Bijzondere eetcombi's van de redactie
Stiekem combineren we allemaal weleens etenswaren die niet helemaal vanzelfsprekend zijn. Aparte eetcombinaties zijn niet raar, maar normaal. Soms levert het ook grappige situaties op, omdat andere mensen zich niet voor kunnen stellen dat het lekker is wat jij combineert en eet. In deze blog deelt de redactie hun gekke eetcombinaties.
♥ Jasmijn
Ik vond het best lastig om mijn gekke eetcombinaties te ontdekken, want ze zijn voor mij allemaal zo normaal. Ik ben een beetje gaan rondvragen en ben tot de volgende dingen komen.
- Leverpastei met mayonaise
Sinds ik klein ben, is dit een van mijn favoriete soorten broodbeleg. Ik eet dit het liefst op een getoaste boterham en dan eerst de leverpastei en daarna de mayonaise. Ik vind brood en leverpastei vaak erg droog en hierdoor wordt het een stuk minder. - Maïs met Saté saus
Ik vind het heel lekker om maïs door mijn saté saus te gooien. Ik vond dit zelf niet zo raar totdat mijn vriendin opmerkte dat het toch wel erg bijzonder is. Ik vind het ook lekker om mijn maïskolf in de saté saus te dippen. - Alleen het eiwit eten bij een gekookt ei
Als heel mijn leven lust ik het gele van het ei niet. Ik gooi die dan ook altijd weg. Het liefst vul ik dan het holletje wat ontstaat met een beetje mayo, zout en peper. - Chips en wokkels dippen
Ik vind het ontzettend lekker om chips te dippen in sausjes zoals mayonaise, alliolli en heksenkaas.
Fotografie: Matt
♥ Danique
Ik moest even goed nadenken over mijn gekke eetcombinaties. Ik wist namelijk wel dat ik er een paar heb, maar sommige combinaties zijn voor mij zo normaal dat ik soms vergeet dat het voor anderen juist weer een beetje gek is.
- Pindakaas met komkommer
Ik vind het heerlijk om op mijn boterham met pindakaas plakjes komkommer te doen. Pindakaas is vaak wat droog en een komkommer is juist heel fris. Het is daarom lekker om het droge van de pindakaas te combineren met het frisse van de komkommer. Probeer het eens uit zou ik zeggen! Ik vind het trouwens ook lekker om op een barbecue plakjes komkommer in de knoflooksaus of pindasaus te dippen. - Plakjes kaas en Noodlesoep
Soms eet ik de Noodlesoep van Unox. Super lekker, maar ik vind het dan nog lekkerder om plakjes kaas in die soep te dippen. De kaas wordt dan een beetje warm en krijgt -naast de kaassmaak- de smaak van de soep en ik vind dat echt super lekker. - Kaas met appelstroop
Deze combinatie is volgens mij al wat bekender: kaas met appelstroop. Op een krentenbol vind ik deze combinatie al helemaal lekker!
♥ Irene
- Fruit op pizza
Dit is niet voor iedereen een heel ongewone combinatie, maar toch vinden veel mensen het altijd een beetje gek dat ik graag pizza tutti frutti bestel. Op een pizza tutti frutti zit gewoon kaas en tomaat zoals altijd, maar in plaats van hartige toppings kunnen er verschillende soorten fruit op liggen zoals banaan, ananas, appel of perzik. Het fruit is dan warm evenals de pizza. Ik vind dat echt superlekker. Ik houd sowieso wel van fruit in warme gerechten. Ook op een tosti vind ik het heerlijk een beetje ananas er tussen te doen. - Pindakaas met vruchtenhagel
De combinatie pindakaas met suiker is volgens mij wel vrij bekend, maar waar ik heel erg van houd is pindakaas met vruchtenhagel. Ik heb dit als kind op de basisschool per ongeluk ontdekt. Ik kreeg dan altijd brood mee in een broodtrommeltje van m'n ouders en vond het dan leuk de boterhammen te wisselen en op elkaar te stapelen. Ik had eens een boterham met vruchtenhagel en een met pindakaas. Deze combi vond ik zo lekker dat ik er speficiek om ging vragen. Nogsteeds eet ik dat graag op mijn brood. - Kwark met brood of rijstwafel
Ik vind het heerlijk om kwark op mijn brood of rijstwafel te doen. Dit is wel echt iets wat ik nooit iemand anders heb zien doen. Ik weet niet meer zo goed hoe ik er nou bij kwam om dit te doen. Misschien omdat ik het ook lekker vind om rijstwafel en chocopasta door mijn kwark heen te prakken alsof het een soort cruesli is. "Als het op die manier kan, kan het natuurlijk ook andersom!" Zal mijn gedachte wel geweest zijn.
