Bijzondere eetcombi's van de redactie

 

Stiekem combineren we allemaal weleens etenswaren die niet helemaal vanzelfsprekend zijn. Aparte eetcombinaties zijn niet raar, maar normaal. Soms levert het ook grappige situaties op, omdat andere mensen zich niet voor kunnen stellen dat het lekker is wat jij combineert en eet. In deze blog deelt de redactie hun gekke eetcombinaties. 

bijzondere eetcombinaties

Jasmijn
Ik vond het best lastig om mijn gekke eetcombinaties te ontdekken, want ze zijn voor mij allemaal zo normaal. Ik ben een beetje gaan rondvragen en ben tot de volgende dingen komen. 

  • Leverpastei met mayonaise 
    Sinds ik klein ben, is dit een van mijn favoriete soorten broodbeleg. Ik eet dit het liefst op een getoaste boterham en dan eerst de leverpastei en daarna de mayonaise. Ik vind brood en leverpastei vaak erg droog en hierdoor wordt het een stuk minder. 
  • Maïs met Saté saus 
    Ik vind het heel lekker om maïs door mijn saté saus te gooien. Ik vond dit zelf niet zo raar totdat mijn vriendin opmerkte dat het toch wel erg bijzonder is. Ik vind het ook lekker om mijn maïskolf in de saté saus te dippen. 
  • Alleen het eiwit eten bij een gekookt ei
    Als heel mijn leven lust ik het gele van het ei niet. Ik gooi die dan ook altijd weg. Het liefst vul ik dan het holletje wat ontstaat met een beetje mayo, zout en peper. 
  • Chips en wokkels dippen 
    Ik vind het ontzettend lekker om chips te dippen in sausjes zoals mayonaise, alliolli en heksenkaas. 


Fotografie: Matt

♥ Danique
Ik moest even goed nadenken over mijn gekke eetcombinaties. Ik wist namelijk wel dat ik er een paar heb, maar sommige combinaties zijn voor mij zo normaal dat ik soms vergeet dat het voor anderen juist weer een beetje gek is. 

  • Pindakaas met komkommer
    Ik vind het heerlijk om op mijn boterham met pindakaas plakjes komkommer te doen. Pindakaas is vaak wat droog en een komkommer is juist heel fris. Het is daarom lekker om het droge van de pindakaas te combineren met het frisse van de komkommer. Probeer het eens uit zou ik zeggen! Ik vind het trouwens ook lekker om op een barbecue plakjes komkommer in de knoflooksaus of pindasaus te dippen.
  • Plakjes kaas en Noodlesoep
    Soms eet ik de Noodlesoep van Unox. Super lekker, maar ik vind het dan nog lekkerder om plakjes kaas in die soep te dippen. De kaas wordt dan een beetje warm en krijgt -naast de kaassmaak- de smaak van de soep en ik vind dat echt super lekker. 
  • Kaas met appelstroop
    Deze combinatie is volgens mij al wat bekender: kaas met appelstroop. Op een krentenbol vind ik deze combinatie al helemaal lekker!

♥ Irene

  • Fruit op pizza 
    Dit is niet voor iedereen een heel ongewone combinatie, maar toch vinden veel mensen het altijd een beetje gek dat ik graag pizza tutti frutti bestel. Op een pizza tutti frutti zit gewoon kaas en tomaat zoals altijd, maar in plaats van hartige toppings kunnen er verschillende soorten fruit op liggen zoals banaan, ananas, appel of perzik. Het fruit is dan warm evenals de pizza. Ik vind dat echt superlekker. Ik houd sowieso wel van fruit in warme gerechten. Ook op een tosti vind ik het heerlijk een beetje ananas er tussen te doen. 
  • Pindakaas met vruchtenhagel
    De combinatie pindakaas met suiker is volgens mij wel vrij bekend, maar waar ik heel erg van houd is pindakaas met vruchtenhagel. Ik heb dit als kind op de basisschool per ongeluk ontdekt. Ik kreeg dan altijd brood mee in een broodtrommeltje van m'n ouders en vond het dan leuk de boterhammen te wisselen en op elkaar te stapelen. Ik had eens een boterham met vruchtenhagel en een met pindakaas. Deze combi vond ik zo lekker dat ik er speficiek om ging vragen. Nogsteeds eet ik dat graag op mijn brood. 
  • Kwark met brood of rijstwafel 
    Ik vind het heerlijk om kwark op mijn brood of rijstwafel te doen. Dit is wel echt iets wat ik nooit iemand anders heb zien doen. Ik weet niet meer zo goed hoe ik er nou bij kwam om dit te doen. Misschien omdat ik het ook lekker vind om rijstwafel en chocopasta door mijn kwark heen te prakken alsof het een soort cruesli is. "Als het op die manier kan, kan het natuurlijk ook andersom!" Zal mijn gedachte wel geweest zijn.

