig kan ik dat inmiddels alweer een heel aantal jaren van eten. Daar ben ik enorm dankbaar voor en ik gun jou dat ook. Ik heb zelf nooit gedacht dat ik zo ver kon komen in herstel en op dit moment zou staan in het leven waar ik nu sta. Daarom hoop ik ook dat het jou motiveert en wat hoop geeft om, ook als je denkt dat het voor jou niet is weggelegd, te blijven vechten voor herstel van je eetstoornis. Je kunt zoveel meer dan je denkt. Veel plezier met kijken, ik hoop dat je het een leuke video vindt, ik heb mijn best gedaan en ben inmiddels, zoals je misschien wel weet met verlof
 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Anna - Dinsdag 8 augustus 2017 13:02
Bedankt voor het delen, Nouska! Leuk om je weer eens te zien verschijnen. :)
anoniem - Dinsdag 8 augustus 2017 13:03
Wat een heerlijke video. Zo relaxed en rustig allemaal!
Anoniem - Dinsdag 8 augustus 2017 13:08
Aah Nouska, wat een ontzettend leuke video!
Je straalt helemaal!!
Veel geluk straks met jullie kleintje!

ps. Knor is echt zo'n knapperd!
Sas - Dinsdag 8 augustus 2017 13:11
wat mooi om je zo te zien Nouska! heel erg fijn dat je dit hebt gedeeld!
heel veel geluk met Sim en jullie mooie wondertje! ♥ ♥ ♥
Honeychild - Dinsdag 8 augustus 2017 13:24
Het allerfijnste aan deze video vind ik vooral dat je zo veel rust uitstraalt en het allemaal zo natuurlijk gaat, het eten en, ja, alles eigenlijk denk ik..? Heel veel geluk met je kindje straks, en ik vind je echt een inspiratie; niet zozeer vanwege je eetpatroon, maar wel de manier waarop je je leven hebt vormgegeven na je es. Bedankt voor de video en je inzet voor proud!
*** - Dinsdag 8 augustus 2017 17:36
Exact dit dus! Op zich boeit het me niet zo wat anderen eten. Maar ik vind het wel leuk om te zien hoe eten gewoon een deeltje van je dag kan zijn en niet iets wat overheerst.
Laura V. - Dinsdag 8 augustus 2017 21:32
Helemaal mee eens! Echt geweldig om je zo te zien stralen in deze leuke video. Geeft moed, hoop en heerlijk veel motivatie. Geweldig om te toch even met ons mee te hebben Nouska. Wat missen ik je blogs ontzettend!
aloe - Dinsdag 8 augustus 2017 13:30
wat een heerlijke video, En mooie muziek eronder! het was genieten en ik vond het erg leuk je weer even te zien, ook al ken je me niet;)
Hoi - Dinsdag 8 augustus 2017 13:43
NOUSKA TOPPER !
Ik hou van jouw video's zoveel inspiratie!
Nikki - Dinsdag 8 augustus 2017 14:08
Wat een mooi filmpje!! En fijn je weer eens te zien! Je straalt echt, mooi en positief om te zien. Hier doe ik het ook voor.
Ook fijn om een normaal eetpatroon te zien.
Odette - Dinsdag 8 augustus 2017 17:39
Leuk om je weer te zien Nouska! Ik ben erg benieuwd naar hoe je deze periode ervaart, ook fysiek. Ik hoop dat je daar in een blog wat over wilt delen met ons, wanneer je terug bent! Veel succes en plezier met de laatste loodjes!
M. - Woensdag 9 augustus 2017 11:54
Daar ben ik ooo benieuwd naar, hoe je het aankomen/fysieke veranderingen ervaart (in combi met hormonen), hoe dit is als herstelde van ES.
Team Proud2Bme - Woensdag 9 augustus 2017 12:31
Tot nu toe bekijk ik t denk ik op een hele gezonde manier. Ik kon niet wachten tot ik een buikje kreeg en me echt "zwanger" voelde op die manier. Het is zoiets bijzonders waar ik zo dankbaar voor ben, dat ik die dikkere benen, billen, buik en borsten er maar gewoon bij neem. Dit is mijn lichaam en dit is wat het nodig heeft om deze baby te maken.

Ook na de zwangerschap zal mijn figuur niet meteen weer t zelfde zijn. Misschien wel nooit meer. Ik wil me vooral richten op t wonder wat ik daar dan wel aan over heb gehouden en wil het daarna ook gewoon rustig de tijd geven om op een gezonde manier weer fit te worden en mezelf te accepteren en te "ontzwangeren".

Het is even wennen, zo'n veranderend lichaam, maar eigenlijk kun je er ook weer niet aan wennen, want elke week is t weer anders en gegroeid. Tis een bijzondere periode in mijn leven, een waarvoor ik hard heb geknokt in t leven en die ik absoluut niet zou willen laten verpesten door gepieker over eten of mijn lichaam. Er zit zoveel meer in het leven:)

Natuurlijk vind ik het soms onhandig of wil ik weer gewone kleren aan, nu mn buik echt dik is geworden, maar dit gaat verder dan mijn lichaam. Een kindje krijgen en mama worden eist vooral mentale flexibiliteit en kunnen loslaten. Ik hoop het leven dieper in te duiken, dan aan de oppervlakte te piekeren of te klagen over mijn uiterlijke lijf. Dit gaat verder, dit gaat over liefde. Voor mezelf, zodat ik die ook aan t kleine mensje in mn buik zal kunnen overdragen.