♥ Scarlet
Ik heb een tijdje nagedacht over vreemde combinaties die ik eet, maar ik kan er eigenlijk niet zo veel bedenken. Ik zal hieronder toch een paar eenvoudige combinaties noemen die ik weleens eet of at, maar die ik verder om me heen nooit zo vaak zie.
- Hüttenkäse met hagelslag of vlokken
Dit is écht heel lekker. Ik eet dan hüttenkäse op brood en strooi daar wat pure chocolade hagelslag of vlokken overheen. Zeker de moeie waard om eens te proberen! - Vanille ijs met pannenkoekenstroop
Ik eet dit nu eigenlijk nooit meer, maar vroeger at ik regelmatig een glas met vanille ijs en pannenkoekenstroop eroverheen. Dat is zo bizar lekker! Dat moet ik echt weer eens gaan proberen. - Hummus met kikkererwten
Ik eet graag hummus op brood en strooi hier dan regelmatig nog wat kikkererwten uit een potje overheen. Hierover doe ik dan nog wat Jamaicaanse kruiden. Heerlijk bij de lunch.
♥ Sandra
Hier had een leuk lijstje kunnen staan met allerlei bijzondere combinaties die je wellicht zouden kunnen inspireren om zelf ook eens te proberen, maar helaas... Ik heb er lang over nagedacht en ik kwam uiteindelijk tot niets. Ik ben alle maaltijden af gegaan en heb bij alle producten die ik zo dagelijks of juist maar af en toe eet, bedacht of ik ze misschien op een bijzondere manier combineer maar volgens mij is mijn eetpatroon wat dat betreft behoorlijk saai. Wellicht heeft dit ook te maken met het feit dat ik moeilijke eter ben en daardoor niet zo snel nieuwe dingen probeer. Op die manier ontdek je waarschijnlijk wat minder snel nieuwe en verrassende combinaties.
Mocht jij bijzondere producten met elkaar combineren, laat het dan zeker weten in de reacties onder deze blog. Misschien raak ik dan juist geïnspireerd door jou en kan ik binnenkort wél een aantal punten op mijn lijstje zetten.
Welke bijzondere combinaties eet jij graag?
Gerelateerde blogposts
Reacties
Pindakaas met komkommer vinden mensen op mijn werk echt vreemd. Ik vind het lekker fris.
Vanille ijs met pannekoekenstroop.
Ijsbergsla met appel en banaan.
Ik lust heel veel met appelmoes.
Ik ben te royaal met kruiden dat vinden mensen ook bijzonder.
Jam en vruchtenhagel.
Eigenlijk is niets mij echt vreemd.
Ei met chilisaus
Boterham kaas appel
Yummie :)
Wat mensen trouwens ook vaak vreemd vinden, maar wat wij ooit in Duitsland kregen en wat echt superlekker was, is warme sinaasappelsap. Een grote mok in de winter kan echt heel lekker zijn!
Pindakaas met komkommer
Pindakaas met vlokken
smeerkaas met leverworst ( dit at ik voor dat ik vegetariër werd.)