♥ Scarlet
Ik heb een tijdje nagedacht over vreemde combinaties die ik eet, maar ik kan er eigenlijk niet zo veel bedenken. Ik zal hieronder toch een paar eenvoudige combinaties noemen die ik weleens eet of at, maar die ik verder om me heen nooit zo vaak zie.

  • Hüttenkäse met hagelslag of vlokken
    Dit is écht heel lekker. Ik eet dan hüttenkäse op brood en strooi daar wat pure chocolade hagelslag of vlokken overheen. Zeker de moeie waard om eens te proberen!
  • Vanille ijs met pannenkoekenstroop
    Ik eet dit nu eigenlijk nooit meer, maar vroeger at ik regelmatig een glas met vanille ijs en pannenkoekenstroop eroverheen. Dat is zo bizar lekker! Dat moet ik echt weer eens gaan proberen.
  • Hummus met kikkererwten
    Ik eet graag hummus op brood en strooi hier dan regelmatig nog wat kikkererwten uit een potje overheen. Hierover doe ik dan nog wat Jamaicaanse kruiden. Heerlijk bij de lunch.

huttekase vlokken

♥ Sandra
Hier had een leuk lijstje kunnen staan met allerlei bijzondere combinaties die je wellicht zouden kunnen inspireren om zelf ook eens te proberen, maar helaas... Ik heb er lang over nagedacht en ik kwam uiteindelijk tot niets. Ik ben alle maaltijden af gegaan en heb bij alle producten die ik zo dagelijks of juist maar af en toe eet, bedacht of ik ze misschien op een bijzondere manier combineer maar volgens mij is mijn eetpatroon wat dat betreft behoorlijk saai. Wellicht heeft dit ook te maken met het feit dat ik moeilijke eter ben en daardoor niet zo snel nieuwe dingen probeer. Op die manier ontdek je waarschijnlijk wat minder snel nieuwe en verrassende combinaties. 

Mocht jij bijzondere producten met elkaar combineren, laat het dan zeker weten in de reacties onder deze blog. Misschien raak ik dan juist geïnspireerd door jou en kan ik binnenkort wél een aantal punten op mijn lijstje zetten. 

 Welke bijzondere combinaties eet jij graag?

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

LeRose - Vrijdag 11 augustus 2017 10:10
Ik heb er veeel.
Pindakaas met komkommer vinden mensen op mijn werk echt vreemd. Ik vind het lekker fris.
Vanille ijs met pannekoekenstroop.
Ijsbergsla met appel en banaan.
Ik lust heel veel met appelmoes.
Ik ben te royaal met kruiden dat vinden mensen ook bijzonder.
Jam en vruchtenhagel.

Eigenlijk is niets mij echt vreemd.
b - Vrijdag 11 augustus 2017 10:22
kaas met roze/blauwe muisjes!
Lola - Vrijdag 11 augustus 2017 10:24
Het is ook superlekker om je pindakaas-komkommerboterham uit te breiden met een snuf zout en een handje gebakken uitjes (uit een potje). Zaliggg! Verder ben ik zelf enorm van van smeerkaas met mosterd, zie ik ook nooit iemand doen. En ik doe graag ketchup door mijn roereieren, die afwijking komt van een oude oppas haha
Honeychild - Vrijdag 11 augustus 2017 10:25
Ummmm, pindakaas met sambal, maar verder weet ik het niet zo goed eigenlijk, haha! Toen ik heel klein was wilde ik altijd perse appelmoes bij m'n rijst, anders at ik het niet omdat ik het te droog vond. Eigenlijk was het eerder appelmoes met rijst om eerlijk te zijn, haha!
Ashira - Vrijdag 11 augustus 2017 10:29
Ik had een tijdje terug een gado-gado sandwich ontdekt. Een dubbele boterham met pindakaas aan een kant, sambal op het andere sneetje, en plakjes komkommer en gebakken uitjes ertussen. Als ik een tosti maak dan kruid ik die vaker met italiaanse kruiden of gemalen knoflook/chili, kaas ertussen en gooi er lente-uitjes bij.
P - Vrijdag 11 augustus 2017 10:31
Boterham kaas met curry
Ei met chilisaus
Boterham kaas appel

