Alcohol en een eetstoornis | Praten en proeven

 

Niet iedereen drinkt alcohol, maar een hoop mensen doen dat wel. Toen ik een eetstoornis had, vond ik alcohol iets lastigs om mee om te gaan. Daar schrijf ik ook over in de blog 'Alcohol en mijn eetstoornis'. Hoe past alcohol binnen je eetlijst? Of wat als je alcohol inzet als iets destructiefs? In deze video praten wij over onze relatie met alcohol en proeven we een alcoholvrij biertje en wijntje. Want die opties staan tegenwoordig steeds vaker op te kaart. Een goed alternatief? Bekijk snel de video. 

Alcohol kan op veel manieren een rol spelen binnen een eetstoornis. Of het nou is dat je het niet durft te drinken of omdat het bijvoorbeeld eetbuien kan triggeren. Daarover schrijf ik in de blog 'Alcohol en mijn eetstoornis'. In de blogs 'Ouder met een verslaving' en 'Het alcoholmisbruik van mijn vader' schrijft Lonneke over de alcoholverslaving van haar vader. In de video vertelt Lonneke ook dat ze hierdoor zelf geen alcohol durfde te drinken. Hoe ze hiermee omging, schrijft ze in de blog 'Ik durfde geen alcohol te drinken'. Meer blogs over alcohol vind je hier.

Hoe is jouw relatie met alcohol? Laat het weten in de reacties of praat mee op ons forum, waar je gratis en anoniem een account kunt aanmaken. Meer video's van Proud2Bme vind je op ons YouTube-kanaal.  


Kom bij Proud2Bme gratis en anoniem in contact met lotgenoten, ervaringsdeskundigen, psychologen en dietisten. Op ons forum kun je jouw verhaal delen en/of vragen stellen. Ook kan je dagelijks met ons chatten (de agenda vind je hier). Wij staan voor je klaar.

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

An - Dinsdag 11 augustus 2020 13:15
Heel herkenbaar wat er gezegd wordt in deze video en sowieso fijn dat hier iets over verschijnt. Ik heb ook een keer gevraagd in mijn behandeling hoe het zit met alcohol en hoe dat in mijn eetpatroon zou kunnen passen. Ik ben namelijk 25, maar de therapeuten wilden er nog geen eens antwoord op geven omdat ze alcoholgebruik niet wilde stimuleren. Ik snap dat ze dat niet willen, maar er is een verschil tussen stimuleren en er op een normale manier over praten. Ik liep daar toen wel tegenaan en vond het echt wel gek dat er nog geen eens gesprek over mogelijk was
m - Dinsdag 11 augustus 2020 14:40
Tijdens mijn eetstoornis gebruikte ik soms alcohol om bepaalde emoties (bijvoorbeeld stress of spaning) te onderdrukken. Dit was natuurlijk echt geen gezonde manier om hiermee om te gaan, dus toen ik in behandeling ging voor mijn eetstoornis heb ik ook het advies gekregen om 1 jaar na mijn behandeling in die kliniek helemaal geen alcohol te drinken. Dit heeft voor mij super goed gewerkt. Na dat jaar ben ik weer (langzaam) begonnen met drinken. Ik merk dat ik alcohol nu ook gewoon als iets gezelligs kan ervaren en dat ik er nu op een veel gezondere manier mee om kan gaan dan toen ik nog midden in mijn eetstoornis zat.
anoniem - Dinsdag 11 augustus 2020 17:37
Irene, wat is je haar mooi!!
Sanne - Zondag 16 augustus 2020 09:58
Fijn deze video! Mijn relatie met alcohol is ook ingewikkeld het is een beetje alles of niks....
Branca - Dinsdag 18 augustus 2020 06:30
Ik drink een glaasje en hier geniet ik ook van. Het ontspant mij enorm. Echter als ik een eetbui heb dan hoort hier vaak een hele fles bij en wordt het destructief.
Ingrid - Zaterdag 5 september 2020 14:07
Ik kon er niet anders dan destructief mee om gaan dus drink ik helemaal geen alcohol, daar voelik me goed bij.