Pizza met fruit
Ikzelf maak wel eens sauzen die officieel bijvoorbeeld bij pasta horen (zoals carbonarasaus een tijdje geleden) en eet dat dan met rijst of zo. Niet altijd hoor! Maar als het lekker is met pasta, dan is het vast ook lekker met iets anders. ;-)
Cottagecheese, maar ook zuivelspread combineert inderdaad echt heerlijk met zoet! (maar ook met pesto o.i.d.) Vooral met jam is het net of je een beetje iets monchou-taart achtigs hebt. Ik gooi het ook vaak door mijn (koude!) havermout en dan met fruit: vooral mango is heerlijk. Dat doe ik overigens ook met kwark :p. Ik heb zelf nog wel veel meer van die niet vanzelfsprekende dingen die soms op het forum al wel voorbij zijn gekomen. Wraps zoet beleggen schijnt bijvoorbeeld 'raar' te zijn. Pindakaas met appelstroop of gestampte muisjes vind ik ook echt lekker. Ik probeer in ieder geval van alles uit: (komkommer met chocolade is een afrader overigens) waarvan ik denk: ooh dat is vast wel lekker.
verse kaas met bruine suiker
kaas met jam (of is dat niet ongewoon?)
ontbijtkoek met choco
En brood met pindakaas, kaas en komkommer :)
Super lekker!!
Zelf had ik vroeger ook wel wat gekke combi's, nu niet meer zo.
Al moet ik wel altijd enorm lachen om mijn opa, hij gooit echt op AL zijn eten appelmoes óf stroop. Leukste foto die ik van hem heb is eentje waar hij een pot appelmoes wat nog voor ongeveer 1/4e vol zit aangevuld heeft met yoghurt en vanille vla en die staat te schudden.
Maar ook van appelmoes op bami, spaghetti of zelfs een pizza kijk ik inmiddels niet gek meer op.
Wel ooit iemand gekend met een hele geke combi (vond ik in ieder geval): patat met rauw ei, erin dippen of soms gewoon erover breken.
Zelf heb ik niet zo heel veel bijzondere combinaties. Al at ik vroeger wel geregeld een boterham met pindakaas met stukjes en chocopasta, zodat het naar snicker smaakte.
Mijn zusje probeert graag van alles uit, zo had ze laatst een toastje met tonijnsalade en pindakaas wat ze lekker vond (dat geloof ik nog steeds niet helemaal haha).
Vruchtenhagel met kaas vinden mensen ook raar maar ik vind het super lekker.
En vroeger aten we thuis als we rijst gegeten hadden als toetje de overgebleven rijst met kaneel en suiker echt een super combi.
Ik kook mijn snijboontjes altijd in met een zakje vanilliesuiker. Ook iets wat ik van huis uit mee gekregen heb maar wat herl veel mensen vreemd vinden.
- smeerkaas met appelstroop/jam/nutella/muisjes
- kaas met appelstroop/jam/nutella
- pindakaas met suiker/banaan/dadelstroop/jam/hagelslag/honing/bebogeen/vruchtenhagel
- speculoospasta met muisjes/honing/bebogeen
- nutella met paprikachips
- witte chocopasta met vlokken/schuddebuikjes
- tomaat met suiker
- feta met honing
dat deed ik vooral vroeger vaak! Pindakaas met wat sambal en komkommer
is trouwens nog lekkerder^^ als je een beetje van pittig houdt tenminste.
Trouwens heel vroeger op de basisschool gingen we eens met de klas naar de bieb, daar was een schrijver die ging voorlezen. In dat verhaal kwam een gerecht in voor die we gingen proberen; broodje pindakaas, met banaan en mayo. Best te doen!
Leverpastei met mayo lijkt me echt niets, ik deed dat vroeger echter wel
met ketchup haha.. dat vond ik destijds erg lekker.
Kaas met jam! is/was één van mn favoriete gekke combo's.
Ik denk dat dit het wel was XD
Leuke blog!!!!