Yummie :)
Anti - Vrijdag 11 augustus 2017 10:32
Kokosbrood (met die leuke roze en witte kleurtjes) met plakjes tomaat op maisbrood vind ik echt heerlijk, heeft misschien ook te maken met die combinatie tussen iets droogs en fris. Of appelstroop met kaas en tomaat op roggebrood. En havermout in de ochtend met een flinke snuf kurkuma (dat gele wat ook in kerrie zit) geeft echt net een beetje extra pit mee ;)

Wat mensen trouwens ook vaak vreemd vinden, maar wat wij ooit in Duitsland kregen en wat echt superlekker was, is warme sinaasappelsap. Een grote mok in de winter kan echt heel lekker zijn!

Josam - Vrijdag 11 augustus 2017 10:45
Hutenkase met banaan of avocado (niet echt heel vreemd volgens mij, maar wel lekker)
Pindakaas met komkommer
Pindakaas met vlokken
Dorijn - Vrijdag 11 augustus 2017 10:46
Kaas (maakt niet uit in welke vorm) met pindakaas
smeerkaas met leverworst ( dit at ik voor dat ik vegetariër werd.)
Pizza met fruit
Anna - Vrijdag 11 augustus 2017 10:48
Ik heb het zelf nog nooit gehad (en ook niet de behoefte :P), maar toen ik deze zomer in Italië was, zag ik pizza met patat erop in de winkel liggen. Gewoon van Dr. Oetker (al heet het in Italië Cameo)! Ik ken ook mensen die chips op brood eten.

Ikzelf maak wel eens sauzen die officieel bijvoorbeeld bij pasta horen (zoals carbonarasaus een tijdje geleden) en eet dat dan met rijst of zo. Niet altijd hoor! Maar als het lekker is met pasta, dan is het vast ook lekker met iets anders. ;-)
Lusi - Vrijdag 11 augustus 2017 10:49
Bijna alles van dit heb ik al wel geprobeerd (Ja ook de kwark op rijstwafels ;) ) en eigenlijk vind ik alles hiervan een hele prima combi: ja het één lekkerder dan de ander dat wel natuurlijk. Ik ben zelf echt een experimenteerder en een combineerder. Ik heb alleen geen kaas in noodlesoep gedipt (maar wel over noedels gegooid): lijkt mij niet zo lekker: van die halfslappe kaas. Oja en de leverpastei met mayonaise, alleen ik vind leverpastei zelf gewoonweg echt niet lekker. En die fruit op de pizza: zoooo herkenbaar dat mensen daarvan opkijken. Het staat toch niet voor niets op de kaart? ;p

Cottagecheese, maar ook zuivelspread combineert inderdaad echt heerlijk met zoet! (maar ook met pesto o.i.d.) Vooral met jam is het net of je een beetje iets monchou-taart achtigs hebt. Ik gooi het ook vaak door mijn (koude!) havermout en dan met fruit: vooral mango is heerlijk. Dat doe ik overigens ook met kwark :p. Ik heb zelf nog wel veel meer van die niet vanzelfsprekende dingen die soms op het forum al wel voorbij zijn gekomen. Wraps zoet beleggen schijnt bijvoorbeeld 'raar' te zijn. Pindakaas met appelstroop of gestampte muisjes vind ik ook echt lekker. Ik probeer in ieder geval van alles uit: (komkommer met chocolade is een afrader overigens) waarvan ik denk: ooh dat is vast wel lekker.
britneyangel - Vrijdag 11 augustus 2017 10:50
een boterham met pindakaas en hagelslag, dat is ook lekker
marleen - Vrijdag 11 augustus 2017 11:13
pindakaas met banaan
verse kaas met bruine suiker
kaas met jam (of is dat niet ongewoon?)
ontbijtkoek met choco
Marije - Vrijdag 11 augustus 2017 11:24
Komkommer met saté saus is echt zoo lekker.
En brood met pindakaas, kaas en komkommer :)
K.ES - Vrijdag 11 augustus 2017 11:25
Hihi. Leuk dit soort dingen. Ik zet tegenwoordig hele sterke sterremix thee. Daar doe ik een snufje zout, beetje chilipeper, tijm, gember, venkelzaatjes, en nog wat gemalen anijszaad in. Ik knijp er een half citroentje in en daar kook ik dan mijn havermout in en als het een dikkig papje is doe ik er nog yoghurt of kwark bij en appel en noten. Soms nog wat ander fruit.