Ik denk dat ik er ook zo over kan denken, omdat ik weer gezond ben en al jaren geen eetstoornis meer heb. Goede therapie heeft me veel geleerd over het leven en over hoe ik daarin keuzes kan maken. Wie weet zal ik mezelf niet altijd even mooi vinden, maar een obsessie of gekloot van eten, dat nooit meer, zeker niet als de baby er is.

Misschien alvast een antwoord op jullie vraag:)

Liefs,
Nouska
Nicky - Woensdag 9 augustus 2017 12:48
Wat mooi gezegd. Ik vind jou zo'n inspirerende vrouw! Ik vind het ook zo leuk voor je dat je zwanger bent, volgens mij ga jij een hele goede/lieve moeder worden (ookal ken ik je niet persoonlijk, zo kom je gewoon op mij over).
M. - Woensdag 9 augustus 2017 16:37
Dank je voor jouw uitgebreide en mooi verwoorde toelichting, Nouska!
anoniem - Dinsdag 8 augustus 2017 17:56
Zo inspirerend ben je Nouska!
Marije - Dinsdag 8 augustus 2017 18:13
Wat een fijne video weer! Leuk om weer eens een dagje met jou eetpatroon mee te kijken.
T - Dinsdag 8 augustus 2017 18:42
Wat fijn om je weer te zien, je straalt helemaal! Hele fijne video, fijne zwangerschap en geniet ervan! X
Samantha - Dinsdag 8 augustus 2017 21:15
Fijne zwangerschap Nouska! Je straalt helemaal, heel mooi om te zien X
Abenita - Dinsdag 8 augustus 2017 21:21
Heel leuk filmpje weer! En leuk om je weer even voorbij te zien komen. :)
Heel veel plezier en geluk de eerste weken met jullie kleintje!
Liefs
G. - Dinsdag 8 augustus 2017 21:58
Ohhh.. het allerlaatste stukje.. dat je een heel klein stukje van je buik ziet: aaaah, daar is een mini-nouska zich aan het ontwikkelen: hoe mooi!

Dankjewel voor het maken en delen van de film. Zoals hierboven ook al gezegd: niet per se de hoeveelheid of wat, maar de rust in het eten zo lijkt iig!

Succes nog verder de komende periode samen & alvast ontzettend veel liefde geluk met zn 3'tje straks :)
M. - Dinsdag 8 augustus 2017 22:31
Je bent een inspirerend voorbeeld, Nouska. Hopelijk gaat je zwangerschap voorspoedig. Je kindje gaat volgens mij een heel lieve, zelfbewuste mama krijgen. Veel geluk samen met je man en dit prille leven in jou.
Snoezel - Woensdag 9 augustus 2017 01:04
Je begint helemaal te stralen als het over de baby gaat, leuk!

Wat een slim idee om de komkommer met een kaasschaaf te snijden.
Ingrid - Woensdag 9 augustus 2017 07:18
Wat een heerlijke video, fijn om die weer van jou te zien. Inspireert me altijd,of ik doe ideetjes op ;) Je ziet er stralend uit! Geniet van je verlof, jullie kleine wondertje komt al bijna, spannend hoor!!!
Diede - Woensdag 9 augustus 2017 08:22
Stralend! Zoals eigenlijk altijd. Je bent een voorbeeld.
VB - Woensdag 9 augustus 2017 14:37
Wat een mooie bijzondere video lieve Nouska! Wat fijn om te zien!
britneyangel - Woensdag 9 augustus 2017 18:45
het is een mooie video, ik vind aardbeien het lekkerste om op een beschuitje te doen en op een pannenkoek is ook erg lekker ik kreeg er zin in haha
Mootje - Woensdag 9 augustus 2017 19:23
Hele mooie ontspannende video! Fijn dat je zo aan het genieten bent, het is echt iets heel moois om dit mee te mogen maken, daar mag je super trots op zijn.
Maar bedenk wel dat je nu echt geen dikke benen hebt, je bent nog steeds slank maar dan met een buik waar een prachtig mensje in groeid.
En wat ik je ook nog mee wil geven is dat je na je bevalling echt snel weer op gewicht bent...ik moest juist opletten dat ik niet te veel afviel.
Als je borstvoeding gaat geven is het belangrijk dat je echt veel eet, anders raakt je lijf uitgeput, dus wees niet bang om dan te veel te eten!
Verder heeeeel veel succes met de bevalling, geniet nog lekker van de laatste loodjes!
Nouska - Woensdag 9 augustus 2017 20:40
Hee Mootje,
Bedankt voor je reactie! Ik heb zeker geen dikke benen of billen idd, maar aankomen hoort bij een zwangerschap, ook bij mij, niet alleen op je buik. Ik bedoel dus ook "iets voller dan t was", niet "dik" met mijn woorden "dikkere". Vind t helemaal niet erg en t staat me prima, ook als t zo blijft!
Hoorde al veel van zulke verhalen over borstvoeding van vriendinnen.
Thanks :)
framboosx - Zondag 13 augustus 2017 23:25
Leuke video & de sheets die je filmt! Tof!
m - Zaterdag 19 augustus 2017 23:15
weetje. wat leuk is als jullie eens een what i ate in een day doen nadat iemand bijv aan zoiets meegedaan heeft. zo kun je hijv andere dagen ook laten zien ter inspiratie hoe je dan kunt eten of als je bijv verjaardag hebt als een een beetje anders dan ontbijt tussendoor lunch tussendoor en avondeten is