Kwark met stukjes kaas erin vind ik overigens ook echt heerlijk!
Druiven dippen in de chocopasta en die vervolgens weer door de kwark halen bevalt me ook wel goed ;)
CHocokoekjes met kwark eigenlijk ook haha
Tucs met ketchup
Kwark met een potje babyfruit
Komkommer met kaas en amandelen (soort mini hamburgervorm)
- pindakaas kaneel schuddenbuikjes
- pindakaas met appel of peer
- pindakaas anijs of vruchtenhagel
- honing met plakjes banaan kaneel
- honing met schuddenbuikjes
- speculoos met anijs hagel, schuddenbuikjes
- smeerkaas met gedroogde chilipepers
- ei met gedroogde chilipepers
- op hummus of groente / avocado spread doe ik er altijd wel iets van komkommer, tomaatjes of paprika op
Kikkererwten gemixt met dadels en noten = eetbaar koekjes deeg
Ik ben verder helemaal niet van de combi's, omdat ik van pure smaken hou.
Brood met smeerworst en kerriepoeder
Ontbijtkoek met chocolade hagelslag
Verder dopten we thuis als kind altijd die krokante kleine balletjes voor in de soep in de suikerpot. Dan smaken die naar oliebollen. :p
Peperkoek eten we thuis op brood. En appelpartjes in smeerkaas doppen is ook lekker.
-kikkererwten op havermout
-havermout koken in thee, vooral rooibos
-zoals ook in de blog al staat, kwark op rijstwafels, lekker met verse kruiden, net roomkaas.
-linzen soep eten met witloofbaadjes in plaats van een lepel (echt heel lekker en bespaard afwas haha)
-boter en plakjes appel als broodbeleg
vast nog meer, maar kan er nu niet echt opkomen
Ik vind het bv lekker om alle soorten koekjes/cake op brood te doen.
En boterhammen met pindakaas combineer ik ook met van alles...met kipfilet en avocado is voor mij heel normaal, maar anderen kijken me raar aan.
En broodje pindakaas met pralinepaaseitjes erop, of witte chocolade vlokken, of zachte caramels, of noga...alles is gewoon lekker met pindakaas..haha
krentenbrood met pindakaas...mmmm
en nog veeeeeeeel meer gekke dingen
ook lekker is karnemelk met een scheutje ranja erin! Heb je een soort gezonde aardbei yoghurt drankje zoals yogi maar dan 20x minder zoet:)
De combinaties die ik in de reacties tegenkom, zijn me echter uniek, haha.
Ik besefte pas dat vanille vla met kruidnoten een gekke combinatie was, toen mijn vriendin me raar aankeek. Tegenwoordig kun je met sinterklaas muesli met kruidnoten voor door de vla kopen, dacht ik. Aanrader!
Zijn er trouwens meer mensen die ketchup bij de macaroni doen? Of bastardsuiker bij de rijst? Of chips met knoflooksaus? Voor mij allemaal heel normaal, namelijk.
Dorito's met luchtig toetje
Dorito's met Optimel appel kaneel kwark
Bastogne koek met slagroom of vanille vla
Witbrood pindakaas met aardbeien
Boerenkool op brood
Hamburger dopen in vanille vla
Rijstwafel met knoflooksaus
Ontbijtkoek met kwark
Witbrood met eiwitreep
Witbrood met Pindakaas, sambal en tonijn
Witbrood met gerookte zalm en een likje vanille vla
Krentenbol met havermout (ja echt, geniaal)
Ohja bij lasagnette deed ik altijd heel veel appelmoes. Het was altijd zo heet als het uit de oven kwam en ik vond lasagnette zo lekker dat ik niet kon wachten met eten en door de appelmoes koelde het snel af
Sambal bij spaghetti bolognese. In Italie eten ze ook wel eens van de hete pepertjes bij de pasta, sambal komt daar wel bij in de buurt.