Super lekker!!
Evy93 - Vrijdag 11 augustus 2017 11:37
Zo leuk om te lezen dit!!
Zelf had ik vroeger ook wel wat gekke combi's, nu niet meer zo.
Al moet ik wel altijd enorm lachen om mijn opa, hij gooit echt op AL zijn eten appelmoes óf stroop. Leukste foto die ik van hem heb is eentje waar hij een pot appelmoes wat nog voor ongeveer 1/4e vol zit aangevuld heeft met yoghurt en vanille vla en die staat te schudden.
Maar ook van appelmoes op bami, spaghetti of zelfs een pizza kijk ik inmiddels niet gek meer op.
starchild - Vrijdag 11 augustus 2017 11:44
Ik vind het wel eens lekker om een of twee theelepelstjes espresso in mijn havermout te doen en dan zo te verwarmen en lekker opeten.
Ik - Vrijdag 11 augustus 2017 11:52
Ontbijtkoek met hagelslag (en een laagje aardbeienjam maakt het extra lekker)
Lara. - Vrijdag 11 augustus 2017 12:00
Wat een leuke blog! Ik vind zelf sperziebonen en worteltjes met mayonaise dus echt heel lekker, haha. Geen idee of anderen dat ook regelmatig eten maar die combinatie is aan te raden!

Anne - Vrijdag 11 augustus 2017 12:00
Zelf niet zoveel gekke combinaties, alleen kaas met appelstroop, echt superlekker!
Wel ooit iemand gekend met een hele geke combi (vond ik in ieder geval): patat met rauw ei, erin dippen of soms gewoon erover breken.
alwaysreading - Vrijdag 11 augustus 2017 12:05
Interessante combi's zitten ertussen! En een paar die ik wel zou willen uitproberen (zoals de pindakaas met komkommer en de fruitpizza).
Zelf heb ik niet zo heel veel bijzondere combinaties. Al at ik vroeger wel geregeld een boterham met pindakaas met stukjes en chocopasta, zodat het naar snicker smaakte.
Mijn zusje probeert graag van alles uit, zo had ze laatst een toastje met tonijnsalade en pindakaas wat ze lekker vond (dat geloof ik nog steeds niet helemaal haha).
Linda - Vrijdag 11 augustus 2017 12:06
Doordat ik dubbel beleg moest gaan eten ben ik van alles gaan proberen: smeerkaas met honing, smeerkaas met rookvlees, kaas met appelstroop, rookvlees met appelstroop, ham met jam, ontbijtkoek met chocopasta
Maan - Vrijdag 11 augustus 2017 13:11
Smeerkaas past ook bij veel dingen inderdaad!!
Marjolein - Vrijdag 11 augustus 2017 12:11
Vroeger at ik een kaassoufle met pindasaus.
Vruchtenhagel met kaas vinden mensen ook raar maar ik vind het super lekker.
En vroeger aten we thuis als we rijst gegeten hadden als toetje de overgebleven rijst met kaneel en suiker echt een super combi.
Ik kook mijn snijboontjes altijd in met een zakje vanilliesuiker. Ook iets wat ik van huis uit mee gekregen heb maar wat herl veel mensen vreemd vinden.
i - Vrijdag 11 augustus 2017 12:30
ik heb er een aantal voor op brood:

- smeerkaas met appelstroop/jam/nutella/muisjes
- kaas met appelstroop/jam/nutella
- pindakaas met suiker/banaan/dadelstroop/jam/hagelslag/honing/bebogeen/vruchtenhagel
- speculoospasta met muisjes/honing/bebogeen
- nutella met paprikachips
- witte chocopasta met vlokken/schuddebuikjes
- tomaat met suiker
- feta met honing
Floor* - Vrijdag 11 augustus 2017 12:39
Bevroren brood met een dikke laag chocopasta ♡♡ (daar krijg ik altijd rare blikken bij van mensen, maar het smaakt zooooo lekker)
Fayee - Vrijdag 11 augustus 2017 12:45
Pindakaas met komkommer is echt lekker! met hagelslag trouwens ook,
dat deed ik vooral vroeger vaak! Pindakaas met wat sambal en komkommer
is trouwens nog lekkerder^^ als je een beetje van pittig houdt tenminste.
Trouwens heel vroeger op de basisschool gingen we eens met de klas naar de bieb, daar was een schrijver die ging voorlezen. In dat verhaal kwam een gerecht in voor die we gingen proberen; broodje pindakaas, met banaan en mayo. Best te doen!
Leverpastei met mayo lijkt me echt niets, ik deed dat vroeger echter wel
met ketchup haha.. dat vond ik destijds erg lekker.
Kaas met jam! is/was één van mn favoriete gekke combo's.

Ik denk dat dit het wel was XD

Leuke blog!!!!
zo maar - Vrijdag 11 augustus 2017 13:00
meloen en druiven met satésaus
Maan - Vrijdag 11 augustus 2017 13:10
@Irene: ik eet wel beschuit kwark! Vaak wel aardbeien ook op het beschuitje.

Kwark met stukjes kaas erin vind ik overigens ook echt heerlijk!

Druiven dippen in de chocopasta en die vervolgens weer door de kwark halen bevalt me ook wel goed ;)

CHocokoekjes met kwark eigenlijk ook haha

Tucs met ketchup

Kwark met een potje babyfruit

Komkommer met kaas en amandelen (soort mini hamburgervorm)
15-ingrid-12 - Vrijdag 11 augustus 2017 13:12
Leuk om al die gekke combo's te lezen. Dit zijn die van mij:
- pindakaas kaneel schuddenbuikjes
- pindakaas met appel of peer
- pindakaas anijs of vruchtenhagel
- honing met plakjes banaan kaneel
- honing met schuddenbuikjes
- speculoos met anijs hagel, schuddenbuikjes
- smeerkaas met gedroogde chilipepers
- ei met gedroogde chilipepers
- op hummus of groente / avocado spread doe ik er altijd wel iets van komkommer, tomaatjes of paprika op
natuurkind - Vrijdag 11 augustus 2017 13:27
Soja yoghurt met edelgistvlokken
Kikkererwten gemixt met dadels en noten = eetbaar koekjes deeg
vanAnaarB - Vrijdag 11 augustus 2017 13:45
Vanille(room)ijs met fruithagel.
Ik ben verder helemaal niet van de combi's, omdat ik van pure smaken hou.
Ingrid - Vrijdag 11 augustus 2017 13:59
Kaas met appelstroop!!!!
Nikki - Vrijdag 11 augustus 2017 15:58
Brood met pindakaas en appelstroop
Brood met smeerworst en kerriepoeder
Ontbijtkoek met chocolade hagelslag
Nikki - Vrijdag 11 augustus 2017 15:59
Oh en ook niet te vergeten de Amerikaanse "peanutbutter jelly sandwich"!
nynesxx - Vrijdag 11 augustus 2017 16:46
speculoospasta met hagelslag is chocolade pepernoten is lekker!!!!!! Muisjes met jam is ook een aanrader
*** - Vrijdag 11 augustus 2017 17:24
Dat van dat ei heb ik ook! Bij hargekookte eieren haal ik de dooier er uit en vul het op met ketchup. En in plaats van hüttenkäse lust ik graag la vache qui rit met hagelslag. Dat deed ik als kind al omdat ik geen boter lust en anders de hagelslag vantussen het brood viel.
Verder dopten we thuis als kind altijd die krokante kleine balletjes voor in de soep in de suikerpot. Dan smaken die naar oliebollen. :p
Peperkoek eten we thuis op brood. En appelpartjes in smeerkaas doppen is ook lekker.
*Esther* - Vrijdag 11 augustus 2017 17:34
Macaroni met tomaten ketchup en bruine bonen met stroop!
aloe - Vrijdag 11 augustus 2017 19:08
ontbijtboek met een laag boter en een laag pindakaas en een laag hagelslag, mmm echt een taartje
muus83 - Vrijdag 11 augustus 2017 19:17
Boterham met stroop en boterhamworst, ook niet erg gangbaar, maar écht lekker! Pindakaas en komkommer doe ik ook vaak!
ano - Vrijdag 11 augustus 2017 19:27
leuk!