Vanille-vla over m'n kwark, samen met een verkruimelt koekje en nog wat nootjes. Dat maakt het verplichte bakje eiwitten 's avonds toch wat afwiselend. ;-)
Rijstwafels met huttekase en jam, of huttekase en pittige houmous.
Pindakaas met kokosbrood
Kokosbrood en kaas
Kaas en vtuchtemhagel
Blauwe muisje door de kwark
Hagelslag in de kwark
Vanille vla met zoute pinda's
Jodenkoek met pindakaas
Banaan met plak kaas eromheen
Pannenkoek met pindakaas
Chips met plakjes leverworst en mayo/curry 🙈
Brood met zalm in jus
Oh wauw, wat een combi's hahaha!
Mijn rare combinatie is een kroket uithollen en vullen met appelmoes.
Ik hou van bananenijs met boekweit dadelcrumble voor mijn ontbijt. Een stuk wortel/bosvruchtentaart hou ik ook van. Havermout met wortel, kaneel/koekkruiden, dadels en rozijnen is ook een favo. Op brood; hummus met mexicaanse kruiden en bladspinazie. Sperzibonen dippen in mosterd hou ik ook van en aardbeien en sugarsnaps met soyasaus manis is ook heerlijk. Ik kan nog wel even doorgaan want de lijst blijft groeien haha. Ik probeer ook graag nieuwe dingen uit.
- Boterham met kaas en duo penotti
- Boterham met brie en rauwe ham
- Ontbijtkoek met pindakaas en hagelslag of juist met chocopasta
- Boterham met chocopasta en hagelslag, en eventueel nog cacaonibs
- Patat met chocoladesaus
- Rijst met chilisaus
Allemaal echt top combinaties en zeker het proberen waard!!
Gekookte bloemkool met pindakaas
Gekookte wortel met pindakaas
Alle gekookte groenten met pindakaas
Gekookte rijst met pindakaas
Pindamonster!!
- Hüttenkase met jam
- Havermoutpap met karnemelk maken
- Cracottes maar dan niet mijn pindakaas 'erop' smeren, maar de cracottes in de pot met pindakaas dippen.
- Griekse yoghurt met extra grote hagelslag en slagroom!
Ik weet niet of deze dingen heel extreem raar zijn, maar ze zijn wel bijzonder! Maar ik moet eerlijk zeggen dat ik ook wel een bijzondere eter ben haha!
- een boterham met boter en speculaasjes. Of pepernoten, in het seizoen.
- een eierkoek met aardbeienjam. Dat heb ik ooit van iemand geleerd en ik word altijd zo raar aangekeken als ik het doe maar het is zo heerlijk ♥ als je er dan ook nog een beetje roomboter onder doet en wat verse aardbeien eroverheen, is het net een taartje
Mijn lijst:
- Pannenkoeken met slasaus en ketchup
- Lays naturel chips gedipt in appelsap
- Chips met mayonaise en ketchup
- Yoghurt met koekjes
- Havermout met yoghurt
- kaas met Heinz sandwichspread op brood
- ontbijtkoek met boter en gestampte muisjes
- koude macaroni met bruine basterdsuiker
- komkommer met pindasaus bij de BBQ
- rauwe bloemkool met pindasaus of rauwe bloemkool met kaasfondue
Rare combinaties die ik heb, heb ik voornamelijk overgenomen van mensen om mij heen.
Pindakaas met komkommer is inderdaad lekker. Doet mij beetje denken aan gado gado.
Cervelaat/salami met banaan.
Kaas met jam.
Rode kool met kaneel.
Stokbrood met kruidenboter en paprika chips
Ontbijtkoek met pindakaas of chocopasta
Rijstwafel met pindakaas en geraspte wortel
Chocopasta of pindakaas of appelstroop met kaas op brood
Yoghurt met rozijnen en hagelslag
op woensdag een gekookt ei op je brood wat je meeneemt naar je werk
in de bouw is datheel normaal , woensdag is gekookte eierendag !