-kikkererwten op havermout
-havermout koken in thee, vooral rooibos
-zoals ook in de blog al staat, kwark op rijstwafels, lekker met verse kruiden, net roomkaas.
-linzen soep eten met witloofbaadjes in plaats van een lepel (echt heel lekker en bespaard afwas haha)
-boter en plakjes appel als broodbeleg

vast nog meer, maar kan er nu niet echt opkomen
Mootje - Vrijdag 11 augustus 2017 19:44
haha..leuke blog...ik heb ook veel geke combi's uitgeprobeerd, en nog steeds verzin ik regelmatig iets nieuws.
Ik vind het bv lekker om alle soorten koekjes/cake op brood te doen.
En boterhammen met pindakaas combineer ik ook met van alles...met kipfilet en avocado is voor mij heel normaal, maar anderen kijken me raar aan.
En broodje pindakaas met pralinepaaseitjes erop, of witte chocolade vlokken, of zachte caramels, of noga...alles is gewoon lekker met pindakaas..haha
krentenbrood met pindakaas...mmmm

en nog veeeeeeeel meer gekke dingen
Meisje14 - Vrijdag 11 augustus 2017 19:45
Vega worst met smeerkaas op 1 boterham
hannahxoxo - Vrijdag 11 augustus 2017 19:59
Een engelse gewoonte: chips op brood. Zelf vind ik dan paprika chips het lekkerst. Je kunt er dan ook ham bij doen, maakt het nog lekkerder! Ook doet mn familie in engeland wel eens friet op brood maar dat vind ik zelf niet zo lekker.
ook lekker is karnemelk met een scheutje ranja erin! Heb je een soort gezonde aardbei yoghurt drankje zoals yogi maar dan 20x minder zoet:)
Kim - Vrijdag 11 augustus 2017 20:34
Om heel eerlijk te zijn, vind ik de combinaties in het blog zo gek nog niet, behalve de rijstwafel met kwark en mais met saté.
De combinaties die ik in de reacties tegenkom, zijn me echter uniek, haha.
Ik besefte pas dat vanille vla met kruidnoten een gekke combinatie was, toen mijn vriendin me raar aankeek. Tegenwoordig kun je met sinterklaas muesli met kruidnoten voor door de vla kopen, dacht ik. Aanrader!
Zijn er trouwens meer mensen die ketchup bij de macaroni doen? Of bastardsuiker bij de rijst? Of chips met knoflooksaus? Voor mij allemaal heel normaal, namelijk.
Denise - Vrijdag 11 augustus 2017 21:05
Oh heb je even?

Dorito's met luchtig toetje
Dorito's met Optimel appel kaneel kwark
Bastogne koek met slagroom of vanille vla
Witbrood pindakaas met aardbeien
Boerenkool op brood
Hamburger dopen in vanille vla
Rijstwafel met knoflooksaus
Ontbijtkoek met kwark
Witbrood met eiwitreep
Witbrood met Pindakaas, sambal en tonijn
Witbrood met gerookte zalm en een likje vanille vla
Krentenbol met havermout (ja echt, geniaal)
opposite - Vrijdag 11 augustus 2017 21:19
Ik heb niet echt gekke combi's (denk ik) maar vroeger at ik bij spruitjes saté saus
Ohja bij lasagnette deed ik altijd heel veel appelmoes. Het was altijd zo heet als het uit de oven kwam en ik vond lasagnette zo lekker dat ik niet kon wachten met eten en door de appelmoes koelde het snel af
protein.analyser - Vrijdag 11 augustus 2017 21:41
Witlof met sinaasappel en slasaus. Gewoon voor tussendoor, wanneer er een enkel stronkje witlof overblijft van de avondmaaltijd. Misschien niet zo gek eigenlijk, aangezien het gewoon een mini-witlofsalade is.

Sambal bij spaghetti bolognese. In Italie eten ze ook wel eens van de hete pepertjes bij de pasta, sambal komt daar wel bij in de buurt.

Vanille-vla over m'n kwark, samen met een verkruimelt koekje en nog wat nootjes. Dat maakt het verplichte bakje eiwitten 's avonds toch wat afwiselend. ;-)

Rijstwafels met huttekase en jam, of huttekase en pittige houmous.


Sabine - Vrijdag 11 augustus 2017 23:03
Rijstwafel met appelstroop en selderij salade 😂 zoute chips met slagroom of chocopasta. (Tegenwoordig echt een no go helaas)
M. - Zaterdag 12 augustus 2017 00:03
Nectarine met cashewnoten; mango met bloemkool; pompoen met havermout en rozijnen; spinazie met aardbeien; gemarineerde tofu met meloen en sinaasappel; havermout met appel en pompoen etc. etc. :-)
Lautje - Zaterdag 12 augustus 2017 00:30
Pindakaas met banaan
Pindakaas met kokosbrood
Kokosbrood en kaas
Kaas en vtuchtemhagel
Blauwe muisje door de kwark
Hagelslag in de kwark
Vanille vla met zoute pinda's
Jodenkoek met pindakaas
Banaan met plak kaas eromheen
Pannenkoek met pindakaas
Sheila - Zaterdag 12 augustus 2017 00:39
Rijst met mayo, geraspte kaas en vlees (leverworst, gehakt maar kan ook vis zijn of garnalen etc).
Chips met plakjes leverworst en mayo/curry 🙈
Brood met zalm in jus

Oh wauw, wat een combi's hahaha!
Snoezel - Zaterdag 12 augustus 2017 00:50
De combinatie van Danique pindakaas - komkommer en kaas - stroop komt veel voor

Mijn rare combinatie is een kroket uithollen en vullen met appelmoes.
Fayah - Maandag 14 augustus 2017 10:51
Ik doe dit ook! Maar dan met ketchup of mosterdsaus
Stellar - Zaterdag 12 augustus 2017 09:42
pindakaas met zure augurken, echt super lekker! als je van pindakaas en komkommer houdt moet je dit ook proberen, zo heerlijk,vwel echt de zure
Ellen - Zaterdag 12 augustus 2017 10:56
ik doe graag zoetzure augurken en mandarijnen in kleine stukjes en dan door elkaar opeten haha
Prue - Zaterdag 12 augustus 2017 14:11
Vanille roomijs met olijfolie en grof zeezout er overheen...
Krol - Zaterdag 12 augustus 2017 17:57
Op mijn werk eet ik geregeld rijst- of maiswafels met een laag chocopasta en daar strooi ik dan zout op. Elke keer als ik het zout er op strooi, krijg ik rare blikken, terwijl het voor mij op zich niet zo abnormaal voelt. Iedereen eet namelijk tegenwoordig tony Chocolony met zeetzout of andere soorten chocolade met zeezout. Dit lijkt me dus niet zo heel afwijkend dan het misschien op het eerste zicht lijkt.
Miku - Zaterdag 12 augustus 2017 19:57
Oei haha. Ik weet niet of het raar is maar:
Ik hou van bananenijs met boekweit dadelcrumble voor mijn ontbijt. Een stuk wortel/bosvruchtentaart hou ik ook van. Havermout met wortel, kaneel/koekkruiden, dadels en rozijnen is ook een favo. Op brood; hummus met mexicaanse kruiden en bladspinazie. Sperzibonen dippen in mosterd hou ik ook van en aardbeien en sugarsnaps met soyasaus manis is ook heerlijk. Ik kan nog wel even doorgaan want de lijst blijft groeien haha. Ik probeer ook graag nieuwe dingen uit.
Shanna - Zaterdag 12 augustus 2017 23:38
Wat ik als rare combi's graag eet:
- Boterham met kaas en duo penotti
- Boterham met brie en rauwe ham
- Ontbijtkoek met pindakaas en hagelslag of juist met chocopasta
- Boterham met chocopasta en hagelslag, en eventueel nog cacaonibs
- Patat met chocoladesaus
- Rijst met chilisaus
Allemaal echt top combinaties en zeker het proberen waard!!
Ayla - Zondag 13 augustus 2017 00:10
Rauwe wortel gedoopt in pindakaas
Gekookte bloemkool met pindakaas
Gekookte wortel met pindakaas
Alle gekookte groenten met pindakaas
Gekookte rijst met pindakaas

Pindamonster!!
Nelle - Zondag 13 augustus 2017 14:02
ik eet ook altijd kwark op mijn boterham, heel lekker met schijfjes banaan of aardbeienjam, en koffiepoeder door vanille ijs is ook heerlijk
💕Anoniem Anorexia💕 - Zondag 13 augustus 2017 14:45
Bijzondere combinaties die ik lekker vind:
- Hüttenkase met jam
- Havermoutpap met karnemelk maken
- Cracottes maar dan niet mijn pindakaas 'erop' smeren, maar de cracottes in de pot met pindakaas dippen.
- Griekse yoghurt met extra grote hagelslag en slagroom!

Ik weet niet of deze dingen heel extreem raar zijn, maar ze zijn wel bijzonder! Maar ik moet eerlijk zeggen dat ik ook wel een bijzondere eter ben haha!
Jolie - Zondag 13 augustus 2017 17:10
Ik vind het echt heerlijk om allerlei smaken te combineren. Mijn redenatie is altijd: als ik het allebei lekker vind, dan kan ik het ook samen eten haha. Zo heb ik laatst voor de grap een hap nasi met hagelslag op en ik vond het nog lekker ook! Leuk om iedereens combi's te lezen :)
Fayah - Maandag 14 augustus 2017 10:52
Volgens mij zijn al mijn gekke combinaties al wel genoemd haha, op twee na:
- een boterham met boter en speculaasjes. Of pepernoten, in het seizoen.
- een eierkoek met aardbeienjam. Dat heb ik ooit van iemand geleerd en ik word altijd zo raar aangekeken als ik het doe maar het is zo heerlijk ♥ als je er dan ook nog een beetje roomboter onder doet en wat verse aardbeien eroverheen, is het net een taartje
Astrid - Maandag 14 augustus 2017 12:34

Mijn lijst:
- Pannenkoeken met slasaus en ketchup
- Lays naturel chips gedipt in appelsap
- Chips met mayonaise en ketchup
- Yoghurt met koekjes
- Havermout met yoghurt
meisjexx - Maandag 14 augustus 2017 13:00
Ik heb niet zoveel gekke dingen, maar wel een paar natuurlijk
- kaas met Heinz sandwichspread op brood
- ontbijtkoek met boter en gestampte muisjes
- koude macaroni met bruine basterdsuiker
- komkommer met pindasaus bij de BBQ
- rauwe bloemkool met pindasaus of rauwe bloemkool met kaasfondue
M. - Maandag 14 augustus 2017 18:49
Wortels uit de oven met kaneel
Naomi - Dinsdag 15 augustus 2017 10:55
Wat een leuke blog. Ik heb sinds twee weken Huttekase ontdekt en eet het nu vooral met kipfilet of ham. Misschien is vlokken ook een keer een idee.
Rare combinaties die ik heb, heb ik voornamelijk overgenomen van mensen om mij heen.

Pindakaas met komkommer is inderdaad lekker. Doet mij beetje denken aan gado gado.
Cervelaat/salami met banaan.
Kaas met jam.
Rode kool met kaneel.
anoniem - Woensdag 16 augustus 2017 20:22
hahaha ik deed vroeger altijd cervelaatworst/salami met pindakaas! klinkt heel vies, maar je moet het maar eens proberen. Of pindakaas op een krentebol!
N. - Woensdag 16 augustus 2017 22:41
Een wrap met pindakaas, banaan en griekse yoghurt is zó lekker
N. - Woensdag 16 augustus 2017 22:48
Oh deze combi's zijn ook lekker:
Stokbrood met kruidenboter en paprika chips
Ontbijtkoek met pindakaas of chocopasta
Rijstwafel met pindakaas en geraspte wortel
Chocopasta of pindakaas of appelstroop met kaas op brood
Yoghurt met rozijnen en hagelslag
Amanda - Zaterdag 3 februari 2018 10:31
Carpaccio met paar druppels ketjap saus erg lekker
Irene - Zaterdag 3 februari 2018 10:33
Boerenmetworst met slasaus en tomaat erg lekker
Melle - Woensdag 2 januari 2019 17:29
Kaas met jam en pindakaas met banaan zijn mijn favoriete combo's
Florence - Zaterdag 10 augustus 2019 11:22
Boterham met kaas en ontbijtkoek!
Bram - Maandag 13 april 2020 12:42
Ontbijt koek met jan
matthijs - Dinsdag 31 januari 2023 21:57
ik verbaas me dat er op internet niets is te vinden over de gewoonte van
op woensdag een gekookt ei op je brood wat je meeneemt naar je werk
in de bouw is datheel normaal , woensdag is gekookte eierendag !